Quotes op je verhaal plaatsen
Ben ik nou één van de weinigen die vind dat emotionele quotes (= kort tekstje) op je Snap- of Instaverhaal plaatsen een roep om aandacht is? Niet om deze mensen te bekritiseren, maar voor mij lijkt het net alsof ze gewoon aandacht zoeken door een beetje zielig te doen. Vrienden van mij van alle leeftijden (14 t/m 24) doen dit. Voorbeelden zijn bijvoorbeeld Snaps op je verhaal als ‘Ik voel me depri, dus ben ff onbereikbaar’ of ‘Liefde komt en gaat, mr beste vrienden blijven voor altijd’. Nogmaals, dit is niet om mensen te bekritiseren, maar even grofweg deze vraag uitgelegd. Ik ben namelijk benieuwd naa jullie meningen hierover. :D
5 Reacties
-
Ik zie dit gewoon als mensen die de hele dag niks te doen hebben en dan maar dat soort quotes gaan plaatsen. Waar ik totaal slecht op ga zijn mensen die na het plaatsen van een insta post een l&c/new post op hun verhaal plaatsen. Zo van: mag ik zelf bepalen of ik ga liken en of commenten?!
16 jaar5 jaren geleden -
Jongen 20 dat is wel heel erg kort door de bocht.
En hoe weet jij dan zo zeker dat er niks aan de hand is? Als jij kotst van dit soort types ga ik er vanuit dat jij er niet bevriend mee bent. Dus jij zult nooit dicht genoeg bij ze staan om echt te weten wat er aan de hand is als iemand zulke berichten plaatst.
Ik ben het wel eens met jongen 22 dat dit ook gewoon een stille noodkreet kan zijn. Moet je kijken hoeveel mensen er tegenwoordig depressief zijn. En dan is het fijn als iemand je even een berichtje stuurt om interesse te tonen.
En ja het kan misschien wel een vraag om aandacht zijn. Maar wat nou als diegene dat nodig heeft?
Kijk als je ernstig ziek bent kun je medicijnen halen die daar tegen werken. Maar tegen eenzaamheid of depressie zijn geen goedwerkende medicijnen. Dus hoeveel moeite is het om iemand even een steuntje in de rug te geven door even te reageren en te laten merken dat er wel degelijk mensen zijn die om ze geven. Dat kan in veel gevallen een fijn gevoel veroorzaken voor beide personen.22 jaar5 jaren geleden -
Puur aandacht trekken dat soort types willen graag zielig gevonden worden want dan gaan mensen reageren zoals de jongen hier boven. Dan blijkt dus dat er helemaal niets aan de hand is. Ik kots van dat soort aanstel types.
20 jaar5 jaren geleden -
Ik ken ook jongens die dat doen haha
21 jaar5 jaren geleden -
Is het aandachtzoekerij of een echte (stille) noodkreet? Dat weet je dus niet. Heb wel gemerkt dat dit in hoofdzaak een meiden fenomeen is. Jongens uiten hun emoties niet op deze manier. Ik reageer altijd op zo'n quote. Ik bel ze even op om te vragen wat er scheelt en of ik mss kan helpen. Vaak is het een akkefietje (pijnlijke maandstonden of gewoon een emo dipje) maar ze zijn altijd blij verrast dat iemand belangstelling toont. Het is tenslotte een kleine moeite en met wat geluk maak je iemand haar/zijn dag weer een beetje draaglijker. Dus niet negeren maar reageren.
22 jaar5 jaren geleden
Plaats een reactie
-
Alles is bespreekbaar bij Alles oké.
Wil je even praten met iemand, het maakt niet uit waarover. Studie, vriendschap, liefde, geloof of je situatie thuis. Bel of chat met Alles oké.
Ga naar allesoke.nl over Alles is bespreekbaar bij Alles oké. -
Weet jij de weg naar hulp?
Naar wie ga jij als je in de problemen raakt of het even niet zo lekker loopt? Vind de hulp die bij je past.
Ga naar jongerenhulponline.nl over Weet jij de weg naar hulp? -
Vriendschap
Wil je graag andere jongeren ontmoeten, maar vind je dat lastig? Geef je leven een sociale boost, kijk eens op join-us.nu!
Ga naar join-us.nu over Vriendschap -
Ontmoetings-app voor LHBTI-jongeren
Met de Jong&Out app kun je in contact komen met andere jongeren, wat je seksuele oriëntatie en genderidentiteit ook is. Door heel Nederland of juist bij jou in de buurt. Je kunt chatten in groepen of direct via een privéchat.
Ga naar jongenout.nl over Ontmoetings-app voor LHBTI-jongeren
Anoniem en gratis hulp of advies?
Jongerenwebsite JouwGGD.nl
Op JouwGGD.nl vind je betrouwbare informatie over gezondheid, relaties, lichaam, seks, gevoel, alcohol roken drugs en media. De informatie is gecheckt door (medische) professionals.
Lees meer over Jongerenwebsite JouwGGD.nlBekijk ook
Online zelfhulptraining - Wie ben ik?
Weet jij wie je bent? In deze online training leer je hoe jij denkt, doet en voelt. Wat is jouw identiteit?
Ben jij digitaal in balans?
Scrollen, liken, appen, swipen, gamen en bingen: (online) media lijken onlosmakelijk verbonden met je offline leven. Heb jij het allemaal onder controle? Doe de zelftest
Vriendschap
Wil je graag andere jongeren ontmoeten, maar vind je dat lastig? Geef je leven een sociale boost, kijk eens op join-us.nu!