Skip to content
4 reacties
31 weergaves

bang

Ik ben op school best verlegen, best wel heel erg. Op de basisschool, vooral in groep 7 en 8, deden alle jongens vervelend tegen mij. Ze zeiden dat ik lelijk was enzo. En ze scholden me altijd uit. De jongens in mijn nieuwe klas zijn wel aardig tegen mij (de meeste dan) maar toch ben ik een soort van bang voor ze. Ik snap ook niet waarom. Als ik in de klas moet praten, of een spreekbeurt, dan word ik gewoon misselijk. Maar als alleen de meiden er zouden zijn, zou ik het niet erg vinden. Is dit niet raar? Ja toch, ik vind van wel maar weet niet waarom. :(

13 jaar
12 jaren geleden

4 Reacties

  • er boven staan

    je moet gewoon boven ze staan dat die jongens op de basischool je altijd pesten betekent gewoon dat ze jaloers op je zijn en zelf gewoon onzeker dus zie het als een compliment:D maar nu moet je gewoon boven je angsten staan en gewoon bij jezelf denken wat is het ergste wat er kan gebeuren en hoe kan ik dan handelen als je dat bedenkt kan je eigenlijk niks meer gebeuren succes! 

    15 jaar
    12 jaren geleden
  • jongen hierboven

    ^hij heeft echt gelijk. op de bases school was ik altijd heel verlegen. dus ik ging op een vechtsport: taekwondo. en dat heeft me super geholpen. ik ben nu veel zelfverzekerder ( geen idee of dat wel een woord is maarja). en dat gaat gewoon onbewust. dus ik raad het echt aan. doei, the loca people

    14 jaar
    12 jaren geleden
  • dit

    Jongens zijn inderdaad raar en je hoeft niet bang voor ze te zijn. Wat is het ergste dat ze kunnen doen in de klas? Dat valt toch wel mee? Maar een beetje meer zelfvertrouwen zou misschien helpen. Misschien moet je je ouders vragen of je op zelfverdediging of karate of judo ofzo mag. D.

    18 jaar
    12 jaren geleden
  • niet raar

    Hee, ik had hier zelf ook last van. Jongens zijn nou eenmaal rare wezens, maar je hoeft echt niet bang voor ze te zijn. Je moet zekerheid uitstralen, als je geen zekerheid uitstraalt zullen ze dat merken en daar gebruik van maken door middel van pesterijen enzo. Als je bang bent omdat je in de klas moet praten, heb ik als tips om over iedereen heen te kijken. Niet de mensen aankijken. Je kunt ook nog naar je mentor gaan om er over te praten. Succes!

    14 jaar
    12 jaren geleden

Plaats een reactie

Maximaal twee cijfers (99). Ben je jonger dan 10, zet dan een 0 voor je leeftijd.
@
Je e-mailadres is niet zichtbaar voor anderen.

Je e-mailadres wordt alleen gebruikt om je deze mails te kunnen sturen en nergens anders voor. Je kan je altijd weer afmelden via een link in de mail.

Ik heb de privacy-informatie gelezen en ga ermee akkoord

Anoniem en gratis hulp of advies?

Jongerenwebsite JouwGGD.nl

Jongerenwebsite JouwGGD.nl

Op JouwGGD.nl vind je betrouwbare informatie over gezondheid, relaties, lichaam, seks, gevoel, alcohol roken drugs en media. De informatie is gecheckt door (medische) professionals.

Lees meer over Jongerenwebsite JouwGGD.nl

Bekijk ook

Ben jij digitaal in balans?

Ben jij digitaal in balans?

Scrollen, liken, appen, swipen, gamen en bingen: (online) media lijken onlosmakelijk verbonden met je offline leven. Heb jij het allemaal onder controle? Doe de zelftest

Lees meer over Ben jij digitaal in balans?
Bekijk jezelf door een roze bril

Bekijk jezelf door een roze bril

In de cursus 'door een roze bril leren kijken' van 99-gram.nl leer je hoe je actief stil kunt staan bij positieve gevoelens. Dit doe je in korte en leuke opdrachten verspreid over 6 weken.

Lees meer over Bekijk jezelf door een roze bril
Ontmoetings-app voor LHBTI-jongeren

Ontmoetings-app voor LHBTI-jongeren

Met de Jong&Out app kun je in contact komen met andere jongeren, wat je seksuele oriëntatie en genderidentiteit ook is. Door heel Nederland of juist bij jou in de buurt. Je kunt chatten in groepen of direct via een privéchat.

Lees meer over Ontmoetings-app voor LHBTI-jongeren

Wil je anoniem chatten met een jeugdverpleegkundige van JouwGGD voor advies, hulp of om gewoon je verhaal te vertellen?

Chat nu

De chat is nu gesloten. Via de Slowchat kun je bij een jeugdverpleegkundige van JouwGGD terecht voor advies, hulp of om gewoon je verhaal te vertellen.

Slowchat

Liever live chatten