Lichamelijke klachten en geen emotionele steun van ouders?
Hoi allen,
Ik zit namelijk al bijna 2 jaar met fysieke klachten. Uiteindelijk ben ik naar de fysiotherapeut gegaan en bleek dat ik een heup verschil heb van 2,5 cm. Daardoor bijna overal wel pijn en heb men gewichtheffen moeten aanpassen qua oefeningen en ben gestopt daardoor met voetbal.
In die 2 jaar heb ik af en toe tegen men ouders vertelt dat ik fysieke klachten heb, maar ze doen er niks mee of vragen niks. Het voelt alsof het hun niks boeit en hierdoor vraag ik me vaak of dit normaal gedrag is voor een ouder? Ik mis echt emotionele steun ermee, ik zeg er ook niks meer over en ik vraag me echt oprecht af of jullie dit ook zo ervaren, want het voelt zo onmenselijk voor mij.
Alvast bedankt voor reacties, gr TS
4 Reacties
-
Ik heb hetzelfde met mijn ouders. Al vanaf mijn 14e pijn in mijn knie met veel dingen. Weinig vraag naar hoe het gaat fysiek maar ook emotioneel vragen ze niet.
Ik heb het daar heel mijn jeugd zwaar mee gehad en nu nog steeds. Het is echt kwalijk van je ouders dat ze niet naar dat soort dingen vragen. Mocht je er zelf echt veel problemen mee ervaren en je verhaal kwijt willen ga naar vrienden/familie/vertrouwenspersoon/huisarts
Blijf er niet mee rondlopen. Helaas kan je je ouders niet veranderen maar je kan zelf wel ergens anders gaan zoeken wat je nodig heb nu
Succes23 jaar1 jaar geleden -
Wat zwaar dat jou ouders niet meelevend zijn met jou lichamelijke klachten/aandoening. Mischien dat de therapeut met hen kan praten?
Wat betreft jou klachten: Dit soort verschillen worden doorgaans gecorrigeerd met plakband. Dus wat dat betreft is er hoop.19 jaar1 jaar geleden -
Beste TS, heb zoiets ook meegemaakt, ouders die totaal geen interesse in je hebben. Heel vervelend, maar naar herhaalde pogingen ben ik ermee gestopt. Trek hierin nu mijn eigen plan, erg zuur maar aan een dood paart ga ik niet meer trekken, ook al zijn het mijn ouders. Zoek het bij vrienden, die kun je tenminste uitkiezen!!!
20 jaar1 jaar geleden -
Paart = natuurlijk paard!
20 jaar1 jaar geleden
Plaats een reactie
-
Alles is bespreekbaar bij Alles oké.
Wil je even praten met iemand, het maakt niet uit waarover. Studie, vriendschap, liefde, geloof of je situatie thuis. Bel of chat met Alles oké.
Ga naar allesoke.nl over Alles is bespreekbaar bij Alles oké. -
Weet jij de weg naar hulp?
Naar wie ga jij als je in de problemen raakt of het even niet zo lekker loopt? Vind de hulp die bij je past.
Ga naar jongerenhulponline.nl over Weet jij de weg naar hulp? -
KOPP-KOV-groep - voor jongeren tot 16 jaar
Heeft jouw vader of moeder een psychisch probleem of verslaving? Dan kan jij daar veel last van hebben. Bij de KOPP-KOV-groep kun je vragen stellen en praten over thuis.
Ga naar cjghm.nl over KOPP-KOV-groep - voor jongeren tot 16 jaar -
Als je ouders gaan scheiden is dat een moeilijke tijd.
Weet in ieder geval dat het niet jouw schuld is dat je ouders uit elkaar zijn. En het is ook niet jouw taak om je ouders weer gelukkig te maken. Bekijk de website van het NJi.
Ga naar nji.nl over Als je ouders gaan scheiden is dat een moeilijke tijd. -
KOPP-KOV-jongvolwassenengroep - 16 tot 23 jaar
Mijn vader of moeder heeft psychische problemen of een verslaving. Hoe ga ik hiermee om?
Ga naar cjghm.nl over KOPP-KOV-jongvolwassenengroep - 16 tot 23 jaar -
Sta jij in JeugdMatch?
JeugdMatch helpt professionals die bij jou betrokken zijn om samen te werken. Zij vertellen het als je erin komt. Meer weten?
Ga naar jouwggd.nl over Sta jij in JeugdMatch? -
Chat Veilig Thuis
Heb jij te maken met huiselijk geweld? Je kunt nu ook chatten met Veilig Thuis. Ga hiervoor naar de website.
Ga naar veiligthuishollandsmidden.nl over Chat Veilig Thuis
Anoniem en gratis hulp of advies?
Jongerenwebsite JouwGGD.nl
Op JouwGGD.nl vind je betrouwbare informatie over gezondheid, relaties, lichaam, seks, gevoel, alcohol roken drugs en media. De informatie is gecheckt door (medische) professionals.
Lees meer over Jongerenwebsite JouwGGD.nlBekijk ook
Online zelfhulptraining - Wie ben ik?
Weet jij wie je bent? In deze online training leer je hoe jij denkt, doet en voelt. Wat is jouw identiteit?
Ben jij digitaal in balans?
Scrollen, liken, appen, swipen, gamen en bingen: (online) media lijken onlosmakelijk verbonden met je offline leven. Heb jij het allemaal onder controle? Doe de zelftest
Vriendschap
Wil je graag andere jongeren ontmoeten, maar vind je dat lastig? Geef je leven een sociale boost, kijk eens op join-us.nu!