Skip to content
4 reacties
217 weergaves

snijden door onzekerheid en pesten

ik ben super onzeker.. ik word al mn hele leven gepest en ben er klaar mee. ik snijd mezelf ook.. ik weet niet meer wat ik moet doen.. ik moet voor iedereen veranderen.. en niemand accepteert me zoals ik ben.. ik voel me ook alleen maar buitengesloten.. ik wil mezelf laten zien maar ben bang voor nog meer gepest e.t.c. mn ouders weten niet dat ik mezelf snijd.. en ik wil het ze ook niet vertellen.. maar ik ben bang dat als ze dr achter komen, ze boos worden.. maar ik kan er niks aan doen.. al mn vriendinnen laten me stikken.. ik heb niemand meer.. niet op school, niet bij mij in de buurt, niet via internet.. echt helemaal niemand.. ik heb me ook op school gesneden, en niemand hielt me tegen.. wat moet ik doen?

13 jaar
9 jaren geleden

4 Reacties

  • Ik werd ook gepest ik heb zelf over wonen om zelf moord te doen maar ik kon het niet want ik had een familie die van me hield en dat is ook bij jou zo zoek steun bij iemand die je het kwijt kan al doe je het tegen ons op Internet wat er gezegd word wat er ook gebeurt plaats iets en ik zal je helpen en achter je staan stekte en ik hoop dat het al wat beter gaat nu XX.

    13 jaar
    9 jaren geleden
  • Hallo meid! Pesten is ook erg vervelend en ik snap het helemaal dat je er klaar mee bent. Je bent ook al jezelf aan het snijden, wat aangeeft dat het pesten véél en véél te ver gaat! Praat erover met iemand van school, je huisarts of iemand anders die je vertrouwd. Ik begrijp dat het een moeilijke tijd is maar het snijden heeft je niet geholpen het pesten te stoppen. Stop dan ook met snijden en laat iemand die je vertrouwd weten wat je echt denkt en doet! Geef voor de rest geen aandacht aan nep-vrienden/innen, dat is alleen maar zonde van je tijd. En ook je ouders kan je een (klein) deel van het pesten vertellen, dan vertel je alleen nog niet dat je jezelf snijd. Als jij er met je ouders over het pesten kan praten is dat al heel wat!! Is dat pesten ook de reden waarom je jezelf bent gaan snijden?

    Gr- L

    19 jaar
    9 jaren geleden
  • Hallo meisje. Ik snap dat deze situatie lastig voor je is, het is voor mij ook moeilijk te zeggen wat je het beste kan doen in deze situatie. Wel weet ik dat pesten een vorm van zwakte is. Mensen die pesten, zijn vaak bang om zelf gepest te worden. Mensen die hieraan meedoen, zijn ook zwak want het zijn meelopers met de 'sterke' kinderen op school. Ik zie dat je 13 bent en vraag me af of je op de basisschool zit? Wanneer je namelijk naar de middelbare school gaat, kent bijna niemand je en kan je opnieuw beginnen...! Als je al op de middelbare school zit, dan moet je de kansen pakken die je krijgt. Niet iedereen is namelijk een pestkop en ik denk dat je je op de mensen moet richten die je nog niet kent! Verder sluit ik me aan bij de vorige reactie. Het is juist stoer wanneer je jezelf durft te zijn, dat durft namelijk niet iedereen! Probeer je te richten op jezelf, de dingen die goed gaan en de dingen die je wilt bereiken in het leven. Kijk naar wat positief is en geniet van de dingen die leuk zijn, want hoe rot je je ook voelt, er zijn altijd dingen waar je blij van wordt! Sterkte en stop met snijden, hier bereik je namelijk helemaal niks mee... Als het gepest over is en je gelukkig bent, zal je door de littekens altijd herinnert worden aan deze vervelende tijd!

    23 jaar
    9 jaren geleden
  • Heey Heftig verhaal maar ik heb wel een paar tips en adviezen voor jou. Zelf vind ik het juist stoer als iemand zich zelf is en doet wat hij\zij zelf wil. Ik denk dan ook dat mensen jaloers op je zijn omdat jij wel een eigenpersoonlijkheidbhebt. Dat moet je niet veranderen want jij bent en wil graag jezelf zijn daar mag je trots op zijn want de meeste jongeren durven dat niet Natuurlijk raad ik je ook af om te snijden, ik begrijp dat het heel verleidelijk kan zijn. Maar probeer jezelf te bedwingen en probeer je gevoelens anders te uiten bijvoorbeeld door het van je af te schrijven of bijvoorbeeld tesporten zoals boksen of rennen Je zegt dat je niet wil spreken met je ouders over het snijden. Maar het zal jou wel opluchten en misschien worden ze boos maar daarna kunnen ze je wel helpen. Je kan ook iemand anders in vertrouwen nemen zoals jou mentor of huisarts. Mensen laten je niet zomaar stikken dat kan 2redenen hebben. 1. Of het zijn geen echte vrienden 2. Het kan ook aan jou lichen als jij er dag in dag uit niet niet vrolijk ben en je depri voelt gaan mensen je mijden weet ik uit ervaring. Ik hoop dat je er iets aan heb gehad

    18 jaar
    9 jaren geleden

Plaats een reactie

Maximaal twee cijfers (99). Ben je jonger dan 10, zet dan een 0 voor je leeftijd.
@
Je e-mailadres is niet zichtbaar voor anderen.

Je e-mailadres wordt alleen gebruikt om je deze mails te kunnen sturen en nergens anders voor. Je kan je altijd weer afmelden via een link in de mail.

Ik heb de privacy-informatie gelezen en ga ermee akkoord

Anoniem en gratis hulp of advies?

Jongerenwebsite JouwGGD.nl

Jongerenwebsite JouwGGD.nl

Op JouwGGD.nl vind je betrouwbare informatie over gezondheid, relaties, lichaam, seks, gevoel, alcohol roken drugs en media. De informatie is gecheckt door (medische) professionals.

Lees meer over Jongerenwebsite JouwGGD.nl

Bekijk ook

Ben jij digitaal in balans?

Ben jij digitaal in balans?

Scrollen, liken, appen, swipen, gamen en bingen: (online) media lijken onlosmakelijk verbonden met je offline leven. Heb jij het allemaal onder controle? Doe de zelftest

Lees meer over Ben jij digitaal in balans?
Bekijk jezelf door een roze bril

Bekijk jezelf door een roze bril

In de cursus 'door een roze bril leren kijken' van 99-gram.nl leer je hoe je actief stil kunt staan bij positieve gevoelens. Dit doe je in korte en leuke opdrachten verspreid over 6 weken.

Lees meer over Bekijk jezelf door een roze bril
Ontmoetings-app voor LHBTI-jongeren

Ontmoetings-app voor LHBTI-jongeren

Met de Jong&Out app kun je in contact komen met andere jongeren, wat je seksuele oriëntatie en genderidentiteit ook is. Door heel Nederland of juist bij jou in de buurt. Je kunt chatten in groepen of direct via een privéchat.

Lees meer over Ontmoetings-app voor LHBTI-jongeren

Wil je anoniem chatten met een jeugdverpleegkundige van JouwGGD voor advies, hulp of om gewoon je verhaal te vertellen?

Chat nu

De chat is nu gesloten. Via de Slowchat kun je bij een jeugdverpleegkundige van JouwGGD terecht voor advies, hulp of om gewoon je verhaal te vertellen.

Slowchat

Liever live chatten