Skip to content
5 reacties
942 weergaves

gepest door mijn bril...

hallo, ik ben een meisje van bijna 13 en zit in groep 8. sinds kort heb ik een bril. ik vind hem zelf heel mooi, maar ik word gepest zoiets: (hahahahaha je hebt een ******* bril) enz. en uitgescholden als NURD!! gaat zo: daar lopt de nurd, hopelijk heb je de eindtoets goed gemaakt. ik wil niet opscheppen, maar iedereen in de klas heeft vmbo en enz. en dan kom ik met mijn bril op een vwo niveau!!!!! ik ben echt zon meisje dat heel verlegen is en ik weet geen goede comebacks, kan iemand me helpen om me sterk voor te doen??? xxx brilletje

12 jaar
3 jaren geleden

5 Reacties

  • Bekijk het van de andere kant, binnenkort is het schooljaar voorbij en dan ben jij diegene die instroomt op een hoog niveau, terwijl hun misschien kader gaan doen en dan nog een niveau 3 en 4 opleiding moeten doen later heb jij kans om meteen op HBO niveau in te stromen, scheelt weer 3-4 jaar van je leven.

    Verder, trek je niet echt iets van hun aan. Het zijn nog kleine kinderen die waarschijnlijk thuis geen goede situatie hebben en het daarom op andere afreageren. Verder, probeer naar een andere leraar / lerares te gaan, en kijk wat hij/zij voor je kan betekenen. Succes meid, trots op jouw! :)

    18 jaar
    3 jaren geleden
  • beste... jongen van 22 jaar: ik ben het meisje die dit heeft geschreven en meegemaakt. meisje van 22 jaar: bedankt volr je steun jongen van 22 jaar: de leerkracht weet het maar doet niks, net als toen ik en nog een meisje in elkaar geslagen zijn ook niet. bedankt voor al jullie steun x brilletje en tegelijkertijd anoniem

    12 jaar
    3 jaren geleden
  • Wat rot dat je gepest wordt! Weet je leraar al dat dit gebeurt?

    22 jaar
    3 jaren geleden
  • Hallo meisje van 12,

    Ik was zelf ook een van de weinige die VWO ging doen en als ik niet zo lang was geweest waren er vast opmerkingen geweest van de

    Wat goed dat jij in een minder slimme klas op dit leer niveau zit, alvast veel plezier op de middelbare school zal niet lang meer duren! Niks mis met een bril, goed kunnen zien is superfijn. Op deze leeftijd is er veel onzekerheid en veel pesters zijn dat waardoor ze zo doen, probeer je er zo min mogelijk van aan te trekken en te ficussen op de wel aardige mensen.

    22 jaar
    3 jaren geleden
  • Beste meid, Heel lullig dat je zo gepest wordt. Of het door je bril komt dat weet ik niet. Sommigen met een slecht gevoel over zichzelf proberen dat te compenseren door anderen te gaan pesten. Dan heb je altijd van die meelopers die geen karakter hebben die dan gaan meedoen.
    Die bril is maar een aangrijpingspunt waar je jou mee kunnen treiteren. Zulke dingen houden niet vanzelf op. Treiteraars zijn vaak lafaards en soms helpt het als je de ergste treiteraar een mep geeft, maar dat zal voor jou geen optie zijn.
    Je moet maar denken, over een paar maanden ben je voorgoed weg daar en straks ga je naar het VWO en daar zit je met klasgenoten van hetzelfde niveau als jouzelf. Pesten zal daar ook wel voorkomen, maar als je allemaal nieuw in zo'n klas zit op een nieuwe school dan heb je wel wat anders om aan te denken en kun jij vrienden maken. Heb jij in jouw klas geen vriendin?

    Probeer het nog even vol te houden, zolang er geen geweld bij te pas komt is het alleen maar heel vervelend. Voor die meisjes hier ook op dit forum die geslagen zijn is het veel erger.
    Wees sterk. Misschien kun je je pesters eens vragen wat hun probleem is en of ze het een goed gevoel geeft om met z'n allen een meisje te makken. Sterkte!

    22 jaar
    3 jaren geleden

Plaats een reactie

Maximaal twee cijfers (99). Ben je jonger dan 10, zet dan een 0 voor je leeftijd.
@
Je e-mailadres is niet zichtbaar voor anderen.

Je e-mailadres wordt alleen gebruikt om je deze mails te kunnen sturen en nergens anders voor. Je kan je altijd weer afmelden via een link in de mail.

Ik heb de privacy-informatie gelezen en ga ermee akkoord

Anoniem en gratis hulp of advies?

Jongerenwebsite JouwGGD.nl

Jongerenwebsite JouwGGD.nl

Op JouwGGD.nl vind je betrouwbare informatie over gezondheid, relaties, lichaam, seks, gevoel, alcohol roken drugs en media. De informatie is gecheckt door (medische) professionals.

Lees meer over Jongerenwebsite JouwGGD.nl

Bekijk ook

Ben jij digitaal in balans?

Ben jij digitaal in balans?

Scrollen, liken, appen, swipen, gamen en bingen: (online) media lijken onlosmakelijk verbonden met je offline leven. Heb jij het allemaal onder controle? Doe de zelftest

Lees meer over Ben jij digitaal in balans?
Bekijk jezelf door een roze bril

Bekijk jezelf door een roze bril

In de cursus 'door een roze bril leren kijken' van 99-gram.nl leer je hoe je actief stil kunt staan bij positieve gevoelens. Dit doe je in korte en leuke opdrachten verspreid over 6 weken.

Lees meer over Bekijk jezelf door een roze bril
Ontmoetings-app voor LHBTI-jongeren

Ontmoetings-app voor LHBTI-jongeren

Met de Jong&Out app kun je in contact komen met andere jongeren, wat je seksuele oriëntatie en genderidentiteit ook is. Door heel Nederland of juist bij jou in de buurt. Je kunt chatten in groepen of direct via een privéchat.

Lees meer over Ontmoetings-app voor LHBTI-jongeren

Wil je anoniem chatten met een jeugdverpleegkundige van JouwGGD voor advies, hulp of om gewoon je verhaal te vertellen?

Chat nu

De chat is nu gesloten. Via de Slowchat kun je bij een jeugdverpleegkundige van JouwGGD terecht voor advies, hulp of om gewoon je verhaal te vertellen.

Slowchat

Liever live chatten