Skip to content
11 reacties
306 weergaves

Ik word gepest

Ze maken spullen van mij kapot, ook mijn kleren. Ze gooien propjes naar mijn hoofd en eten op mij. Ze hebben nu al een potlood, geodriehoek, pen, T-shirt van 80 euro kapot gemaakt. Wat moet ik doen

13 jaar
8 jaren geleden

11 Reacties

  • ik ben zelf altijd gepest, ben 1000x naar een leraar gegaan en dit heeft nooit geholpen. Meerdere zelfmoordpogingen gedaan, die gelukkig mislukt zijn! Vanuit mijn ervaringen kan ik je alleen maar vertellen: Je wordt er sterker van! en de dood is nooit de oplossing!

    17 jaar
    7 jaren geleden
  • de jongen van 16 hierboven heeft een goed punt, maar aangezien hij geen methodes noemt, schrijf ik nog een toevoeging.

    Ik heb daarom ook en WETENSCHAPPELIJK ONDERBOUWDE methode om cooler over te komen.

    ga sporten! En daarmee bedoel ik natuurlijk krachttraining. Probeer consequent 3 keer per week naar de sportschool. Dit alleen al is cool.
    Maar daarnaast:
    Krijg je betere en grotere spieren, waardoor je in elk geval fysiek niet meer het zwaktepunt van de groep bent.
    Bovendien krijg je meer testosteron waardoor je mannelijker word, en meer zelfvertrouwen krijgt.

    Het zal zich niet in een week terugbetalen, maar na een half jaar zul je flink resultaat zien. Als dit niet zo is, moet je meer of beter gaan sporten. Je kunt altijd hulp vragen aan coaches die daar rondlopen..

    Veel succes en sportplezier!

    15 jaar
    7 jaren geleden
  • Meisje 18, de schoolleiding informeren over het pesten is puur een formaliteit. Zij zijn totaal niet in staat om het pesten te stoppen. Keer op keer als het vreselijk mis is gegaan roept de school leiding alleen maar 'we wisten niet dat het zo erg was'. De pesters pakken altijd de zwakste van de groep, degene die niets terug durft te doen. De pesterijen die topicstarter noemt zijn direct te koppelen aan de pester. Het soort pesten dat jij noemt is hier totaal niet aan de orde. Vluchten naar een andere school lost niets op omdat de kans groot is dat de gepeste daar nog steeds de zwakste is. De enige oplossing om van de pesterijen af te komen is om zelf weerbaarder te worden zowel verbaal en fysiek. Desnoods is daar professionele hulp voor te krijgen.

    16 jaar
    7 jaren geleden
  • @meisje 12 en jongen 16 hierboven: De pesters 'terugpakken' is vaak ook niet de oplossing. Met een beetje pech spreken docenten jou er juist op aan. En bij sommige vormen van pesten is dit ook minder makkelijk te doen, bijvoorbeeld als het gaat om geroddel, buitensluiten, negeren... Het beste advies dat ik uit ervaring kan geven is blijven aandringen bij docenten, als het kan met je ouders erbij, en het er niet bij laten zitten. En als niets het lijkt op te lossen, dan kun je misschien bekijken of je van klas of zelfs van school kunt wisselen.

    @topicstarter en meisje 12: Allebei heel veel sterkte gewenst! Ik hoop echt dat het beter wordt!

    18 jaar
    7 jaren geleden
  • Kom voor jezelf op, dat is de enige manier. Laat je niet op de kop zitten. Als je het al hebt aangegeven bij de leerkracht en schoolleiding en die komen niet in aktie, dan moet je het heft in eigen handen nemen. Wanneer er weer iets voorvalt, de pester direct met gelijke munt terugbetalen. Word een 'bad ass' anders ga je eraan onderdoor. Succes!

    16 jaar
    7 jaren geleden
  • Ik word soms heel erg gepest en soms minder. Maar het gaat soms tever ik zit elke pauze alleen. En wat kan ik er tegen doen?

