Skip to content
4 reacties
266 weergaves

Ik word al jaren gepest

Soms ben ik het zo zat. Altijd dat gepest en ik weet niet waarom. Ik doe zo men best zodat ze me toch eens zouden aanvaarden. Of het verbeterd is allemaal? Dat wel. Vroeger gooide ze al men spullen op de grond. Ofze gooide mij op de grond. Ze duwde me tegen muren en banken op school. Ze lachte me altijd uit met wat ik zei, ik wil daardoor geen antwoorden meer geven in de klas. In begin durfde ik niks te zeggen tegen de leerkrachten en ook niet tegen mijn ouders. Maar als ik op de grond was gegooid moest ik wel, mijn grief was kapot en mijn handen en knieën lagen open, mijn ouders wouden een verklaring. Toen moesten ik en dat meisje dat dit had gedaan naar de derectie, het meisje moest sorry zeggen en beloven ze het niet meer zou doen. Als ze dit had gedaan mocht ze gaan. Ik kreeg nog te horen dat ik soms eens op mijn tanden moet leren bijten. We kregen honderden klas gesprekken met de leerkrachten maar nooit hielp het. Neen het werd alleen maar erger. Ze riepen voor heel de schoolgang kutkind pleegzelfmoord, slet, hoer.... Ik was er kapot van, wat doe ik mis? Het school dreigden met volgkaarten en zelfs met buiten gooien, maar nooit werd dit uitgevoerd, het bleef maar doorgaan. Ondertussen heb ik geleerd hard te zijn en niet over me heen te laten lopen. Ik laat het niet zien dat het me nog raakt. Dit jaar kwamen er drie nieuwe klasgenoten bij. Maar die blijken even erg te zijn. Alles begon gewoon opnieuw. toen een nieuw meisje vroeg wordt je hier buiten gesmeten voor pesterijen en 2 van mijn klasgenoten antwoorden neen anders waren wij al lang buiten gesmeten, ze dreigen ermee maar voeren dat toch niet uit. Terwijl ze zaten te lachen hiermee. Wist ik al dat dit geen rustig jaar zou worden. En ja hoor na kerst begon het weer. Een nieuw meisje noemde me dikke seut. Een nieuwe jongen zei tegen me je verdient het om verkracht te worden. Nog een nieuw meisje zei dat ik abnormaal ben. Een andere klasgenoot zegt godverdomme moet ik met die slet samen werken als we een opdracht krijgen. Mijn klas lacht me uit, roept dingen naar me. Ik heb hun al gevraagd wat doe ik verkeerd dat jullie zo doen tegen me? Maar dan is hun antwoord je leeft. Ik weet niet wat ik verkeerd doe. Ik denk dat het wel aan mij moet liggen, want zelfs de nieuwe klasgenoten pesten me. Elk jaar doe ik men best zoals hun te zijn. Maar blijkbaar lukt het me niet. Ik word letterlijk ziek van de stress en alles wat er gebeurt. Ik moet pillen pakken en mag niet eten wat ik wil. Mijn lichaam gaat letterlijk kapot. En onlangs dat ik kan veranderen van school, durf ik gewoon niet. Ik ben bang dat het op die nieuwe school ook zo ga zijn. Ik ben bang dat die klasgenoten dat ik nu heb me zullen achtervolgen. Nu is het vakantie, maar overmorgen is het weer school. Maar ik ben bang, echt bang om weer naar school te gaan. Iemand tips zodat ik er bij hoor...Zodat ik ben zoals hen, zodat ik niet gepest zal worden?

16 jaar
7 jaren geleden

4 Reacties

  • Heey,
    Ik snap dat je het pesten niet leuk vind maar ik geef je 1 tip, blijf gewoon jezelf en ga je niet voor iemand anders veranderen ik ken namelijk zoveel mensen die dat wel hebben gedaan en daardoor hun 'orginele' waarde zijn verloren en dat is echt zonde.
    Want bijna iedereen van tegenwoordig is hetzelfde met foundation en nog wel veel meer andere troep. ( sorry dat ik dat zo zeg maar het is zo haha ).
    En uiteindelijk zal je leven vanzelf wel beter worden ook al is het pas over 3 jaar geef ook vooral niet op want je bent het leven waard.
    En laat al die stomme mensen gewoon lekker links liggen, zij zijn het niet waard want hun genieten alleen maar van andermans verdriet of pijn.
    Dit wou ik graag even zeggen maar,
    Sterkte nog verder x

