Skip to content
9 reacties
998 weergaves

is pesten nou zo cool en vet?

hallo allemaal.

lang twijfelde ik maar dacht het kan nooit erger worden dan het is dus ga maar hier proberen lotgenoten te vinden....

ik heb al vanaf groep 1 problemen op school... mensen die mij nooit snappen en ik die lijd onder onbegrip.. in groep 3 kwamen ze erachter dat ik dyslectie had en al mijn gedoe kreeg hier de schuld van... in groep 6 ben ik dan ook van school gestuurd... en vanaf hier gebeurde alles.... jaar in jaar uit werd ik gepest... tot het noodlot toesloeg... ik raakte bekneld in mezelf... het gevolg was incontinentie en ja dit was natuurlijk nog leuker om mee te pesten... ik besloot dan ook eind 2de jaar van school te gaan en opzoek te gaan naar een school met allemaal jongeren met een handicap of beperking.. en deze vondt ik wellis waar 18km van mijn woonplaats maar goed... op de 2de schooldag vertelde ik de klas over mijn pest verleden en mijn hierdoor incontintie en de hele klas had begrip en medelijden met me en beloofde me me hierom nooit te pesten en alleenmaar te helpen en woonderbarend ben ik nooit meer gepest op die school totdat ik nu van school ben... ik weer wat meer op straat ben door de vele vrije tijd.... wijkgenoten pesten me en als dit al niet erg genoeg was ben ik op 31 oktober in elkaar geslagen en hiervan heb ik uiteraard aangifte gedaan maar ik heb het idee dat de politie dit wel met een korel zout neemt dus denk niet dat het zal helpen... maar ik begin nu toch de twijfelen of het pijn doen van een andere goed is? ik weet natuurlijk dat het niet lief en leuk is maar waarom straft sommige ouders hun kinderen niet!!! nee inplaats van hun kind aanspreken gaan ze het slachttover bedreigen... al met al helpt alles me niet mee en ben ik soms echt radeloos wat ik nu nog moet... kan iemand me helpen hoe ik zoiets zou kunnen oplossen??

19 jaar
3 jaren geleden

9 Reacties

  • meisje 16, wat fijn om te lezen dat ik dus echt niet de enigste (autist) ben die slachttover wordt van pesten..

    alleen is vechten echt niks voor mij.. en durf ik dit niet... hierdoor ben ik waarschijnlijk een ¨makkelijkere prooi¨ ik heb gelukkig wel vrienden die zijn geschrokken van alles en die zijn er nu ook echt klaar mee... dus misschien willen die me nog helpen...

    19 jaar
    3 jaren geleden
  • Pesten is inderdaad cool en vet, maar dan alleen maar voor de pesters zelf. Meestal zijn pesters jongeren zonder ook maar één interessant iets aan hun eigen. Ze zijn niks en kunnen niks. Meestal zijn het nog hele erge lafaards ook. Soort zoekt soort en ze koeken samen en dan zoeken ze een slachtoffer. Ik ben heel klein en in het begin dat ik op het middelbaar zat hebben ze me geprobeerd te pesten. Maar ik ben ook wel sterk en de pesters leerden vlug dat ze mij niet moesten pesten want ik viel hun aan. Van pesters had ik niks schrik. En omdat het lafaards zijn zoeken ze iemand anders. Ik heb al goed wat keren strafstudie gekregen voor vechten op school, maar iedere keer omdat ik pesters aframmelde. Niet voor mij te pesten, wel voor andere jongens. Een jongen met autisme heb ik vorig jaar nog zo verdedigd dat die echt helemaal niet meer gepest wordt. Pesters zijn lafaards. Mijn broertje kwam een tijd terug er voor uit dat hij voor de jongens was. Een heel deel turkse jongens vielen hem continu lastig en zeiden dat hij door moest en dat ze hem mochten doden omdat hij voor de jongens was. ik heb nog nooit zoveel gevochten en iedere keer als winnaar uit dat gevecht gekomen, omdat de pesters, zelfs die turkse jongens die met heel veel waren, grote lafaards zijn en als iemand hun ook maar een beetje pijn doet hebben ze enorme schrik. Terug slaan durven ze niet hard genoeg want ze hebben schrik dat ik dan nog harder terug sla. In plaats van strafstudie mocht ik technische klusjes op school doen, de directeur wist telkens waarvoor ik vocht.
    misschien heb je niet veel aan dit verhaal, maar ik wil maar vertellen dat pesters alleen maar in hun eigen vinden dat pesten vet en cool is. De rest vind dat echt niet hoor. Als ge met echt vrienden kunt samen zijn, in plaats van eenzaam te zijn, dan durven pesters u ook niet meer er uit pikken, want het zijn lafaards en ze weten niet of één van uw vrienden misschien wel te sterk is voor hun, of hun gaat beginnen uitlachen voor hun zielige pogingen om interessant te zijn. Pesters pakken alleen maar slachtoffers die alleen zijn.

    16 jaar
    3 jaren geleden
  • Bah, wat naar dat de politie je niet serieus neemt. Je bent in elkaar geslagen, dat is mishandeling. Jij stelt je niet aan, die agenten doen hun werk niet goed.

