Skip to content
15 reacties
1355 weergaves

Bang voor middelbare school

Ik ga volgend jaar naar de middelbare. Maar ik ben bang om gepest te worden. Want ik ben heel erg onzeker over mijzelf. Kan iemand me helpen????

12 jaar
8 jaren geleden

15 Reacties

  • Onthoud dat jij niet de enige bent die voor het eerst op de middelbare school zit! Dus jij bent niet de enige die onzeker is of die het spannend vind. Iedereen vind het stiekem wel heel erg spannend. Probeer gewoon jezelf te blijven, en ik weet zeker dat er een leuke meid/jongen jou als vriendin wilt. Mocht het zo zijn dat je word gepest. Bespreek dit bijvoorbeeld met je mentor. Succes en vooral veel plezier de middelbare is hartstikke leuk! Kusjesss!

    15 jaar
    5 jaren geleden
  • Hey ik ben nu ook pas op middelbare en werd op basisschool veel gespest! Ik had geen zin maar toen ik daar kwam deed iedereen aardig. Mijn moeder vroeg zich af of de grotere kinderen niet pesten maar dat is niet op mijn school. Komt allemaal goed;)

    12 jaar
    6 jaren geleden
  • Ik kan me voorstellen dat je onzeker bent, dat was ik ook toen ik voor het eerst naar de middelbare ging. Ik ben me toen stoer gaan kleden en dat hielp heel veel: jeans met een vette brede riem en coole shirts en een trendy kapsel. Dat hielp enorm in mijn uitstraling en ik voelde me ook zelfverzekerder. Ik heb nooit problemen gehad, voel me goed en heb een vriendinnetje.

    13 jaar
    6 jaren geleden
  • Wees gewoon jezelf en probeer iemand te zoeken waar je vrienden mee wilt worden. Ik heb het ook meegemaakt, ook omdat ik eerst verkeer geplaatst was, maar alles komt goed hoor

    13 jaar
    6 jaren geleden
  • Hoi ik ben 12 jaar en zit pas net op de middelbare. In het begin was het best wel spannend want ik was ook bang dat ik gepest zou worden. Maar nee wel een beetje geplaag dan moet je gewoon terugplagen. Maak altijd je huiswerk iedereen wordt boos als je je huiswerk niet maakt.

    12 jaar
    7 jaren geleden
  • Ik zit ook op de middelbare nu en ik vond het ook super spannend. Ik was over alles onzeker, maar ik heb ook vrienden gemaakt. Als je gewoon aardig bent en een goede uitstraling hebt komt het allemaal goed. Succes!!

    13 jaar
    7 jaren geleden
  • Hey, ik begrijp je onzekerheid helemaal.
    Ik kon rond de zomer wel bijna janken zo bang was ik dat ik in een stomme klas zou komen of geen vrienden zou krijgen. Alles is compleet op zijn plek gevallen toen ik daar kwam. Heb super veel vrienden en het is erg gezellig. Blijf je zelf, en doe gewoon aardig tegen je klasgenoten! ik beloof je het is niet zo eng of erg zoals het lijkt.
    Veel succes!

    14 jaar
    7 jaren geleden
  • Wees zeker van je zelf verander niet zo als de andere kinderen doen maar blijf jezelf er is altijd wel 1 iemand die je aardig vind desnouts uit een andere klas. Probeer ook in het begin met 1 iemand heel goed bevriend te raken dan is dat gebeurd en heb je altijd iemand...

    12 jaar
    7 jaren geleden
  • Heyy jij bent vast niet de enige die dit spannend vind je komt in een klas die vol zit met nieuwe kinderen die het even spannend vinden als jij ik zit al in de 2 en ik vond het ook hardstrikke spannend maar we deden leuke oefeningen om elkaar te leren kennen en zo is het voor mij een goed begin van een nieuw hoofdstuk begonnen

    14 jaar
    7 jaren geleden
  • heey, ik weet dat het zwaar is omdat ik ook gepest werd en er ook bang voor was, maar het is totaal niet en als ze je gaan pesten gewoon denken ze zijn jaloers en naar je mentor

    12 jaar
    8 jaren geleden
  • Luister als je heel onzeker over jezelf bent , moet je naar zon cursus en als t over je uiterlijk gaat wss ben je knap maar weet je t zelf niet. Gepest worden gebeurt meer op middelbare en niveau hoe lager t niveau is hoe eerder kans ff een tip veel dikke mensen worden op men school gepest dus ben da nie xD Sta altijd recht op niet omlaag kijken ze zien je als slachtoffer! En anders ga naar mentor of vriendinnen of je ouders Succes!!!

