Skip to content

Warning: file_put_contents(): Only -1 of 1168 bytes written, possibly out of free disk space in /home/hoezitdat/public_html/inc/functions.php on line 350

Warning: file_put_contents(): Only -1 of 5666 bytes written, possibly out of free disk space in /home/hoezitdat/public_html/inc/functions.php on line 350
6 reacties
756 weergaves

ik wil in een ander tijdperk leven

Ten eerste ik heb geen instagram, snapchat en whatsapp. Eerst had ik wel whatsapp, maar m'n telefoon is al een tijdje stuk en nu merk ik eigenlijk dat ik geen whatsapp wil want ik hou er gewoon niet van al dat social media. Altijd als mensen vragen om me snap/insta en ik zeg dat ik dat niet heb, wordt ik meteen raar aangekeken. Het is haast onmogelijk om gewoon veel vrienden te hebben zonder social media/app te belachelijk voor woorden eigenlijk. Het liefst was ik geboren in de middeleeuwen of in de tijd van jagers-verzamelaars toen was het nog vechten om je bestaan en veel dingen buiten meemaken en ontdekken maar nu... geen zak aan ik heb geen zin meer in me leven nu help

17 jaar
7 jaren geleden

6 Reacties

  • Je kunt ook (zoals ik) gewoon al een facebookprofiel maken maar het niet gebruiken meestal wordt dat wel meer geaccepteerd

    15 jaar
    7 jaren geleden
  • Whatsapp is wel handig om af te spreken. Echte inhoudelijke gesprekken heb ik bijna nooit op whatsapp. Misschien is scouting wel iets voor jou, tenminste als er een actieve club bij jou in de buurt zit. Zelf ging ik ermee op kamp, er was geen wifi en bijna geen bereik. Helemaal back to basic.

    16 jaar
    7 jaren geleden
  • Er zijn zat mensen die ook geen Social Media hebben.. Anders maak je en Account op Instagram en doe je er niet veel mee

    12 jaar
    7 jaren geleden
  • Ik gebruik facebook en dat is het dan ook. Kik , snapchat en insta heb ik wel, maar ik gebruik het eigenlijk nooit. Ik werd er knettergek van dat ik dat allemaal bij moest hoyden, terwijl er eigenlijk nooit iets belangrijks op stond. Mijn echte vrienden bellen me gewoon, of ze sturen een sms-je. In de middeleeuwen leven kli kt leuk, totdat je de pest krijgt of zo. Nee, we leven in een prima tijd, maar je noet je niet gek laten maken

    16 jaar
    7 jaren geleden
  • Vanuit mijn eigen ervaring raad ik je aan: probeer mensen te vinden die je hobby's en interessen delen. Dat is hoe ik vrienden heb gemaakt; die mensen maakt het ook echt niet uit of je sociale media hebt. (Ik heb nu sinds een paar maanden Facebook, omdat ik merkte dat ik evenementen begon te missen, maar heb verder ook geen Instagram, Snapchat, WhatsApp of iets dergelijks. Ik heb dus ook lange tijd niet aan sociale media gedaan.)

    Wat je verlangen om in een ander tijdperk te leven betreft: ik ken het. Ik heb dat ook gehad. Soms lijkt onze huidige maatschappij heel hol en oppervlakkig, zeker als je iemand bent die graag échte vriendschappen wil en dingen wil meemaken. De middeleeuwen waren echter ook geen heel spannende tijd voor de meeste mensen: als je in die tijd geboren was, zou je waarschijnlijk vooral veel op het land of in de stad werken en nauwelijks van huis gaan. Ik denk dat er in alle tijden mensen zijn die zich 'buitenbeentjes' voelen omdat ze op een andere manier leven dan veel mensen om hen heen.

    Hoe ik daar zelf uit ben gekomen? Zoek uit wat je interessant en leuk vindt, wat je passies zijn. En zoek daar je vrienden. De maatschappij lijkt soms misschien één groot geheel, maar dat is ze niet. Er zijn andere mensen voor wie vriendschappen niet alleen online bestaan. Je moet ze alleen vinden.

    Let trouwens wel goed op hoe je gevoelens zich ontwikkelen. Als je echt geen zin meer in leven hebt of zelfs zelfmoordgedachten krijgt, dan zou ik professionele hulp zoeken: dan ben je namelijk waarschijnlijk depressief.

    Veel succes! Ik hoop dat je hier iets aan hebt; laat het maar weten als ik iets voor je kan doen.

    18 jaar
    7 jaren geleden
  • Social media zorgt voor de nodige druk om er aan te beginnen en bij te houden. Maar echte vrienden boeit het geen fuck of je social media hebt of niet. Om te zeggen dat je hierdoor geen zin meer hebt om te leven lijkt me lichtelijk overdreven.
    Overigens zijn er aan de huidige maatschappij wel meer relevantere dingen op te noemen die ervoor zorgen dat je er niet meer wilt leven. De snelheid van en de aard van de technische ontwikkelingen bijvoorbeeld. Ik ben 22 jaar maar kan de ontwikkeling van de techniek nog nauwelijks bijbenen.

    22 jaar
    7 jaren geleden

Plaats een reactie

Maximaal twee cijfers (99). Ben je jonger dan 10, zet dan een 0 voor je leeftijd.
@
Je e-mailadres is niet zichtbaar voor anderen.

Je e-mailadres wordt alleen gebruikt om je deze mails te kunnen sturen en nergens anders voor. Je kan je altijd weer afmelden via een link in de mail.

Ik heb de privacy-informatie gelezen en ga ermee akkoord

Anoniem en gratis hulp of advies?

Jongerenwebsite JouwGGD.nl

Jongerenwebsite JouwGGD.nl

Op JouwGGD.nl vind je betrouwbare informatie over gezondheid, relaties, lichaam, seks, gevoel, alcohol roken drugs en media. De informatie is gecheckt door (medische) professionals.

Lees meer over Jongerenwebsite JouwGGD.nl

Bekijk ook

Ben jij digitaal in balans?

Ben jij digitaal in balans?

Scrollen, liken, appen, swipen, gamen en bingen: (online) media lijken onlosmakelijk verbonden met je offline leven. Heb jij het allemaal onder controle? Doe de zelftest

Lees meer over Ben jij digitaal in balans?
Bekijk jezelf door een roze bril

Bekijk jezelf door een roze bril

In de cursus 'door een roze bril leren kijken' van 99-gram.nl leer je hoe je actief stil kunt staan bij positieve gevoelens. Dit doe je in korte en leuke opdrachten verspreid over 6 weken.

Lees meer over Bekijk jezelf door een roze bril
Ontmoetings-app voor LHBTI-jongeren

Ontmoetings-app voor LHBTI-jongeren

Met de Jong&Out app kun je in contact komen met andere jongeren, wat je seksuele oriëntatie en genderidentiteit ook is. Door heel Nederland of juist bij jou in de buurt. Je kunt chatten in groepen of direct via een privéchat.

Lees meer over Ontmoetings-app voor LHBTI-jongeren

Wil je anoniem chatten met een jeugdverpleegkundige van JouwGGD voor advies, hulp of om gewoon je verhaal te vertellen?

Chat nu

De chat is nu gesloten. Via de Slowchat kun je bij een jeugdverpleegkundige van JouwGGD terecht voor advies, hulp of om gewoon je verhaal te vertellen.

Slowchat

Liever live chatten