Skip to content
7 reacties
1174 weergaves

zin om dat joch op zen bek te slaan

ik heb dit maar bij pesten gezet omdat ik niet zou weten waar ik het anders zou zetten. nou dus er is een jongen in mijn klas die bemoeit zich de hele tijd overal mee en (ik weet niet waarom) zit de hele tijd vervelende opmerkingen over mij te maken. ik heb bijvoorbeeld een keer het verkeerde geleerd voor mijn proefwerk en dat joch gaat een andere les het heel overdreven imiteren. ik was namelijk tijdens die les gewoon van kut ik heb blijkbaar het verkeerde geleerd en hij doet dan een andere les zo van: O MIJN GOD IK HEB HET VERKEERDE GELLERD O NEE O MIJN GOD (ook nog met een heel irritant nepstemmetje). ik word echt helemaal gek van dat joch en me vraag is dus moet ik me nou de volgende keer inhouden of moet ik hem gewoon meppen. of misschien gewoon flink uitschelden ofzo?

13 jaar
2 jaren geleden

7 Reacties

  • Beste TS, Dat is heel verdrietig om te lezen. Je moeder is toch de enige vrouw die altijd van je gehouden heeft en altijd van je zal blijven houden, wat er ook gebeurt en zolang ze er is.
    Die jongen is net zo oud als jij denk ik en nu heeft hij geen moeder meer. Hij ziet er een beetje raar uit, doet soms raar, werd gepest, wie gaat er nu nog van hem houden?

    Je zegt dat jij je excuses hebt aangeboden en dat is heel goed van jou. Die jongen zal voorlopig wel even niet op school komen maar als hij er weer is dan kan je hem zeggen dat je het heel erg voor hem vindt dat zijn moeder dood is en dat je graag wilt dat jullie voortaan als vrienden met elkaar om gaan. Hopen ook dat hij niet meer gepest wordt. Dat kan hij er echt niet meer bij hebben.

    Jij voelt je nu een beetje schuldig vanwege die klap, maar dat hoeft niet. Die jongen treiterde jou en om een hele verkeerde reden. Dan mag hij best voelen dat hij daar iemand pijn mee doet en dat het gevolgen heeft.
    Hoe het thuis bij hem is dat weet je niet denk ik, maar misschien heeft hij een broer of zus en is zijn vader er ook nog. Er zal ook wel familie zijn zoals grootouders en ooms en tantes dus hij zal wel opgevangen worden. Maar ondanks dat, je moeder kwijtraken op die leeftijd, dat is toch wel het ergste dat je kan overkomen. Hij zal wel veel tijd nodig hebben om daar overheen te komen. Ik hoop dat hij op school met rust gelaten wordt en dat jullie daar een beetje aardig en begripvol zullen zijn.

    Voor iemand van jouw leeftijd zijn zulke dingen heel moeilijk om daar mee om te gaan. Ik wens je sterkte. Er wordt wijsheid en solidariteit van je gevraagd.

    23 jaar
    2 jaren geleden
  • vanmiddag tiijdens de les werd de jongen uit de les gehaald. nu blijkt zijn moeder nu al drie weken in het ziekenhuis gelegen te hebben en die is deze middag overleden. voel me schuldig heb ook al mijn excuses aangeboden.

    13 jaar
    2 jaren geleden
  • Beste TS, Als ik jouw verhaal zo lees dan is het leven een grote uitdaging voor jou. Het goede is dat jij je bewust bent van waar jij mee te maken hebt en ik krijg het gevoel dat jij er mee om weet te gaan. Gelukkig zijn er allerlei middelen en mogelijkheden om je problemen wat minder lastig te laten zijn.

