Skip to content
7 reacties
232 weergaves

Pesten & snijden + zm pogingen. Vertrouwen?

Hallo maniac's & kinderen die gepest zijn. Ik ben een meisje van 12 jaar die in de 1e zit. Ik heb nooit echt een jeugd gehad, ik mocht er niet van genieten. Ik mocht nooit huilen thuis. En op school werd ik dan opgesloten in de kast, Of vastgebonden aan bomen. Ik heb nu een probleem. Want ik durf mij zelf niet meer te zijn. Ik ben altijd verdrietig van binnen, kan altijd in tranen uitbarsten. Maar dat houdt ik in. Snijden. Ik heb mezelf ook gesneden. Maar na een bezoek in het ziekenhuis ben ik er wel klaar mee. Nu zet ik me hele polsen vol met kruisjes. Zelfmoord pogingen. Ik sta regelmatig nog wel eens stil op de spoorweg overgang. Ik heb in groep 7 mezelf een keer proberen te wurgen. En mezelf een of twee keer proberen op te hangen. Ik mag thuis ook niet meer in bad,omdat ik dan probeer om te verzuipen. Pesten en schuld. Ik ben dus 2 keer bijna geschorst. Omdat al die kinderen natuurlijk de schuld op mij schoven. Ik heb gelukkig groep 8 overgeslagen. En kamp ook. Omdat ze al 5 weken van te voren plannen aan het bedenken waren om mij weg te pesten. Ik ben dus nog nooit met een school op kamp geweest. Ik vind het ook lastig om mensen te vertrouwen. Wie kan mij tips geven over dit onderwerp en/of helpen?

12 jaar
10 jaren geleden

7 Reacties

  • Hey meid

    Ik vind dit echt heel erg. Snijden en ook dat je aan bomen werd vastgebonden enzo! Daarover kan je best met een vertrouwenspersoon praten van school over hoe het thuis gaat, dat ze je pesten daar op school en ook van de zelfmoordpogingen/snijden. Ook van school wisselen kan je misschien helpen om een nieuwe start te maken want daar kennen ze je niet. Maar eerst moet je je thuis fijn voelen en hulp krijgen bij het snijden en zelfmoordpogingen.

    Daarvoor kan je beter hulp gaan zoeken want sommige dingen kan je niet alleen doen en dat hoeft ook niet!
    Zoek een vertrouwenspersoon op school op of bel de kindertelefoon als je is wilt praten en ook kan je zelf bureau jeugdzorg bellen voor je thuissituatie, je zal thuis nog wel een aantal jaar moeten wonen en dat is ook niet fijn als je van je ouders jezelf niet mag zijn! Ook kan een lieve tante of oom je helpen om met je ouders te praten als je dat liever hebt.

    Als je de wilt gaan snijden of je denkt aan zelfmoordpoging, probeer dan te denken aan de dingen die wel goed gaan of denk aan de dingen die je nog wilt doen en fantaseer daarover. Over hoe je bijvoorbeeld een lieve vriend later vind, die veel geld heeft en dat jullie samen lekker op vakantie gaan en in groot huis gaan wonen. Dit is een voorbeeld maar bedenk voor jezelf wat jij wilt bereiken en dat leid je een beetje af van de rot-situatie waar je nu in zit. Het zal misschien niet altijd uitkomen maar je mag best hopen dat je leuke dingen kan bereiken. Dat helpt je misschien om te vechten tegen de zelfmoordpogingen omdat je WEL wat hebt om voor te leven, ook al is het een fantasie dat je wilt bereiken misschien wordt het wel echt! Dat hielp mij altijd wel! Misschien jou ook.. denk positief over je leven en toekomst, praat over je problemen, en zoek hulp voor problemen die je niet alleen aankan!

    Zet hem op! Niet verdrietig zijn.. t komt goed. Als je wat ouder bent kan je zelf veel meer zelf beslissen en heb je niet meer met mensen te maken waar je niet meer mee om wilt gaan (zoals de pesters/ gemene familie).

    En ook nu kan je steun/hulp zoeken bij professionals. Het is even erg moeilijk om die stap te maken maar het is de moeite waard! Jij bent de moeite waard! Je kan gaan praten met (lieve) familie, je dokter
    (die heeft geheimhoudingsplicht), een vertrouwenspersoon van school, je kan de kindertelefoon bellen, je kan bureau jeugdzorg bellen, en je kan op internet veel info vinden over hulp. Probeer ze allemaal is dan vergroot je je kansen op hulp en geef niet op!

