Skip to content
7 reacties
1341 weergaves

2e keer in 1 schooljaar

ik ben in het begin van het jaar gepest door een leerling door mijn naam. hij schold me uit voor Jood en wist dat dat me pijn deed. ik heb het met mijn mentor besproken en toen is hij gestopt. helaas was ik vergeten dat hij nog zo'n achterlijke vriend had. omdat hij het zelf niet meer mocht doen liet hij het zijn vriend doen. ook toen ben ik naar mijn mentor gegaan en dat is ook gestopt. sinds deze week is het pesten weer begonnen en er is nog iemand bijgekomen. 3 tegen 1 dus. ik heb ze allemaal al wel eens raak getrapt of geslagen, maar blijkbaar was dit niet hard genoeg om tot ze door te dringen dat ze moeten kappen met hun pestgedrag. de rest van de klas ziet ook niet dat die jongens mij pesten, maar wel da ik ze sla of schop. en nu denkt het grootste deel van mijn klas dat ik een of ander agressief kind ben. als ik naar mijn mentor ga denkt iedereen ook dat ik me aanstel en dat ik een domme snitch ben. en dan word het alleen maar erger en komen er waarschijnlijk alleen maar meer pestkoppen. HELP ME! WAT MOET IK DOEN?!

12 jaar
2 jaren geleden

7 Reacties

  • Beste meid, Dat voorbeeld wat jij geeft vind ik eigenlijk heel goed. Die pestkoppen willen leuk zijn om populair te zijn bij hun maatjes. De opmerkingen die ze maken zijn bedoeld om jou te raken en boos te maken. Door ze uit te dagen en ze te vragen wat ze nu eigenlijk willen zeggen slaat hun opmerking dood en staan ze voor gek. Dat werkt beter dan boos worden en schelden. Jij hebt een hele nuttige les geleerd!

    23 jaar
    2 jaren geleden
  • hoii, TS hier. het gaat echt veel beter op school! wat de jongens zeggen is al een stuk minder (eigenlijk niet) belangrijk voor me. als ik een van hun opmerkingen te ver vind gaan zeg ik iets op een manier waardoor zij even niks te zeggen hebben. bijvoorbeeld.. (raar voorbeeld hoor) als ze zeggen dat ik slecht ben in wiskunde, dan zeg iets zoals: Dus? ik sta tenminste geen onvoldoendes als gemiddelde! dit voorbeeld is misschien een beetje (hoe zeg je dat?..) pesterig, maar ik kan even geen ander voorbeeld bedenken. in ieder geval, dan zeggen ze even niks en lopen dan vaak weer terug naar alle andere jongens. ik let wel op dat mijn opmerkingen niet tè heftig worden, want ik wil niet dat ìk uiteindelijk de pestkop ben. maar kort gezegd gaat het dus gewoon goed.

    12 jaar
    2 jaren geleden
  • het topic is al ff terug.. maar tog ff reactie. ik begrijp dat ze eigenlijk alleen je naam afkorten, van Jodie naar Jood? Is dat dan heel erg? Ik kort ook heel veel namen af, en geef vrienden bijnamen, volgens mij nooit probleem. En wat ze hierboven ook zeggen hoe meer jij reageert hoe erger het word. Ik zou het 1) negeren of 2) die jongens erop aanspreken waarom ze het doen en dan jij het niet fijn vind. Succes!!

    19 jaar
    2 jaren geleden
  • Beste meid, Als ik het allemaal zo lees dan ben jij wel iemand die zich nog al snel laat provoceren en zulke mensen zijn natuurlijk de leukste om te pesten. Wat die jongens doen is natuurlijk heel kinderachtig maar jullie zijn nu eenmaal nog een beetje kinderen.
    Meisje 21 adviseert je om aan een vechtsport te gaan doen. Of jij daar zin in hebt weet ik niet maar daar wordt je wel geleerd om zelfbeheersing te ontwikkelen. Als jij leert vechten dan moet jij niet iemand zijn die er gelijk op los slaan als ze boos worden.
    Probeer die vervelende jongens te negeren, dan vinden ze het al gauw niet leuk meer. Als jij steeds zichtbaar boos wordt dan blijven ze het leuk vinden.

    Het is niet leuk allemaal, maar als jij leert jezelf te beheersen dan kan jij daar de rest van je leven veel plezier van hebben. Probeer je ook meer te verdedigen met woorden. Dat kan ook pijn doen maar je krijgt er geen straf voor. Wees een beetje een bitch. Bij jongens kan iets roepen over kleine piemeltjes moeten compenseren meestal wel aankomen.
    Als anderen er om kunnen lachen dan is dat het beste want dan voelt degene die aangesproken wordt zich voor lul staan. (Over piemeltjes gesproken ;-)

    Doe je best en wees sterk!

