Skip to content
31 reacties
3274 weergaves

Wat moet ik antwoorden?

Hallo ik ben homo, ik krijg dagelijks heel vaak de vraag of ik homo ben en vervolgens bevries ik een soort van en durf ik niks meer te zeggen. Als ik er dan weer op terug kijk dan had ik veel liever gewoon een goede payback willen geven want het kwets me wel en ik wil wel voor mezelf opkomen. Mijn vraag voor jullie is of jullie weten wat ik kan antwoorden als iemand mij dit vraagt zonder dat ik wil zeggen dat ik gay ben? (Hebben jullie een goede payback)

14 jaar
9 maanden geleden

31 Reacties

  • Dat fenomeen ken nik maar al te goed als je te groot ben voor je werkelijke leeftijd,ook je hormonen laten zich niet onbetuigd maar dat terzijde want toen ik nog maar net 13 was is mij hetzelfde gebeurt als misdienaar ook wel gepest erdoor en kreeg toen ook al dat priesterboord met een soutane en koorhemd,als er mensen naar me keken was dat niet fijn toen maar dat wende wel en over het pesten wil ik kort zijn omdat ik bang was dat ik ruzie zou krijgen als ik zo zou reageren dus beter zo om dat in elk geval maar zo te laten.

    17 jaar
    10 dagen geleden
  • Beste jongen 14
    Je bent groot voor je leeftijd en je ziet er ouder uit voor je leeftijd je kunt hier je voordeel uit halen en dan bedoel ik met worden tegen de mensen die jou pesten hier mee. Dit kan je tegen ze zeggen... Je kijk ze aan wacht even 2 seconden en dan zeg je... wouw dat je dat kan zien en dat zonder brilletje maar ja ik ben inderdaad langer en ouder voor me leeftijd 1. Ik ben lang en een beter uizicht zo dat ik niet gelijk tegen al die lelijke gezichten hoef aan te kijken maar als ik naar beneden kijk dan begin halloween wel erg vroeg in het jaar. Om te verkomen dat je ruzie krijgt met de mensen die dit tegen jou zeggen is het altijd verstandig dat met je de opmerking iedereen gebruikt zo verkom je
    een ruzie en je opmerking is gewoon kapot grappig en als meerdere mensen mee lachen dan sta je al 1-0 voor op de pesters ook met droge humor kom je een heel end om iets op te lossen.

    20 jaar
    12 dagen geleden
  • Net als die jongen die 15 is wordt ik ook weleens (een Beetje) gepest dat komt omdat ik te groot ben voor mijn leeftijd en omdat ik misdienaar ben heb ik nu al een toog en superplie van de acolieten aan en daar onder een witte boord en dat zorgt ervoor dat ik er vet ouder dan ik ben uitzie.

    14 jaar
    16 dagen geleden
  • Ik ben één van de mensen die tegen pesten is en die op school met een grote groep de pesters aanpakte dit kon in de meeste gevallen zonder geweld dit omdat een grote groep al heel veel indruk maakt. Mensen die pesten beseffen zich niet wat voor impact en wat voor gevolgen pesten kan hebben. Er is altijd een uitweg
    Krav Maga één van de hardste zelfverdedigings technieken die je kan vinden en geheel gericht op elke aanval die je tegenwoordig op straat kan verwachten. Veel kinderen zitten op Krav Maga en worden niet meer gepest. Kijk voor Krav Maga bij jou in de beurt daar zijn zijn ervaren en professionele instructeurs die je op de juiste manier Krav Maga leren. Of kijk op YouTube kinder Krav Maga om te zien wat Krav Maga is en of het iets voor jou is of niet. Mij volledige verhaal kan je vinden bij het onderwerp pesten op dit forum.


    20 jaar
    24 dagen geleden
  • Bij mij irriteert een witte boord dat dingetje zit vet strak om mijn nek heen en de pastoor wil dat bij iedereen zo die misdienaar zijn en daar pesten ze mij mee zo van ben jij nou misdienaar enzo als ik er wat van zegt.

    15 jaar
    2 maanden geleden
  • @j.14.
    Ik wordt ook weleens gepest met of ik alleenstaande gezoend hebt met een meisje ik snap jou dus ook best.

