huisdier
hey, ik zou heel graag een hond adopteren. alleen ben ik allergie's voor honden maar daar neem ik dan wel een pilletje voor (heeft iemand hier ervaring mee?). maar hoe kan ik dat het beste aan m'n ouders vragen want mijn ouders zijn altijd werken (behalve in het weekend natuurlijk) en ik moet naar school dus die hond is de helft van de tijd alleen.
4 Reacties
-
Je kunt ook zoeken voor een allergenen hond. Dat zijn als het goed is honden waar je niet allergisch voor kunt zijn. Ik heb geen idee of het echt zo is, maar je kunt er naar kijken
15 jaar4 jaren geleden -
Een nicht van mij heeft een hond en een man. Die man is ook allergisch voor huisdieren maar hij gebruikt een pilletje, dus dat hoeft geen bezwaar te zijn. Echter, er is iets anders waar je heel goed over moet nadenken voor je een hond neemt. Een hond moet je uitlaten, minstens drie maal per dag en dat elke dag en er is meer!
Elke morgen, echt elke morgen dus! Is het eerste wat je moet doen als je opgestaan bent je hond uitlaten. Een half uur is wel genoeg. Je moet dus elke dag een half uur eerder opstaan. Tot elf uur in bed blijven liggen kan niet meer. Uiterlijk om acht uur moet je met hem gaan wandelen.
Elke middag als je uit school komt moet je een uur met de hond gaan wandelen. Zeg maar tegen je vrienden dat je voortaan niet meer met ze kan spelen na school ze want de hond.
Elke avond voor je naar bed gaat moet je een half uur met de hond gaan wandelen. Niet eerder dan ongeveer tien uur, anders duurt de nacht te lang voor je hond.
Bij elkaar moet je dus elke dag twee uur met de hond wandelen. Als je minder doet dan gaat de hond zich vervelen en gaat hij dingen kapot maken of zitten blaffen. Hoe lang zal die hond alleen thuis moeten zijn? De meeste honden vinden dat helemaal niet fijn en gaan soms de hele tijd zitten blaffen en krijgen jullie ruzie met de buren.
Dan de vakantie. Als jullie gaan kamperen of naar campings gaan dan kan hij mee, maar als jullie met het vliegtuig op vakantie gaan, wat dan?
De gemiddelde hond leeft 12 tot 16 jaar. Dat betekent dat je ongeveer tot je achtentwintigste voor die hond moet zorgen, elke dag van zijn leven! Een hond kost ook, soms veel, geld. Je moet belasting betalen, ongeveer honderd euro per jaar, hij moet eten, hij moet elk jaar injecties krijgen tegen hondenziekte, een verzekering. Bij elkaar honderden euro's per jaar. Dan moet je maar hopen dat hij niet ziek wordt want dan kan het heel erg veel geld gaan kosten.
Ondanks dat wordt die hond je allerbeste vriend en ga je veel van hem houden. Aan alles komt een eind en je hond gaat ouder worden, hij kan allerlei gezondheidsproblemen krijgen en uiteindelijk dan gaat het niet meer. Dan moet je besluiten om met hem naar de dierenarts te gaan voor een spuitje. Kom, zeg je dan tegen de hond. Hij denkt dat jullie gaan wandelen maar jij weet dat je hem dood gaat maken. Je pleegt verraad naar zijn vertrouwen in jou. Je weet dat dat het beste voor je vriend van al die jaren is maar het zal je veel pijn doen.
Bij de dokter krijgt hij eerst een spuitje zodat hij bewusteloos raakt. Dan ga je naar een kamertje waar je even bij hem kan zijn om afscheid kunt nemen. Na ongeveer tien minuten komt de dokter en geeft hem het laatste spuitje. Als je dan huilt is het niet erg, de dokter begrijpt het.
Wil je nog steeds een hond, dan wens ik je veel plezier met je vierpotige vriend. Om alvast een idee te krijgen wat het is om een hond te hebben kun je de hond uit gaan laten van mensen die geen tijd hebben. Met een beetje geluk betalen ze je er nog voor ook. Sommige mensen vullen daar hun uitkering mee aan, tijd zat tenslotte.
