Skip to content
10 reacties
688 weergaves

Pesten vanwege genderidentiteit

Hey ik heb een vraag. Ik heb ooit in mijn leven een verkeerd persson vertrouwd, die aan al zijn vrienden in een dronken bui heeft verteld dat ik transgender ben. Nu is het voor mij geen probleem dat ze het weten, maar ik krijg hier behoorlijk wat problemen mee, aangezien ik overal bekend sta als een meisje. Er zijn veel kinderen die mij hiervoor uitschelden, licht fisiek geweld toepassen, of bekritiseren. Ook word mij vaak verteld dat ik hierdoor niks waard ben en het allemaal zou moeten beëindigen. Ik weet niet goed hoe ik hier mee om moet gaan, want ik was helemaal niet van plan uit te komen! Heeft iemand misschien advies..?

14 jaar
6 jaren geleden

10 Reacties

  • hii,
    Wat vervelend voor je! ik weet niet zo goed wat ik als advies zou moeten geven, maar laat vooral deze mensen achter je. Er zijn echt wel mensen op de wereld die jou kunnen accepteren en niet zo naar zullen doen. Die moet je alleen nog vinden. Ik heb ook een tijd gehad dat ik niet wist wie ik echt was en dat ik hele verkeerde vrienden had, ik ben een lange tijd alleen geweest, maar uiteindelijk zul je je eigen vrienden vinden. Laat alle nare mensen maar gewoon praten en als het echt vervelend wordt kun je ook wat terug gaan zeggen, iets vervelends waar zij zich over schamen, dan houden ze hun mond wel. Heel veel succes!!
    xx

    15 jaar
    5 jaren geleden
  • Hoe gaat het nu met je, TS? Heeft je mentor nog iets voor je kunnen betekenen?

    19 jaar
    5 jaren geleden
  • Diversity Almere (op facebook te vinden) is een plek voor transgender/homo/bi/lesbisch/open minded mensen, daar zouden veel mensen je misschien tips kunnen geven die ook gepest zijn geweest. Ik hoop dat je hier iets mee kunt!

    23 jaar
    6 jaren geleden
  • Pesten omdat je transgender bent is zo laf. Ik heb het zelf ook meegemaakt maar het belangrijkste is is dat jij erboven staat. Niet op reageren lekker negeren en dan vinden ze het niet leuk. Als het fysiek te erg word zal ik of de politie opzoeken en anders een leraar of betrokken persoon. Als je wilt dat niemand het weet kun je ook eens met de vertrouwens persoon praten (dese hebben altijd zwijgplicht) of de huisarts deze hebben beroeps geheim en zwijgplicht na je 16de volledig.

    16 jaar
    6 jaren geleden
  • dat zijn dan biologisch jongens die hun haren hebben laten groeien en soms vrouwelijke hormonen pillen slikken waardoor ze op meiden lijken

    15 jaar
    6 jaren geleden
  • oke maar als bijvoorbeeld een meisje een transgender is, heeft ze of hij dan een piemel???? want sommige jongens in mijn klas zeggen dat er meisjes bestaan met piemels, zijn dit dan transgenders?!!

    13 jaar
    6 jaren geleden
  • hey! thanks voor je reactie! Ik heb geprobeert met mijn ouders te praten, maar die zijn er, om het zo maar te zeggen, niet zo positief over zijn. Mijn mentor en ik hebben het er over gehad, alleen weet ik zeker dat ik een hoop problemen ga krijgen als ik het er over heb met andere mensen dan mijn ouders , ze wouden het namelijk zo stil mogelijk houden, zeiden ze. Ik moet dit alleen doen, denk ik, maar weet niet echt een manier het buiten te sluiten of te negeren. Maar heel erg bedankt! ^•^

    14 jaar
    6 jaren geleden
  • Transgender: Een transgender is iemand die zich voelt als iemand van het andere geslacht dan zijn of haar biologische geslacht. Personen die transgender zijn, voelen zich vaak niet thuis in hun eigen geslacht en vinden het daardoor lastig om te moeten voldoen aan bepaalde gedragspatronen. Artikel van ensie.nl

    14 jaar
    6 jaren geleden
  • wat is een transgender?¿

    13 jaar
    6 jaren geleden
  • Hé, wat heftig voor je. Weten je ouders al van je genderidentiteit? Als ze je accepteren, zou je hen om hulp kunnen vragen. Je kunt ook met je docenten of je mentor op school gaan praten. Pesten is echt niet oké, dus je school hoort je te helpen.

    Hopelijk heb je hier iets aan. Sterkte.

    19 jaar
    6 jaren geleden

Plaats een reactie

Maximaal twee cijfers (99). Ben je jonger dan 10, zet dan een 0 voor je leeftijd.
@
Je e-mailadres is niet zichtbaar voor anderen.

Je e-mailadres wordt alleen gebruikt om je deze mails te kunnen sturen en nergens anders voor. Je kan je altijd weer afmelden via een link in de mail.

Ik heb de privacy-informatie gelezen en ga ermee akkoord

Anoniem en gratis hulp of advies?

Jongerenwebsite JouwGGD.nl

Jongerenwebsite JouwGGD.nl

Op JouwGGD.nl vind je betrouwbare informatie over gezondheid, relaties, lichaam, seks, gevoel, alcohol roken drugs en media. De informatie is gecheckt door (medische) professionals.

Lees meer over Jongerenwebsite JouwGGD.nl

Bekijk ook

Ben jij digitaal in balans?

Ben jij digitaal in balans?

Scrollen, liken, appen, swipen, gamen en bingen: (online) media lijken onlosmakelijk verbonden met je offline leven. Heb jij het allemaal onder controle? Doe de zelftest

Lees meer over Ben jij digitaal in balans?
Bekijk jezelf door een roze bril

Bekijk jezelf door een roze bril

In de cursus 'door een roze bril leren kijken' van 99-gram.nl leer je hoe je actief stil kunt staan bij positieve gevoelens. Dit doe je in korte en leuke opdrachten verspreid over 6 weken.

Lees meer over Bekijk jezelf door een roze bril
Ontmoetings-app voor LHBTI-jongeren

Ontmoetings-app voor LHBTI-jongeren

Met de Jong&Out app kun je in contact komen met andere jongeren, wat je seksuele oriëntatie en genderidentiteit ook is. Door heel Nederland of juist bij jou in de buurt. Je kunt chatten in groepen of direct via een privéchat.

Lees meer over Ontmoetings-app voor LHBTI-jongeren

Wil je anoniem chatten met een jeugdverpleegkundige van JouwGGD voor advies, hulp of om gewoon je verhaal te vertellen?

Chat nu

De chat is nu gesloten. Via de Slowchat kun je bij een jeugdverpleegkundige van JouwGGD terecht voor advies, hulp of om gewoon je verhaal te vertellen.

Slowchat

Liever live chatten