Skip to content
18 reacties
1194 weergaves

Pesten door broer

Hallo allemaal, Ik word dus gepest door mn broer met kleine dingetje zoals: pukkels, lelijk, dun, grote voortanden, voor iedereen drinken maken behalve voor mij, botje, ga maar weer janken, iedereens bord op ruimen behalve voor mij etc. Er staat pesten door broer maar soms zegt mijn vader, schoonzus, ex-stief vader, andere broer ook ja je lijkt echt op een konijn. Ik ben een gevoelige jongen dus ik vind het echt f***g k*t, daarom zegt mijn broer ook niet janken.

12 jaar
4 jaren geleden

18 Reacties

  • Het gaat ook goed, soms nog een paar opmerking maar voor de rest goed. Groeten l

    13 jaar
    4 jaren geleden
  • Hey TS, fijn om te horen! In je oorspronkelijke bericht zei je dat andere familieleden, bijvoorbeeld je vader, ook wel eens nare dingen tegen je zeiden: hoe gaat dat nu?

    21 jaar
    4 jaren geleden
  • Hallo allemaal, Ik ben ts, ik word niet meer gepest door mn broer Groeten l

    13 jaar
    4 jaren geleden
  • Hey jongen 15, dat is echt heel heftig en dat mag je broer zeker niet doen. Dit lijkt mij zelfs een vorm van huiselijk geweld. Als je bang bent om je ouders erover te vertellen, zou je misschien je huisarts erover kunnen vertellen: die heeft geheimhoudingsplicht, dus die kun je veilig alles vertellen. Je huisarts kan dan met je kijken wat een goede oplossing kan zijn om dit gedrag van je broer te stoppen en jou te beschermen. Je kunt er ook over praten met je mentor op school, of misschien contact opnemen met de organisatie Veilig Thuis.

    Heel veel sterkte!

    21 jaar
    4 jaren geleden
  • Is heel vreselijk. Ik herken het ook. Mm broer van 18 pest mij ook, dan gooit hij het internet eraf, dan zoekt hij porno op op mn laptop en dan laat hij de browsergeschiedenis aan mijn ouders zien. Mijn ouders werken veel dus mijn broer past vaak op me. We hadden een keer ruzie. Ik moest zeggen dat ik een ktbroertje was. Dit wou ik niet toen had ie al mijn slips verstopt en moest ik 1 week zonder ondergoed naar school. Ik durf nooit wat tegen mijn ouders t zeggen omdat mijn broer mij dreigt te slaan met een riem. Iemand tips?

    15 jaar
    4 jaren geleden
  • Ik ben hetzelfde meisje als hiervoor er is niets mis met gevoelig zijn als je er maar goed mee om leert gaan en daar kun je een training voor volgen of het op zijn beloop laten en het accepteren want het komt met de jaren

    16 jaar
    4 jaren geleden
  • Hi ik ben het eerste meisje dat hierop reageert maar dat doet er waarschijnlijk niet toe maar ik wil zeggen dat ik je heel goed begrijp TS zelf ben ik enigkind en dat is niet erg voorheen had ik daar wel moeite mee maar ik begrijp dat zulke opmerkingen hard kunnen komen zelf ben ik ook heel gevoelig maar wat ik je kan aanraden is of het niet persoonlijk op te vatten ik snap dat dat lastig kan zijn of in gesprek gaan wat het met jou doet want als ze dat weten dan stoppen ze vast want ze houden van je of het negeren en denken van het hoort erbij want broers en zussen zijn nou eenmaal niet altijd aardig tegen elkaar of je kunt het uiten bij je ouders ofzo maar ga niet hetzelfde terug doen tenzij het voor de grap is jij bent volgens mij een lieve jongen wees trots op jezelf en van het acne enzo hoort erbij niets om je voor te schamen en je komt er wel je mag alles delen en doe wat voor jouw goed voelt het uiten mag ook en je wordt er sterk van wees jezelf ga niet aan jezelf twijfelen de juiste mensen komen op je pad

    16 jaar
    4 jaren geleden
  • Beste jongen 21, eerst mijn excuses ik had mij niet goed geïnformeerd en heb er nu idd meer vertrouwen in. Ik wil wel zeggen dat ik nooit gezegt heb dat ik jongens boven de 20 niet vertrouw. Ik heb Gezegt dat je enkel jongens van boven de 20 er van bezig hoor Terwijl het voor jongens tot 18. Ik vind het zelfs helemaal niet erg als jongens van boven de 20 reageren! Ik vind vet zelf aangenaam om tips te krijgen van iemand die al levens ervaring heeft en ook van mensen van jongere leeftijden. Iedereen mag reageren van mij!

