Skip to content
11 reacties
1831 weergaves

Jongen wordt gepest

Hiii!! Ik ben net begonnen met de middelbare school en iedereen is er super aardig enzo, maar er is een jongen die vervelend doet tegen iedereen, maar het meeste tegen 1 jongen. De eerste week van school tijdens gym pestte hij een jongen, omdat hij de bal scheef gooide en omdat hij er anders uitziet dan andere kinderen. Ik wou vandaag met een paar vriendinnen naar de kleedkamer lopen en ik zie die jongen helemaal in tranen, omdat die jongen hem steeds buitensluit en allemaal opmerkingen had gemaakt over zijn uiterlijk en hij is daar super onzeker over. We hebben die jongen uiteindelijk erop aangesproken, maar hij luistert gewoon niet. Dit is al een paar weken aan de gang en ik vind dat hij moet praten met z’n mentor, maar dat wil hij niet. Ik weet echt niet wat ik moet doen. Als ik niks doe dan voelt het alsof ik hem in de steek laat, dus wat zouden jullie doen? Als dit langer aan de gang is wil ik naar de mentor gaan, maar ik weet niet of dat zo handig is. Ik wil die jongen echt niet nog een keer in tranen zien. Je kon gewoon z'n pijn voelen. Wat moet ik doen?

12 jaar
5 jaren geleden

11 Reacties

  • gw naar de directeur gaan of naar de teamleider en mis helpt het

    13 jaar
    3 jaren geleden
  • @jongen 14 ik zit zelf op vwo maar bij ons op school zijn ze echt niet allemaal zo arrogant en zo het hangt er ook wel vanaf op wat voor school die arrogantere mensen van vwo zitten

    15 jaar
    3 jaren geleden
  • welke school/scholen heb je het over

    15 jaar
    3 jaren geleden
  • Hoe is het verder gelopen?

    17 jaar
    4 jaren geleden
  • @Jongen 14, Nou... niet iedereen van het gymnasium of VWO zijn schijnheilig en arrogant. Er zitten er ook veel aardige/leuke mensen tussen hoor. No offense. Maar uiteindelijk is alles goed gekomen hoor! Het pesten is gestopt en die jongen heeft eindelijk vrienden gemaakt. PS: Dit is de topicstarter

    13 jaar
    4 jaren geleden
  • Het probleem is, dat ik niet met mensen die vwo/gymnasium doen kan omgaan, ze doen altijd arrogant en achterbaks. Zijn ook vaak in staat om andere onderuit te halen en doen zich altijd schijnheilig voor. Ze hebben geen respect en liefde voor de mensheid stomweg, omdat het nerds zijn en niks te doen hebben me hun leven! Alle mensen die gymnasium doen zijn stomweg achterlijk en belanden altijd in een uitkering punt!

    14 jaar
    4 jaren geleden
  • Hij zegt dat het beter gaat, maar ik weet dat niet zo zeker. Allemaal kinderen hebben lopen vertellen dat mensen de deur voor hem hebben dicht gehouden in de jongens wc en dat hij er niet uit kon komen. Hij kwam toen ook 10/15 minuten te laat in de les. Ik trek door dit gedoe wel wat meer met hem op en een paar andere meisjes ook, maar ik denk dat hij meer jongens vrienden wilt hebben waar hij lekker mee kan voetballen enzo, want wij kunnen totaal niet voetballen. Maar uiteindelijk werd er dus verteld aan de lerares van Nederlands dat mensen de deur voor hem hadden dicht gehouden in de wc doordat iemand te hard sprak en toen is zij naar de mentor gegaan. Nu hebben de mentor en die jongen met elkaar gepraat en hopelijk komt er verandering in. Ik zal jullie laten weten of het goed is gekomen.

    12 jaar
    4 jaren geleden
  • hoe is het afgelopen?

    20 jaar
    4 jaren geleden
  • Als jij gepest zou worden en in zijn schoenen stond, wat zou jij het liefst willen ? Denk daar overna. Tuurlijk wil je gwwn iemand die voor je opkomt en bevriend wordt met je. Dus doe dat als je echt pijn voor hem voelt.

    14 jaar
    5 jaren geleden
  • Neem die gepeste jongen in jullie groepje op. Gezellig samen in de pauze, samen leuke dingen doen. Die pester moet je totaal negeren, met z’n allen doen alsof hij niet bestaat. Totaal geen reactie op alles wat hij zegt of doet.

    20 jaar
    5 jaren geleden
  • Tof dat je zo begaan bent met die jongen die gepest wordt, dat is echt super van je! Weet je waarom hij het niet tegen zijn mentor wil vertellen? Het kan misschien zijn dat hij bang is dat mensen hem dan een verklikker vinden of zo. In ieder geval zou ik in jouw geval inderdaad zelf melding maken bij de mentor. Die hoort in te grijpen als iemand gepest wordt.

    20 jaar
    5 jaren geleden

Plaats een reactie

Maximaal twee cijfers (99). Ben je jonger dan 10, zet dan een 0 voor je leeftijd.
@
Je e-mailadres is niet zichtbaar voor anderen.

Je e-mailadres wordt alleen gebruikt om je deze mails te kunnen sturen en nergens anders voor. Je kan je altijd weer afmelden via een link in de mail.

Ik heb de privacy-informatie gelezen en ga ermee akkoord

Anoniem en gratis hulp of advies?

Jongerenwebsite JouwGGD.nl

Jongerenwebsite JouwGGD.nl

Op JouwGGD.nl vind je betrouwbare informatie over gezondheid, relaties, lichaam, seks, gevoel, alcohol roken drugs en media. De informatie is gecheckt door (medische) professionals.

Lees meer over Jongerenwebsite JouwGGD.nl

Bekijk ook

Ben jij digitaal in balans?

Ben jij digitaal in balans?

Scrollen, liken, appen, swipen, gamen en bingen: (online) media lijken onlosmakelijk verbonden met je offline leven. Heb jij het allemaal onder controle? Doe de zelftest

Lees meer over Ben jij digitaal in balans?
Bekijk jezelf door een roze bril

Bekijk jezelf door een roze bril

In de cursus 'door een roze bril leren kijken' van 99-gram.nl leer je hoe je actief stil kunt staan bij positieve gevoelens. Dit doe je in korte en leuke opdrachten verspreid over 6 weken.

Lees meer over Bekijk jezelf door een roze bril
Ontmoetings-app voor LHBTI-jongeren

Ontmoetings-app voor LHBTI-jongeren

Met de Jong&Out app kun je in contact komen met andere jongeren, wat je seksuele oriëntatie en genderidentiteit ook is. Door heel Nederland of juist bij jou in de buurt. Je kunt chatten in groepen of direct via een privéchat.

Lees meer over Ontmoetings-app voor LHBTI-jongeren

Wil je anoniem chatten met een jeugdverpleegkundige van JouwGGD voor advies, hulp of om gewoon je verhaal te vertellen?

Chat nu

De chat is nu gesloten. Via de Slowchat kun je bij een jeugdverpleegkundige van JouwGGD terecht voor advies, hulp of om gewoon je verhaal te vertellen.

Slowchat

Liever live chatten