Skip to content
43 reacties
1577 weergaves

Jas met bondkraag op school

Hey iedereen, Ik zit met een klein probleempje. Jullie weten vast wel dat een jas met een bontkraag mode is.Ik zie er veel mensen ermee lopen,en ik draag zelf ik een jas met bontkraag. Bij me in de klas zit een meisje die mensen die een jas met bontkraag heb , dom/stom vind. Ze maakt er een probleem van dat iemand een bontkraag heb.Terwijl het mode is. Mijn probleem is dat ze die mensen ook pest door te zeggen dat ze dom zijn en lelijk zijn , recht in het gezicht. Ik zit hier best mee.

15 jaar
12 jaren geleden

43 Reacties

  • Gatver... Dat mensen hiermee kunnen leven... Zoek eens op waar bont vandaan komt (misschien wat filmpjes op YouTube opzoeken?), en als je dan nog steeds denkt dat bont oké is, dan ben je gewoon geen mens...

    17 jaar
    8 jaren geleden
  • Heb het zelf ook een beetje ik heb een ParaJumper jas (ofzo) met een echte bontkraag 1 jongen had een hele goedkope winter jas en hij ging mij er mee lopen 'pesten/plagen' van "Daar komt ie weer met die dure jas" "OPSCHEPPER!" Terwijl ik niet ging opscheppen of iets anders... Hij was gewoon jaloers dat hij van dat goedkope troep had...

    13 jaar
    8 jaren geleden
  • +Jongen van 16 Waarom haat je dieren? En geef alsjeblieft een uitgebreid, net antwoord.

    15 jaar
    8 jaren geleden
  • Nou alvast sorry voor mijn botte reactie, maar ik heb gewoon geen leven ok? Ten eerste, wat ze zeggen is waar, als jij niet 'doorhebt' waar bont vandaan komt, dan ben je nogal.... Dom. Ten tweede, waarom zou je het dragen als het in de mode is ? Ja, ik geef toe dat ik dingen draag die in de mode zijn, maar niet omdat ze in de mode zijn, snap je? Mensen die bont dragen, zijn verwend, oppervlakkig of dom. Punt uit.

    12 jaar
    8 jaren geleden
  • ik draag bont om dat ik dieren haat.  Anarchy in NL

    16 jaar
    8 jaren geleden
  • Hey, ik ben fel tegenstander van bont, want ten eerste ik vind het lelijk (mijn mening), ten tweede als je het draagt mag je jezelf een dierenbeul noemen, want al dat leed wat er met de dieren gebeurt is niet normaal. Doe eerst onderzoek naar bont op youtube staan er veel filmpjes over en bont voor dieren heeft veel info en beslis dan wat je zelf wilt. En omdat het in de mode is betekent het nog niet dat jíj het moet dragen. Daarbij als je het per sé wil doen dan koop nepbont en zeg dat het echt is. Of gewoon helemaal niet.

    15 jaar
    9 jaren geleden
  • Hoi, ik heb neg een airforce jas gekocht, maar echt niet vanwege het bont, maar omdat ik de jas gewoon mooi vind, maar als ik het bont er af haal, staat het bij mij echt niet, ik ben nameljjk niet heel groot en heb een maat M gekocht, zodat ik er langer mee kan doen. Maar ik zou echt willen dat Airforce nep bont verkocht, maar ik heb het bont dus niet voor de mode of iets anders want het kan me vrij weinig schelen wat de mode is, je moet origineel blijven. Dan kan je natuurlijk zeggen van origineel en een airforce kopen? Maar ja dus, maar ik vind de jas gewoon heel erg mooi. Maar ik ga zeker iets bedenken om het bontje er af te doen, maar als ik het er tot nu tow nog even op houd, dan ben ik toch niet gelijk dom/stom/dierenbeul? Want ik ben gek op dieren en ik vind het vreselijk hoe die arme diertjes gefokt worden. Maar ik ben blij dat het niet zo een hele dikke laag is, anders had ik het natuurlijk nooit gedaan. Maar ik wilde dit even delen, en vragen wat andere ervan vinden, want ik vorl me nu best wel ongemakkelijk in mijn jas, want ik wel jammer vind??.

