Skip to content
6 reacties
908 weergaves

Stoppen of niet?

Ik doe aan wielrennen (samen met mijn vader). Ik vind het leuk om te doen, alleen mijn klasgenoten lachen me uit omdat ik aan wielrennen doe.   Sommige klasgenoten zien me weleens als ik alleen ga wielrennen, soms gaan ze dan expres een paar meter verderop stilstaan, zodat ik moet stoppen. Dan krijg ik altijd te horen dat mijn broek veels te strak zit en je alles kunt zien, daarom noemen ze me een homo en zeggen ze dat ik vies ben. Ook duwen ze me op de grond en schoppen ze op mijn fiets en op mij. 1x hadden ze me in mijn gezicht getrapt (ik heb nog steeds een litteken daarvan), daarna fietsten ze snel weg. Ook in de klas krijg ik vanalles te horen.   Laatst vroeg mijn vader of ik mee wilde gaan met hem, maar ik heb nee gezegd omdat ik niet gezien wil worden door mijn klasgenoten. Ik krijg al buikpijn als ik mijn fiets opstap, omdat ik bang ben dat ik ze tegenkom. Ik weet niet meer wat ik moet doen, zal ik stoppen met wielrennen of niet?

15 jaar
7 jaren geleden

6 Reacties

  • meisje 18
    waarom lijkt wielrennen jou een leuke sport.
    da s een sport voor jongens

    16 jaar
    7 jaren geleden
  • Zeker als je moeder zelf gepest is, denk ik juist dat je ouders het zullen begrijpen. Het lijkt me ook echt niet dat ze boos op je zullen worden: je kunt er zelf niets aan doen dat je tegen zo'n overmacht komt te staan. Mijn eigen ervaring met gepest worden is juist dat mijn ouders kwaad werden op de pesters, niet op mij. Ook bood het me de nodige emotionele steun dat zij me in ieder geval niet raar vonden.

    Wielrennen lijkt me juist best een toffe sport, eigenlijk, ook al doe ik er zelf niet aan. Ik vind het echt niet raar: ik bedoel, als de Tour de France op tv is, kijken juist ontzettend veel mensen ernaar.

    18 jaar
    7 jaren geleden
  • ik denk dat je beter kan stoppen het is geen populair sport
    zelf vind ik die kleren ook niet so mooi maar jij bepaald het
    je kan echt er door heen zien en dat is niet so mooi en fris bij een jongen ik denk dat ze wel gelijk hebben over die kleren dat je dingen kunt zien . maaar om je daarom te pesten snap ik niet want ik zou nooit een jongen pesten omdat hij daaraan doet.
    maar dit is mijn mening doe wat je wil!

    16 jaar
    7 jaren geleden
  • Hoi, sorry voor mijn late reactie (ik ben de persoon die deze post heeft geplaatst).
    Eigenlijk weet alleen een 'vriend' van me dat ik gepest word, dat is ook mijn enige vriend. Hij zegt dat ik ze terug moet slaan, als ik dat niet doe is hij mijn vriend niet meer zegt hij, omdat hij niet wilt dat ze hem ook pesten. Maar ik ga niet terug slaan, want ze zijn veel sterker dan ik, ook omdat ik niet durf te slaan.
    De laatste tijd zegt hij ook niets tegen mij als de andere klasgenoten (pesters) komen, hij lacht ook mee als ze grappen over mij maken. Dus ik weet niet of we nog vrienden zijn?
    Zonder te zeggen dat ik gepest word heb ik wel met mijn vader een nieuwe route uitgekozen om te fietsen. Ik wil het ook blijven doen, alleen soms denk ik wel na over hoe het zou zijn als ik niet aan wielrennen doe. Of ze me dan wel met rust zouden laten? Is wielrennen zo raar?
    Ik durf het niet te zeggen tegen mijn ouders, al helemaal niet tegen mijn moeder omdat ze vroeger ook gepest werd, en daarom wil ik haar niet teleurstellen (of verdrietig maken). Mijn ouders vragen soms ook hoe het gaat op school (of hoe het wielrennen is gegaan), ik zeg altijd dat het 'goed' gaat. Ik heb dus tegen ze gelogen, daarom denk ik dat ze boos op me gaan worden (vooral mijn vader).
    Want hoe vertel ik dit tegen mijn ouders? En zullen ze boos worden?
    Alvast bedankt.

