Skip to content
5 reacties
815 weergaves

Stop pesten nu

Na het zien van de film SPIJT op Netflix waar een jongen met overgewicht woord gepest omdat ie anders was dan andere dit is in één zin walgelijk te noemen. Op school zat ik in een groep die groep beschermde kinderen die gepest werden en wij zorgde er voor dat ze veilig en zonder kop zorgen naar school konde gaan helaas zijn er geen groepen meer zo als wij maar naast dezen alende zijn er gelukkig ook succes verhalen en dat is ook de reden dat dit bericht schijf voor al de kinderen die gepest worden. Ik zit sinds kort op Krav maga wat letterlijk contact gevecht betekent we gebruiken krav maga alleen als praten niet meer werkt en in dit geval de pester/pesters je aanvallen mag je krav maga gebruiken. Er zijn veel kinderen die werden gepest op school maar door krav maga worden kinderen niet meer gepest en ze hebben nu juist veel vrienden hoe erg je ook woord gepest er is een oplossing geef alsjeblieft niet op en ik hoop dan ook dat ik genoeg kinderen kan bereiken en ze toch op dezen manier te kunnen helpen. Op YouTube kan je kinder krav maga vinden daar kan je nog eens rustig kijken wat krav maga inhoud. Kijk op internet voor een krav maga school bij jou in de beurt daar zijn professionele instructeurs die je op juiste manier krav maga leren.

17 jaar
3 jaren geleden

5 Reacties

  • Op school waren wij de grootste groep die er voor zorgen dat de kinderen op school veilig en onbezorgd naar school kunnen gaan zonder dat ze bang hoeven te zijn voor pesterijen voor ik dezen groep ben ik zelf ook gepest dus ja het pesten zit me inderdaad erg hoog. Kleine pesterijen worden grotere pesterijen jammer genoeg kan ik daar over mee praten. Ik ben zelf in het strafrecht gaan verdiepen en ik praat met een advocaat gedurende de tijd dat ik jeugd trainer was op de voetbalvereniging. De gevolgen van pesten zijn ernstig. In de wet staat geen specifieke bepaling waarin pesten strafbaar wordt gesteld. Toch kan pesten in extreme gevallen in strijd zijn met de wet. Zo kan er sprake zijn van: Belediging, artikel 266 Wetboek van Strafrecht. Artikel 302

    1.Hij die aan een ander opzettelijk zwaar lichamelijk letsel toebrengt, wordt, als schuldig aan zware mishandeling, gestraft met gevangenisstraf van ten hoogste acht jaren of geldboete van de vijfde categorie.

    2.Indien het feit de dood ten gevolge heeft, wordt de schuldige gestraft met gevangenisstraf van ten hoogste tien jaren of geldboete van de vijfde categorie. Dit gaat over mishandeling en zo zijn er wel meer. Al de dingen die al verzonen zijn tegen pesten heb nog niks opgelost en nieuwe dingen verzinnen kan geen kwaad en misschien licht daar wel de oplossing.

    17 jaar
    3 jaren geleden
  • Beste jongen, Dat pesten zit jou wel erg hoog. Jij wilt proberen om het een strafbaar iets te laten zijn. Nu is het zo dat er al een aantal dingen strafbaar zijn zoals lasterpraatjes en bepaalde soorten foto's en filmpjes verspreiden. Andere zaken zoals uitsluiten en kleine pesterijtjes die toch veel effect hebben zijn moeilijk hard te maken en te vervolgen en je kan ook niet alles strafbaar maken. Dan krijg je een hele vervelende samenleving. Denk aan dat woke gedoe en die cancelling culture. Mensen buiten sluiten als ze iets doen of zeggen wat je niet bevalt. Dat maakt meer kapot en verdeelt meer dan dat het de samenleving beter maakt.

    Wat volgens mij beter werkt is aan de ene kant slachtoffers van pesten sterker maken, bijvoorbeeld door die Krav Maga van jou, maar het kan ook op andere manieren, en aan de ander kant mensen die zien dat gepest wordt aansporen om er wat aan te doen zoals jij en je vrienden hebben gedaan.

