Skip to content
300 reacties
40550 weergaves

in je blootje bij de dokter

wie van jullie is er al naakt moeten gaan bij de dokter? Ik recent bij de huidarts (dermatoloog) voor controle van huidvlekjes (ter preventie van huidkanker).  Dit gebeurt ook op de borsten en de billen dus moest ik deze kort even 'showen' voor de dokter.

19 jaar
13 jaren geleden

300 Reacties

  • Ik heb een paar weken geleden een medische keuring ondergaan voor mijn stage als docente.
    Meteen na het doornemen van de vragenlijst door de dokteres moest ik me volledig uitkleden. Ik heb de gehele keuring naakt moeten ondergaan.
    Eerst werd er bloed geprikt en moest ik een plas inleveren.
    Daarna werd ik gemeten en gewogen, gevolgd door het beluisteren van mijn hart en longen. Hierna werden mijn borsten onderzocht, gevolgd door een inspectie van mijn geslachtsorganen.
    Hierna mocht ik me weer aankleden en werd het onderzoek nabesproken door de dokteres.
    Ik ben volledig goedgekeurd en het onderzoek viel best wel mee

    22 jaar
    8 jaren geleden
  • omdat ik een paar jaar in belgie heb gewoont ben ik ook een keer op medisch schoolonderzoek geweest en anders als in nederland moet je daar wel uitkleden eerst bij de asitente tot je ondergoed daarna naar de dokter waar gelijk je bh af moest aan het eind van het onderzoek moest ik voor de dokter komen staan waarna deze ongevraagd het elastiek van mijn onderbroek na voren trok en in mijn onderbroek ging kijken ik heb dit als zeer onprettig ervaren

    18 jaar
    8 jaren geleden
  • In Nederland op scholen ga je nooit naakt. Gewoon de standard dingen: lengte/gewicht/ogen/paar vreemde vragen.. En klaar is kees. Dit geld voor jongens EN meiden.

    Bij peuters is dit iets anders, dan word je wel 1x van beneden bekeken. In ieder geval bij mij wel. Maar was zo klein.

    In België kan dit anders zijn, dat weet ik niet. En een SHS onderzoek komt ook "bijna" niet in NL voor. Ik "geloof" allen op internaten/privé scholen/bepaalde secretaresse opleidingen. Maar dat weet ik niet zeker.

    18 jaar
    8 jaren geleden
  • Worden bij de docentes de geslachtsorganen ook gecontroleerd

    17 jaar
    8 jaren geleden
  • Ik moest een keer bij m'n huisarts zijn voor pijn aan m'n bal. Het is een vrouw van ca. 30 en heel knap dus bij dat onderzoek kreeg ik al gauw een stijve. Komt goed uit zei ze, dan kan ik je piemel ineens onderzoeken op mogelijke kankergezwelletjes waardoor die natuurlijk nog harder werd en zelfs voorvocht eruit liep en een beetje sperma toen ze m'n voorhuid naar achter trok. Geeft niks zei ze, is normaal als een vrouw daar aan zit dus laat maar komen....Ze heeft daarna ook nog een paar bruine vlekjes onder m'n schaamhaar weggebrand net als met wratten. Ze deed er zo gewoon over dat het me ook niks meer kon schelen en ik helemaal op m'n gemak was. Heel fijne huisarts dus. Heeft iemand zoiets ook al eens meegemaakt?

    21 jaar
    8 jaren geleden
  • Bijna ongelooflijk hoe zo'n manlijke arts maar doet. Hij zal zelf vast nog nooit in zijn nakie, met een erectie omdat er zo'n leuke assistente bij stond, zelf nog nooit in zn nakie hebben hoeven staan. Zoals die vrouw het deed, zo hoort het gewoon altijd te gaan. Als je bloot moet, dan moet zo'n arts gewoon áltijd rekening houden met hoe zijn patiënt zich kan voelen. Zoals die man deed, voelt gewoon niet goed. Vrouwen zijn in dit soort dingen toch vaak gewoon wat invoelender

