Skip to content
4 reacties
887 weergaves

buitengesloten worden

Ik weet niet meer wat en hoe ik moet reageren of dat ik hulp moet zoeken. Mijn geschiedenis. Ik ben inmiddels een meisje van 18 jaar. Ik ben op de lagere school systematisch buiten gesloten door de hele klas. Met als uiterste hoogtepunt. Dat in groep 8 de hele klas naar een pretpark ging en ik als enigste niet uitgenodigd werd. De klas had dit zelf georganiseerd. Ik was in het pretpark met familie en kwam ze tegen. Vervolgens zijn ze nog een keer naar de bioscoop geweest. Uiteraard zonder mij.
Ik ben vervolgens naar het VWO gegaan en net afgestudeerd. Naar mijn idee had ik gewoon een normale positie op school Ik werd niet gepest en ben vaak naar klassenfeesten geweest de afgelopen jaren. Ook had ik en heb ik twee vaste vriendinnen op school. Nu is er afgelopen weekend na de diploma uitreiking. Door de ene helft van VWO een examenfuif georganiseerd. Dat deed al pijn want ik was niet uitgenodigd. Je ziet de foto's op instagram. En vervolgens door de andere helft van VWO waar wij altijd mee optrokken een illegaal galafeest. En ja hoor daar waren wij ook niet uitgenodigd Ik en mijn twee vriendinnen. Ik weet niet goed wat ik moet doen nu.

18 jaar
3 jaren geleden

4 Reacties

  • Sta erboven, je hebt twee vriendinnen, maak daar plezier mee. Je mag er zijn, dat bewijt het hebben van vriendinnen wel, laat die anderen maar, ze zijn niet wijzer.

    21 jaar
    3 jaren geleden
  • Balen maar het is voorbij, je gaat nu een andere fase in van je leven maak nieuwe connecties met verschillende type mensen zodat je wat meer uit je schulp komt.

    22 jaar
    3 jaren geleden
  • Naar dat je dat allemaal heb moeten meemaken. Dat van de basisschool is verleden tijd en mijn ervaringen zijn dat niemand van de basisschool nog met elkaar optrekt of afspreekt. Ik zou daar geen zorgen om maken, hun waren kinderen die onzeker waren. Natuurlijk gwn stom dat dat is gebeurd. Daarnaast is er op de middelbare ook dat er veel onzekere mensen rondlopen die graag mensen pesten. Dat hoort er helaas bij. Ik zal het niet zo zeer op jezelf betrekken. Ey je bent wel uitgenodigd voor feestjes! :). Ik werd nooit uitgenodigd lol dus dat van jou is in ieder geval positief! Dat van dat gala, is stom natuurlijk, maar ben er wel van bewust dat op instagram ze alleen de LEUKE foto’s plaatsen. Misschien was het voor sommigen stom, of was het helemaal niet leuk. Men advies, op de HBO/WO is iedereen volwassener en zijn ze niet van het buitensluiten. Dus laat het los en ga verder met je leven en als het je echt dwars zit, praat er met je ouders over of een psycholoog/therapeut. Ik kan niet beoordelen hoe je voelt, maar als je depressief voelt, is dat wel een aanrader om te doen.

    19 jaar
    3 jaren geleden
  • Beste meid, Allemaal niet leuk wat je vertelt. Dat VWO ligt nu achter je, dus daar zou ik mij maar niet druk meer over maken. Het ligt nu voorgoed achter je. Bovendien, je hebt twee vriendinnen die blijkbaar ook niet zo goed liggen bij de rest. Twee goede vriendinnen is genoeg, jullie hebben elkaar.
    Heb je een idee waarom jij niet zo goed lag bij de groep? Jongeren zijn soms onnadenkend en egoistisch. Het hoeft niets ernstigs te zijn. Misschien was jij wat saai in hun ogen.

    Kijk vooruit. Je hebt VWO dus ik neem aan dat je verder gaat studeren. Daar ga je om met jongens en meisjes die een stuk volwassener zijn. Niet iedereen zal jouw vriend willen zijn, maar dat geldt voor iedereen. Maak je niet druk, richt je op je studie en op de mensen waar je wel een klik mee hebt en heb een spannende en leuke studententijd! Het beste en succes!

    22 jaar
    3 jaren geleden

Plaats een reactie

Maximaal twee cijfers (99). Ben je jonger dan 10, zet dan een 0 voor je leeftijd.
@
Je e-mailadres is niet zichtbaar voor anderen.

Je e-mailadres wordt alleen gebruikt om je deze mails te kunnen sturen en nergens anders voor. Je kan je altijd weer afmelden via een link in de mail.

Ik heb de privacy-informatie gelezen en ga ermee akkoord

Anoniem en gratis hulp of advies?

Jongerenwebsite JouwGGD.nl

Jongerenwebsite JouwGGD.nl

Op JouwGGD.nl vind je betrouwbare informatie over gezondheid, relaties, lichaam, seks, gevoel, alcohol roken drugs en media. De informatie is gecheckt door (medische) professionals.

Lees meer over Jongerenwebsite JouwGGD.nl

Bekijk ook

Ben jij digitaal in balans?

Ben jij digitaal in balans?

Scrollen, liken, appen, swipen, gamen en bingen: (online) media lijken onlosmakelijk verbonden met je offline leven. Heb jij het allemaal onder controle? Doe de zelftest

Lees meer over Ben jij digitaal in balans?
Bekijk jezelf door een roze bril

Bekijk jezelf door een roze bril

In de cursus 'door een roze bril leren kijken' van 99-gram.nl leer je hoe je actief stil kunt staan bij positieve gevoelens. Dit doe je in korte en leuke opdrachten verspreid over 6 weken.

Lees meer over Bekijk jezelf door een roze bril
Ontmoetings-app voor LHBTI-jongeren

Ontmoetings-app voor LHBTI-jongeren

Met de Jong&Out app kun je in contact komen met andere jongeren, wat je seksuele oriëntatie en genderidentiteit ook is. Door heel Nederland of juist bij jou in de buurt. Je kunt chatten in groepen of direct via een privéchat.

Lees meer over Ontmoetings-app voor LHBTI-jongeren

Wil je anoniem chatten met een jeugdverpleegkundige van JouwGGD voor advies, hulp of om gewoon je verhaal te vertellen?

Chat nu

De chat is nu gesloten. Via de Slowchat kun je bij een jeugdverpleegkundige van JouwGGD terecht voor advies, hulp of om gewoon je verhaal te vertellen.

Slowchat

Liever live chatten