Skip to content
6 reacties
114 weergaves

Pesten

Op school zijn kinderen van me klas en die pesten me heel vaak ze slaan en schoppen me en schelden me uit voor dat ik super dun ben en dat is stom en dat ik een jongen ben omdat ik op voetbal en kikbox zit

10 jaar
9 jaren geleden

6 Reacties

  • Ga met je verhaal naar je leraar en naar je ouders als je dat nog niet hebt gedaan. Geef het ook bij je leraar aan als je bijvoorbeeld net door iemand gepest bent, zodat die kan ingrijpen.

    Echt, het ligt niet aan jou dat je gepest wordt en je hoeft het niet te accepteren. Volgens mij hebben veel pesters niet door hoe erg wat ze doen is voor hun slachtoffer. Houd altijd, wat die pesters ook zeggen, in gedachte dat je goed bent zoals je bent, dat je niet waardeloos of stom of raar bent, want dat ben je niet. Laat het gepest je zelfvertrouwen niet aantasten.

    Blijft het pesten maar doorgaan en lijkt het echt niet te gaan ophouden, probeer dan met je ouders te overleggen of je naar een andere school kunt gaan, als dat voor je mogelijk is. Ik heb dat zelf op de basisschool ooit gedaan en ben daar nu nog blij mee.

    Misschien nog een tip als je vrienden zoekt: probeer bijvoorbeeld vrienden te maken bij voetbal of kickboxen. Dan heb je ten minste vrienden, ook al zitten die dan niet op dezelfde school.

    Ik wens je heel veel sterkte!

    17 jaar
    8 jaren geleden
  • Ey meisje van 10 als ik bij je was en als ik kon helpen dee ik dat 

    12 jaar
    8 jaren geleden
  • ik word gepest omdat ik anorexia heb dat is al heel lang zo hoe moet ik er mee omgaan

    12 jaar
    9 jaren geleden
  • Hey ik vind oprecht niet leuk voor je. Ik raad aan om met GGL afspraak te maken. Is aan begin eng maar later niet meer. Zij helpen je met dit probleem ze kletsen dan met je een geefen je alle aandacht. Probeert anders ook de kinderlijn een meld probleem. Misschien kunnen je helpen je blijft anoniem een misschien kunnen ze iets voor je doen. Jullie hebben camera's op school Denk ik? Vraag of iemand die erover gaat om naar te laten kijken een Door sturen naar politie. Politie zal dan hun laten schrikken niet oppakken een hoop ik dat over voor je is. 

    16 jaar
    9 jaren geleden
  • Maar ik heb 0 vrienden die vrienden die ik had zijn nu een van de grootste pestkoppen geworden

    10 jaar
    9 jaren geleden
  • Tsja pesten is niet altijd makkelijk maar als je ook maar een vriend erbij heb dan overleef je het wel. Ik zelf heb bijna 10 jaar geen vrienden gehad, ik ben altijd gepest en nu nogsteeds, maar ik jeb nu vrienden en die geven me steun als het nodig is maar hou moet en zolang ze je niet egt heel erg word en dat je niet meer normaal daardoor kan vunktioneren is er niks aan de hand kijk maar naar mij ik leef ook nogsteeds en heb egt leuke vrienden. Dus denk maar zo het kan altijd erger

    14 jaar
    9 jaren geleden

Plaats een reactie

Maximaal twee cijfers (99). Ben je jonger dan 10, zet dan een 0 voor je leeftijd.
@
Je e-mailadres is niet zichtbaar voor anderen.

Je e-mailadres wordt alleen gebruikt om je deze mails te kunnen sturen en nergens anders voor. Je kan je altijd weer afmelden via een link in de mail.

Ik heb de privacy-informatie gelezen en ga ermee akkoord

Anoniem en gratis hulp of advies?

Jongerenwebsite JouwGGD.nl

Jongerenwebsite JouwGGD.nl

Op JouwGGD.nl vind je betrouwbare informatie over gezondheid, relaties, lichaam, seks, gevoel, alcohol roken drugs en media. De informatie is gecheckt door (medische) professionals.

Lees meer over Jongerenwebsite JouwGGD.nl

Bekijk ook

Ben jij digitaal in balans?

Ben jij digitaal in balans?

Scrollen, liken, appen, swipen, gamen en bingen: (online) media lijken onlosmakelijk verbonden met je offline leven. Heb jij het allemaal onder controle? Doe de zelftest

Lees meer over Ben jij digitaal in balans?
Bekijk jezelf door een roze bril

Bekijk jezelf door een roze bril

In de cursus 'door een roze bril leren kijken' van 99-gram.nl leer je hoe je actief stil kunt staan bij positieve gevoelens. Dit doe je in korte en leuke opdrachten verspreid over 6 weken.

Lees meer over Bekijk jezelf door een roze bril
Ontmoetings-app voor LHBTI-jongeren

Ontmoetings-app voor LHBTI-jongeren

Met de Jong&Out app kun je in contact komen met andere jongeren, wat je seksuele oriëntatie en genderidentiteit ook is. Door heel Nederland of juist bij jou in de buurt. Je kunt chatten in groepen of direct via een privéchat.

Lees meer over Ontmoetings-app voor LHBTI-jongeren

Wil je anoniem chatten met een jeugdverpleegkundige van JouwGGD voor advies, hulp of om gewoon je verhaal te vertellen?

Chat nu

De chat is nu gesloten. Via de Slowchat kun je bij een jeugdverpleegkundige van JouwGGD terecht voor advies, hulp of om gewoon je verhaal te vertellen.

Slowchat

Liever live chatten