    19 jaar
    8 jaren geleden
  • Toen ik 18 was ben ik voor het eerst bij een dermatoloog in het ziekenhuis geweest. M'n huisarts had me daarheen gestuurd omdat een moedervlek was veranderd en was gaan jeuken. Vorig jaar ben ik opnieuw geweest voor een controle die voortaan ieder jaar moet gebeuren. Hoewel er nieuwe moedervlekken zijn bijgekomen was de uitslag wel goed.
    Alleen ik verbaas me over de wijze waarop het onderzoek plaats vindt. Ik denk toch dat die doktoren niet altijd goed beseffen dat daar een patiënt staat voor wie zo'n onderzoek (zeker in het begin) niet alledaags is en daar zouden ze toch wel eens wat meer rekening mee kunnen houden.
    De eerste keer wist ik niet hoe het onderzoek zou gaan en dat is mss maar goed ook. Ik zou dagen vooraf poepzenuwachtig zijn geweest en niet hebben kunnen eten en slapen. Mss ook zou ik wel niet zijn gegaan. Maar toen wist ik het niet en werd ermee overvallen. In een kleedkamertje moest ik een schortje aandoen maar daaronder moest alles uit. Ik de behandelkamer las de (mannelijke) dokter de brief van mn huisarts. Na enkele vragen en invullen van een formulier moest de schort uit en werd ik letterlijk van top tot teen onderzocht 'Je huid is je grootste orgaan', verklaarde hij zich nader…. Iedere centimeter, dus ook onder m'n haren en onder m'n borsten, tussen m'n tenen, onder m'n voeten en tussen m'n billen werd gekeken. Echt ieder plekje werd nader bekeken en aangetekend. Daarna werd ik op de foto gezet aan voorzijde, achterzijde en zijkanten. Helemaal bloot dus. Bij dit onderzoek was ook heel de tijd een assistente aanwezig die de aantekeningen maakte.
    Hoewel alles snel en professioneel gebeurde (en ook wel logisch en goed dat je helemaal wordt bekeken) was ik verrast en voelde me onaangenaam bloot.
    Vorig jaar had ik een vrouw als dermatoloog die klaarblijkelijk zich wat beter in een patiënt kan verplaatsen. Natuurlijk moest ik me ook uitkleden, maar m'n slip mocht aanblijven. Pas aan het eind moest die even omlaag. En ook bij de foto's die opnieuw werden gemaakt had ik die weer aan (omdat daaronder geen plekjes waren die op de foto moesten).
    Persoonlijk vond ik dit 2e onderzoek een stuk aangenamer. Wellicht omdat het ook een vrouw was en misschien speelt hierbij ook dat ik erger had verwacht maar toch ook dat je niet onnodig de hele tijd in je blote billen staat. Zo kan het dus ook.
    Daar zouden de doktoren wel eens wat meer aan mogen denken en rekening houden met de gevoelens van de patiënt. Niemand vraagt daar naar. Klaarblijkelijk is er geen standaard of protocol waarin vast ligt hoe zo'n onderzoek verloopt. Vreemd en niet patient-vriendelijk. Ben benieuwd hoe het nu over 2 maanden zal gaan als ik weer terug moet. Iemand hier ook ervaring mee?

    20 jaar
    8 jaren geleden

  • Ik heb paar maand geleden uitstrijkje laten maken bij gynaecoloog moest alleen mijn lange broek en mijn slipje maar uitdoen voor uitstrijkje,bovenkleding en bh mocht ik aanhouden daarvoor,vorige week ben ik naar een gewone huisarts geweest hier in mijn buurt waar ik op kot zit voor een voorschriftje voor mijn anticonceptiepil,,na een paar vraagjes te stellen zegde de arts (was vrouwelijke huisarts)dat ik mij is helemaal mocht uitkleden voor een klein onderzoekje vooraf te gaan,moest mij daar helemaal uitkleden wel,slipje uit,bovenkleding uit en bh ook uit ,ik moest helemaal bloot voor haar te voorschijn komen wel,vond het ook beetje ongewent wel toen.. Heb nu gehoord van anderen dat dat nogal kan verschillen tussen huisartsen: van de een moogt ge de bovenkleding aanhouden en van de ander moet ge echt helemaal bloot, ook zo helemaal zonder schortje aan ofzo. Waarom is da zo verschillend? Was al wa blij dat t een vrouwelijke arts was.

