Skip to content
2 reacties
1194 weergaves

Bericht aan mijn pesters. (Mss lezen ze dit ooit.)

Hallo allemaal. Jullie vragen zich wss af wrm ik nu iets van me laat horen. Wel mijn leven is op dit moment op punt. Ik heb verschrikkelijke jaren achter de rug en dit is een afsluiting van alles. Ik doe dit omdat ik hoop nu velen van jullie werken en mss volwassen geworden zijn, jullie gaan nadenken over wat jullie bij iemand hebben aangericht. Ik hoop dat als jullie ooit kinderen hebben dat jullie kind niet het zelfde meemaakt als dat ik heb meegemaakt. En dat jullie niet machteloos hoeven toe te kijken als dat mijn ouders moesten doen. Jaren ben ik gepest geweest door jullie! En weet 1 iemand eigelijk waarom? Was ik niet knap genoeg, te dik, te dom, te slim, te mooi, verkeerde kledij, verkeerd geloof,...? Is er een reden? Was er een reden dat jullie achter mijn rug roddelde, dat jullie me voor heel de gang kutwijf noemde, dat ik werd geduwd of uitgelachen...? Jullie gaan mss voort met mooie herinneringen aan de schooltijd. Maar voor mij was de schooltijd een ramp. Wat zeg ik, een echte hel. Mijn schooltijd, heeft me voor de rest van men leven getekend. Het heeft er voor gezorgd dat ik in behandeling ben moeten gaan afgelopen jaren bij psychiaters, psychologen, dat ik antidepressiva moet nemen omdat het me zo ver zat dat ik in spoed opgenomen ben voor zm. Hebben jullie 1x hieraan gedacht? Wat het kan aanrichten? Ik denk niet dat jullie slecht zijn, maar wrm jullie dit deden is voor mij nog steeds een groot raadsel. Ik verwacht nu geen excuses, mss een jaar terug wel, maar nu weet ik dat ik veel meer waard ben dan dat jullie me lieten geloven. Het enigste wat ik hoop dat jullie nu even stilstaan bij wat er gebeurd is en ja, mss een traantje wegpinken uit medegevoel? Maar ik hoop uit het diepst van mijn hart, dat 1 van jullie, of familie van jullie of je bloed eigen kind dit niet hoeft mee te maken. Want het is een litteken die heel je leven lang pijn doet. 1 ding vraag ik me af. Durf jij te zeggen tegen iemand, ja ik was DE PESTKOP? Mvg

19 jaar
5 jaren geleden

2 Reacties

  • Confronterend om te lezen, ik heb op de basisschool tot en met groep 7 gepest (in groep 8 was ik er voor mijn gevoel mee gestopt) en op de middelbare school in de eerste klas (al was dat minder heftig). Daarna heb ik nooit meer gepest. Gelukkig ben ik zelf nooit gepest. Het is confronterend om te lezen omdat jij in theorie het meisje zou kunnen zijn (ik ga er niet vanuit, de kans is nogal klein) die ik heb gepest samen met de kinderen uit m’n klas destijds, van de basisschool. Er was geen reden dat we haar pestten, ze was niet veel lelijker dan de rest, er waren lelijkere kinderen. Ze was niet super intelligent op z’n zachtst gezegd, maar ze was zeker niet de enige, er waren andere kinderen die even ‘dom’ waren maar er gewoon bij hoorden. Alle rechtvaardigingen om iemand te pesten komen achteraf, bijvoorbeeld wanneer ze dan een keer iets terug zei, dan wordt dat de rechtvaardiging om haar te pesten. Maar natuurlijk is dat niet de reden. We pestten haar al zolang ik me kan herinneren. Ik kan je wel proberen een perspectief te geven vanuit ‘de pestkop’, maar dat is er niet echt, want voor ons ‘pesters’ is het maar een heel klein ding, en de helft van wat we deden zijn we alweer vergeten. Terwijl het voor de gepesten enorm tekenend is voor de rest van hun leven. Heel veel sterkte, en ik hoop dat je weet dat niet alle pesters de rest van hun leven verrot zijn hun hun hart :(

    18 jaar
    4 jaren geleden
  • Ik werd niet gepest vroeger maar ik zag ook zulke dingen gebeuren in me schooltijd. Ik was niet moedig genoeg en zelfs voelde ik me heel onzeker. Mijn droom was ook om een keer geneog moed te sparen zodat ik voor iemand op kan komen die gepest wordt. Want ik denk dat het coolste wat je kan ervaren is iemand helpen uit nood terwijl niemand dat doet. Ik ben niet braaf genoeg geweest om dat te doen. Maar ik hoop dat je het nu beter hebt. Anders zal ik je graag willen helpen, al is het alleen met je praten op een online forum. Want iemand hebben die samen de pijn deelt is verwarmend ipv alleen zijn. Ik was niet gepest maar voelde me wel altijd eenzaam op school, geen echte vrienden. Ik denk als je met iemand de pijn samen deelt dat je dan een echte vriendschapsband krijgt!

    18 jaar
    5 jaren geleden

Plaats een reactie

Maximaal twee cijfers (99). Ben je jonger dan 10, zet dan een 0 voor je leeftijd.
@
Je e-mailadres is niet zichtbaar voor anderen.

Je e-mailadres wordt alleen gebruikt om je deze mails te kunnen sturen en nergens anders voor. Je kan je altijd weer afmelden via een link in de mail.

Ik heb de privacy-informatie gelezen en ga ermee akkoord

Anoniem en gratis hulp of advies?

Jongerenwebsite JouwGGD.nl

Jongerenwebsite JouwGGD.nl

Op JouwGGD.nl vind je betrouwbare informatie over gezondheid, relaties, lichaam, seks, gevoel, alcohol roken drugs en media. De informatie is gecheckt door (medische) professionals.

Lees meer over Jongerenwebsite JouwGGD.nl

Bekijk ook

Ben jij digitaal in balans?

Ben jij digitaal in balans?

Scrollen, liken, appen, swipen, gamen en bingen: (online) media lijken onlosmakelijk verbonden met je offline leven. Heb jij het allemaal onder controle? Doe de zelftest

Lees meer over Ben jij digitaal in balans?
Bekijk jezelf door een roze bril

Bekijk jezelf door een roze bril

In de cursus 'door een roze bril leren kijken' van 99-gram.nl leer je hoe je actief stil kunt staan bij positieve gevoelens. Dit doe je in korte en leuke opdrachten verspreid over 6 weken.

Lees meer over Bekijk jezelf door een roze bril
Ontmoetings-app voor LHBTI-jongeren

Ontmoetings-app voor LHBTI-jongeren

Met de Jong&Out app kun je in contact komen met andere jongeren, wat je seksuele oriëntatie en genderidentiteit ook is. Door heel Nederland of juist bij jou in de buurt. Je kunt chatten in groepen of direct via een privéchat.

Lees meer over Ontmoetings-app voor LHBTI-jongeren

Wil je anoniem chatten met een jeugdverpleegkundige van JouwGGD voor advies, hulp of om gewoon je verhaal te vertellen?

Chat nu

De chat is nu gesloten. Via de Slowchat kun je bij een jeugdverpleegkundige van JouwGGD terecht voor advies, hulp of om gewoon je verhaal te vertellen.

Slowchat

Liever live chatten