Skip to content
Hulp en advies in de Krimpenerwaard

Hulp en advies in de Krimpenerwaard

Woon je in de Krimpenerwaard? Dan kun je voor hulp en advies op school terecht bij de jeugdverpleegkundige of de medewerker van JOS. Je kunt ook buiten school hulp vragen. Ga dan naar het jongerenwerk of neem contact op met het Centrum voor Jeugd en Gezin.

Op school

Jeugdverpleegkundige op school

Bij de jeugdverpleegkundige op school kun je terecht met vragen over:

  • je gezondheid
  • voeding
  • roken
  • blowen
  • alcohol
  • infectieziekten.

De jeugdverpleegkundige denkt met je mee, biedt ondersteuning en regelt hulp als dat nodig is. De jeugdverpleegkundige heeft regelmatig spreekuur op school.

In de schoolgids kun je zien wie de jeugdverpleegkundige op jouw school is. Je kunt een afspraak maken voor een persoonlijk gesprek.
Ook je ouders kunnen hier gebruik van maken als zij een vraag hebben.

Jeugdhulp Op School (JOS)

De medewerker van Jeugdhulp Op School (JOS) kan je ondersteunen als:

  • je niet goed in je vel zit;
  • je het moeilijk vindt om sociale contacten te leggen;
  • je last hebt van faalangst;
  • je het overzicht over je schoolwerk kwijt bent;
  • je thuis problemen hebt, zoals bijvoorbeeld het verlies van een familielid of de scheiding van je ouders;
  • of als er iets anders is wat je bezighoudt, waar je graag eens met iemand over wilt praten.

De medewerkers zijn regelmatig op school aanwezig. Vraag gerust een gesprek aan. Vind je het fijn, dan kunnen ook je ouders hierbij betrokken worden.

Weet je niet bij wie je moet zijn?

Weet je niet bij wie je moet zijn? Vraag het je mentor, leerjaar- of zorgcoördinator. Zij weten wie voor jou de juiste contactpersoon is.

Buiten School

Jongerenwerk

Ook bij het jongerenwerk kun je hulp krijgen voor verschillende zaken. Jongerenwerk van Gro-Up is onderdeel van het Sociaal Preventie Team en is er voor iedere jongere. Zij werken samen met Kwadraad, MEE en Welzijn Krimpenerwaard. Via WhatsApp, sms, e-mail of face-to-face staat jongerenwerk van Gro-Up voor je klaar.

Bij jongerenwerk kun je terecht voor verschillende dingen.

  • Wil je iets organiseren en heb je wat hulp nodig? Dan kan jongerenwerk je helpen.
  • Verveel je je een beetje? Dan kan het jongerenwerk misschien kijken of er iets te doen is voor je in de Krimpenerwaard. Ook kan het jongerenwerk je in contact brengen met anderen, zodat jullie samen iets kunnen doen.
  • Bij echte zorgvragen helpt jongerenwerk je verder om in contact te komen met de juiste persoon.

Op Instagram.com/jongerenwerk.krimpenerwaard wekelijks het activiteitenaanbod van de Krimpenerwaard.

Centrum voor Jeugd en Gezin

Je kunt ook langs gaan bij het Centrum voor Jeugd en Gezin voor alles wat met opgroeien en opvoeden te maken heeft. Kijk voor de locaties en openingstijden op cjgkrimpenerwaard.nl. Het Centrum voor Jeugd en Gezin is er speciaal voor jongeren, kinderen en hun ouders. De medewerkers denken met je mee, bieden ondersteuning en regelen hulp als dat nodig is.

Tienermoeder of -vader

Ben je tienermoeder of tienervader en heb je vragen? Dan kun je terecht op Fiom.nl. Heb je een vraag over je kind? Dan kun je terecht bij het Centrum voor Jeugd en Gezin. Veel informatie voor (aanstaande) ouders vind je op cjgkrimpenerwaard.nl.