    15 jaar
    4 jaren geleden
  • Beste M, Jij vertrouwt Jong&Out niet, waarom niet? Jong&Out is van het COC, een gesubsidieerde organisatie die al heel lang bestaat, je opa had er al lid van kunnen zijn. Die website is speciaal bedoeld voor jongeren die het gevoel hebben "anders" te zijn.
    Als je lid wil worden dan moet je bewijzen niet ouder dan 18 te zijn. Je kan persoonlijk contact hebben met anderen op het forum, zoals wat jij zou willen, en elkaar bij meetings in het echt ontmoeten.
    Hier mag dat dus niet omdat jij wel zegt 15 te zijn, maar wie zegt dat jij geen 25 of 35 bent en onzekere jongens wil verleiden? Om die reden wijs ik ze dus op Jong&Out, maar als jij wat anders weet dat beter is, dan horen we dat graag van je.
    Wat is trouwens je probleem met mensen van boven de 20? Straks ben jij ook zo oud. Ben je dan niet meer te vertrouwen?
    Als je ergens mee zit, open gerust en topic, misschien kan ik je helpen. Wie wat ouder is heeft nu eenmaal wat meer ervaring.


    21 jaar
    4 jaren geleden
  • Beste TS, ik snep heel goed wat je bedoeld met een “gevoelige jongen“. Ik ben zelf niet zo gevoelig, en tot over een paar jaar had ik ook niet altijd bepaald veel vrienden. Dat kwam omdat ik mij zelf ook drukker voordeed dan ik was. Nu komt het typische wat iedereen zegt... wees oprecht je zelf. Zo krijg je vrienden en zoek vrienden die dezelfde interesses hebben als jij of mensen van je hobby club. Nu daar draait het niet volledig om. Ik heb ook een oudere broer die best wel “stoer” kan zijn. Maar ik laat mij niet doen en zeg wat ik er van vind. Ik versta dat je dat niet altijd durft. Ik denk wel dat dat over gaat met ouder worden, tot dat je je eigen identiteit ook wat meer hebt gevonden. Wat ik he wel wil afraden is dat Jong & Out forum. Dat lijkt mij niet helemaal zuiver. Overal op dit forum word reclame gemaakt en enkel en alleen door mensen boven de 20. Zoek een echte vriend die het zelfde is als jij. Je vind er heus wel 1 waar je alles mee kan delen. Ik zou je graag verder “helpen” en zeggen dat je een bericht mag sturen wnr je wil maar dat mag hier niet. M.V.G. M.

    15 jaar
    4 jaren geleden
  • Beste I, Als ik het zo lees dan valt dat pesten wel mee. Ze zijn een beetje ruw maar ze bedoelen het niet zo kwaad, alleen trek jij je het meer aan dan zou hoeven. Laat het een beetje langs je heen gaan. Volgens mij houden ze best wel van je.

    Ik heb je vraag over Jong&Out gelezen. Je ouders krijgen er niets van te horen, het is helemaal persoonlijk. Je moet bewijzen dat je niet ouder dan 18 bent omdat het alleen voor jongeren is. Een foto van je paspoort is prima.
    Volgens mij, maar ik ben geen lid natuurlijk, kan je met iedereen over alles praten, ook over moeilijke dingen. Daar is het juist voor. Heb je de veelgestelde vragen op de jongenout website gelezen? Dan weet je al een heleboel. Ik moet je wel zeggen dat het vooral is voor jongens en meisjes die twijfelen over hun geaardheid, maar als jij gewoon alleen op meisjes valt dan ben je daar ook welkom.

    Succes L, Het gaat helemaal goed komen met jou!

