Skip to content
4 reacties
236 weergaves

Niet actief op social media

Ben ik de enige die zeg maar het idee heeft dat het tegenwoordig verplicht is om actief te moeten zijn op social media en zo niet dan ben je saai en niet sociaal. Ik ben zelf redelijk opgegroeid zonder social media en heb me daardoor nooit gedwongen gevoeld om overal maar op actief te zijn. Heb het dan voornamelijk om apps als Insta en Snapchat. Insta heb ik wel maar post er nooit wat op, en Snap heb ik nog nooit gebruikt. Heb ook het idee dat het een afknapper is voor veel meisjes en dat ik daarom al jaren single ben.

18 jaar
2 dagen geleden

4 Reacties

  • Ik heb zelf sinds vorig jaar geen social media meer omdat ik verslaafd was aan die troep. Ben echt blij dat ik er nu vanaf ben want ik ga zo veel chiller door het leven zonder m’n brein de hele dag weg te frituren met short-form content wat niks toevoegt.

    18 jaar
    1 dag geleden
  • Ik heb ooit facebook gehad, maar toen bleek dat het meer faecesbook was, ben ik ermee gestopt. Youtube heb ik wel, maar alleen om te kijken en commenten, niet om zelf te posten. Vind het eigenlijk meer asociale media dan sociale. En ze stelen en versjacheren al je prive-gegevens. Ik betrouw die voor geen haar.

    22 jaar
    2 dagen geleden
  • Of het een afknapper voor meiden is weet ik niet. Als je het niet wilt moet je het gewoon niet doen en zelfverzekerd zijn in je beslissing. Ik heb helemaal geen instagram of snapchat. Het is alleen maar verslavend en je hebt er eigenlijk niks aan dus ik ben er blij mee om het niet te hebben. Als er meiden zijn die dit lezen, kunnen jullie dan je mening geven hierover als een jongen dit niet heeft. Ontmoeten jullie mensen voor relaties via sociale media en is het een afknapper? Als het een afknapper is zou ik die meiden trouwens niet eens hoeven want dat zegt wel veel over ze.

    20 jaar
    2 dagen geleden
  • Ik ook. Ik heb hier en daar wat geïnstalleerd, uur later o.i.d. weer verwijderd omdat het gewpon geen reet aan is.

    Ik gebruik alleen youtube, en dat wordt ook steeds minder. Instagram, twitter, tiktok, snapchat, facebook enzo nooit gehad. Geen reet aan.

    Youtube is handig, en soms grappige video's zijn wel leuk. Dusja dat, maar ik ken iemand die heeft zijn "vriendin" via snapchat 'ontmoet', wat gewoon heel nep aanvoelt.

    Ik hoef die apps niet. Heeft zo geen zin en geen nut. En alles daarop is eigenlijk gewoon nep.

    18 jaar
    2 dagen geleden

Plaats een reactie

Maximaal twee cijfers (99). Ben je jonger dan 10, zet dan een 0 voor je leeftijd.
@
Je e-mailadres is niet zichtbaar voor anderen.

Je e-mailadres wordt alleen gebruikt om je deze mails te kunnen sturen en nergens anders voor. Je kan je altijd weer afmelden via een link in de mail.

Ik heb de privacy-informatie gelezen en ga ermee akkoord

Anoniem en gratis hulp of advies?

Jongerenwebsite JouwGGD.nl

Op JouwGGD.nl vind je betrouwbare informatie over gezondheid, relaties, lichaam, seks, gevoel, alcohol roken drugs en media. De informatie is gecheckt door (medische) professionals.

Lees meer over Jongerenwebsite JouwGGD.nl

Bekijk ook

Online zelfhulptraining - Wie ben ik?

Weet jij wie je bent? In deze online training leer je hoe jij denkt, doet en voelt. Wat is jouw identiteit?

Lees meer over Online zelfhulptraining - Wie ben ik?

Ben jij digitaal in balans?

Scrollen, liken, appen, swipen, gamen en bingen: (online) media lijken onlosmakelijk verbonden met je offline leven. Heb jij het allemaal onder controle? Doe de zelftest

Lees meer over Ben jij digitaal in balans?

Vriendschap

Wil je graag andere jongeren ontmoeten, maar vind je dat lastig? Geef je leven een sociale boost, kijk eens op join-us.nu!

Lees meer over Vriendschap