    Fijn dat je EMDR hebt. Heb ik ook ooit gehad, dus ik weet wat het is. Heb je het idee dat het wat helpt? Ik kan me voorstellen dat het lastig is om dingen te verwerken als het pesten nog steeds bezig is.

    Ik hoop voor je dat je zo snel mogelijk kunt verhuizen. Zie het liever als kiezen voor jezelf dan als je gewonnen geven. Jij verdient een veilig leven zonder pesters.

    21 jaar
    3 jaren geleden
  • Ik kijk met een boos oog naar jouw school: incompetente leerkrachten, die dit laten gebeuren. veiligheid op school is alles wat telt en dat kan best. Op mijn basisschool gingen ze dubbele pleinwachten lopen en kwam het bijna nooit voor. Die leerkrachten van jou zouden ontslag moeten krijgen. Ik wens je sterkte, hou vol en laat je goed begeleiden, want je kunt het niet alleen.

    15 jaar
    3 jaren geleden
  • beste jongen 21, ik heb een verdachte (de jongen die de boel veroorzaakt heeft pest mij al geruime 10 jaar en had nu zijn 9 vrienden opgetrommeld) alleen ziet de politie dit niet in en vinden hun dat ik me niet zo moet aanstellen en het maar moet bekijken.. de jongen moet negeren en bij evt nieuwe incidenten zoals dit genoemt wordt terug bellen... de aangifte is doorgestuurd naar het OM maar ik denk niet dat dit iets gaat worden... en de jongen er dus WEER zonder enige straf af komt....

    binnen nu en een jaar ga ik verhuizen naar een andere wijk.. dit stond al een jaar op de planing maar een instelling in corona tijd is niet gemakkelijk om te vinden... daarnaast wil ik de jongen niet zijn gemak geven dat ik wegga...

    ik heb EMDR (trauma verwerking) ook dit had ik al voor de mishandling maar dit kan nu dus gemakkelijk meegenomen worden....

    19 jaar
    3 jaren geleden
  • jongen 22, ik heb oprecht geen idee wat iemand als bedreiging van mij zou kunnen zien.. ik ben een heel lief en nogal zachtaardig meisje... met autisme dus ik loop en praat anders als andere maar dit zie ik niet als nog om te pesten..
    terug vechten is echt niks voor mij... wel heb ik sinds de mishandeling deo op zak voor het geval dat dan tja heb ik een verdedigingsmiddel bij me maar dit vindt ik eigenlijk mogen kunnen.. of hoeven ofzo

    19 jaar
    3 jaren geleden
  • Australië geeft aan wat de nieuwe maatregelen zijn: 36.400 euro boete. Maar iets van goed opvoeden met een minder grote bek en minder asociaal gedrag zou in Nederland erg goed zijn. Ook hierboven lees je dat pesten levens kapot maakt. Ik hoop, dat alle slachtoffers de kracht vinden om door te gaan, want eens wordt het echt beter.

    15 jaar
    3 jaren geleden
  • Beste meid, Blijkbaar is er iets aan jou dat een bepaalde agressie wakker maakt. Heb je zelf een idee wat dat is? Is er misschien iemand die niet mee doet aan dat pesten en jou wel wil vertellen wat er aan de hand is?
    Er zijn verschillende redenen waarom iemand het slachtoffer van pesterijen wordt. Het kan zijn dat die persoon als een bedreiging wordt gezien. Bijvoorbeeld als jij in een gemeenschap leeft met sterke overtuigingen en jij stoort je daar niet aan dan willen ze je kwijt. Je wordt als een bedreiging gezien.
    Het kan ook zijn dat jouw gedrag roofdier instincten wakker maakt. Als een hond bijvoorbeeld klagelijk gepiep hoort dan krijgt hij geen medelijden maar wil doden.

    Niet iedereen wil aan pesten mee doen, maar er zijn altijd meelopers en personen die bang zijn zelf het slachtoffer van pesterijen te worden. Dan kijken ze maar de andere kant op. De pester krijgt een groep bewonderaars en voelt zich machtig omdat hij macht over jou kan uitoefenen. Het enige wat je kan doen is hem of haar die macht ontnemen door terug te vechten.
    Een vechtsporttrainer adviseerde om er gewoon op los te slaan. De kans dat jij een pak slaag krijgt is groot, maar als je blijft volhouden gaat de lol er van af. Als pesten iedere keer ontaardt in een vechtpartij is het niet leuk meer.

    Zoals gezegd, ik weet niet wat dat pesten bij jou uitlokt en of jij de mogelijkheid hebt terug te vechten, met je handen, je handtas (met een steen er in), met woorden, dat weet ik niet, maar er voor weglopen lost niets op, dat bevestigt pesters alleen maar in hun machtsgevoel.
    Blijkbaar woon jij in een wat asociale buurt als ik zo lees over die ouders die jou bedreigen.
    Wat heb jij gestudeerd? Misschien is een tijdje naar het buitenland een oplossing. Nederland is niet echt een beter land aan het worden met die instroom van lieden die met de verkeerde instelling hier naar toe komen. Iedereen voelt zich tegenwoordig miskend en geeft de rest daar de schuld van. Het wordt steeds minder leuk.