    Die vervelende jongen heeft het ook niet echt gemakkelijk krijg ik de indruk. Wat Tourette is dat weet ik wel dus het kan best zijn dat niet alles wat hij zegt of doet ook echt gemeend is. Misschien dat hij nu wat beter oppast nu jij hem duidelijk hebt laten merken dat hij jou niet te veel moet provoceren. Als pesten klappen oplevert dan is het niet leuk meer.
    Eigenlijk is die jongen een beetje zielig. Het is niet leuk om er anders uit te zien en gepest te worden. Dat pesten van hem was zoeken naar iemand die de aandacht van hem kon afleiden en dat werd jij. Nu weet hij dat het alleen maar meer problemen geeft.
    Misschien dat jij hem kan zeggen dat je niet meer boos op hem bent maar dat hij jou niet moet gaan pesten.

    Ik vond het heel leuk om te lezen dat jij vriendschap hebt gesloten met die stille jongen. Ik denk dat het een hele goede vriend voor jou kan zijn. Misschien dat zijn rustige aard jouw ADHD een beetje compenseert en dat met hem omgaan jou wat rust geeft en je ontspant.
    Je zegt dat je autistisch bent en autistische mensen hebben vaak moeite met sociale contacten. Ze geven er niet echt om en zoeken ze ook niet. Misschien dat die stille jongen ook iets van autisme in zich heeft. Ik lees dat jij vrienden hebt dus jij hebt wel sociale contacten.

    Zoals ik al zei, het leven is een uitdaging voor jou maar als ik je verhaal zo lees dan ben jij best een slimme jongen en zit jij op een goede school, dus ik denk dat jij er wel komt. Veel succes maar dus en het beste!

    23 jaar
    2 jaren geleden
  • ts hier. vandaag op school begon hij door te zeggen dat hij hoopte dat mijn telefoon kapot was nadat ik die liet vallen. tijdens de pauze heeft hij een roddel de school in geslingert dat ik "kontseks gehad zou hebben met [naam kan ik niet zeggen]" toen ging hij echt te ver. Ik heb heb 2 keer in zijn gezicht geslagen waarna hij een bloedneus had en toen ben ik naar de mentor gestuurd. ik ben niet geschorst omdat de mentor met mij eens was dat hij erom vroeg. zijn andere slachtoffer was de zogenaamde quiet kid van mijn klas. had geen vrienden, vond het lastig om sociaal contact te maken. ben sinds vanmiddag vrienden met hem. ik en mijn vrienden dachten oorspronkelijk dat hij gewoon raar was, maar zulke mensen zijn meestal de meest aardige. ik denk dat ik ook weet waarom de jongen die ik geslagen heb mij zat te "pesten".hij heeft namelijk een erg groot hoofd, met een bril, en hele grote oren. hij werd gepest, totdat hij mij begon te "pesten". dat doet hij omdat ik het tourrette syndroom heb (dat is dat je soms de dwang voelt om iets de bewegen of om geluiden te maken), ik heb ook een heel ernstige astmatische conditie (moet soms hyperventileren of ineens naar de ehbo van de school om extra zuurstof te krijgen). ik heb daarnaast nog een allergie voor soya, noten en pinda's. daarbovenop heb ik ook nog autisme en adhd + paniekaanvallen. niet te geloven dat ik het laatste halfuur van mijn leven dit heb zitten schrijven.

    13 jaar
    2 jaren geleden
  • Als het telkens op school gebeurd de schoolleiding of mentor inschakelen. Hoe moeilijk het ook is, gewoon negeren, hij is het niet waard, groet en succes

    23 jaar
    2 jaren geleden
  • Beste TS, Die jongen, heeft die het speciaal op jou voorzien of doet hij gewoon in het algemeen vervelend naar iedereen?
    Mensen die zo iets doen hebben meestal een probleem met zichzelf. Iets in ze waar ze een hekel aan hebben of waar ze het moeilijk mee hebben. Dat nare gevoel bij zichzelf willen ze kwijt en dat doen ze dan door het op anderen te projecteren waarin ze wat van zichzelf herkennen.
    In dit geval ben jij dus de pineut. Als jij sterk genoeg bent en goed kan vechten dan kan je hem op een stil plekje een pak slaag geven en dan zal het wel afgelopen zijn. De vraag is of dat goed afloopt en niet jij straks dat pak slaag krijgt. Nu is het wel zo dat die vervelende jongen pest met woorden en als het gevolg daarvan is een vechtpartij, al wint hij dan misschien, dan gaat de lol er wel van af.

