Skip to content
2 reacties
77 weergaves

ik weet niet meer wat ik moet doen

Help!!! Ik word gepest door mijn beste vriendin. Maar alleen als er 2 van haar vriendinnen bij zijn. Wat moet ik hier tegen doen. Volgende week moet ik bij haar logeren omdat mn ouders een weekje weg zijn maar ze is nogal hardhandig, what to do?? Ik fietste net langs een brug en dacht aan zelfmoord hoe ik dat zou doen. de hele reis naar huis heb ik gehuild. Ik huil de laatste tijd ook vaak en denk dat ik depri ben. me moeder heeft er ook al naar gevraagd maar ik wil niks tegen haar zeggen want dan moet ik mis in therapie maar dat wil ik absoluut niet. (Ik ben gespest en ik kan het moeilijk verwerken dat mijn oma is overleden.) Maar dat denk ik weer ik wil geen zm plegen omdat ik altijd nog Mainstreet, Mainiacs en dansen heb waar ik me in uit. Maar willen jullie mij alsjeblieft helpen. xx

13 jaar
10 jaren geleden

2 Reacties

  • beste Jongerenadviseur MT,
    Ik heb gevraagd waarom ze zo doet de laatste tijd ze zegt dat ze het doet omdat ze het grappig vind. ik heb haar ook al uitgelegd dat het niet grappig is maar ze heeft het volgens mij nog niet helemaal door dat ik het niet leuk vind.
    Wat moet ik nu doen?
    Ik ga morgen bij haar logeren en die andere vriendin van haar komt dan ook een avond. Wat moet ik doen als ze me weer pesten???

    13 jaar
    10 jaren geleden
  • Hoi,

    Misschien kan je eens vragen aan die ene vriendin wanneer jullie samen zijn waarom ze jou pest als haar andere vriendinnen erbij zijn.. Ze zal vast een reden hebben, dat zij zich bijvoorbeeld onzeker voelt of ook gepest wordt en dit niet wil laten merken. Geef aan dat je het niet leuk vind en dat je haar graag wilt helpen om er samen uit te komen. Dit zal ook jou helpen bij je problemen, dan hoef je ook niet in therapie.

    Aan zelfmoord moet je echter niet denken, dit is niet de juiste oplossing. Probeer dit uit je gedachtes te zetten.

    Dat je met dansen je gevoelens kunt uiten is erg fijn, ga er voor al mee door. Dat helpt echt!

    Om van je depressieve gevoelens af te komen, is het belangrijk dat je veel bezig bent. Probeer je op iets leuks te richten of schrijf je gevoelens op.

    Ik hoop dat je vriendin eerlijk tegen je kan zijn en je niet meer zal pesten, probeer haar probleem of reden te begrijpen en haar daarin te steunen.

    Veel succes!

    Lieve groet,

    Jongerenadviseur MT

    19 jaar
    10 jaren geleden

Plaats een reactie

Maximaal twee cijfers (99). Ben je jonger dan 10, zet dan een 0 voor je leeftijd.
@
Je e-mailadres is niet zichtbaar voor anderen.

Je e-mailadres wordt alleen gebruikt om je deze mails te kunnen sturen en nergens anders voor. Je kan je altijd weer afmelden via een link in de mail.

Ik heb de privacy-informatie gelezen en ga ermee akkoord

Anoniem en gratis hulp of advies?

Jongerenwebsite JouwGGD.nl

Jongerenwebsite JouwGGD.nl

Op JouwGGD.nl vind je betrouwbare informatie over gezondheid, relaties, lichaam, seks, gevoel, alcohol roken drugs en media. De informatie is gecheckt door (medische) professionals.

Lees meer over Jongerenwebsite JouwGGD.nl

Bekijk ook

Ben jij digitaal in balans?

Ben jij digitaal in balans?

Scrollen, liken, appen, swipen, gamen en bingen: (online) media lijken onlosmakelijk verbonden met je offline leven. Heb jij het allemaal onder controle? Doe de zelftest

Lees meer over Ben jij digitaal in balans?
Bekijk jezelf door een roze bril

Bekijk jezelf door een roze bril

In de cursus 'door een roze bril leren kijken' van 99-gram.nl leer je hoe je actief stil kunt staan bij positieve gevoelens. Dit doe je in korte en leuke opdrachten verspreid over 6 weken.

Lees meer over Bekijk jezelf door een roze bril
Ontmoetings-app voor LHBTI-jongeren

Ontmoetings-app voor LHBTI-jongeren

Met de Jong&Out app kun je in contact komen met andere jongeren, wat je seksuele oriëntatie en genderidentiteit ook is. Door heel Nederland of juist bij jou in de buurt. Je kunt chatten in groepen of direct via een privéchat.

Lees meer over Ontmoetings-app voor LHBTI-jongeren

Wil je anoniem chatten met een jeugdverpleegkundige van JouwGGD voor advies, hulp of om gewoon je verhaal te vertellen?

Chat nu

De chat is nu gesloten. Via de Slowchat kun je bij een jeugdverpleegkundige van JouwGGD terecht voor advies, hulp of om gewoon je verhaal te vertellen.

Slowchat

Liever live chatten