Skip to content
5 reacties
831 weergaves

pesten

ik word vaak uitgescholden en gepest ook worden er vaak spullen van me kapot gemaakt of iemand gooit iets vies op men tafel laatst zat iemand aan men hoofddoek en dit gebeurde vaker en er wordt steeds gezegd dat ik verliefd ben wat helemaal niet zo is en ook noemen ze me kech en mijn hele groep zegt dat ik vies ben en dat ik elke dag dezelfde kleren draag en dat terug moet naar men eigen land en dat ik uit de vuilnesbeld kom ik weet niet meer wat ik moet doen

10 jaar
4 jaren geleden

5 Reacties

  • Hallo meisje van 10, wat heftig voor je dat dit gebeurt. Weet je juf of meester dat je gepest wordt? En je ouders?

    21 jaar
    4 jaren geleden
  • Jongen 17 als je er zelf blij mee bent laat het dan staan je moet niet voor anderen iets gaan veranderen alleen als je er zelf achter staat maar niet leuk dat je ermee gepest wordt misschien kun je er wat van zeggen?

    16 jaar
    4 jaren geleden
  • Ik word gepest omdat ik een dikke buik heb ik vind het wel mooi . Soms met rennen is het niet handig je hele buik heen en weer

    17 jaar
    4 jaren geleden
  • Meisje 10 jeetje dat is helemaal niet leuk weet dat het niet aan jou ligt maar aan die pesters geloof in jezelf en doe wat goed voor jou voelt als je een hoofddoek wilt dragen is dat goed je moet nooit je identiteit voor een ander veranderen alleen als je er zelf 100% achter staat jij bent goed zoals je bent en weet dat het goedkomt en als je het durft kom dan eens voor jezelf op vaak zijn pesters hele onzekere mensen en de meelopers zijn bang zelf gepest te worden en de andere zijn daar misschien ook bang voor dus weet dat het niet aan jou ligt je kunt het ook zo bekijken dat ze jaloers op je zijn begin nooit aan jezelf te twijfelen jij bent een sterk persoon en alles waard misschien kun je er een keer met je ouders over praten of vriendinnen ofzo of je juf of meester of iemand anders die je vertrouwt dan weten zij ervan en kunnen zij ingrijpen wanneer dat nodig is jij staat er niet alleen voor het is niet jouw schuld er zijn mensen die jou willen steunen en je kunt ook naar de kindertelefoon of hier je hart luchten je klikt nooit je kunt ook altijd hier terecht met mij/ons praten of een hulpverlener het is compleet vertrouwelijk en je bent niet raar en als niets helpt kun je misschien naar een andere school of therapie krijgen en als je wilt dat de meester of juf niet zegt dat het van jou afkomt dan moet je dat gewoon zeggen weet dat jij lief bent en je er sterk uitkomt misschien is dat een lichtpuntje ik heb het zelf ook zwaar maar dan met andere problemen ik hoop dat je hier wat aan hebt :) geef niet op en you can do this

    16 jaar
    4 jaren geleden
  • Lief meisje, Het is niet leuk om te lezen wat jij mee moet maken. Meestal wordt iemand gepest vanwege anders zijn. Jij draagt een hoofddoek en misschien ben je ook wat anders gekleed dan je klasgenoten. Ben jij de enige met een hoofddoek?
    De meeste moslims vinden het niet nodig dat een meisje van jouw leeftijd een hoofddoek draagt, dat hoeft voor sommigen pas als ze "vrouw" wordt en veel vinden het helemaal niet nodig.

    Misschien zijn jouw ouders heel serieus in hun geloof maar zelfs de geleerden zijn het er niet over eens of dat betekent dat je als meisje een hoofddoek en speciale kleding moet dragen. Het gaat er om hoe je leeft. Maar als je ouders vinden dat het moet, dan heb je weinig keuze.

    Die pesters doen heel lelijk en zeggen hele lelijke dingen. Soms zijn het er maar een of twee en doet de rest mee omdat ze meelopers zijn. Wat je er aan moet doen weet ik zo gauw niet. Heb je vriendinnen die wel normaal doen? Heb je er wel eens over gesproken met de meester of de juf? Pesten zullen ze wel blijven doen, maar misschien dat als de meester of juf er eens over praat in de klas dat sommigen zich dan gaan schamen en het niet meer doen. Soms is het genoeg als er een iemand is die tegen ze zegt: Kap er mee!

    Ik wens je veel sterkte en ik hoop dat het niet zo door gaat. Het geeft je heel veel verdriet en kan van invloed zijn op de rest van je leven. Jij bent goed, geloof daar in. Die anderen zijn fout en moeten zich schamen.

    21 jaar
    4 jaren geleden

Plaats een reactie

Maximaal twee cijfers (99). Ben je jonger dan 10, zet dan een 0 voor je leeftijd.
@
Je e-mailadres is niet zichtbaar voor anderen.

Je e-mailadres wordt alleen gebruikt om je deze mails te kunnen sturen en nergens anders voor. Je kan je altijd weer afmelden via een link in de mail.

Ik heb de privacy-informatie gelezen en ga ermee akkoord

Anoniem en gratis hulp of advies?

Jongerenwebsite JouwGGD.nl

Jongerenwebsite JouwGGD.nl

Op JouwGGD.nl vind je betrouwbare informatie over gezondheid, relaties, lichaam, seks, gevoel, alcohol roken drugs en media. De informatie is gecheckt door (medische) professionals.

Lees meer over Jongerenwebsite JouwGGD.nl

Bekijk ook

Ben jij digitaal in balans?

Ben jij digitaal in balans?

Scrollen, liken, appen, swipen, gamen en bingen: (online) media lijken onlosmakelijk verbonden met je offline leven. Heb jij het allemaal onder controle? Doe de zelftest

Lees meer over Ben jij digitaal in balans?
Bekijk jezelf door een roze bril

Bekijk jezelf door een roze bril

In de cursus 'door een roze bril leren kijken' van 99-gram.nl leer je hoe je actief stil kunt staan bij positieve gevoelens. Dit doe je in korte en leuke opdrachten verspreid over 6 weken.

Lees meer over Bekijk jezelf door een roze bril
Ontmoetings-app voor LHBTI-jongeren

Ontmoetings-app voor LHBTI-jongeren

Met de Jong&Out app kun je in contact komen met andere jongeren, wat je seksuele oriëntatie en genderidentiteit ook is. Door heel Nederland of juist bij jou in de buurt. Je kunt chatten in groepen of direct via een privéchat.

Lees meer over Ontmoetings-app voor LHBTI-jongeren

Wil je anoniem chatten met een jeugdverpleegkundige van JouwGGD voor advies, hulp of om gewoon je verhaal te vertellen?

Chat nu

De chat is nu gesloten. Via de Slowchat kun je bij een jeugdverpleegkundige van JouwGGD terecht voor advies, hulp of om gewoon je verhaal te vertellen.

Slowchat

Liever live chatten