    Een andere manier is eens een goed gesprek met hem te hebben. Liefst op een plaats waar je klasgenoten niet bij zijn zodat hij niet de kans krijgt om met vervelende opmerkingen jou onzeker te maken. Vertel hem dat jij wat hij doet heel vervelend vindt en vraag hem waarom en wat zijn probleem is met jou.
    Je kan hem ook zeggen dat je het goed zat begint te worden en dat je niet weet hoe lang jij het nog zal verdragen. Misschien dat hij gaat bluffen of je uitlachen, maar blijf dan kalm.

    Wat ik mij ook afvraag, hoe reageren je klasgenoten op zijn gedrag? Lachen ze om zijn opmerkingen of reageren ze er niet echt op? Van belang is jouw positie in de klas. Kan jij rekenen op morele steun van je klasgenoten of kan het ze niet schelen dat jij gepest wordt?

    Zulk gepest is heel naar en er zijn altijd van die ettertjes die daar plezier aan beleven en te weinig anderen die dat zien en niet lachen maar er iets aan doen. Bang misschien dat ze ook slachtoffer worden als ze dat doen. Er is jammer genoeg veel lafheid onder de mensen, ook op jouw leeftijd.

    Ik wens je veel sterkte want ik weet hoe naar het is dit te moeten ondergaan. Meestal gaat het uiteindelijk wel over, maar voorlopig zit je er mee.

    23 jaar
    2 jaren geleden
  • Gewoon niks doen en er verder niet meer over spreken.

    16 jaar
    2 jaren geleden

Plaats een reactie

Maximaal twee cijfers (99). Ben je jonger dan 10, zet dan een 0 voor je leeftijd.
@
Je e-mailadres is niet zichtbaar voor anderen.

Je e-mailadres wordt alleen gebruikt om je deze mails te kunnen sturen en nergens anders voor. Je kan je altijd weer afmelden via een link in de mail.

Ik heb de privacy-informatie gelezen en ga ermee akkoord

Anoniem en gratis hulp of advies?

Jongerenwebsite JouwGGD.nl

Jongerenwebsite JouwGGD.nl

Op JouwGGD.nl vind je betrouwbare informatie over gezondheid, relaties, lichaam, seks, gevoel, alcohol roken drugs en media. De informatie is gecheckt door (medische) professionals.

Lees meer over Jongerenwebsite JouwGGD.nl

Bekijk ook

Ben jij digitaal in balans?

Ben jij digitaal in balans?

Scrollen, liken, appen, swipen, gamen en bingen: (online) media lijken onlosmakelijk verbonden met je offline leven. Heb jij het allemaal onder controle? Doe de zelftest

Lees meer over Ben jij digitaal in balans?
Bekijk jezelf door een roze bril

Bekijk jezelf door een roze bril

In de cursus 'door een roze bril leren kijken' van 99-gram.nl leer je hoe je actief stil kunt staan bij positieve gevoelens. Dit doe je in korte en leuke opdrachten verspreid over 6 weken.

Lees meer over Bekijk jezelf door een roze bril
Ontmoetings-app voor LHBTI-jongeren

Ontmoetings-app voor LHBTI-jongeren

Met de Jong&Out app kun je in contact komen met andere jongeren, wat je seksuele oriëntatie en genderidentiteit ook is. Door heel Nederland of juist bij jou in de buurt. Je kunt chatten in groepen of direct via een privéchat.

Lees meer over Ontmoetings-app voor LHBTI-jongeren

Wil je anoniem chatten met een jeugdverpleegkundige van JouwGGD voor advies, hulp of om gewoon je verhaal te vertellen?

Chat nu

De chat is nu gesloten. Via de Slowchat kun je bij een jeugdverpleegkundige van JouwGGD terecht voor advies, hulp of om gewoon je verhaal te vertellen.

Slowchat

Liever live chatten