    Soms zijn pesters etters die een klap voor hun kop moeten hebben, soms zijn het jongens, meisjes, die zelf met problemen zitten maar een verkeerde manier kiezen om het te verwerken. Op school kunnen ze wel wat doen, maar pesten gebeurt vaak buiten het zicht van de docenten en als je als leraar elk uur weer een andere klas voor je neus krijgt dan heb je ook niet echt een band met ze en inzicht in wat in zo'n klas gebeurt. En, laten we eerlijk zijn, niet alle leerlingen zijn goedwillend en voor rede vatbaar. Vooral in de grote steden is voor de klas staan niet altijd het leukste wat er is. Niet voor niets is er een groot docentetekort.

    Ik vind het mooi dat jij zo idealistisch bent. Er zouden er veel meer zo moeten zijn. Wat in ieder geval positief is dat is dat er aandacht is voor het probleem pesten. Uitroeien kan je het nooit. Minder maken misschien wel.

    23 jaar
    3 jaren geleden
  • Ik zal eens kijken of dat ik met een straf advocaat kan praten en het misschien het pesten wettelijk strafbaar gesteld kan worden en of dit mogelijk haalbaar zal zijn. We leven nu ook in een wereld waar mensen voor elkaar opstaan en willen helpen dit kan in het voordeel werken om handtekeningen op te halen om er voor te zorgen dat pesten wettelijk strafbaar gesteld kan worden. Berichten neerzetten op Facebook Instagram om dit voor elkaar te krijgen heb ik een hoop steun nodig. Ik zit eventueel aan donaties te denken om kinderen na hun trouwmatise ervaring er boven op te helpen of er voor te zorgen dat kinderen professionele hulp krijgen of allerbij. Er moet een weg zijn naar de oplossing ik geef de strijd tegen pesten niet op. Lieve mensen geef niet op want er zijn mensen die wel om jullie geven en mensen die voor jullie de strijd aan willen gaan tegen het pesten zo als ik en nog vele die gaan volgen. Jullie zijn niet alleen op de wereld en gelukkig zijn er mensen op dezen wereld die willen helpen maar het aller belangrijkste jullie horen er net zo goed bij ook al ben je anders dan andere betekent niet dat je minder bent dan andere. Een nurt woord gepest omdat die van schakken hou of omdat ie de helle dag achter de computer zit laat ik het zo zeggen ik ben best wel slim maar als ik ga schakken snap ik er geen pepernoot van want je moet ver vooruit denken en schakken is een strategisch spel en omdat ik er geen pepernoot van snap voel ik me dom wat een nurt weer slimmer maak dan mij. Als je computer vast loopt en je weet je geen raad meer dan is de genen die je computer komt maken een nurt elk mens is gespecialiseerd in verschillende eigenschappen wat ons verschillend maakt van andere maar toch één zijn met elkaar en uiteindelijk voor elkaar. Geef niet op jullie hoeven dit niet alleen te doen we doen dit met elkaar omdat jullie er ook mogen zijn en dat ook jullie er bij horen. Alleen de genen die jullie pesten geef jullie het gevoel dat je er niet bij hoort maar een groot heel groot deel Nederland denkt daar gelukkig anders over die vind wel dat jullie er bij horen en beschouwd jullie als mensen die net zo waardevol zijn en net zo veel liefde verdienen als ieder ander. STOP PESTEN NU

    17 jaar
    3 jaren geleden
  • Beste jongen 23
    Ik ben blij dat ik op de dag van vandaag nog steeds kan helpen en hopelijk meer mensen de moet vinden en opstaan voor hun zelf en andere. Krav Maga is perfect als je op straat woord aangevallen. Krav Maga krijg je kickboxen MMA en je leert dan ook hoe je uit wurggreep komt staant en op de grond. Met Krav maga heb je wel degelijk kans op winnen omdat op elke situatie woord getraind wat je op straat ook tegen kan komen. Er zitten veel kinderen op Krav maga dezen kinderen waren eerst doelwit van pesterijen nu hebben ze veel vrienden. Ieder heb zo ze eigen reden waarom die op Krav maga gaat. Krav maga is voor jong en oud tot heel oud iedereen kan het leren daarom hoop ik in het diepste van me hart dat meer mensen zich gaan aanmelden zo dat pesterijen verleden tijd worden. Jongen 23 wat je al zij en dat vind ik mooi gezegd we zijn allemaal mensen ongeacht wie je bent of van welke achtergrond je komt dat maak niet uit maar wat wel uitmaakt is dat we elkaar als mensen beschouwen. Ben je lelijk of dik of anders dan normaal dan ben je voor mij de bezonderste personen voor mij en juist met die mensen zal ik om me heen willen.