    22 jaar
    8 jaren geleden
  • In de herfst kreeg ik last van mijn benen als ik wat verder ging lopen. De onderbenen gingen dan pijn doen. In december ben ik hiervoor bij een vervangend huisarts geweest (m'n eigen huisarts was op vakantie). Hij hoorde mijn klachten aan en stelde enkele vragen. Daarna wilde hij me onderzoeken. Ik kon naar de behandelkamer ernaast en moest daar alvast m'n schoenen, sokken en broek uitdoen. Toen de dokter binnenkwam zei hij dat ik op de behandeltafel kon gaan liggen. Hij pakte een stethoscoop en zei dat hij naar de bloedvaten in mijn liezen wilde luisteren. Ik had een slip aan met langere pijpen die strak zaten en hij probeerde een pijp omhoog te trekken om bij m'n lies te kunnen. Dat lukte echt niet en daarom vroeg hij me om m'n slip wat te laten zakken. Ik deed die omlaag tot op m'n bovenbenen waarna hij de stethoscoop op een ader in mijn rechter lies probeerde te drukken. Dat lukte ook nog niet zo makkelijk omdat m'n slip best nog strak om mijn bovenbenen zat en mijn benen dus tegen elkaar zaten. Na mijn lies te hebben geluisterd, ging de stethoscoop naar de binnenzijde van mijn enkel om daar naar een ader te luisteren. Dat ging niet goed denk ik want hij zei dat mijn broekje te strak zat en waarschijnlijk de aders dicht drukte. Die moet toch even uit zei hij terwijl hij mijn slip bij de rand pakte en helemaal uit trok en naast me legde. Daar lag ik toen, helemaal in m'n blote billen. Hij heeft daarna nogmaals met die stethoscoop in mijn rechter lies geluisterd (been een beetje naar buiten geduwd zodat hij de ader beter kon vinden) en toen ook nog aan m'n enkel. Na mijn rechter been volgde hetzelfde bij mijn linker lies en -enkel. En na het luisteren met die stethoscoop ging hij met 2 vingers voelen op diezelfde plaatsen naar de hartslag. Ik vond dat alles nogal genant. Ik lag daar zo bloot vanonder en hij zat bijna met die vingers bij m'n poes. Natuurlijk niet helemaal. Die arts bleef gewoon professioneel en correct. Maar ik had dat alles toch niet verwacht. Ik krijg nu volgende week een verder onderzoek van mijn bloedvaten in het ziekenhuis.

    21 jaar
    8 jaren geleden
  • Ik moest ook naar de dokter omdat ik vaak jeuk bij mijn vagina heb. Eerst ging hij mij van alles vragen en of ik het al met jongens had gedaan en of ik met dingen in mn vagina doe. Toen moest ik zonder onderbroek op de onderzoektafel gaan liggen met mijn benen in die dingen zodat ik helemaal met mijn benen wijd lag. Ik schaamde me hartstikke dood. En toen ging hij met een lampje in me kijken. Het deed geen pijn maar echt zo schamen dat hij in mijn kut zat te kijken. Ik heb zalf gekregen en nu gelukkig geen jeuk meer.

    13 jaar
    8 jaren geleden
  • MEISJE 16 MOEST JE DANOOK ALLES UITDOEN MIJN MOEDER ZEGT DAT IK OK MOET GAAN NAAR DE GYENAECOLOOG WAT MOET JE DAN DOEN ?JE HELEMAAL UITKLEDEN EN DAAR DAN ALLES LATEN ZIEN AAN DE DOKTER ?BEN IK WEL BANG VAN VOOR MIJN GESLACHTSORGANEN AAN EEN VREEMDE DOKTER TE LATEN ZIEN EN ALS ZE ER AAN KOMEN VIES .

    14 jaar
    8 jaren geleden
  • Vooral genant meisje 14. Duurt ook best lang en was ook niet heel warm. :(

    16 jaar
    8 jaren geleden
  • WAS HET ZO KOUD EN ERG BIJ DE GYNAECOLOOG MEISJE VAN 16 JAAR DNEK DAT HET NIET LEUK IS DAAR ?

    14 jaar
    8 jaren geleden
  • Onlangs bij de gynaecoloog. Brrrr...

    16 jaar
    8 jaren geleden
  • Keken ze alleen naar jullie kruis of ook naar je kont?

