Skip to content
13 reacties
505 weergaves

1e keer tampon

ik ben 17 jaar en al ongeveer 3/3,5 jaar ongesteld maar heb nog steeds niet een tampon gebruikt ik ben nu erg zwaar ongesteld en wil het eigenlijk wel is proberen heeft iemand tips? en hoe kan ik het beste inbrengen? (ik ben nog niet ontmaagd gaat dit pijn doen?) Aub meisjes van 15/16 + en liefste nog iets ouder die er ervaring meehebben :) alvast bedankt    

17 jaar
12 jaren geleden

13 Reacties

  • ik echt nooit

    er was een juf bij ons op school en zei moest naar de dokter omdat haar tampon te diep ging ofzo dus moest ze het laten weghalen door de dokter enzo dus bij mij NEVER!!

    12 jaar
    11 jaren geleden
  • ontspannen

    ik was 16 toen ik het voor het eerst deed, je moet je gewoon heel rustig ontspannen en verder gewoon normaal doen! x

    16 jaar
    11 jaren geleden
  • Ontspannen

     Ik ben nu 17 en deed het paar maanden geleden ook voor de eerste keer, ik ben super blij dat ik het heb geprobeerd het deed niks pijn. Gewoon ontspannen en je tijd even pakken. Waarom zou het pijn doen? Je hebt jezelf waarschijnlijk al eens gevingerd & een tampon is even 'dik' als een vinger! + Tampons zijn super gemakkelijk! ohja en dan eruit trekken, dan moet je even diep uitademen en ondertussen in een keer je tampon eruit trekken, dan voel je niks! 

    17 jaar
    12 jaren geleden
  • xx

     het doet in ieder geval geen pijn en gaat best makkelijk

    17 jaar
    12 jaren geleden
  • proberen

    je moet gewoon vertrouwen hebben en het proberen!! XD

    13 jaar
    12 jaren geleden
  • @eeerste reactie

    wtf was jij 11 toen je werd ontmaagd omg niet een beetje te vroeg waren je ouders daar mee eens? je zat gewn in groep 7 of groep 8 toen je werd ontmaagd omfg

    15 jaar
    12 jaren geleden
  • tampon

    Toen ik het voor de eerste keer ging gebruiken deed het vet veel pijn. Nu doet het geen pijn meer. Je moet vasaline ofzon gebruiken voor de eersteb keer ;)

    17 jaar
    12 jaren geleden
  • Iets

    De eerste x toen ik het gebruikt deed het een beetje pijn als ik ging zitten , maar het is nu over even wennen ;)

    14 jaar
    12 jaren geleden
  • tampon

    ik gebruikte ook altijd maandverband maar sins een half jaar gebruik ik ook tampons, ik zet me rechterbeen op de wc bril en dan doe ik hem in pijn heb ik er dan niet echt bij

    16 jaar
    12 jaren geleden
  • tampon

    ik gebruik nu ongeveer 1 jaar tampons maar ik vind het geen pijn doen alleen het inbrengen soms maar dat is daarna weer over. maar je moet inderdaad zorgen dat je ontspant. en wat bij mij helpt is met je benen wijd op de wc gaan zitten en rustig dan de tampon in doen met je wijsvinger.

    15 jaar
    12 jaren geleden
  • tampon

    inderdaad wat meisje 16 jaar zegt, gewoon ontspannen, eerst recht erin en daarna beetje schuin naar achter en van richting veranderen als je weerstand voelt.

    15 jaar
    12 jaren geleden
  • ontmaagt

    ik ben 5 jaar geleden ontmaagd door me buurjongen     de eerste keer was VET lekker !!!

    16 jaar
    12 jaren geleden
  • Ontspan

    Het belangrijkste bij het inbrengen van een tampon is dat je je ontspant. Als je dit namelijk niet doet werkt je lichaam tegen en gaat de tampon er al helemaal niet goed in :p Ga ligt gebogen boven de wc pot hangen je kunt eventueel ook gaan zitten maar je moet zelf uitvinden welke positie voor jou het fijnst is. Probeer eerst eens een kleine tampon die zijn makkelijker met inbrengen. Hierna kun je altijd nog voor een grotere voormaat gaan. Proberen kan geen kwaad. Het kan misgaan want dit heb ik ook gehad toen zat hij er niet diep genoeg in. Oefening baart kunst. Als je het nou echt moeilijk vind kun je altijd nog een tampon halen met een inbrenghuls ;) Bij sommige mensen blijft de tampon voelbaar tijdens zitten of dergelijke. Hier heb ik zelf ook last van. Als je dit nou constant voelt zou ik toch gewoon maandverband blijven gebruiken.... Hoop dat je hier wat aan hebt! Suc6!  

    16 jaar
    12 jaren geleden

Plaats een reactie

Maximaal twee cijfers (99). Ben je jonger dan 10, zet dan een 0 voor je leeftijd.
@
Je e-mailadres is niet zichtbaar voor anderen.

Je e-mailadres wordt alleen gebruikt om je deze mails te kunnen sturen en nergens anders voor. Je kan je altijd weer afmelden via een link in de mail.

Ik heb de privacy-informatie gelezen en ga ermee akkoord

Anoniem en gratis hulp of advies?

Jongerenwebsite JouwGGD.nl

Jongerenwebsite JouwGGD.nl

Op JouwGGD.nl vind je betrouwbare informatie over gezondheid, relaties, lichaam, seks, gevoel, alcohol roken drugs en media. De informatie is gecheckt door (medische) professionals.

Lees meer over Jongerenwebsite JouwGGD.nl

Bekijk ook

Ben jij digitaal in balans?

Ben jij digitaal in balans?

Scrollen, liken, appen, swipen, gamen en bingen: (online) media lijken onlosmakelijk verbonden met je offline leven. Heb jij het allemaal onder controle? Doe de zelftest

Lees meer over Ben jij digitaal in balans?
Bekijk jezelf door een roze bril

Bekijk jezelf door een roze bril

In de cursus 'door een roze bril leren kijken' van 99-gram.nl leer je hoe je actief stil kunt staan bij positieve gevoelens. Dit doe je in korte en leuke opdrachten verspreid over 6 weken.

Lees meer over Bekijk jezelf door een roze bril
Ontmoetings-app voor LHBTI-jongeren

Ontmoetings-app voor LHBTI-jongeren

Met de Jong&Out app kun je in contact komen met andere jongeren, wat je seksuele oriëntatie en genderidentiteit ook is. Door heel Nederland of juist bij jou in de buurt. Je kunt chatten in groepen of direct via een privéchat.

Lees meer over Ontmoetings-app voor LHBTI-jongeren

Wil je anoniem chatten met een jeugdverpleegkundige van JouwGGD voor advies, hulp of om gewoon je verhaal te vertellen?

Chat nu

De chat is nu gesloten. Via de Slowchat kun je bij een jeugdverpleegkundige van JouwGGD terecht voor advies, hulp of om gewoon je verhaal te vertellen.

Slowchat

Liever live chatten