Skip to content
5 reacties
63 weergaves

pesten

ik word vaak gepest op school, andere jongens duwen en trekken dan aan mij of ze zeggen rottige dingen of ze pakken mijn spullen af zoals mijn tas of kleren. Ik vraag mij af of meer jongens dit overkomt en wat die er dan aan doen. ben al vaker bij mijn leraar geweest maar die zegt er weinig aan te kunnen doen

14 jaar
12 jaren geleden

5 Reacties

  • pesten

     Ik ben zelf heel lang gepest, van groep 3 tot de 2de klas. Ik ben blijven zitten in de 2de klas. Dus doe hem nu over. In de afgelopen zomervakantie ben ik vaker naar buiten gegaan en heb veel mensen ontmoet. Die hebben gezegd:"Ben jezelf, verstop je niet". Ik luisterde en nu ben ik een stoere jongen die niet over zichzelf heen laat lopen. Ik trek me van die stomme pesterijen niks meer aan. En als iemand gepest wordt ben ik degene die de pesters aanpakt. Verschuil je niet en doe je borst vooruit en laat zien wie je bent! Dit is misschien moeilijk, maar als je het helemaal doet kom je er wel! Maar weet een ding, zelf mensen gaan pesten is iets wat je niet moet doen! Dit lost niks op en je neemt alleen een soort wraak. Dit geeft je vaak een slechte naam op straat of op school. Iets wat niemand wil. Ik heb persoonlijk zelf ook een reputatie lopen, maar dat komt omdat ik de mensen die mij pesten of hebben gepest heb aangepakt door sommige een paar meppen te geven of ze zo te kleineren dat ze huilend wegliepen. Soms heb ik er spijt van, maar ze hebben andere mensen maar met rust te laten. Als ze je spullen afpakken, vooral niet gaan schreeuwen of zeggen dat je het niet leuk vindt, zeg:"He, dat is van mij, teruggeven nu." Mocht hij het niet teruggeven kan je boos worden op die persoon maar is niet altijd nodig, vaak is het maar een beetje plagen wat ze doen. Probeer ook vorderingen voor jezelf te maken met dingen die je goed kan. Dat geeft je een steuntje in je rug als het even tegenzit!

    15 jaar
    11 jaren geleden
  • Vind jezelf niet minder dan rest

    1 ding is heel belangrijk, nooit denken dat je minder waard bent dan de rest. Dat is lastig voor veel gepeste mensen omdat je gaat nadenken waarom je word gepest en denkt:het zal wel aan mij liggen. Nee dus het ligt aan de pester.

    12 jaar
    12 jaren geleden
  • Sukkels

    Ik ben nog nooit gepest maar weet hoe erg het is. Zoals de reactie hierboven, kant en klare zinnen kan ook maar hoeft natuurlijk niet misschien word het dan een beetje ingestudeerd.. Maar in ieder geval heeft je leraar echt ongelijk hij moet is met jou en die gene die het pesten steeds begint praten zodat die sukkel er over na gaat denken en zeggen dat het heel erg is wat die doet. Word niet boos en doe als of het je niks kan schelen.
    Als iemand op straat die ik niet ken irritant doe, doe ik net zo irritant maar dan heel overdreven terug en als iemand bijvoorbeeld zegt: Je bent een sukkel, zeg dan gewoon: weet ik toch, bedankt!
    Als je ze hun zin geeft en toe geeft( ook al meen je het natuurlijk niet) word het pesten voor hun oninteressant en stoppen ze uiteindelijk!!
    Succes

    12 jaar
    12 jaren geleden
  • voor gepeste jongen

    JIJ hebt één voordeel: je weet namelijk HOE ze jou pesten. ik denk dat je beste wapen je mond is. zorg dat je wat zinnen klaar hebt.   *ze hebben een naam voor jongens die graag aan andere jongens trekken. *kom je uit een achterstandsmilieu dat je moet jatten? *pesten is minderwaardigheidsgevoel. maar dat wist je zeker al. *wie denk je dat nu de zielepoot is die om aandacht vraagt?   enz. enz. wees voorbereid en heb je antwoord klaar!  

    16 jaar
    12 jaren geleden
  • -

     Ik werd zelf ook gepest. In de lagere school (6-11 jaar) was dat inderdaad ook zo van trekken en duwen. In het 1e en 2e middelbaar was het pesten nóg erger. Ze duwden niet meer ofzo, maar ze pestten met woorden. En dat doet veel meer pijn.   Dus ik weet wat je meemaakt. Als je leraar er zogezegd niets aan kan doen, ga dan naar een andere leraar, je ouders, een familielid, een familielid van een vriend, .... Want het moet stoppen, dat pesten, en het pesten gaat gewoon door als je er niets tegen doet...

    14 jaar
    12 jaren geleden

Plaats een reactie

Maximaal twee cijfers (99). Ben je jonger dan 10, zet dan een 0 voor je leeftijd.
@
Je e-mailadres is niet zichtbaar voor anderen.

Je e-mailadres wordt alleen gebruikt om je deze mails te kunnen sturen en nergens anders voor. Je kan je altijd weer afmelden via een link in de mail.

Ik heb de privacy-informatie gelezen en ga ermee akkoord

Anoniem en gratis hulp of advies?

Jongerenwebsite JouwGGD.nl

Jongerenwebsite JouwGGD.nl

Op JouwGGD.nl vind je betrouwbare informatie over gezondheid, relaties, lichaam, seks, gevoel, alcohol roken drugs en media. De informatie is gecheckt door (medische) professionals.

Lees meer over Jongerenwebsite JouwGGD.nl

Bekijk ook

Ben jij digitaal in balans?

Ben jij digitaal in balans?

Scrollen, liken, appen, swipen, gamen en bingen: (online) media lijken onlosmakelijk verbonden met je offline leven. Heb jij het allemaal onder controle? Doe de zelftest

Lees meer over Ben jij digitaal in balans?
Bekijk jezelf door een roze bril

Bekijk jezelf door een roze bril

In de cursus 'door een roze bril leren kijken' van 99-gram.nl leer je hoe je actief stil kunt staan bij positieve gevoelens. Dit doe je in korte en leuke opdrachten verspreid over 6 weken.

Lees meer over Bekijk jezelf door een roze bril
Ontmoetings-app voor LHBTI-jongeren

Ontmoetings-app voor LHBTI-jongeren

Met de Jong&Out app kun je in contact komen met andere jongeren, wat je seksuele oriëntatie en genderidentiteit ook is. Door heel Nederland of juist bij jou in de buurt. Je kunt chatten in groepen of direct via een privéchat.

Lees meer over Ontmoetings-app voor LHBTI-jongeren

Wil je anoniem chatten met een jeugdverpleegkundige van JouwGGD voor advies, hulp of om gewoon je verhaal te vertellen?

Chat nu

De chat is nu gesloten. Via de Slowchat kun je bij een jeugdverpleegkundige van JouwGGD terecht voor advies, hulp of om gewoon je verhaal te vertellen.

Slowchat

Liever live chatten