Krijg de schijt van alle ruzie
Mijn ouders, met name mijn vader hebben vaak ruzie. Mijn vader flipt dan helemaal uit tegen mijn moeder. Hij scheldt haar uit voor vanalles en nog wat en hij kijkt enorm boos. Meestal eindigt het met dat hij weg zal gaan bij ons en dat hij de schijt krijgt van zijn gezin. Mijn moeder deed vroeger alleen maar huilen en ging soms naar haar kamer, maar de laatste tijd wordt ze ook enorm boos en houdt ze haar mond niet meer.
Ik merk dat ik meestal mam ga troosten en boos wordt op pap. Ook mijn kleine zusje is er vaak bij als ze ruzie hebben.
Het gaat gelukkig ook periodes wel goed thuis. Maar ook ik heb woede aanvallen waar het me niet meer lukt om rustig te blivjen. Ik schreeuw of gooi met spullen. Heb ik al trauma's door alles wat er thuis gebeurd is?
3 Reacties
-
Waar gaan die ruzies om als ik vragen mag
12 jaar6 jaren geleden -
Lijkt me heftig om daar middenin te zitten, jongen 12. Ik snap wel dat je er genoeg van hebt! Misschien kan het helpen om eens te bellen/chatten met de Kindertelefoon? Je kunt ook contact opnemen met Veilig Thuis; die kunnen helpen bij dit soort situaties.
Sterkte!19 jaar6 jaren geleden -
Mijn ouders hadden zelfs een slaande ruzie, ik ging daardoor naar mijn oma en als ze er niet was, dan vluchte ik naar mijn buren toe! Maar een ruzie komt niet alleen door je vader, je moeder speelt daar ook een rol. Toen mijn moeder deed wat mijn vader verwacht en anders om is de ruzie ook voorbij! Bij ons was het een financieel probleem, mijn vader werkte dag en nacht door, mijn moeder deed zelfs niet eens een pannetje soep maken, behalve naar de tv zitten staren met koffie en sigaretten, mijn vader was daardoor spoeg zat en daar gingen meeste ruzies over. Maar ook de oma moeder van mijn moeder deed zich overaal er mee bemoeien, mijn vader moest dat gedrag niet,toen was het zelfde, ik ben jullie zat en ben weg! Ik was toen 13 jaar en mijn vader is weggegaan bij ons, maar ik lip naar mijn vader toe en bleef een tijdje bij hem wonen, mijn moeder deed haar gedrag veranderen, huishouden, koken opruimen en zelf is ze gaan werken, nu zijn we weer een gezinnetje.
19 jaar6 jaren geleden
Plaats een reactie
-
Alles is bespreekbaar bij Alles oké.
Wil je even praten met iemand, het maakt niet uit waarover. Studie, vriendschap, liefde, geloof of je situatie thuis. Bel of chat met Alles oké.
Ga naar allesoke.nl over Alles is bespreekbaar bij Alles oké. -
Weet jij de weg naar hulp?
Naar wie ga jij als je in de problemen raakt of het even niet zo lekker loopt? Vind de hulp die bij je past.
Ga naar jongerenhulponline.nl over Weet jij de weg naar hulp? -
KOPP-KOV-groep - voor jongeren tot 16 jaar
Heeft jouw vader of moeder een psychisch probleem of verslaving? Dan kan jij daar veel last van hebben. Bij de KOPP-KOV-groep kun je vragen stellen en praten over thuis.
Ga naar cjghm.nl over KOPP-KOV-groep - voor jongeren tot 16 jaar -
Als je ouders gaan scheiden is dat een moeilijke tijd.
Weet in ieder geval dat het niet jouw schuld is dat je ouders uit elkaar zijn. En het is ook niet jouw taak om je ouders weer gelukkig te maken. Bekijk de website van het NJi.
Ga naar nji.nl over Als je ouders gaan scheiden is dat een moeilijke tijd. -
KOPP-KOV-jongvolwassenengroep - 16 tot 23 jaar
Mijn vader of moeder heeft psychische problemen of een verslaving. Hoe ga ik hiermee om?
Ga naar cjghm.nl over KOPP-KOV-jongvolwassenengroep - 16 tot 23 jaar -
Sta jij in JeugdMatch?
JeugdMatch helpt professionals die bij jou betrokken zijn om samen te werken. Zij vertellen het als je erin komt. Meer weten?
Ga naar jouwggd.nl over Sta jij in JeugdMatch? -
Chat Veilig Thuis
Heb jij te maken met huiselijk geweld? Je kunt nu ook chatten met Veilig Thuis. Ga hiervoor naar de website.
Ga naar veiligthuishollandsmidden.nl over Chat Veilig Thuis
Anoniem en gratis hulp of advies?
Jongerenwebsite JouwGGD.nl
Op JouwGGD.nl vind je betrouwbare informatie over gezondheid, relaties, lichaam, seks, gevoel, alcohol roken drugs en media. De informatie is gecheckt door (medische) professionals.
Lees meer over Jongerenwebsite JouwGGD.nlBekijk ook
Online zelfhulptraining - Wie ben ik?
Weet jij wie je bent? In deze online training leer je hoe jij denkt, doet en voelt. Wat is jouw identiteit?
Ben jij digitaal in balans?
Scrollen, liken, appen, swipen, gamen en bingen: (online) media lijken onlosmakelijk verbonden met je offline leven. Heb jij het allemaal onder controle? Doe de zelftest
Vriendschap
Wil je graag andere jongeren ontmoeten, maar vind je dat lastig? Geef je leven een sociale boost, kijk eens op join-us.nu!