    Voor jou heb ik helaas geen pasklare oplossing. Ik hoop dat je het volhoudt en misschien ergens je plekje kan vinden waar ze je nemen zoals je bent. Sterkte!


    22 jaar
    3 jaren geleden
  • Wat heftig dat je dit alles hebt meegemaakt, TS. Ik kan me wel verplaatsen in je twijfels (ben zelf in het verleden ook gepest): dat je de schuld bij jezelf gaat zoeken herken ik in ieder geval wel. Weet alsjeblieft dat het echt niet jouw schuld is. Die ouders die hun kinderen niet terecht wijzen, en de mensen die jou lastig vallen, díé zitten fout.

    Het kan lastig zijn om dat te geloven als je je zo machteloos voelt. Dan kan het soms gaan lijken alsof iedereen tegen je is. in werkelijkheid zijn er meestal een paar mensen die pesten om meer status te krijgen: anderen worden dan bang voor ze, waardoor zij meer macht hebben. Veel mensen gaan dan maar meelopen en meepesten uit angst, terwijl ze van zichzelf eigenlijk geen slechte mensen willen zijn. Bedenk dat dus, als je misschien ooit het gevoel hebt dat de hele wereld tegen je is: het ligt niet aan jou, het ligt aan pesters die andere mensen angst willen aanjagen.

    Goed dat je aangifte hebt gedaan nadat je in elkaar bent geslagen. Het lastige is dat de politie bewijs nodig heeft om actie te kunnen ondernemen. Zijn er misschien mensen die het gezien hebben en die voor je kunnen getuigen? Wat je wel kunt doen, ook als de politie niemand kan arresteren, is vragen of ze iets kunnen doen om je beter te beschermen.

    Als het niet beter wordt met het pesten in je wijk, dan is de uiterste oplossing denk ik om te verhuizen. Dat is een hoop geregel, maar als je op een nieuwe plek gaat wonen waar niemand je kent van vroeger, voel je je waarschijnlijk een stuk veiliger en zul je ook niet zo snel gepest worden.

    Ten slotte wil ik je nog aanraden: als je last hebt van alles wat je hebt meegemaakt, schaam je er dan niet voor om eens met een psycholoog te gaan praten. Dat heeft bij mij veel geholpen. Pesten beïnvloedt je kijk op de wereld en kan je een heel laag zelfbeeld geven, maar je kunt hulp krijgen om daarmee om je ervaringen te verwerken en je weer beter te voelen over jezelf.

    Heel veel succes en sterkte met alles!

    21 jaar
    3 jaren geleden

Plaats een reactie

Maximaal twee cijfers (99). Ben je jonger dan 10, zet dan een 0 voor je leeftijd.
@
Je e-mailadres is niet zichtbaar voor anderen.

Je e-mailadres wordt alleen gebruikt om je deze mails te kunnen sturen en nergens anders voor. Je kan je altijd weer afmelden via een link in de mail.

Ik heb de privacy-informatie gelezen en ga ermee akkoord

Anoniem en gratis hulp of advies?

Jongerenwebsite JouwGGD.nl

Jongerenwebsite JouwGGD.nl

Op JouwGGD.nl vind je betrouwbare informatie over gezondheid, relaties, lichaam, seks, gevoel, alcohol roken drugs en media. De informatie is gecheckt door (medische) professionals.

Lees meer over Jongerenwebsite JouwGGD.nl

Bekijk ook

Ben jij digitaal in balans?

Ben jij digitaal in balans?

Scrollen, liken, appen, swipen, gamen en bingen: (online) media lijken onlosmakelijk verbonden met je offline leven. Heb jij het allemaal onder controle? Doe de zelftest

Lees meer over Ben jij digitaal in balans?
Bekijk jezelf door een roze bril

Bekijk jezelf door een roze bril

In de cursus 'door een roze bril leren kijken' van 99-gram.nl leer je hoe je actief stil kunt staan bij positieve gevoelens. Dit doe je in korte en leuke opdrachten verspreid over 6 weken.

Lees meer over Bekijk jezelf door een roze bril
Ontmoetings-app voor LHBTI-jongeren

Ontmoetings-app voor LHBTI-jongeren

Met de Jong&Out app kun je in contact komen met andere jongeren, wat je seksuele oriëntatie en genderidentiteit ook is. Door heel Nederland of juist bij jou in de buurt. Je kunt chatten in groepen of direct via een privéchat.

Lees meer over Ontmoetings-app voor LHBTI-jongeren

Wil je anoniem chatten met een jeugdverpleegkundige van JouwGGD voor advies, hulp of om gewoon je verhaal te vertellen?

Chat nu

De chat is nu gesloten. Via de Slowchat kun je bij een jeugdverpleegkundige van JouwGGD terecht voor advies, hulp of om gewoon je verhaal te vertellen.

Slowchat

Liever live chatten