Skip to content
5 reacties
691 weergaves

Op de weg geduwd en gepest omdat anders ben, HELP!

Ik ben heel erg gepest op school. Van groep 1 tot en met 6 was het het ergst. Ze duwden mij op de weg, en lieten me vallen enz. Ook sloten ze me heel erg buiten. Ik heb door hun een hersenschudding gehad en ben bewusteloos geraakt. Alleen maar omdat ik het niet zo heb op uiterlijk en wel heel erg op dieren. Toen ging ik naar een andere school. Daar ging het beter, maar beledigden ze me altijd met lelijke namen. Nu zit ik in de brugklas en als ik 1x wat zeg op WhatsApp doen ze heel onaardig tegen mij, en als anderen wat zeggen niet. Ze denken dat ik een loser ben, maar ik ben zo geraakt door wat er gebeurt is van groep 1 t/m 6 dat ik nooit meer ‘normaal’ kan leven. Ik ben al mijn zelfvertrouwen kwijt, en mijn 2 cavia’s zijn mijn enige steun. Wat kan ik doen? Help me!

12 jaar
4 jaren geleden

5 Reacties

  • Dit verhaal is echt erg voor je oucharme ik voel me soms ook zo ik werd vroeger ook gepest maar dat heb ik dierekt gezegd en hij is naar een andere school gegaan ik voel me soms ook alleen en heb geen zelfvertrouwen soms luisteren ze gewoon niet meer naar mij en dan heb ik mijn hondje nog voor steun maar luister je hoeft je niet alleen te voelen want dat ben je nooit wij steunen je succes

    12 jaar
    4 jaren geleden
  • Ik heb deze situatie ook meegemaakt, ik was nieuw in groep 4 en ze wouden me maar niet met rust laten.
    Ik werd ook gepest/buitengesloten, ik had maar 3 vrienden dat waren de anderen die gepest werden.
    Uiteindelijk was ik het zat in groep 7, ik ging om met alle kinderen op de pesters na, ik ging op zelfverdediging om meer zelfvertrouwen en geduld te krijgen.
    En het werkte!, ik klom omhoog op 'de populariteitsladder'
    Alleen niemand wou mijn 3 vrienden accepteren, ik heb hun uiteindelijk naar het midden van de ladder weten te trekken, ten koste van mijn hoogte.
    Al had ik meer vrienden die ook mijn 3 vrienden aardig vonden, de pesters zaten weer bovenaan de ladder.
    Ze bleven niet stoppen met pesten en niemand durfde er iets aan te doen.
    ik werd niet meer gepest maar al mijn vrienden wel ik ontplofte, ik was het helemaal zat(het kan zijn dat ik een paar rake woorden heb geschreeuwd).
    een paar dagen later was ik weer hun doelwit iemand sloeg me een bloedneus, dit was de druppel ik mocht alleen vechten als zelfverdediging dit was zelfverdediging dus ik sloeg terug, niet het slimste wat ik kon doen wat we kregen allebei problemen.
    uiteindelijk stopte het pesten opeens, ik zocht ze ook niet meer op ik negeerde ze en dat hielp.

    ik hoop dat jij ze ook gewoon kan negeren, het duurde 3 jaar voor ik dat kon ik hoop dat jij het sneller kan!

    succes, en doe de pestkoppen maar de groeten van mij
    H

    13 jaar
    4 jaren geleden
  • Wat boeien die gasten Sorry dat ik het zeg maar jij bent degene die zichzelf pest. Je moet het goed spelen, slim kijken waar diegene zijn en daarop inspelen. Al spreken ze je aan gewoon dicht bij een leraar of zoiets gaan staan, er zijn veel slimme manieren om ze te vermijden. Maar ik vind het wel erg voor je. Ik ken je niet maar ik vindt je nu al geweldig hoe je dit vermeld. Jij moet er ook zo over denken. Jij bent geweldig en dat weet je. Niemand kan je van iets anders wijs brengen Ik ben ook gepest maar je kan er echt zelf wat aan doen al speel je het slim. Voor hun is het gewoon een spel. Speel gewoon mee en zorg dat je wint. Good luck

    14 jaar
    4 jaren geleden
  • Negeer de pesters en richt je op de mensen die je niet pesten. Je zult zien dat het werkt. Heel naar trouwens, zulke klasgenoten. Eigenlijk moeten ze zich voor zichzelf schamen.