    @j.16.
    Ik heb de diagnose ADHD met asperger ben overmatig actief en omdat ik misdienaar ben heb ik dan moeite met stilzitten,ik word weleens erg gepest ermee als ik beweeglijk ben.

    15 jaar
    2 maanden geleden
  • bij mij wordt om het uur gevraagd of ik echt nog nooit gezoend heb. Kan er niks aan doen maar ik heb dat dus nog nooit gedaan. Ik ga ook helemaal op slot dan. Dus ik snap je

    14 jaar
    2 maanden geleden
  • Dat ken ik ook wel dat er zomaar iemand gepest wordt,ik ken iemand die heel stijf loopt tijdens zijn misdienaar beurt dat komt omdat hij een lichte vorm van autisme heeft en dan zeggen ze stijve hark tegen hem.

    16 jaar
    3 maanden geleden
  • Soms is het lastig of je wel of niet weet dat je gepest wordt.

    14 jaar
    3 maanden geleden
  • Je kan zulke dingen inoefenen: zoek iemand waar je goed mee overweg kan en die hetzelfde probleem heeft. Ga tegenover elkaar zitten of staan, en laat persoon A aan persoon B vragen: "Ben je homo?" En soortgelijke vragen die geladen overkomen. Waarop B dan wel of niet een antwoord geeft. In het begin geeft dat misschien veel stress, maar als je dat 100x doet, doet het emotioneel niets meer. Dan kan je gewoon rustig antwoorden.

    Daarna wissel je om.

    Maar ik vind niet dat je perse arrogant of bot moet antwoorden. Het kan een oprecht bedoelde vraag zijn uit nieuwsgierigheid, neutraal en zonder bijbedoelingen. Of het kan iemand zijn die ook homo is, of bi. In die gevallen is een rustig eerlijk antwoord beter, inplaats van die ander bot te gaan afblaffen.

    Alleen als de vraag bedoeld is om te pesten, je weet meestal wel wie de pestkoppen en idioten zijn in je omgeving, dan kan een antwoord op zijn plaats zijn in de stijl van: "So what?", of "En dan?"

    22 jaar
    4 maanden geleden
  • Ik was eerst erg onzeker tijdens ons laatste misdienaar uitje maar achteraf viel alles uiteindelijk mee,dat was afgelopen jaar met een kerkdienst.

    15 jaar
    4 maanden geleden
  • Mee ens jongen 18.
    Ik ben zelf best onzeker en schaam me erg snel ergens voor.
    Omdat ik op een koorschool zit krijg je je eigen onderkleding en pantoffels en dat heb je onder de koorkleding aan.
    Soms is iemand heel rood van schaamte en dat komt door een wit overhemd als die kraag te strak aanspant dan kan je omdat je een toga draagt eroverheen niet meer bij het boordenknoopje om het losser te maken.

    15 jaar
    5 maanden geleden
  • Je moet gewoon doorbijten vind ik,toen ik 11 jaar was wilde ik zelf misdienaar worden wat ik met plezier heb gedaan ik ben nooit gepest.

    18 jaar
    5 maanden geleden
  • Dat ken ik maar al te goed als je gepest wordt,toegeven dat ik gay ben en wist het al op jonge leeftijd.

    19 jaar
    5 maanden geleden
  • Ze zeggen weleens dat ik net als een Harlekijn erbij loop met de misdienaar beurt omdat ik dan een soort pyjama van dat satijn onder een toog draag door de voering in de toga glijd dat heel erg dat is ook van die gladde stof dat is lastig voor mij maar omdat ik mijn afwijking vertelt heb is begrijpt iedereen het

    15 jaar
    6 maanden geleden
  • ) meisje 18( dit is zo herkenbaar
    Zelf ben ik acoliet en weet dat het bij sommige jongeren ook voorkomt dat ze eraan moeten wennen.

    19 jaar
    6 maanden geleden
  • Dat is in mijn geval ook dat ik iemand die bij de oudere groep misdienaars zit ken die een vorm van o.c.s. heeft dat staat voor obsessief- copulsieve -stoornis.
    Houd in dat je dan dwangmatig ben natuurlijk vallen dingen op maar pesten hebben we nog nooit gedaan.