    14 jaar
    9 jaren geleden
  • Vergeten jullie vooral niet dat Pim Fortuyn vermoord werd door een pelsdierenvriend.

    18 jaar
    9 jaren geleden
  • Jongen 19, welke jas van versano heb je? Ik zit te twijfelen tussen de redwood en roger. Meisje 15, negeren is inderdaad de beste oplossing (heb het ook gehad)

    Verder welke jas met bontkraag vinden jullie mooi bij een man?

    22 jaar
    9 jaren geleden
  • Heey ik vind dat je mag dragen wat je wild... ja als jij met een jas wil lopen met bond moet je dat gwn doen.... zelf heb ik een groene jas waar ik niet mee naar school durfde *omdat ik al gepest word * uit eindelijk toch gedaan wel wat stome op opmerkingen gekregen... maar dat negeerde ik... en nu hoor je niks meer... *over mij jas * maar ik vind dat wat voor jas of wat voor kleren je aan doet niet moet boeien...

    15 jaar
    9 jaren geleden
  • www.do-you-care.info

    Het is slim om jezelf ergens goed in te verdiepen, voordat je ervoor kiest. Anders weet je tenslotte helemaal niet waarvoor je kiest. En dat is een beetje dom toch?

    En het is natuurlijk veel mooier om dieren te helpen dan ze expres verschrikkelijk veel pijn te laten doen voor je eigen ijdelheid. Toch?

    Kijk op www.do-you-care.info en zíe waarvoor je kiest en oordeel zelf hoe mooi of 'mooi' dat wel niet is. Dat is wel zo eerlijk.

    Want, ook dieren hebben het recht om in hun waarde gelaten te worden. En de wasbeerhondjes en andere onschuldige dieren die mishandeld worden tot kraagjes kunnen jammer genoeg niet voor zichzelf opkomen. Zij zijn slachtoffers. Net als slachtoffers van pesten. Maar dan nog veel erger. En dat is gemeen.

    21 jaar
    9 jaren geleden
  • Het is niet dom of je bent niet lelijk iedereen is mooi op zijn eigen manier dus laat iedereen gw in hun waarde en laat die mensen gw met rust die het mooi vinden ik persoonlijk vind het ook mooi maar ik gebruik dan de nepe versie van bond maar dan nog lijkt het er op en ik vind dat je mensen niet mag pesten om wat dan ook laat iedereen in hun waarde dan word de wereld ook een stuk mooier van als je het gw met rust laat

    13 jaar
    9 jaren geleden
  • @Jongen 21, Heb zelf ook een bontkraag, veel op mijn school dragen een bontkraag maar zijn toch echt niet dom. Eerst had ik ook een nickelson met bont omdat het toen in was nu heb ik een Versano jas met bontkraag.

    18 jaar
    9 jaren geleden
  • Niks persoonlijks maar een bontkraag en de gene die het droeg in mijn omgeving was meestal ronduit dom.. het is niet verkeerd of iets dergelijks maar ik heb ook m'n vooroordelen ontwikkelt voor mensen met een bontkraagje.. laatst was er nog een man met bontkraag die z'n eigen bontkraag in de fik zette terwijl ie een brandje wilde maken...

    21 jaar
    9 jaren geleden
  • Ik draag al vier jaar Nickelson jassen ging een keer met me moeder naar amsterdam om voor een jas te kijken toen liepen we langs de nickelsonwinkel en ik zag gelijk eentje met bont ik wist niet dat die ect was maar hij was wel lekker warm. Toen kwam ik op school en iedereen vond me jas echt gaaf toen waren er gelijk nog vijf die er een hadden gekocht haha,

    16 jaar
    10 jaren geleden
  • hooii. ik heb ook een nickelson jas met echt bond. ik vind het je eigen keuze. zeg haar ook gewoon recht in haar gezicht wat jij vind. ze moet daar ook begrip voor tonen.

