Skip to content
9 reacties
1798 weergaves

Broekplassen

Simpele vraag: waarom pesten mensen als ze weten dat iemand nog in haar broek plast door medische redenen? Wat moet ik doen want dit gebeurt wel?

16 jaar
6 jaren geleden

9 Reacties

  • Niemand is perfect toch? Als je alleen om deze reden wordt gepest zegt dat iets over dat persoon. De pester is gwwn zwak en zeg me niet dat hij perfect is. Je kan ook zijn zwakheden aanvallen.

    14 jaar
    5 jaren geleden
  • Wanneer ze jou pesten, dan zegt dat veel over henzelf maar niets over jou. Hun gedrag toont wat door hun domme hoofd spookt. Laat je daardoor niet ongelukkig maken. Ieder zijn gedrag is als een soort uithangbord waarmee hij rond zijn nek rondloopt. Op dat uithangbord van die pesters staat: "ik ben een grote randdebiel". Zo moet je dat zien. Trouwens de kans is groot dat die pesters ook nog in hun broek doen maar dat ze daarmee de aandacht van henzelf willen afleiden.

    Toen wij op vakantie waren in Oostenrijk, toen zei die mevrouw van het hotel dat één op vijf jongeren van onze leeftijd nog in hun bed doen. De meesten natuurlijk niet elke nacht, maar wel af en toe, één of twee keer of zo. Het is heel normaal, zei ze, het gebeurt veel meer dan je denkt. Wij zaten in zo een typisch Oosterijks familiehotel waar die mevrouw zelf de bedden verschoonde, dus zij kan het weten. Als het een keer gebeurde bij ons, dan moesten wij ons geen zorgen maken zei ze. Gewoon even komen zeggen 's morgens bij het ontbijt, en dan zou ze wel propere lakens opleggen. Er lagen toch overal waterdichte onderleggers. En tijdens het skieën zijn er ook altijd meisjes die in hun broek doen. Want je kan op de piste als meisje niet zomaar je ski-overal uittrekken en in je blootje gaan plassen (er waren daar geen WC's). Af en toe een natte broek hoort nu eenmaal bij meisje zijn (bij jongens weet ik niet).

    14 jaar
    5 jaren geleden
  • het is zo ontzettend vernederend, dat ik heel af en toe in m'n broek plas, è dan gepest wordt.Ik doe het toch niet express?Ik vindt het zelf afschuwelijk,Laatate keer, tijdens busrit van 40 minuten naar waar ik woon.Ik kon wel door de grond zakken, dat ik moest plassen.afschuwelijjk

    14 jaar
    5 jaren geleden
  • Wat naar zeg! Ook je ouders niet? Je kunt misschien nog andere leraren om hulp vragen; hopelijk zit daar iemand bij die iets wil doen. Als er klasgenoten zijn die je wel serieus nemen en je niet pesten, kun je misschien steun zoeken bij hen tegen de pesters.

    Sterkte in ieder geval!

    19 jaar
    6 jaren geleden
  • Die weten het maar doen niks. De personen zijn van mijn leeftijd tussen De 14 en 18

    16 jaar
    6 jaren geleden
  • Hoe is het nu met het pesten? Het is gemeen gedrag, weten je docenten en je ouders hier al van? Die kunnen hopelijk helpen.

    19 jaar
    6 jaren geleden
  • Door wie wordt je gepest leeftijd van personen?

    18 jaar
    6 jaren geleden
  • Ik heb het al heel vaak uitgelegd maar dan krijg je het antwoord " toch ben je een baby hier deze trek je aan en wij verschonen je net als een baby"

    16 jaar
    6 jaren geleden
  • Tja dat is en goede vraag.... Ik denk dat ze het doen omdat ze denken dat dat op hun leeftijd niet meer "normaal" is en er niet bij nadenken dat die gene er echt niks aan kan doen. Misschien helpt het om die mensen duidelijk te maken dat die gene er echt niks aan kan doen?

    17 jaar
    6 jaren geleden

Plaats een reactie

Maximaal twee cijfers (99). Ben je jonger dan 10, zet dan een 0 voor je leeftijd.
@
Je e-mailadres is niet zichtbaar voor anderen.

Je e-mailadres wordt alleen gebruikt om je deze mails te kunnen sturen en nergens anders voor. Je kan je altijd weer afmelden via een link in de mail.

Ik heb de privacy-informatie gelezen en ga ermee akkoord

Anoniem en gratis hulp of advies?

Jongerenwebsite JouwGGD.nl

Jongerenwebsite JouwGGD.nl

Op JouwGGD.nl vind je betrouwbare informatie over gezondheid, relaties, lichaam, seks, gevoel, alcohol roken drugs en media. De informatie is gecheckt door (medische) professionals.

Lees meer over Jongerenwebsite JouwGGD.nl

Bekijk ook

Ben jij digitaal in balans?

Ben jij digitaal in balans?

Scrollen, liken, appen, swipen, gamen en bingen: (online) media lijken onlosmakelijk verbonden met je offline leven. Heb jij het allemaal onder controle? Doe de zelftest

Lees meer over Ben jij digitaal in balans?
Bekijk jezelf door een roze bril

Bekijk jezelf door een roze bril

In de cursus 'door een roze bril leren kijken' van 99-gram.nl leer je hoe je actief stil kunt staan bij positieve gevoelens. Dit doe je in korte en leuke opdrachten verspreid over 6 weken.

Lees meer over Bekijk jezelf door een roze bril
Ontmoetings-app voor LHBTI-jongeren

Ontmoetings-app voor LHBTI-jongeren

Met de Jong&Out app kun je in contact komen met andere jongeren, wat je seksuele oriëntatie en genderidentiteit ook is. Door heel Nederland of juist bij jou in de buurt. Je kunt chatten in groepen of direct via een privéchat.

Lees meer over Ontmoetings-app voor LHBTI-jongeren

Wil je anoniem chatten met een jeugdverpleegkundige van JouwGGD voor advies, hulp of om gewoon je verhaal te vertellen?

Chat nu

De chat is nu gesloten. Via de Slowchat kun je bij een jeugdverpleegkundige van JouwGGD terecht voor advies, hulp of om gewoon je verhaal te vertellen.

Slowchat

Liever live chatten