    23 jaar
    2 jaren geleden
  • Soms helpt het om met de pesters in contact te gaan: hen rechtstreeks rustig vragen waarom ze dat doen? Wat ze daarmee proberen bereiken? Waarom is dat pesten nodig? Maar wel alleen als je zeker bent dat jij daar zelf rustig en stabiel bij kan blijven. Probeer hen in gedachten te zien als mensen met een probleem, niet als vijanden.

    Wat ook helpt: als je een goede vriend of vriendin hebt, die je kan vertrouwen. En als je ergens alleen samen kan zijn waar niemand je kan horen, thuis of in een schuur of zo. Vraag aan die vriend(in) om tegen jouw te doen net als die pesters. Dus vraag om dezelfde woorden en dezelfde intonatie te gebruiken. Vraag om je uit te schelden: stom wijf, vuile jood, vuile rosse, hoer,... Al dat soort lelijks dat de pesters ook tegen jou roepen.

    Spreek wel op voorhand goed af hoe je het gaat doen. En spreek woorden af om het begin en einde van die training aan te geven, waarbij je stopt. Vb. als je zegt "Einde oefening".

    In het begin gaat die oefening pijn doen, zelfs als je weet dat het maar een spel is. Daar moet je doorheen.

    Laat die vriend(in) verder doen. Er zullen misschien een hele hoop emoties bovenkomen, want al die nare herinneringen komen ook terug boven, soms van heel lang geleden uit je kindertijd. Maar blijf doorgaan. Op een bepaald moment zal plots alles van je afvallen. Je ontspant helemaal, en het raakt je niet meer. Ze kunnen je met die woorden niet meer kwetsen, het doet niets meer. En dan is voor de pesters de fun eraf. Immers, als ze jou niet meer kunnen raken, dan slaat hun gepest als een boemerang terug in hun eigen gezicht, en gaan ze zelf onderuit.

    Hoe harder je zulke training doet, in gecontroleerde omstandigheden met betrouwbare vrienden, hoe stabieler je daarna in het dagelijks leven wordt.

    Ik heb dat ook gedaan bij een soort assertiviteitstraining. Het was soms zwaar, echt heel zwaar, maar het heeft mij daarna wel heel goed geholpen. Maar ik ben daar wel vele dagen mee bezig geweest. Eerst deed iemand het bij mij, tot het mij wat beter ging en ik mij een beetje kon ontspannen. Dan deed ik bij die ander, tot die ook vooruit ging en zich wat ontspande. Je moet het telkens doen tot die ander zich ontspant en begint te stralen. Dan die ander weer bij mij, enzovoort, zo elkaar wederzijds sterker en sterker maken. Je kan afspreken hoe hard en hoe ver je mag gaan.

    Zorg dat je tijdens zo'n training goed en gezond eet, extra vitaminen neemt, en veel slaapt, want het vreet enorm veel energie. Het is een soort mentale power-training en het vergt evenveel energie of soms nog meer dan lichamelijke training.

    Je kan anderen moeilijk controleren of veranderen. Maar je kan wel gemakkelijker aan jezelf werken. Dus je moet jezelf stabieler en sterker proberen maken, tot je alles aan kan. Ik weet het, het is gemakkelijker gezegd dan gedaan, maar dat is wel de beste weg.

    Als je graag sport doet, zou een vechtsport zoals ju-jitsu, judo of karate ook goed zijn. Die maken je ook lichamelijk en geestelijk sterker en stabieler. Ju-jitsu is heel technisch, en je kan met weinig kracht toch tegenstanders uitschakelen, dus ook geschikt voor jongere of tengere meisjes. Ik heb dat ook een paar jaartje, maar nu geen tijd meer.

    21 jaar
    2 jaren geleden
  • hoi J 23, het heeft niks met zijn geloof te maken. mijn naam spreek je uit als djoodie en daarom zegt hij jood. ik heb nog wel een paar mensen die me geloven, maar die kunnen er ook niks aan doen toch? en je zegt:' door een zwakker iemand uit te zoeken' zei hebben nooit door hoeveel het me raakt, want als ze bezig zijn houdt ik me sterk en vecht ik terug. alleen thuis op mijn kamer en als het er eerder uit moet op de meisjes wc op school kan ik me even laten gaan. ze weten ook dat ik in ieder geval (nog) niet opgeef. als er een klassikaal gesprek komt weet de klas nog steeds dat het van mij uit komt. het pesten is niet dat ze mij ineens gaan slaan ofzo, maar ze weten precies wat ze moeten zeggen of doen om mij over de rooie te krijgen.

