Skip to content
6 reacties
272 weergaves

Pesten

Ik wordt gepest. Eerst waren het alleen propjes die werden gegooid maar nu is het fysiek. Ik kom altijd thuis met bloed of blauwe plekken. Mijn moeder en zus vragen dan altijd wat er gebeurd is, ik verzin dan meestal een smoes, omdat ik het niet durf te vertellen. Wat moet ik doen? :(

12 jaar
8 jaren geleden

6 Reacties

  • Allereerst vind ik het al heel knap dat je het hierop zet, dat is zeker verstandig, vooral omdat ik erop zit :P   Aangezien hier vooral advies staat wat je kan helpen, maar waar je niet altijd iets aan hebt, heb ik ook een berichtje geschreven.   Aan volwassenen vertellen is natuurlijk altijd een optie, maar het is de minst "coole" manier. Als je het verteld, stopt het vaak een tijdje en gaat het daarna weer door. Vaak omdat je zwak overkomt. Bovendien: ouders en docenten en ome Henk van de snackbar hebben echt geen magisch toverwoord waardoor het ophoud...   Dan nu de manier om pesten te stoppen als een baas. Ga krachttraining doen! Dit heeft meerdere wetenschappelijk onderbouwde redenen: 1) je krijgt meer testosteron, wat je over het algemeen mannelijker over doet komen. Geloof me: dat is cool. 2)Je wordt sterker, wat op zich al een pluspunt is.. Ooit een kast gepest zien worden? nope... 3) omdat je ergens aan werkt, krijg je meer zelfvertrouwen. Het werkt echt, bij mij ook.   Dit betekent wel dat je er ECHT aan moet werken. Ga 3 keer per week naar de sportschool, en dan geen smoesjes dat je geen tijd hebt. Desnoods koop je gewichten waar je thuis mee aan de slag gaat. Het effect komt op de lange termijn, maar zal er ongetwijfeld zijn. Naast krachttraining,kun je proberen om het kledingadvies van je moeder links te laten liggen, en op internet iets op te zoeken wat je oprecht cool vind, en ga dat dragen!   Zoek een coole hobby! Sommige mensen denken daarmee aan vechtsport (WERKT!!!). Dit kan echter ook iets zijn zoals muziek maken (gitaar ofzo. Bass is echt cool! geld ook voor producen (muziek maken op je pc. Doet Martin Garrix ook. Google het ten minste!)   Wat je ook doet, stop met gamen. Die tijd kun je beter gebruiken. Geld ook voor Netflix ofzo...   Ten slotte, als je er echt geen zin in hebt om iets aan jezelf te doen, zul je denk ik misschien gepest worden. Wat al die films over pesten ook beweren. Ouders en docenten hebben echt geen magisch toverwoord waardoor je opeens sociaal geaccepteerd word...   Hopelijk heb je er wat aan, en zal je niet alleen niet meer gepest worden, maar ook langzaam aan vrienden krijgen (en met een beetje geluk een leuke vriendin). Veel succes!

    15 jaar
    7 jaren geleden
  • Vertel het praat er over met je ouders en je vrienden, zoek mensen die je willen helpen. Zeg het tegen je docent, en misschien ook wel tegen het schoolhoofd

    12 jaar
    7 jaren geleden
  • Ik begrijp je volledig, het is ook moeilijk om zoiets te vertellen. Hoeveel pesters zijn het? Zijn er ook nog jongens bij wie je met rust gelaten wordt? Zo ja, probeer er met hun over te praten. Er is vast wel een wat rustige jongen die tegen pesten is. Nogmaals, het is een moeilijke situatie. Laat je nog een bericht achter? Mvg.

    16 jaar
    7 jaren geleden
  • Ja, vertel het vooral! Ik ben zelf vroeger gepest en als je het niet vertelt, dan wordt het juist erger, omdat niemand je dan kan helpen (dat heb ik zelf meegemaakt). Vertel het in ieder geval aan je familie: je geeft aan dat je moeder en je zus altijd naar je verwondingen vragen, dus die willen het waarschijnlijk juist horen als je gepest wordt. En schakel ook leraren in om je te helpen! Scholen moeten ernaar streven om voor leerlingen een veilige omgeving te zijn, maar je school kan niet helpen als je leraren niet weten dat je gepest wordt.
    Heel veel sterkte! Ik hoop echt dat dit beter wordt.

    17 jaar
    8 jaren geleden
  • smoesjes helpen nooit. Je kan het beste naar iemand toestappen die je kan helpen. Nu denk je vast van: dan wordt het alleen maar erger. Echt waar het wordt er alleen maar beter op. Kom voor jezelf op. Meestal pesten kinderen omdat ze niet zichzelf kunnen zijn of het moeilijk hebben. Het kan niet zo door blijven gaan.

    15 jaar
    8 jaren geleden
  • Dit moet je toestaan, je moet voor je zelf opkomen

    15 jaar
    8 jaren geleden

Plaats een reactie

Maximaal twee cijfers (99). Ben je jonger dan 10, zet dan een 0 voor je leeftijd.
@
Je e-mailadres is niet zichtbaar voor anderen.

Je e-mailadres wordt alleen gebruikt om je deze mails te kunnen sturen en nergens anders voor. Je kan je altijd weer afmelden via een link in de mail.

Ik heb de privacy-informatie gelezen en ga ermee akkoord

Anoniem en gratis hulp of advies?

Jongerenwebsite JouwGGD.nl

Jongerenwebsite JouwGGD.nl

Op JouwGGD.nl vind je betrouwbare informatie over gezondheid, relaties, lichaam, seks, gevoel, alcohol roken drugs en media. De informatie is gecheckt door (medische) professionals.

Lees meer over Jongerenwebsite JouwGGD.nl

Bekijk ook

Ben jij digitaal in balans?

Ben jij digitaal in balans?

Scrollen, liken, appen, swipen, gamen en bingen: (online) media lijken onlosmakelijk verbonden met je offline leven. Heb jij het allemaal onder controle? Doe de zelftest

Lees meer over Ben jij digitaal in balans?
Bekijk jezelf door een roze bril

Bekijk jezelf door een roze bril

In de cursus 'door een roze bril leren kijken' van 99-gram.nl leer je hoe je actief stil kunt staan bij positieve gevoelens. Dit doe je in korte en leuke opdrachten verspreid over 6 weken.

Lees meer over Bekijk jezelf door een roze bril
Ontmoetings-app voor LHBTI-jongeren

Ontmoetings-app voor LHBTI-jongeren

Met de Jong&Out app kun je in contact komen met andere jongeren, wat je seksuele oriëntatie en genderidentiteit ook is. Door heel Nederland of juist bij jou in de buurt. Je kunt chatten in groepen of direct via een privéchat.

Lees meer over Ontmoetings-app voor LHBTI-jongeren

Wil je anoniem chatten met een jeugdverpleegkundige van JouwGGD voor advies, hulp of om gewoon je verhaal te vertellen?

Chat nu

De chat is nu gesloten. Via de Slowchat kun je bij een jeugdverpleegkundige van JouwGGD terecht voor advies, hulp of om gewoon je verhaal te vertellen.

Slowchat

Liever live chatten