    Groetjes L

    18 jaar
    10 jaren geleden
  • Je moet een vertrouwens persoon opzoeken, heb ik zelf ook gedaan, ik liep ook met zm gedachten in men hoofd. Maar het is meestal nooit de oplossing & dat js mij ook vaak verteld. Maar zoek egt iemand waar je ermee over kunt praten, want je bent er niets voor niets op de wereld.

    Succses !
    x

    13 jaar
    10 jaren geleden
  • Misschien helpt het om een keer het hele verhaal in de klas te vertellen. Zeggen hoe je je voelt en dat je op de basisschool ook werd gepest. Misschien zien ze dan in wat ze doen en houd het op. Veel succes en doe alsjeblieft niet weer een zelfmoordpoging. Er zijn echt wel mensen die om je geven. De pesters komen er later vanzelf wel achter. xx

    15 jaar
    10 jaren geleden
  • Dan zijn ze zelf het probleem en jij niet doen gewoon blijf je zelf en je bent niet agressief!!!

    13 jaar
    10 jaren geleden
  • Me again, Reactie @meisje 13 jaar. Ik doe dat al.. Maar iedereen noemt me nu agresief enzo... Ik haat het echt ×.× Xx A... "Het probleemkind."

    12 jaar
    10 jaren geleden
  • Idd vechten keihard terug vraag waarom ze het doen en of zij weten hoe het is om gepest te worden. Ooit was ik altijd vrolijk en praten door de juf heen enzo wat een normaal kind dus ook doet. Ik durf het niet meer ik lees als er geen les is, ik maak geen grapjes meer, ik praat bijna nooit. Meer weten voor tips vraag gewoon aan me

    13 jaar
    10 jaren geleden
  • Ga op een vechtsport!!! Ik had pressies hetzelfde als jou en door op een vechtsport te gaan leerde ik hoe ik terug moest vechten en kreeg ik veel meer zelfvertrouwen. En als ze je nog eens pesten dan kan je denken: pest maar ik weet toch wel hoe ik je neer kan leggen en pijn kan doen (moet je dan wel echt doen) Hoop dat je hieraan wat hebt het heeft mij iniedergeval wel geholpen Groetjes!! Xx

    13 jaar
    10 jaren geleden

Plaats een reactie

Maximaal twee cijfers (99). Ben je jonger dan 10, zet dan een 0 voor je leeftijd.
@
Je e-mailadres is niet zichtbaar voor anderen.

Je e-mailadres wordt alleen gebruikt om je deze mails te kunnen sturen en nergens anders voor. Je kan je altijd weer afmelden via een link in de mail.

Ik heb de privacy-informatie gelezen en ga ermee akkoord

Anoniem en gratis hulp of advies?

Jongerenwebsite JouwGGD.nl

Jongerenwebsite JouwGGD.nl

Op JouwGGD.nl vind je betrouwbare informatie over gezondheid, relaties, lichaam, seks, gevoel, alcohol roken drugs en media. De informatie is gecheckt door (medische) professionals.

Lees meer over Jongerenwebsite JouwGGD.nl

Bekijk ook

Ben jij digitaal in balans?

Ben jij digitaal in balans?

Scrollen, liken, appen, swipen, gamen en bingen: (online) media lijken onlosmakelijk verbonden met je offline leven. Heb jij het allemaal onder controle? Doe de zelftest

Lees meer over Ben jij digitaal in balans?
Bekijk jezelf door een roze bril

Bekijk jezelf door een roze bril

In de cursus 'door een roze bril leren kijken' van 99-gram.nl leer je hoe je actief stil kunt staan bij positieve gevoelens. Dit doe je in korte en leuke opdrachten verspreid over 6 weken.

Lees meer over Bekijk jezelf door een roze bril
Ontmoetings-app voor LHBTI-jongeren

Ontmoetings-app voor LHBTI-jongeren

Met de Jong&Out app kun je in contact komen met andere jongeren, wat je seksuele oriëntatie en genderidentiteit ook is. Door heel Nederland of juist bij jou in de buurt. Je kunt chatten in groepen of direct via een privéchat.

Lees meer over Ontmoetings-app voor LHBTI-jongeren

Wil je anoniem chatten met een jeugdverpleegkundige van JouwGGD voor advies, hulp of om gewoon je verhaal te vertellen?

Chat nu

De chat is nu gesloten. Via de Slowchat kun je bij een jeugdverpleegkundige van JouwGGD terecht voor advies, hulp of om gewoon je verhaal te vertellen.

Slowchat

Liever live chatten