    17 jaar
    3 jaren geleden
  • Het is jammer dat er niet meer zijn zoals jij en je vrienden die wat doen als iemand getreiterd wordt. Pesters zijn vaak jongeren die zelf niet zo goed in hun vel zitten en dan maar een zwakker iemand zoeken om dat op af te reageren en die daar door sommigen dan nog om bewonderd worden ook. Pesters zijn feitelijk lafaards die iemand uitzoeken die een beetje uit de toon valt en niet veel vrienden heeft in de groep. Jammer genoeg zijn er altijd meelopers die meedoen en heeft de rest niet genoeg moed om er wat aan te doen. Veel te bang dat ze dan zelf ook gepest gaan worden.
    Ik las eens een advies van een vechtsport instructeur die zei dat je je altijd moet verdedigen als je gepest werd. Je verliest het waarschijnlijk altijd, maar als het slachtoffer er steeds op los gaat slaan dan gaat de lol er uiteindelijk wel van af.

    Ik zag eens een film, Ik ben William, waarin de hoofdpersoon geld moest betalen als hij vanuit school over een brug wilde. Het was de enige weg naar huis. Een paar keer pikte hij geld uit de portemonnee van zijn oom (daar woonde hij) maar op een gegeven moment had hij er genoeg van en gaf de afperser een flinke duw zodat hij op zijn kont viel. Die had twee vriendjes bij zich, maar die deden niets, lafaards zoals ik al eerder zei.

    Het leren van Krav Maga is een goede manier om zelfvertrouwen te krijgen als je het moeilijk hebt. Je weet dat je jezelf kan verdedigen en dat helpt je om je pesters te ontmoedigen.
    Wat jullie gedaan hebben daar heb ik waardering voor. Dat zouden er meer moeten doen, al bleef het maar bij woorden, maar zeg er wat van. Dan weet de gepeste dat hij niet alleen is en misschien dat de pester dan gaat voelen dat hij een grote lul is.

    Ik hoop dat wie dit leest en problemen heeft of getuige is van pesten hier wat inspiratie in vindt.

    23 jaar
    3 jaren geleden

Plaats een reactie

Maximaal twee cijfers (99). Ben je jonger dan 10, zet dan een 0 voor je leeftijd.
@
Je e-mailadres is niet zichtbaar voor anderen.

Je e-mailadres wordt alleen gebruikt om je deze mails te kunnen sturen en nergens anders voor. Je kan je altijd weer afmelden via een link in de mail.

Ik heb de privacy-informatie gelezen en ga ermee akkoord

Anoniem en gratis hulp of advies?

Jongerenwebsite JouwGGD.nl

Jongerenwebsite JouwGGD.nl

Op JouwGGD.nl vind je betrouwbare informatie over gezondheid, relaties, lichaam, seks, gevoel, alcohol roken drugs en media. De informatie is gecheckt door (medische) professionals.

Lees meer over Jongerenwebsite JouwGGD.nl

Bekijk ook

Ben jij digitaal in balans?

Ben jij digitaal in balans?

Scrollen, liken, appen, swipen, gamen en bingen: (online) media lijken onlosmakelijk verbonden met je offline leven. Heb jij het allemaal onder controle? Doe de zelftest

Lees meer over Ben jij digitaal in balans?
Bekijk jezelf door een roze bril

Bekijk jezelf door een roze bril

In de cursus 'door een roze bril leren kijken' van 99-gram.nl leer je hoe je actief stil kunt staan bij positieve gevoelens. Dit doe je in korte en leuke opdrachten verspreid over 6 weken.

Lees meer over Bekijk jezelf door een roze bril
Ontmoetings-app voor LHBTI-jongeren

Ontmoetings-app voor LHBTI-jongeren

Met de Jong&Out app kun je in contact komen met andere jongeren, wat je seksuele oriëntatie en genderidentiteit ook is. Door heel Nederland of juist bij jou in de buurt. Je kunt chatten in groepen of direct via een privéchat.

Lees meer over Ontmoetings-app voor LHBTI-jongeren

Wil je anoniem chatten met een jeugdverpleegkundige van JouwGGD voor advies, hulp of om gewoon je verhaal te vertellen?

Chat nu

De chat is nu gesloten. Via de Slowchat kun je bij een jeugdverpleegkundige van JouwGGD terecht voor advies, hulp of om gewoon je verhaal te vertellen.

Slowchat

Liever live chatten