    15 jaar
    8 jaren geleden
  • Ik had dezelfde ervaring als @meisje 18 van hierboven.
    Aleen op het laatst werd mijn broekje omlaag getrokken zodat het op de grond viel. Ik moest het daarna zelf oprapen en kon me weer terug aankleden.

    19 jaar
    8 jaren geleden
  • omdat ik een jaar in belgie onderwijs gevolgd heb moest ik een keer voor medisch schoolonderzoek naar het clb. eerst bij de assitente uitkleden tot ondergoed waarna je werd gewogen en gemeten daarna wachten in de hal tot de arts je kwam roepen om mee te komen. na een kort gesprek moest ik mijn bh afdoen en heeft de arts mij volledig onderzocht, aan het eind van het onderzoek vroeg ze of ik even voor haar wilde komen staan waarna ze ongevraagd het elastiek van mijn onderbroek naar voren trok om er even in te kunnen kijken.ik heb het onderzoek en vooral het volledig naakt moeten als bijzonder onprettig ervaren ten tijden van het onderzoek zat ik in de derde van het middelbaar en was 15 jaar oud.

    18 jaar
    8 jaren geleden
  • @meisje18, hoe oud was je toen en waarom moest jij je kleren uittrekken?

    19 jaar
    8 jaren geleden
  • Ik heb ooit mijn kleren moeten uitdoen toen ik langs de schoolarts moest. Dat vond ik wel heel spannend, want het was in een kleiner leslokaal, waarbij er in de deur gewoon een raam zit. Hopelijk heeft niemand mij toen naakt gezien.... (ik stond met mijn rug naar de deur).

    18 jaar
    8 jaren geleden
  • @meisje 17. Ja, ze zien je naakt, nou én? Lees eerdere reacties. En dan zien ze je naakt tijdens zo'n keuring, wat maakt het nou eigenlijk uit?

    19 jaar
    8 jaren geleden

Plaats een reactie

Maximaal twee cijfers (99). Ben je jonger dan 10, zet dan een 0 voor je leeftijd.
@
Je e-mailadres is niet zichtbaar voor anderen.

Je e-mailadres wordt alleen gebruikt om je deze mails te kunnen sturen en nergens anders voor. Je kan je altijd weer afmelden via een link in de mail.

Ik heb de privacy-informatie gelezen en ga ermee akkoord

Anoniem en gratis hulp of advies?

Jongerenwebsite JouwGGD.nl

Jongerenwebsite JouwGGD.nl

Op JouwGGD.nl vind je betrouwbare informatie over gezondheid, relaties, lichaam, seks, gevoel, alcohol roken drugs en media. De informatie is gecheckt door (medische) professionals.

Lees meer over Jongerenwebsite JouwGGD.nl

Bekijk ook

Ben jij digitaal in balans?

Ben jij digitaal in balans?

Scrollen, liken, appen, swipen, gamen en bingen: (online) media lijken onlosmakelijk verbonden met je offline leven. Heb jij het allemaal onder controle? Doe de zelftest

Lees meer over Ben jij digitaal in balans?
Bekijk jezelf door een roze bril

Bekijk jezelf door een roze bril

In de cursus 'door een roze bril leren kijken' van 99-gram.nl leer je hoe je actief stil kunt staan bij positieve gevoelens. Dit doe je in korte en leuke opdrachten verspreid over 6 weken.

Lees meer over Bekijk jezelf door een roze bril
Ontmoetings-app voor LHBTI-jongeren

Ontmoetings-app voor LHBTI-jongeren

Met de Jong&Out app kun je in contact komen met andere jongeren, wat je seksuele oriëntatie en genderidentiteit ook is. Door heel Nederland of juist bij jou in de buurt. Je kunt chatten in groepen of direct via een privéchat.

Lees meer over Ontmoetings-app voor LHBTI-jongeren

Wil je anoniem chatten met een jeugdverpleegkundige van JouwGGD voor advies, hulp of om gewoon je verhaal te vertellen?

Chat nu

De chat is nu gesloten. Via de Slowchat kun je bij een jeugdverpleegkundige van JouwGGD terecht voor advies, hulp of om gewoon je verhaal te vertellen.

Slowchat

Liever live chatten