    17 jaar
    4 jaren geleden
  • I feel you,
    Ik heb zelf ook 2 cavia's en die zijn mijn alles. Ik heb zelf ook niet zo veel vriendinnen (die echt zijn). Ik ben ook vaak buitengesloten en genegeerd, alsof ik geen persoon ben.
    Ik ben ook een enorme dierenvriend. En mijn gedachte is ook altijd: ‘dieren beoordelen je niet op je uiterlijk, dieren zijn altijd blij met jou, dieren zijn het allertrouwst’. Ik houd best wel veel afstand van mensen omdat ik al zo vaak ben laten vallen. Ik heb sinds kort gewoon schijt aan alle mensen om me heen. Die mensen zie ik altijd gewoon balen, omdat hun zien dat ik schijt heb. Als ik geen schijt zou hebben zouden ze het veel leuker vinden.
    Ik zou gewoon die pesters negeren, ik snap dat dat niet makkelijk is. Probeer vrienden te maken, zodat je geen mikpunt bent voor de pesters.
    Als dat allemaal niet lukt zou ik ten eerste je mentor inlichten. Je kan eventueel vragen of je naar een andere klas mag. Je mentor kan zo ook rekening houden met jou en die weet ook wat er gaande is.
    Ik zou ook nog eventueel je ouders en eventueel een andere vertrouwenspersoon inlichten. Ik snap dat dat niet leuk is maar geloof me, dat lucht heel veel op.
    Durf je dit allemaal niet, dan zou ik misschien contact opnemen met de Kindertelefoon, daar kan je je hart luchten en die kunnen je verder helpen.
    Maar mijn beste tip is: die pesters gewoon negeren, want anders vinden ze het juist leuk om jou een rotgevoel te geven.
    Veel succes! X

    17 jaar
    4 jaren geleden

Plaats een reactie

Maximaal twee cijfers (99). Ben je jonger dan 10, zet dan een 0 voor je leeftijd.
@
Je e-mailadres is niet zichtbaar voor anderen.

Je e-mailadres wordt alleen gebruikt om je deze mails te kunnen sturen en nergens anders voor. Je kan je altijd weer afmelden via een link in de mail.

Ik heb de privacy-informatie gelezen en ga ermee akkoord

Anoniem en gratis hulp of advies?

Jongerenwebsite JouwGGD.nl

Jongerenwebsite JouwGGD.nl

Op JouwGGD.nl vind je betrouwbare informatie over gezondheid, relaties, lichaam, seks, gevoel, alcohol roken drugs en media. De informatie is gecheckt door (medische) professionals.

Lees meer over Jongerenwebsite JouwGGD.nl

Bekijk ook

Ben jij digitaal in balans?

Ben jij digitaal in balans?

Scrollen, liken, appen, swipen, gamen en bingen: (online) media lijken onlosmakelijk verbonden met je offline leven. Heb jij het allemaal onder controle? Doe de zelftest

Lees meer over Ben jij digitaal in balans?
Bekijk jezelf door een roze bril

Bekijk jezelf door een roze bril

In de cursus 'door een roze bril leren kijken' van 99-gram.nl leer je hoe je actief stil kunt staan bij positieve gevoelens. Dit doe je in korte en leuke opdrachten verspreid over 6 weken.

Lees meer over Bekijk jezelf door een roze bril
Ontmoetings-app voor LHBTI-jongeren

Ontmoetings-app voor LHBTI-jongeren

Met de Jong&Out app kun je in contact komen met andere jongeren, wat je seksuele oriëntatie en genderidentiteit ook is. Door heel Nederland of juist bij jou in de buurt. Je kunt chatten in groepen of direct via een privéchat.

Lees meer over Ontmoetings-app voor LHBTI-jongeren

Wil je anoniem chatten met een jeugdverpleegkundige van JouwGGD voor advies, hulp of om gewoon je verhaal te vertellen?

Chat nu

De chat is nu gesloten. Via de Slowchat kun je bij een jeugdverpleegkundige van JouwGGD terecht voor advies, hulp of om gewoon je verhaal te vertellen.

Slowchat

Liever live chatten