Skip to content
5 reacties
675 weergaves

pesten omdat je anders bent

ik ben 17 jaar en heb autisme.
ik reageer hierdoor nou eenmaal anders..
ik kwam vaak op een jongerencentrum waar ik mezelf mocht zijn.. helaas kwamen er steeds meer ¨probleem jongeren¨ en botste dit enorm.
ik heb meerdere kneuzingen opgelopen in die tijd. nu ik weer veel thuis zit en op straat zwerf willen ze dat ik terug ga. voor de vakantie deed ik dit maar helaas is er niks veranderd en heb ik die avond zelfs een botsscheurtje opgelopen wat net iets minder er is als een breuk.

aangifte doen kan ik niet want dat maak het erger dat weet ik uit ervaring maar ik wil ook niet dat hier niks mee gedaan gaat worden...
destijds werd afgesproken dat een ander pijn doen een week verbod is maar helaas wordt dit niet consequent ingezet dus ga er nu ook niet van uit..

ik weet niet meer wat ik moet doen...
op elke manier breng ik mezelf in de problemen maar ik kan er nu nog niks aan doen.
ik ben aan het leren beter hiermee om te gaan maar zo ver is het nog niet...

heeft er iemand een tip hoe ik dit kan oplossen?
niet gaan is geen oplossing.

17 jaar
4 jaren geleden

5 Reacties

  • Bah, wat stom dat je dan ook nog eens vals beschuldigd wordt. Veel succes met je gesprek!

    20 jaar
    4 jaren geleden
  • ik heb een 2 weken verbod gekregen omdat ik uitgedaagt had(ik heb dit niet gedaan maar goed)

    ik moet 28ste op gesprek en daarna zien ze me niet meer terug

    17 jaar
    4 jaren geleden
  • Wat naar dat de politie niets wil doen. Als je nog iets anders wilt proberen, dan zou je misschien ook met je hulpverleners kunnen overleggen of je naar een ander jongerencentrum kunt gaan - als je dat wilt, natuurlijk. Zo te horen is het namelijk behoorlijk onveilig in je huidige centrum.

    Hoe hebben ze bij het centrum trouwens gereageerd op dat botscheurtje dat je had opgelopen?

    20 jaar
    4 jaren geleden
  • Ik ben de topic starter maar ben inmiddels 18 geworden Waarom ik geen aangifte wil doen is omdat ik dit al eens eerder heb gedaan zoon jaartje geleden tegen een andere jongen op het jongerencentrum. Ook de politie verteld dat er hierbij een verhoogd risico op wraak was en er is behalve slachtoffer hulp niks gedaan. Slachtoffer hulp kon overigens niks hieraan doen. Ik heb een 2 weken verbod omdat ik geslagen ben... Bijzonder:) maar heb het hier maar even bij gelaten en zie wel wat er verder komt.

    18 jaar
    4 jaren geleden
  • Dit lijkt me erg zwaar, TS. Het lijkt me ook moeilijk om het gevoel te hebben dat je niet kunt praten over wat je hebt meegemaakt.

    Als je het op dit moment niet aandurft om hulp te zoeken bij de politie, zou je erover kunnen praten met iemand die je vertrouwt: misschien je ouders, of anders je mentor op school. Eventueel kunt je ook anoniem contact opnemen met de Kindertelefoon. Dan kun bespreken dat je je onveilig voelt en overleggen over wat je zou kunnen doen.

    Wat de politie betreft: ik kan me voorstellen dat je het eng vindt om aangifte te doen, maar het kan wel helpen. Wil je vertellen door welke ervaring je denkt dat het erger wordt als je aangifte doet? Heb je dit zelf eerder meegemaakt, of het bij iemand anders gezien? Als je bij de politie aangifte doet en daarbij vertelt dat je bang bent voor verergering, dan hoort de politie daar namelijk rekening mee te houden en je zonodig bescherming te bieden.

    Heel veel succes en sterkte gewenst. Laat het weten als ik nog iets voor je kan doen!

    20 jaar
    4 jaren geleden

Plaats een reactie

Maximaal twee cijfers (99). Ben je jonger dan 10, zet dan een 0 voor je leeftijd.
@
Je e-mailadres is niet zichtbaar voor anderen.

Je e-mailadres wordt alleen gebruikt om je deze mails te kunnen sturen en nergens anders voor. Je kan je altijd weer afmelden via een link in de mail.

Ik heb de privacy-informatie gelezen en ga ermee akkoord

Anoniem en gratis hulp of advies?

Jongerenwebsite JouwGGD.nl

Jongerenwebsite JouwGGD.nl

Op JouwGGD.nl vind je betrouwbare informatie over gezondheid, relaties, lichaam, seks, gevoel, alcohol roken drugs en media. De informatie is gecheckt door (medische) professionals.

Lees meer over Jongerenwebsite JouwGGD.nl

Bekijk ook

Ben jij digitaal in balans?

Ben jij digitaal in balans?

Scrollen, liken, appen, swipen, gamen en bingen: (online) media lijken onlosmakelijk verbonden met je offline leven. Heb jij het allemaal onder controle? Doe de zelftest

Lees meer over Ben jij digitaal in balans?
Bekijk jezelf door een roze bril

Bekijk jezelf door een roze bril

In de cursus 'door een roze bril leren kijken' van 99-gram.nl leer je hoe je actief stil kunt staan bij positieve gevoelens. Dit doe je in korte en leuke opdrachten verspreid over 6 weken.

Lees meer over Bekijk jezelf door een roze bril
Ontmoetings-app voor LHBTI-jongeren

Ontmoetings-app voor LHBTI-jongeren

Met de Jong&Out app kun je in contact komen met andere jongeren, wat je seksuele oriëntatie en genderidentiteit ook is. Door heel Nederland of juist bij jou in de buurt. Je kunt chatten in groepen of direct via een privéchat.

Lees meer over Ontmoetings-app voor LHBTI-jongeren

Wil je anoniem chatten met een jeugdverpleegkundige van JouwGGD voor advies, hulp of om gewoon je verhaal te vertellen?

Chat nu

De chat is nu gesloten. Via de Slowchat kun je bij een jeugdverpleegkundige van JouwGGD terecht voor advies, hulp of om gewoon je verhaal te vertellen.

Slowchat

Liever live chatten