    21 jaar
    4 jaren geleden
  • Het gepest is niet elke dag hoor. Alleen als we elkaar niet mogen op een dag of als we aan het eten of stoeien jij bent echt botje man, jij hebt echt veel pukkels man. Groeten l

    12 jaar
    4 jaren geleden
  • J21 ik zeg nooit echt dat het een k*t opmerking is want dat weten ze al daarom zeggen ze het. Ik zit op basketbal en dat is wel leuk. Het is uitgegaan met mn ex omdat we elkaar niet meer zien en heb er nog steeds spijt van. Al mijn vrienden(2) weten niet hoe ik normaal ben. Dus ze kennen mij alleen als een druk persoon. Alweer bedankt! Groeten L

    12 jaar
    4 jaren geleden
  • Beste TS, Leuk dat je nog even wat vertelt. Gelukkig is het dus ook wel eens gezellig bij jou thuis. Jij bent daar de jongste, dus soms ben je gewoon het pispaaltje. Mensen zijn wel eens boos en dat reageren ze dan af op iemand anders en dat ben jij dan soms.
    Dat moet je niet al te persoonlijk opvatten al kwetst het je natuurlijk wel. Je kan een boksbal in je kamer ophangen en dan ga je daar even flink op slaan om het af te reageren.
    Zeg je wel eens tegen ze dat je hun opmerkingen behoorlijk lullig en stom vindt? Je kan natuurlijk gaan huilen, maar je kan ook zeggen hoe je over hun opmerkingen denkt.

    Dat jij zo druk bent af en toe dat heeft daar misschien ook wel mee te maken. Als ze vervelend tegen je doen dan wordt jij boos van binnen en dat moet er uit, maar wat kun je? Het is fijn dat jouw vriendin er nog is en dat je zo goed met haar kunt praten. Misschien is ze je ex omdat ze niet tegen jouw druk en lastig gedrag kon, maar ze geeft toch nog om jou.

    Doe jij aan sport? Sport is een goed manier om je agressie kwijt te raken en het is ook nog gezond. Je leert er ook weer andere vrienden kennen. Kunnen jij en je vriendin niet aan korfbal gaan doen? Dan kunnen jullie samen in een team spelen.

    Domme dingen zul je zo af en toe nog wel blijven doen, daar ben je een jongen voor. Straks wordt je dertien en dan ben je officieel een tiener. Tiener zijn is heel spannen en ook moeilijk. Je begint als kind en eindigt als man. In die tienerjaren moet je dus heel veel leren en dat is soms niet makkelijk. Het is goed dat je dan goede vrienden (en vriendinnen) hebt waarmee je het leven en de liefde gaat ontdekken.

    Het is heel spannend om tiener te zijn maar ook vaak heel leuk. Alles kan en alles mag. Mensen gunnen tieners een heleboel vrijheid die er later niet is, geniet daar van. Het gaat allemaal vast en zeker goed komen met jou, de meesten lukt het wel. Jou dus ook. Ik wens je een goed leven toe met veel liefde en veel vriendschap. Veel succes!

    21 jaar
    4 jaren geleden
  • J21 mijn ouders zij gescheiden, mijn moeder zegt niet echt van dat soort dingen. Ik heb eigenlijk maar 2 echte vrienden in 1 meisje(mn ex waar ik nog verliefd op ben) en een jongen, waar ik eigenlijk sinds klas 1 niet zo vaak meer mee afspreek. Mijn gezin pest me niet altijd dus soms zijn ze wel gewoon leuk. Ik ga wel eens over die site nadenken. Ik heb gister avond met mn vriendin geappt ik heb heel veek dingen gezegd over hoe ik ben en waarom. 1 van die dingen is wrm ik zo druk ben en domme dingen doe op school, om vrienden te maken en toen zei ze je moet eerst denken en als je niet weet waarom je het doet moet je het gewoon niet doen. Heel erg bedankt!

    12 jaar
    4 jaren geleden
  • Beste TS, Ik heb het gevoel dat hoe jij bent je broer niet bevalt en dat is erg lullig. Je zegt dat je vooral meisjes als vriend hebt dus ik denk dat jij nog al soft bent. Sommige mensen hebben een hekel aan de softe kant in zichzelf en omdat ze niet boos op zichzelf willen zijn reageren ze dat maar af op iemand in wie ze die ongewenste eigenschappen van zichzelf zien. Dat zie je heel veel bij pesters.

    Jouw familieverhaal klinkt wat ingewikkeld. Blijkbaar hebben er bij jou thuis wel meer mensen problemen met relaties. Niet leuk allemaal. Jij hebt niet zo'n liefhebbende familie merk ik en dat is erg naar voor jou. Je zegt niets over je moeder. Is die er nog bij jou thuis? Je moeder houdt toch wel van je?