    14 jaar
    8 jaren geleden
  • Mijn eerste ervaring dit jaar was slecht ik haalde wel goede cijfers enzo maar de concentratie lag op 0000000000000000000. Uitendelijk ging het zo dat mijn broertje naar een opendag ging en toen ben ik meegegaan. Toen zat ik binnen 1 week al op de nieuwe school en ben ik veel blijer inmiddels ook al een vriendinnetje. Het komt wel goed!

    13 jaar
    8 jaren geleden
  • Heey, ik ben dit jaar naar de middelbare gegaan in het begin vond ik het ook spannend enzo omdat ik ook altijd al gepest was enzo ik was toen ook heel erg onzeker over mezelf maar achteraf was dat helemaal niet nodig iedereen is in het begin zenuwachtig zelfs de kinderen uit je nieuwe klas waar je het helemaal niet van verwacht. Wat ik hiermee wil zeggen is dat het helemaal niet erg is dat je onzeker bent en dat iedereen het is het word een hele leuke tijd waarschijnlijk succes!

    13 jaar
    8 jaren geleden
  • @meisje20 heel erg bedankt voor je tip

    12 jaar
    8 jaren geleden
  • Heey, Naar de middelbare school gaan is spannend en misschien een beetje eng. Maar dat vind iedereen Er gaan al jaren lang allemaal kinderen naar de middelbare en iedereen heeft het over leeft Maak je geen zorgen, geniet van je vakantie en wees gewoon jezelf in de introductie week Dit kan nog wel eens de leukste tijd van je leven worden

    20 jaar
    8 jaren geleden

Plaats een reactie

Maximaal twee cijfers (99). Ben je jonger dan 10, zet dan een 0 voor je leeftijd.
@
Je e-mailadres is niet zichtbaar voor anderen.

Je e-mailadres wordt alleen gebruikt om je deze mails te kunnen sturen en nergens anders voor. Je kan je altijd weer afmelden via een link in de mail.

Ik heb de privacy-informatie gelezen en ga ermee akkoord

Anoniem en gratis hulp of advies?

Jongerenwebsite JouwGGD.nl

Jongerenwebsite JouwGGD.nl

Op JouwGGD.nl vind je betrouwbare informatie over gezondheid, relaties, lichaam, seks, gevoel, alcohol roken drugs en media. De informatie is gecheckt door (medische) professionals.

Lees meer over Jongerenwebsite JouwGGD.nl

Bekijk ook

Ben jij digitaal in balans?

Ben jij digitaal in balans?

Scrollen, liken, appen, swipen, gamen en bingen: (online) media lijken onlosmakelijk verbonden met je offline leven. Heb jij het allemaal onder controle? Doe de zelftest

Lees meer over Ben jij digitaal in balans?
Bekijk jezelf door een roze bril

Bekijk jezelf door een roze bril

In de cursus 'door een roze bril leren kijken' van 99-gram.nl leer je hoe je actief stil kunt staan bij positieve gevoelens. Dit doe je in korte en leuke opdrachten verspreid over 6 weken.

Lees meer over Bekijk jezelf door een roze bril
Ontmoetings-app voor LHBTI-jongeren

Ontmoetings-app voor LHBTI-jongeren

Met de Jong&Out app kun je in contact komen met andere jongeren, wat je seksuele oriëntatie en genderidentiteit ook is. Door heel Nederland of juist bij jou in de buurt. Je kunt chatten in groepen of direct via een privéchat.

Lees meer over Ontmoetings-app voor LHBTI-jongeren

Wil je anoniem chatten met een jeugdverpleegkundige van JouwGGD voor advies, hulp of om gewoon je verhaal te vertellen?

Chat nu

De chat is nu gesloten. Via de Slowchat kun je bij een jeugdverpleegkundige van JouwGGD terecht voor advies, hulp of om gewoon je verhaal te vertellen.

Slowchat

Liever live chatten