    14 jaar
    10 jaren geleden
  • Uhm jongens, volgens mij bedoeld ze dat ze een jas heeft met een NEP bontkraag. Ik denk niet dat ze echt bont, gemaakt van dieren, heeft. De meeste van die bontjassen zijn nep.

    16 jaar
    10 jaren geleden
  • GATVER

    GATVER GATVER GATVER meisje, waarom draag je bont? Wat gaat er door je heen dat je bont draagt? Zou je het leuk vinden dat iemand toen je 4 jaar oud was je knuffel zou afpakken om z'n nek zou vastbinden aan een ongure jas en ermee zou rondlopen. Bont is echt een van de meest smerige en onethische dingen die er bestaan, dat de modewereld zo idioot geweest is om het ooit mooi te vinden om de haren van een dood beest te gaan dragen omdat het toch maar zonde was van materie jaren geleden als het beest toch al per ongeluk was overreden en tegenwoordig de beesten voor die haren gaat moorden.

    19 jaar
    11 jaren geleden
  • .

    Het is niet raar, mijn jas heeft ook een bontkraag, het is inderdaad moden. het is stom dat zij haar mening recht in je gezicht zegt.

    14 jaar
    11 jaren geleden
  • @meisje18

    Ik word razend als ik mensen zo'n site zie plaatsen. En dat de webmasters dit soort misdaden (dieren mishandelen is een misdaad) steunen door haar reactie te plaatsen gaat er bij mij helemaal niet in. Dit is mijn mening! Wat is er mis met nepbont meisje? Daar hebben geen mede-aardbewoners voor geleden?

    15 jaar
    11 jaren geleden

Plaats een reactie

Maximaal twee cijfers (99). Ben je jonger dan 10, zet dan een 0 voor je leeftijd.
@
Je e-mailadres is niet zichtbaar voor anderen.

Je e-mailadres wordt alleen gebruikt om je deze mails te kunnen sturen en nergens anders voor. Je kan je altijd weer afmelden via een link in de mail.

Ik heb de privacy-informatie gelezen en ga ermee akkoord

Anoniem en gratis hulp of advies?

Jongerenwebsite JouwGGD.nl

Jongerenwebsite JouwGGD.nl

Op JouwGGD.nl vind je betrouwbare informatie over gezondheid, relaties, lichaam, seks, gevoel, alcohol roken drugs en media. De informatie is gecheckt door (medische) professionals.

Lees meer over Jongerenwebsite JouwGGD.nl

Bekijk ook

Ben jij digitaal in balans?

Ben jij digitaal in balans?

Scrollen, liken, appen, swipen, gamen en bingen: (online) media lijken onlosmakelijk verbonden met je offline leven. Heb jij het allemaal onder controle? Doe de zelftest

Lees meer over Ben jij digitaal in balans?
Bekijk jezelf door een roze bril

Bekijk jezelf door een roze bril

In de cursus 'door een roze bril leren kijken' van 99-gram.nl leer je hoe je actief stil kunt staan bij positieve gevoelens. Dit doe je in korte en leuke opdrachten verspreid over 6 weken.

Lees meer over Bekijk jezelf door een roze bril
Ontmoetings-app voor LHBTI-jongeren

Ontmoetings-app voor LHBTI-jongeren

Met de Jong&Out app kun je in contact komen met andere jongeren, wat je seksuele oriëntatie en genderidentiteit ook is. Door heel Nederland of juist bij jou in de buurt. Je kunt chatten in groepen of direct via een privéchat.

Lees meer over Ontmoetings-app voor LHBTI-jongeren

Wil je anoniem chatten met een jeugdverpleegkundige van JouwGGD voor advies, hulp of om gewoon je verhaal te vertellen?

Chat nu

De chat is nu gesloten. Via de Slowchat kun je bij een jeugdverpleegkundige van JouwGGD terecht voor advies, hulp of om gewoon je verhaal te vertellen.

Slowchat

Liever live chatten