    16 jaar
    7 jaren geleden
  • Hé meisje 16,

    Wat er ook gebeurt op school, onthoud één ding heel goed: het ligt niet aan jou. Wat die pesters doen is afschuwelijk; jij hebt niets, maar dan ook niets gedaan om dat te verdienen. Waarom die mensen je pesten, kan ik je niet vertllen; het zal wel iets met macht te maken hebben. Maar het is niet jouw schuld. Echt niet. Laat niemand je dat wijsmaken.
    Schaam je inderdaad vooral niet om je ouders, leraren, mentors, coördinatoren enz. om hulp te vragen. Probeer ervoor te zorgen dat je ouders aan jouw kant staan: vertel hun je verhaal zoals je dat hier beschreven hebt, zodat ze begrijpen hoe erg het is. En dan damen met hen blijven aandringen bij je school, totdat ze iets doen. (Misschien helpt het om daarbij te vertellen dat die pesters het dreigement om geschorst te worden blijkbaar niet meer serieus nemen, omdat het nooit echt wordt gedaan.)
    En als dat niet werkt: als ze je ook echt geslagen of mishandeld hebben, dan is het misschien zelfs een idee om uit te zoeken of je daarvan geen aangifte kunt doen.
    Je schrijft ook dat je niet van school durft te wisselen, omdat je bang bent dat je daar opnieuw gepest zult worden. Dat kan, maar het kan ook positief uitpakken. Ik ben zelf, toen ik gepest werd, ooit van school gewisseld; we vonden toen een goede school met goede begeleiding, waar echt iets tegen pesten werd gedaan. Voor mij liep dat dus goed af. Het is het daarom zeker waard om eens andere scholen te bezoeken, en dan vooral te vragen wat er daar aan pesten wordt gedaan. Als je dan een goede school vindt, kan het best een goed idee zijn om van school te wisselen.
    Maar laat niemand je wijsmaken dat jij moet veranderen. Het zijn die pesters die verschrikkelijk, asociale dingen doen, niet jij. Geloof me: toen ik zelf gepest werd, ging ik op een gegeven moment ook geloven dat ik mislukt was. Gelukkig weet ik nu beter. Vertrouw me alsjeblieft: jij bent hier niet degene die fout zit en jij hoeft je niet aan te passen.

    Heel veel sterkte gewenst. Ik wens je het allerbeste.

    18 jaar
    7 jaren geleden
  • Zelf ben ik ook jaren gepest. Nu ben ik veel gaan trainen om sterker te worden en hierdoor heb ik meer zelfvertrouwen gekregen. Ik wou vroeger ook graag naar een andere school of het aan iemand vertellen, maar ik durfde het niet. Ik denk dat je je door deze tijd doorheen moet knokken zoals ik dat ook gedaan heb. Je kunt het pesten nou eenmaal niet vermijden aangezien de pesters in je klas zitten en het er meerdere zijn. Veel sterkte in deze moeilijke periode en onthoud dat het NOOIT aan jou ligt!

    17 jaar
    7 jaren geleden
  • Ik begrijp je reactie helemaal. Ik ben vroeger ook op dezelfde manier gepest (was toen wel nog op de basisschool) en dit ligt niet aan jou. Die nieuwe klasgenoten kennen nog niemand enzo. En dan hebben ze iemand nodig om stoer te doen. En omdat zw merken dat de rest van de klas jou heeft, gaan ze op jou af. Probeer de leider te vinden. Er is bij dit soort dingen altijd iemand die het pesten lijd, en iedereen probeert bij diegene aan te hangen. Met diegene moet je gesprekken plegen en als het niet lukt, durf dan naar je coördinator te stappen (vaak beter dan je mentor, maar mentor kan ook wel als je debkt dat je dat beter kan). Met die "leider" van het pesten moet je --> ZEGGEN DAT JE DIT TOTAAL NIET LEUK VIND EN SERIEUS ZEGGEN DAT DIT PESTEN IS!

    13 jaar
    7 jaren geleden

Plaats een reactie

Maximaal twee cijfers (99). Ben je jonger dan 10, zet dan een 0 voor je leeftijd.
@
Je e-mailadres is niet zichtbaar voor anderen.

Je e-mailadres wordt alleen gebruikt om je deze mails te kunnen sturen en nergens anders voor. Je kan je altijd weer afmelden via een link in de mail.

Ik heb de privacy-informatie gelezen en ga ermee akkoord

Anoniem en gratis hulp of advies?

Jongerenwebsite JouwGGD.nl

Jongerenwebsite JouwGGD.nl

Op JouwGGD.nl vind je betrouwbare informatie over gezondheid, relaties, lichaam, seks, gevoel, alcohol roken drugs en media. De informatie is gecheckt door (medische) professionals.

Lees meer over Jongerenwebsite JouwGGD.nl

Bekijk ook

Ben jij digitaal in balans?

Ben jij digitaal in balans?

Scrollen, liken, appen, swipen, gamen en bingen: (online) media lijken onlosmakelijk verbonden met je offline leven. Heb jij het allemaal onder controle? Doe de zelftest

Lees meer over Ben jij digitaal in balans?
Bekijk jezelf door een roze bril

Bekijk jezelf door een roze bril

In de cursus 'door een roze bril leren kijken' van 99-gram.nl leer je hoe je actief stil kunt staan bij positieve gevoelens. Dit doe je in korte en leuke opdrachten verspreid over 6 weken.

Lees meer over Bekijk jezelf door een roze bril
Ontmoetings-app voor LHBTI-jongeren

Ontmoetings-app voor LHBTI-jongeren

Met de Jong&Out app kun je in contact komen met andere jongeren, wat je seksuele oriëntatie en genderidentiteit ook is. Door heel Nederland of juist bij jou in de buurt. Je kunt chatten in groepen of direct via een privéchat.

Lees meer over Ontmoetings-app voor LHBTI-jongeren

Wil je anoniem chatten met een jeugdverpleegkundige van JouwGGD voor advies, hulp of om gewoon je verhaal te vertellen?

Chat nu

De chat is nu gesloten. Via de Slowchat kun je bij een jeugdverpleegkundige van JouwGGD terecht voor advies, hulp of om gewoon je verhaal te vertellen.

Slowchat

Liever live chatten