Skip to content
4 reacties
339 weergaves

Knuffel ex

Hoi,

ik en mijn ex zijn uit elkaar. maar ik heb een knuffel gekregen dat nu mijn favo knuffel is geworden.
is het normaal als ik daar dan nog mee slaap of is dat raar?

Groetjes A

15 jaar
2 dagen geleden

4 Reacties

  • Nee TS dat is helemaal niet raar. Die knuffel is niet zomaar een speelding, het is een object dat jou verbindt met personen en herinneringen van vroeger. Het is een stukje van je leven geworden.

    De BBC zendt een programma uit, The Repairshop. Daar repareren vakmensen objecten waar mensen emotionele herinneringen aan hebben. Het kunnen meubels zijn, klokken, radio's, muziekinstrumenten, schilderijen, noem maar op, alles wat je maar bedenken kan. Daar zijn ook twee dames die knuffels herstellen en weer zoveel mogelijk in de oorspronkelijke staat terugbrengen.

    De mensen die die knuffels brengen zijn geen kinderen, het zijn volwassen mensen die erg gehecht zijn aan die knuffels die veel voor ze betekend hebben. Er zijn er bij die al bejaard zijn. Er was bijvoorbeeld een oude vrouw bij die als Joodse vluchteling naar Engeland was gekomen. Haar pop was het enige wat ze nog had van vroeger.

    Mensen brengen daar hun knuffels en later als ze klaar zijn komen ze ze weer ophalen. Vaak worden ze dan heel emotioneel als ze hun knuffel in herstelde staat terugkrijgen. De dames die de knuffels opgeknapt hebben nemen vaak even zo iemand in de armen om de emotie te delen.

    Kortom, het is heel normaal om zo gehecht te zijn aan die knuffel die voor jou een periode symboliseert waarin je gelukkig was. Je knuffel brengt dat gevoel weer even bij je terug.

    Er was hier eens een jongen van 15 die in een tehuis zat. Als hij moest gaan slapen kreeg hij paniekaanvallen. Ik denk dat een knuffel hem ook had kunnen helpen, ook al is hij een jongen van 15.
    Die jongen had geen vrienden en ik denk dat zijn ouders niet voor hem konden zorgen. Het was heel verdrietig zoiets te lezen en niets te kunnen doen. Ik zou hem graag een knuffel geven maar dat kan niet. Advies dus, ken je iemand die het moeilijk heeft, geef hem of haar een knuffel als teken van medeleven en steun.

    23 jaar
    2 dagen geleden
  • Het is echt bijzonder dat mensen altijd zo overdreven en extreem doen over hun ex en nooit meer iets van hem of haar willen en doen alsof dit de duivel is waar ze niks leuks aan vinden. Dat het einde niet goed is afgelopen is heel jammer, maar je hebt voor een tijd van hem of haar gehouden en vond die persoon een leuke persoonlijkheid hebben en er leuk genoeg uitzien om een relatie aan te gaan. De spullen die zijn gegeven hebben hier sowieso niks mee te maken, dus dit is niet raar en gewoon die knuffel blijven gebruiken als lievelingsknuffel.

    18 jaar
    2 dagen geleden
  • Ik vnd dit niet raar.

    16 jaar
    2 dagen geleden
  • Nee dat is normaal. Dat hij niet meer leuk is of doet wil niet zeggen dat je geen goede herinneringen hebt. Ik heb nog strings die ik van een ex heb gekregen die ik bijna dagelijks draag, alleen die ziet hij niet meer. En van een andere ex ook een knuffel, hoewel die niet mijn favoriet is (dat is meneer beer, die kreeg ik van mijn vader en is altijd bij me in bed).

    18 jaar
    2 dagen geleden

Plaats een reactie

Maximaal twee cijfers (99). Ben je jonger dan 10, zet dan een 0 voor je leeftijd.
@
Je e-mailadres is niet zichtbaar voor anderen.

Je e-mailadres wordt alleen gebruikt om je deze mails te kunnen sturen en nergens anders voor. Je kan je altijd weer afmelden via een link in de mail.

Ik heb de privacy-informatie gelezen en ga ermee akkoord

Anoniem en gratis hulp of advies?

Jongerenwebsite JouwGGD.nl

Op JouwGGD.nl vind je betrouwbare informatie over gezondheid, relaties, lichaam, seks, gevoel, alcohol roken drugs en media. De informatie is gecheckt door (medische) professionals.

Lees meer over Jongerenwebsite JouwGGD.nl

Bekijk ook

Online zelfhulptraining - Wie ben ik?

Weet jij wie je bent? In deze online training leer je hoe jij denkt, doet en voelt. Wat is jouw identiteit?

Lees meer over Online zelfhulptraining - Wie ben ik?

Ben jij digitaal in balans?

Scrollen, liken, appen, swipen, gamen en bingen: (online) media lijken onlosmakelijk verbonden met je offline leven. Heb jij het allemaal onder controle? Doe de zelftest

Lees meer over Ben jij digitaal in balans?

Vriendschap

Wil je graag andere jongeren ontmoeten, maar vind je dat lastig? Geef je leven een sociale boost, kijk eens op join-us.nu!

Lees meer over Vriendschap

Wil je anoniem chatten met een jeugdverpleegkundige van JouwGGD voor advies, hulp of om gewoon je verhaal te vertellen?

Chat nu

De chat is nu gesloten. Via de Slowchat kun je bij een jeugdverpleegkundige van JouwGGD terecht voor advies, hulp of om gewoon je verhaal te vertellen.

Slowchat

Liever live chatten