Skip to content
6 reacties
562 weergaves

niet meer willen menstrueren

Hoi meiden op het forum,

Ik heb me de laatste tijd afgevraagd of het wel nodig is dat ik elke maand ongesteld word. Het gedoe met tampons en maandverband, soms eens lekken in bed, me moe voelen, pijn in de buik, misselijk tot brakens toe, het heeft eigenlijk allemaal geen zin nu. Ik ben toch nog niet aan kinderen toe. Dat stel ik nog wel enkele jaren uit. Dus waarom nog elke maand ongesteld zijn?

Er bestaan spiraaltjes waardoor je niet meer ongesteld wordt, dacht ik. Dat lijkt me ideaal. Geen gedoe meer, geen pijn of ongemak. Ik las eens een artikel waarin een vrouw zei dat menstrueren haar vrouwelijk deed voelen, en dat ze dat niet wou missen. Maar ik heb dat niet, ook als ik niet ongesteld word zal ik me nog steeds vrouw voelen. Ik heb dan nog altijd mijn vrouwelijke lichaam, vagina en borsten, en kan nog altijd klaarkomen als een vrouw (meerdere keren na elkaar). En met zo'n spiraaltje kan ik ook niet ongewenst zwanger worden.

Mis ik iets? Voor ik naar de dokter ga, wou ik het toch nog even vragen aan meiden die me zijn voorgegaan. Als je je ongesteldheid tijdelijk goodbye gezegd hebt, hoe is dat uitgedraaid voor jou? Heb je er andere ongemakken in de plaats door gekregen? Verlies je echt geen bloed meer, of soms toch nog een beetje? Heeft het geen gevolgen voor je vruchtbaarheid later als je er nu voor kiest om (meerdere jaren) niet te menstrueren? Zou je het opnieuw doen?

Maak me wijzer!

18 jaar
12 dagen geleden

6 Reacties

  • Als je wel of niet ongesteld wordt met hormonen hangt ook van je lichaam gewicht af,Een paar meiden in het team hebben o.a mirena spiraal die je 8 jaar mee gaat.De Kyleena spiraal gaat 5 jaar mee.De meiden zijn na 5 a11 maand nog gewoon licht ongesteld.De pil meiden scoren beter en hebben veel minder doorbraak bloedingen met weinig afscheiding.Verder heeft de hormonen spiraal maar 1 hormoon progestageen wat meer afscheiding geeft met gevoeliger borsten.Daarbij klagen de meiden over gevoeliger te zijn voor schimmel infectie.Je zou ook eerst de mini pil 1 hormoon progestageen kunnen gebruiken om te zien hoe je lichaam reageert voordat je aan de hormonen spiraal gaat.Persoonlijk ieder vrouw is anders en reageert anders op hormonen.Ben sinds 5 weken aan de mini pil om te kijken hoe het bevalt.succes met de keuze

    18 jaar
    7 dagen geleden
  • Ts hier, ja spiraaltje is wat ik eigenlijk wil, niet meer ongesteld zijn en beschermd tegen zwangerschap zonder dat ik elke dag eraan moet denken om mijn pil te nemen (verdenk mezelf ervan dat ik het wel eens zou kunnen vergeten)...

    18 jaar
    11 dagen geleden
  • met een spiraaltje wordt je ook niet meer ongesteld een vriendin van mijn heeft dat ook

    17 jaar
    11 dagen geleden
  • er zijn pillen met hormonen en dan heb je niet je maandelijkse .

    22 jaar
    12 dagen geleden
  • Mij lijkt het ergens gevaarlijk. Ik snap je dat je niet ongesteld wilt worden ( ben het zelf nog niet ) het is wel iets wat je tegen houd wat je lichaam een gewoonte heeft gemaakt en miss kan het uitlopen op iets gevaarlijks!!

    11 jaar
    12 dagen geleden
  • Ik ken een meisje die een pil gebruikt waardoor je menstruatie onderdrukt wordt en uitblijft. Dus er is geen eisprong. Ik weet niet hoe het exact werkt, hormonaal gezien: worden de natuurlijke hormonen onderdrukt of worden er anti-eisprong hormonen toegevoegd, of nog anders? En ik weet ook niet wat de nevenwerkingen en risico's zijn, op korte en lange termijn?

    Misschien kan je daar eens verder naar zoeken, of vragen aan de dokter of gynaecoloog?

    Veel hogere dieren zijn ook maar eenmaal per jaar vruchtbaar. Dus het is een beetje vreemd dat mensen dat elke maand zijn.

    22 jaar
    12 dagen geleden

Plaats een reactie

Maximaal twee cijfers (99). Ben je jonger dan 10, zet dan een 0 voor je leeftijd.
@
Je e-mailadres is niet zichtbaar voor anderen.

Je e-mailadres wordt alleen gebruikt om je deze mails te kunnen sturen en nergens anders voor. Je kan je altijd weer afmelden via een link in de mail.

Ik heb de privacy-informatie gelezen en ga ermee akkoord

Anoniem en gratis hulp of advies?

Jongerenwebsite JouwGGD.nl

Jongerenwebsite JouwGGD.nl

Op JouwGGD.nl vind je betrouwbare informatie over gezondheid, relaties, lichaam, seks, gevoel, alcohol roken drugs en media. De informatie is gecheckt door (medische) professionals.

Lees meer over Jongerenwebsite JouwGGD.nl

Bekijk ook

Ben jij digitaal in balans?

Ben jij digitaal in balans?

Scrollen, liken, appen, swipen, gamen en bingen: (online) media lijken onlosmakelijk verbonden met je offline leven. Heb jij het allemaal onder controle? Doe de zelftest

Lees meer over Ben jij digitaal in balans?
Bekijk jezelf door een roze bril

Bekijk jezelf door een roze bril

In de cursus 'door een roze bril leren kijken' van 99-gram.nl leer je hoe je actief stil kunt staan bij positieve gevoelens. Dit doe je in korte en leuke opdrachten verspreid over 6 weken.

Lees meer over Bekijk jezelf door een roze bril
Ontmoetings-app voor LHBTI-jongeren

Ontmoetings-app voor LHBTI-jongeren

Met de Jong&Out app kun je in contact komen met andere jongeren, wat je seksuele oriëntatie en genderidentiteit ook is. Door heel Nederland of juist bij jou in de buurt. Je kunt chatten in groepen of direct via een privéchat.

Lees meer over Ontmoetings-app voor LHBTI-jongeren

Wil je anoniem chatten met een jeugdverpleegkundige van JouwGGD voor advies, hulp of om gewoon je verhaal te vertellen?

Chat nu

De chat is nu gesloten. Via de Slowchat kun je bij een jeugdverpleegkundige van JouwGGD terecht voor advies, hulp of om gewoon je verhaal te vertellen.

Slowchat

Liever live chatten