    15 jaar
    7 jaren geleden
  • Doe wat je leuk vind het is jammer als je stopt door hun

    14 jaar
    7 jaren geleden
  • Hé, wat heftig dat je dit meemaakt. Ik heb er wel wat ervaring mee dat mensen me pestten omdat ze iets wat ik deed raar vonden, maar nooit zo ernstig. Weten je ouders dit, en je mentor of je leraren op school? Als dat niet helpt, kun je van geweld zelfs aangifte doen.

    Ik begrijp dat je overweegt te stoppen, gezien hoe die klasgenoten reageren. Maar ik kan me ook voorstellen dat je dat jammer zou vinden. Kun je er misschien eens met je vader over overleggen? Mogelijk kunnen jullie samen een plek vinden om te fietsen waar je die klasgenoten niet tegenkomt, eventueel een keer ergens anders in het land.

    Laat je in ieder geval niet wijsmaken dat het echt raar zou zijn. Het komt helaas vaak voor dat mensen gepest worden omdat ze iets unieks doen, maar vaak zijn dat soort hobby's of eigenschappen juist dingen die mensen bijzonder maken.

    18 jaar
    7 jaren geleden

Plaats een reactie

Maximaal twee cijfers (99). Ben je jonger dan 10, zet dan een 0 voor je leeftijd.
@
Je e-mailadres is niet zichtbaar voor anderen.

Je e-mailadres wordt alleen gebruikt om je deze mails te kunnen sturen en nergens anders voor. Je kan je altijd weer afmelden via een link in de mail.

Ik heb de privacy-informatie gelezen en ga ermee akkoord

Anoniem en gratis hulp of advies?

Jongerenwebsite JouwGGD.nl

Jongerenwebsite JouwGGD.nl

Op JouwGGD.nl vind je betrouwbare informatie over gezondheid, relaties, lichaam, seks, gevoel, alcohol roken drugs en media. De informatie is gecheckt door (medische) professionals.

Lees meer over Jongerenwebsite JouwGGD.nl

Bekijk ook

Ben jij digitaal in balans?

Ben jij digitaal in balans?

Scrollen, liken, appen, swipen, gamen en bingen: (online) media lijken onlosmakelijk verbonden met je offline leven. Heb jij het allemaal onder controle? Doe de zelftest

Lees meer over Ben jij digitaal in balans?
Bekijk jezelf door een roze bril

Bekijk jezelf door een roze bril

In de cursus 'door een roze bril leren kijken' van 99-gram.nl leer je hoe je actief stil kunt staan bij positieve gevoelens. Dit doe je in korte en leuke opdrachten verspreid over 6 weken.

Lees meer over Bekijk jezelf door een roze bril
Ontmoetings-app voor LHBTI-jongeren

Ontmoetings-app voor LHBTI-jongeren

Met de Jong&Out app kun je in contact komen met andere jongeren, wat je seksuele oriëntatie en genderidentiteit ook is. Door heel Nederland of juist bij jou in de buurt. Je kunt chatten in groepen of direct via een privéchat.

Lees meer over Ontmoetings-app voor LHBTI-jongeren

Wil je anoniem chatten met een jeugdverpleegkundige van JouwGGD voor advies, hulp of om gewoon je verhaal te vertellen?

Chat nu

De chat is nu gesloten. Via de Slowchat kun je bij een jeugdverpleegkundige van JouwGGD terecht voor advies, hulp of om gewoon je verhaal te vertellen.

Slowchat

Liever live chatten