    12 jaar
    2 jaren geleden
  • Beste meid, Het gaat helemaal fout daar bij jou op school. Dat jou pesten is begonnen toen die eerste jongen vervelend begon te doen over jouw Joods klinkende naam. Heeft hij iets tegen Joden? Komt hij uit een cultuur waar ze een hekel hebben aan Joden?
    Toen hij ter verantwoording werd geroepen riep hij zijn vrindjes er bij om jou namens hem te pesten, hij is dus nog achterbaks en laf ook en die vriendjes zijn blijkbaar meelopers.

    Je zit nu in een situatie die niet gemakkelijk op te lossen valt. Ik denk dat jij toch nog eens een gesprek met de mentor moet hebben en dat er met de klas als geheel moet worden gesproken. Iedereen moet begrijpen dat de school een plaats is waar je komt om te leren en waar het veilig, leuk en gezellig moet zijn. Heb jij nog vrienden daar in jouw klas of ben jij nu voor iedereen dat meisje dat er maar op los slaat als ze boos wordt?

    Wat dat pesten inhoudt dat zeg je niet, maar als het alleen maar naroepen is of iets van die aard dan zou je het kunnen negeren. Als degene die gepest wordt niet boos wordt dan is het niet echt leuk.
    Vaak hebben kinderen die pesten zelf een probleem. Het is thuis niet leuk, ze hebben geen echte vrienden, het gaat niet zo goed op school, eigenlijk zijn ze soms een beetje zielig. Door een zwakker iemand uit te gaan zoeken en die pesten proberen ze zich beter te gaan voelen maar het is natuurlijk de verkeerde manier. Door anderen te pesten plaats je jezelf niet boven die ander maar zak je naar een niveau er onder. Je gedraagt je minderwaardig en om dat te compenseren ga je nog meer pesten en zo komt er nooit een einde aan.

    Heb je er met je ouders over gesproken? Misschien zouden die eens naar school kunnen komen en daar vertellen dat het helemaal niet goed zit daar. De leerkrachten moeten er voor zorgen dat alle leerlingen veilig naar school kunnen gaan en zich daar thuis voelen. Bij jou lopen heel vervelende kindertjes rond die de boel verzieken. De rest kijkt de andere kant uit. Je hebt vast wel gehoord over de oorlog in Oekraine. Daar zie je hetzelfde. Sommige landen spreken zich uit tegen de oorlog, andere landen kijken laf de andere kant uit. Grote mensen zijn soms niet beter dan kleine kinderen, maar jouw grote mensen moeten wel hun best doen om het pesten te stoppen.

    23 jaar
    2 jaren geleden

Plaats een reactie

Maximaal twee cijfers (99). Ben je jonger dan 10, zet dan een 0 voor je leeftijd.
@
Je e-mailadres is niet zichtbaar voor anderen.

Je e-mailadres wordt alleen gebruikt om je deze mails te kunnen sturen en nergens anders voor. Je kan je altijd weer afmelden via een link in de mail.

Ik heb de privacy-informatie gelezen en ga ermee akkoord

Anoniem en gratis hulp of advies?

Jongerenwebsite JouwGGD.nl

Jongerenwebsite JouwGGD.nl

Op JouwGGD.nl vind je betrouwbare informatie over gezondheid, relaties, lichaam, seks, gevoel, alcohol roken drugs en media. De informatie is gecheckt door (medische) professionals.

Lees meer over Jongerenwebsite JouwGGD.nl

Bekijk ook

Ben jij digitaal in balans?

Ben jij digitaal in balans?

Scrollen, liken, appen, swipen, gamen en bingen: (online) media lijken onlosmakelijk verbonden met je offline leven. Heb jij het allemaal onder controle? Doe de zelftest

Lees meer over Ben jij digitaal in balans?
Bekijk jezelf door een roze bril

Bekijk jezelf door een roze bril

In de cursus 'door een roze bril leren kijken' van 99-gram.nl leer je hoe je actief stil kunt staan bij positieve gevoelens. Dit doe je in korte en leuke opdrachten verspreid over 6 weken.

Lees meer over Bekijk jezelf door een roze bril
Ontmoetings-app voor LHBTI-jongeren

Ontmoetings-app voor LHBTI-jongeren

Met de Jong&Out app kun je in contact komen met andere jongeren, wat je seksuele oriëntatie en genderidentiteit ook is. Door heel Nederland of juist bij jou in de buurt. Je kunt chatten in groepen of direct via een privéchat.

Lees meer over Ontmoetings-app voor LHBTI-jongeren

Wil je anoniem chatten met een jeugdverpleegkundige van JouwGGD voor advies, hulp of om gewoon je verhaal te vertellen?

Chat nu

De chat is nu gesloten. Via de Slowchat kun je bij een jeugdverpleegkundige van JouwGGD terecht voor advies, hulp of om gewoon je verhaal te vertellen.

Slowchat

Liever live chatten