    17 jaar
    7 maanden geleden
  • #jongen 18#
    Ik zit net jou vervelende verhaal te lezen van die jongen met zijn handicap,of het al niet lastig genoeg is bij deze knul.
    Begrijp helemaal wat je bedoelt deze ervaring heb ik ook gehad met een jongen tijdens het oefenen voor misdienaar.
    Zelf zit ik bij de acolieten en aan mij is de eer gegeven om de nieuwkomertjes te helpen met trainen/oefenen hoe te handelen tijdens de kerkdiensten.
    Soms is het lastig als iemand nog wat onzeker is die neem ik even alleen dan en leg eerst even uit hoe en wat hij of zij aanheeft tijdens de kerkdienst en in mijn parochie is het de gewoonte dat we zwarte pantoffels en een effen zwarte (pyama) van viscose dragen met een toog en superplie eroverheen en dat is voor sommige wel wat vreemd de eerste keer omdat dit glad aanvoelt door de voering wat in de binnenzijde van een toog zit.
    Dat iemand dan wat anders loopt dan normaal is heel gewoon voor het eerst het is gewoon wennen eraan,vind het pestgedrag buiten alle proporties gaan met iemand die net even anders is dan jezelf.
    Als we rekening met elkaar houden kan iedereen die iets doet of het nu krantenlopen is of ergens werken in ons geval in de kerk als misdienaar en of acoliet zal het er allemaal wat plezieriger uitzien met elkaar en voor elkaar.

    18 jaar
    7 maanden geleden
  • Niet zeuren daarover vind ik omdat het allemaal uitgelegd is toen jullie misdienaar werden en dat pesten kan al helemaal niet.

    14 jaar
    8 maanden geleden
  • Beter is om t doen dat je het niet ziet is in mijn kerk ook zo dat er weleens iemand er last van heeft dat komt omdat satijn heel glad is dat is ervoor dat je gewaad mooi valt over je kleren.

    15 jaar
    8 maanden geleden

Plaats een reactie

Maximaal twee cijfers (99). Ben je jonger dan 10, zet dan een 0 voor je leeftijd.
@
Je e-mailadres is niet zichtbaar voor anderen.

Je e-mailadres wordt alleen gebruikt om je deze mails te kunnen sturen en nergens anders voor. Je kan je altijd weer afmelden via een link in de mail.

Ik heb de privacy-informatie gelezen en ga ermee akkoord

Anoniem en gratis hulp of advies?

Jongerenwebsite JouwGGD.nl

Jongerenwebsite JouwGGD.nl

Op JouwGGD.nl vind je betrouwbare informatie over gezondheid, relaties, lichaam, seks, gevoel, alcohol roken drugs en media. De informatie is gecheckt door (medische) professionals.

Lees meer over Jongerenwebsite JouwGGD.nl

Bekijk ook

Ben jij digitaal in balans?

Ben jij digitaal in balans?

Scrollen, liken, appen, swipen, gamen en bingen: (online) media lijken onlosmakelijk verbonden met je offline leven. Heb jij het allemaal onder controle? Doe de zelftest

Lees meer over Ben jij digitaal in balans?
Bekijk jezelf door een roze bril

Bekijk jezelf door een roze bril

In de cursus 'door een roze bril leren kijken' van 99-gram.nl leer je hoe je actief stil kunt staan bij positieve gevoelens. Dit doe je in korte en leuke opdrachten verspreid over 6 weken.

Lees meer over Bekijk jezelf door een roze bril
Ontmoetings-app voor LHBTI-jongeren

Ontmoetings-app voor LHBTI-jongeren

Met de Jong&Out app kun je in contact komen met andere jongeren, wat je seksuele oriëntatie en genderidentiteit ook is. Door heel Nederland of juist bij jou in de buurt. Je kunt chatten in groepen of direct via een privéchat.

Lees meer over Ontmoetings-app voor LHBTI-jongeren

Wil je anoniem chatten met een jeugdverpleegkundige van JouwGGD voor advies, hulp of om gewoon je verhaal te vertellen?

Chat nu

De chat is nu gesloten. Via de Slowchat kun je bij een jeugdverpleegkundige van JouwGGD terecht voor advies, hulp of om gewoon je verhaal te vertellen.

Slowchat

Liever live chatten