Kijk hoe lang je het volhoudt om vijf dagen per week elke middag een uur met die hond te gaan wandelen. Na een maandje heb je heel wat geleerd over jezelf.
21 jaar4 jaren geleden -
Ik denk dat het niet verstandig is om een hond te houden als je voor die dieren allergisch bent.
16 jaar4 jaren geleden -
Ga informatie zoeken. Volgens mij zijn er hondenrassen die prima een aantal uren alleen kunnen zijn. Dan zou je zo'n hond moeten nemen. Zoek uit hoeveel zo'n hond kost. Wat het kost om een mand, riem, en dergelijke te kopen. Wat het kost per week om eten te kopen. Vertel je ouders wat je daarvan zelf wilt betalen en wat je van hen wilt krijgen. Als je alles al uitgezocht hebt kom je namelijk serieuzer over!
19 jaar4 jaren geleden
Plaats een reactie
-
Alles is bespreekbaar bij Alles oké.
Wil je even praten met iemand, het maakt niet uit waarover. Studie, vriendschap, liefde, geloof of je situatie thuis. Bel of chat met Alles oké.
Ga naar allesoke.nl over Alles is bespreekbaar bij Alles oké. -
Weet jij de weg naar hulp?
Naar wie ga jij als je in de problemen raakt of het even niet zo lekker loopt? Vind de hulp die bij je past.
Ga naar jongerenhulponline.nl over Weet jij de weg naar hulp? -
KOPP-KOV-groep - voor jongeren tot 16 jaar
Heeft jouw vader of moeder een psychisch probleem of verslaving? Dan kan jij daar veel last van hebben. Bij de KOPP-KOV-groep kun je vragen stellen en praten over thuis.
Ga naar cjghm.nl over KOPP-KOV-groep - voor jongeren tot 16 jaar -
Als je ouders gaan scheiden is dat een moeilijke tijd.
Weet in ieder geval dat het niet jouw schuld is dat je ouders uit elkaar zijn. En het is ook niet jouw taak om je ouders weer gelukkig te maken. Bekijk de website van het NJi.
Ga naar nji.nl over Als je ouders gaan scheiden is dat een moeilijke tijd. -
KOPP-KOV-jongvolwassenengroep - 16 tot 23 jaar
Mijn vader of moeder heeft psychische problemen of een verslaving. Hoe ga ik hiermee om?
Ga naar cjghm.nl over KOPP-KOV-jongvolwassenengroep - 16 tot 23 jaar -
Sta jij in JeugdMatch?
JeugdMatch helpt professionals die bij jou betrokken zijn om samen te werken. Zij vertellen het als je erin komt. Meer weten?
Ga naar jouwggd.nl over Sta jij in JeugdMatch? -
Chat Veilig Thuis
Heb jij te maken met huiselijk geweld? Je kunt nu ook chatten met Veilig Thuis. Ga hiervoor naar de website.
Ga naar veiligthuishollandsmidden.nl over Chat Veilig Thuis
Anoniem en gratis hulp of advies?
Jongerenwebsite JouwGGD.nl
Op JouwGGD.nl vind je betrouwbare informatie over gezondheid, relaties, lichaam, seks, gevoel, alcohol roken drugs en media. De informatie is gecheckt door (medische) professionals.
Lees meer over Jongerenwebsite JouwGGD.nlBekijk ook
Online zelfhulptraining - Wie ben ik?
Weet jij wie je bent? In deze online training leer je hoe jij denkt, doet en voelt. Wat is jouw identiteit?
Ben jij digitaal in balans?
Scrollen, liken, appen, swipen, gamen en bingen: (online) media lijken onlosmakelijk verbonden met je offline leven. Heb jij het allemaal onder controle? Doe de zelftest
Vriendschap
Wil je graag andere jongeren ontmoeten, maar vind je dat lastig? Geef je leven een sociale boost, kijk eens op join-us.nu!