    Jongens zoals jij hebben juist wat extra liefde nodig. Nu zie je het misschien niet meer zo zitten, maar er zijn genoeg mensen die wel van jongens zoals jij houden en die goede vrienden kunnen zijn. Er is een organisatie, Jong&Out die een website heeft met een forum zoals dit waar je lid van kan worden en waar je met anderen kan praten. Het is niet anoniem, dus je kunt contact maken met iemand die je leuk vindt. Het is voor jongeren tot 18 jaar en je moet je identificeren als je lid wil worden. Het adres is: https://www.jongenout.nl/
    Ze organiseren ook meetings door het hele land en daar kun je anderen in het echt ontmoeten.

    Denk er maar eens over na. Ik weet zeker dat j16 en ik jou wel aardig zouden vinden, dus je gaat zeker vrienden krijgen. Grote tanden had ik ook, maar als je ouder wordt dan zie je het niet meer en die puistjes gaan ook vanzelf weg. Je kunt er best leuk uitzien. Het heeft soms wel eens iets liefs. Je vriendinnen vinden jou toch ook aardig!
    Als het thuis niet gezellig is dan misschien wel ergens anders. Kom je wel eens bij je vriendinnen thuis? Misschien is het daar wel gezellig en hebben ze aardige moeders.

    Veel sterkte, je bent vast en zeker een lieve jongen en en ik weet ook zeker dat je vriendschap en liefde gaat vinden. Dat heeft iedereen nodig tenslotte en iedereen zoekt iemand om van te houden. Jij gaat iemand vinden en iemand vindt jou!

    21 jaar
    4 jaren geleden
  • J16 ik heb niet echt zoveel vrienden en als het vrienden zijn zijn het meisjes:(

    12 jaar
    4 jaren geleden
  • Ik vind het heel vervelend voor je, ik maakte dat op school mee, gepest worden. Heb je goede vrienden? Mischien kun je daar veel tijd doorbrengen daar waar een gevoelige jongen begrepen wordt. Huilen is ook normaal, ik zou het niet proberen te onderdrukken. Zoo blijf je gevoelig.

    16 jaar
    4 jaren geleden

Plaats een reactie

Maximaal twee cijfers (99). Ben je jonger dan 10, zet dan een 0 voor je leeftijd.
@
Je e-mailadres is niet zichtbaar voor anderen.

Je e-mailadres wordt alleen gebruikt om je deze mails te kunnen sturen en nergens anders voor. Je kan je altijd weer afmelden via een link in de mail.

Ik heb de privacy-informatie gelezen en ga ermee akkoord

Anoniem en gratis hulp of advies?

Jongerenwebsite JouwGGD.nl

Jongerenwebsite JouwGGD.nl

Op JouwGGD.nl vind je betrouwbare informatie over gezondheid, relaties, lichaam, seks, gevoel, alcohol roken drugs en media. De informatie is gecheckt door (medische) professionals.

Lees meer over Jongerenwebsite JouwGGD.nl

Bekijk ook

Ben jij digitaal in balans?

Ben jij digitaal in balans?

Scrollen, liken, appen, swipen, gamen en bingen: (online) media lijken onlosmakelijk verbonden met je offline leven. Heb jij het allemaal onder controle? Doe de zelftest

Lees meer over Ben jij digitaal in balans?
Bekijk jezelf door een roze bril

Bekijk jezelf door een roze bril

In de cursus 'door een roze bril leren kijken' van 99-gram.nl leer je hoe je actief stil kunt staan bij positieve gevoelens. Dit doe je in korte en leuke opdrachten verspreid over 6 weken.

Lees meer over Bekijk jezelf door een roze bril
Ontmoetings-app voor LHBTI-jongeren

Ontmoetings-app voor LHBTI-jongeren

Met de Jong&Out app kun je in contact komen met andere jongeren, wat je seksuele oriëntatie en genderidentiteit ook is. Door heel Nederland of juist bij jou in de buurt. Je kunt chatten in groepen of direct via een privéchat.

Lees meer over Ontmoetings-app voor LHBTI-jongeren

Wil je anoniem chatten met een jeugdverpleegkundige van JouwGGD voor advies, hulp of om gewoon je verhaal te vertellen?

Chat nu

De chat is nu gesloten. Via de Slowchat kun je bij een jeugdverpleegkundige van JouwGGD terecht voor advies, hulp of om gewoon je verhaal te vertellen.

Slowchat

Liever live chatten