Jeugdhulp

Soms is hulp vanuit JOS, het Centrum voor Jeugd en Gezin of jongerenwerk niet genoeg. Jeugdhulp is er dan voor jongeren en hun ouders die ondersteuning nodig hebben bij opvoeden en opgroeien.

Aanvragen Jeugdhulp

Jeugdhulp vraag je aan bij de gemeente. Dit doe je samen met je ouders. Vanaf 16 jaar mag je bij de gemeente ook zelf een aanvraag indienen. Dit kan met DigiD via krimpenerwaard.nl/jeugdhulp. De gemeente neemt dan contact met je op.

De gemeente bekijkt jouw situatie en bepaalt welke hulp nodig is. Wat kun je bijvoorbeeld zelf doen en kunnen mensen uit je omgeving helpen (familie, vrienden of buren)?

Soms kan de hulp beter via een andere wet geregeld worden. Als je verpleging nodig hebt, dan is dat bijvoorbeeld de Zorgverzekeringswet. Heb je te maken hebt met een ernstige ziekte of zware en langdurige beperking? Dan kun je misschien hulp krijgen via de Wet langdurige zorg (Wlz).

Blijkt het om Jeugdhulp te gaan? Dan is een persoonlijke oplossing via de Jeugdwet nodig: een hulp-op-maatvoorziening.

Heb je hier vragen over? Bel dan de gemeente: 14 0182. Dat kan op werkdagen van 8:30 tot 12:30 uur.

Waar vind je hulp buiten kantoortijden?

Heb je dringend hulp nodig buiten kantoortijden (dus vóór 9.00 uur of na 17.00 uur)? In principe kun je 24 uur per dag bij iemand terecht. Kijk wie je kunt bellen als je nú hulp nodig hebt.

  • Haal je oppasdiploma!

    Haal je oppasdiploma!

    Vind jij kinderen leuk? Pas jij wel eens op bij gezinnen? Wil je goed voorbereid naar je (nieuwe) oppasadres gaan? Of gewoon een streepje voor hebben op alle anderen die oppassen? Dan is een oppasdiploma echt iets voor jou!

    Ga naar Cjghm.nl over Haal je oppasdiploma!

Anoniem en gratis hulp of advies?

Jongerenwebsite JouwGGD.nl

Jongerenwebsite JouwGGD.nl

Op JouwGGD.nl vind je betrouwbare informatie over gezondheid, relaties, lichaam, seks, gevoel, alcohol roken drugs en media. De informatie is gecheckt door (medische) professionals.

Lees meer over Jongerenwebsite JouwGGD.nl

Bekijk ook

Bekijk jezelf door een roze bril

Bekijk jezelf door een roze bril

In de cursus 'door een roze bril leren kijken' van 99-gram.nl leer je hoe je actief stil kunt staan bij positieve gevoelens. Dit doe je in korte en leuke opdrachten verspreid over 6 weken.

Lees meer over Bekijk jezelf door een roze bril
Vriendschap

Vriendschap

Wil je graag andere jongeren ontmoeten, maar vind je dat lastig? Geef je leven een sociale boost, kijk eens op join-us.nu!

Lees meer over Vriendschap
Wel of geen prik?

Wel of geen prik?

Heb je een uitnodiging gehad en twijfel je over het halen van een vaccinatie? Bespreek je zorgen via de chat.

Lees meer over Wel of geen prik?
Ontmoetings-app voor LHBTI-jongeren

Ontmoetings-app voor LHBTI-jongeren

Met de Jong&Out app kun je in contact komen met andere jongeren, wat je seksuele oriëntatie en genderidentiteit ook is. Door heel Nederland of juist bij jou in de buurt. Je kunt chatten in groepen of direct via een privéchat.

Lees meer over Ontmoetings-app voor LHBTI-jongeren

Wil je anoniem chatten met een jeugdverpleegkundige van JouwGGD voor advies, hulp of om gewoon je verhaal te vertellen?

Chat nu

De chat is nu gesloten. Via de Slowchat kun je bij een jeugdverpleegkundige van JouwGGD terecht voor advies, hulp of om gewoon je verhaal te vertellen.

Slowchat

Liever live chatten