    12 jaar
    7 jaren geleden
  • Hey jongen, laat dit niet toe. Ik heb een hele lange geschiedenis van pesten. Werd in elkAar getimmerd, brandplekkeb, ze maakte mijn spullen kapot (Dit waren 2 telefoons, een t-shirt, potlood en mijn "ouwe" fiets) Ik weet hoe je je voelt en je moet erover praten. Echt, praat erover. Groetjes

    15 jaar
    7 jaren geleden
  • Nergeren. Probeer er niet.op te reageren maar vertel als het te erg word tegen leraren of je ouders (ook is er ip elke school een vertrouwenspersoon waar je mee kunt praten.

    14 jaar
    8 jaren geleden
  • Negeren, absoluut geen negatieve emoties aan zulk uitschot verspillen. Dat vinden ze alleen maar leuk en interessant en dan blijven ze het doen. Als je dan ineens geen emotionele reacties meer toont zullen ze dat raar vinden, en blijven ze na een tijdje vaak gewoon weg..
    Maar enkel negeren is natuurlijk geen directe oplossing. Ik ben het hiernaast ook eens met de meid van 20.

    18 jaar
    8 jaren geleden
  • niet luisteren hierboven. vertel het tegen een leraar en je ouders. probeer vrienden te worden met mensen die je aardig vind, die je niet pesten. als je hulp zoekt sta je er niet alleen voor. ik hoop dat je hier wat aan hebt. succes verder.

    20 jaar
    8 jaren geleden
  • Accepteren.

    14 jaar
    8 jaren geleden

Plaats een reactie

Maximaal twee cijfers (99). Ben je jonger dan 10, zet dan een 0 voor je leeftijd.
@
Je e-mailadres is niet zichtbaar voor anderen.

Je e-mailadres wordt alleen gebruikt om je deze mails te kunnen sturen en nergens anders voor. Je kan je altijd weer afmelden via een link in de mail.

Ik heb de privacy-informatie gelezen en ga ermee akkoord

Anoniem en gratis hulp of advies?

Jongerenwebsite JouwGGD.nl

Jongerenwebsite JouwGGD.nl

Op JouwGGD.nl vind je betrouwbare informatie over gezondheid, relaties, lichaam, seks, gevoel, alcohol roken drugs en media. De informatie is gecheckt door (medische) professionals.

Lees meer over Jongerenwebsite JouwGGD.nl

Bekijk ook

Ben jij digitaal in balans?

Ben jij digitaal in balans?

Scrollen, liken, appen, swipen, gamen en bingen: (online) media lijken onlosmakelijk verbonden met je offline leven. Heb jij het allemaal onder controle? Doe de zelftest

Lees meer over Ben jij digitaal in balans?
Bekijk jezelf door een roze bril

Bekijk jezelf door een roze bril

In de cursus 'door een roze bril leren kijken' van 99-gram.nl leer je hoe je actief stil kunt staan bij positieve gevoelens. Dit doe je in korte en leuke opdrachten verspreid over 6 weken.

Lees meer over Bekijk jezelf door een roze bril
Ontmoetings-app voor LHBTI-jongeren

Ontmoetings-app voor LHBTI-jongeren

Met de Jong&Out app kun je in contact komen met andere jongeren, wat je seksuele oriëntatie en genderidentiteit ook is. Door heel Nederland of juist bij jou in de buurt. Je kunt chatten in groepen of direct via een privéchat.

Lees meer over Ontmoetings-app voor LHBTI-jongeren

Wil je anoniem chatten met een jeugdverpleegkundige van JouwGGD voor advies, hulp of om gewoon je verhaal te vertellen?

Chat nu

De chat is nu gesloten. Via de Slowchat kun je bij een jeugdverpleegkundige van JouwGGD terecht voor advies, hulp of om gewoon je verhaal te vertellen.

Slowchat

Liever live chatten