Skip to content
12 reacties
1427 weergaves

Voordeurincontinentie, wie kent dat?

Ik moest heel dringend dus liep hard door en dacht het wel te halen. Bij de deur moest ik even stilstaan en toen hield ik het helemaal niet meer op. Mijn moeder zag me binnen komen en ik moest het dus verstellen. Die haalde haar schouders er over op en zei dat het voordeursincontinentie was en zij had het ook. Voor mij was het de 2e keer,, maar gelukkig bij de eerste was niemand thuis.
Wie heeft of kent dit ook en wat kun je dan doen om het nog 20 secondjes in te houden?. Je benen en lippen daar dichtknellen helpt dus niet, ook niet als je met je handen helpt.

18 jaar
16 dagen geleden

12 Reacties

  • Jongen van 21

    Je weet dat je dat niet kan maken en toch laat je het gaan dan moet het wel heel heel erg zijn geweest.
    Je bent er wel weer heel eerlijk over.

    13 jaar
    9 dagen geleden
  • Je hebt helemaal gelijk @M13. Ik was 19 en dan mag dat niet meer gebeuren. Veel te lang proberen op te houden. Kramp was te erg ik moest het laten gaan. Schaam me er nu nog om maar dat zal ts ook wel. We zijn ook de enige niet.

    21 jaar
    11 dagen geleden
  • Je hebt helemaal gelijk @M13. Ik was 19 en dan mag dat niet meer gebeuren. Veel te lang proberen op te houden. Kramp was te erg ik moest het laten gaan. Schaam me er nu nog om maar dat zal ts ook wel. We zijn ook de enige niet.

    21 jaar
    11 dagen geleden
  • Dat overkomt je een enkele keer in je leven j21. Maar je weet niet wanneer, dus moet je altijd een incontinentie broekje aan. Ik moet daar niet aan denken. Kom ik daar een leuke jongen tegen. Lekker zoenen daar en ga ik met hem naar huis. Doen we onze broek uit en sta ik daar in een luierbroekje. Help nee dat wil je toch niet mee maken. Dan maar het risico dat ik een keertje in mn broek pis.

    20 jaar
    11 dagen geleden
  • Jongens van 21 en 22

    Hoe oud waren jullie toen je in broek plaste?
    Het is toch ook wel logies dat als je zus dat ziet dat ze die opmerking maakt. Dat mag nog een keer gebeuren als je 6 bent maar daarna toch niet meer. Helpt knijpen niet of gaat dat pijn doen? Dat kan je dan toch wel eventjes hebbén.Je was er bijna.

    13 jaar
    11 dagen geleden
  • Ik heb iets dergelijks met liftdeuren. Wanneer die achter me dicht gaan, moet ik plots heel erg plassen zelfs al ben ik nog maar net geweest.

    22 jaar
    11 dagen geleden
  • Ik ben een jongen, maar ik heb dat ook gehad. Ik moest zo heel erg dat ik het laatste stukje naar huis raar huppelend moest lopen. Dan moet je steeds je gewicht verplaatsen om het nog op te kunnen houden. En dan sta je stil bij de deur en ik kneep wel via mijn broekzak maar het spoot er toch uit zo groot was de druk. Ik moest dus ook met een vuurode kop zeggen dat ik een ongelukje had. Ik had gewoon door moeten huppelen toen ik mijn sleutels pakte of beter een kwartier eerder ergens moeten plassen. Alleen mijn zusje heeft me gepest verder niets. Toegegeven dat ik een kleuter was.
    Daarvoor een luier of zo gaan omdoen is onzin. Gewoon zorgen dat je het zover niet meer laat komen.

    21 jaar
    12 dagen geleden
  • Ik ken het helaas ook. Soms na het uitgaan of een lange dag kan het wel eens mis gaan.

    Soms zou het handig zijn om dan voor de zekerheid van die tena/always broekjes te dragen ook bijvoorbeeld met grote drukke events waar plassen niet altijd snel kan zoals op Koningsdag.

    Alleen, zo beschamend om die broekjes te kopen. Hoe, waar doen, kopen jullie dit? Het gevoel dat je in een winkel bent en je hebt zo'n pak in je handen en iedereen die naar je kijkt, hoe gaan jullie daar mee om?

    22 jaar
    13 dagen geleden
  • Hey, ik herken dit helemaal! Ik heb zelf ook weleens last van voordeurincontinentie gehad, en het is echt zo'n ongemakkelijke situatie. Het lijkt alsof je het onder controle hebt en dan ineens, bam, daar gaat het mis bij de voordeur. Ik probeer altijd zo snel mogelijk naar de wc te rennen, maar soms is het gewoon te laat.

    19 jaar
    14 dagen geleden
  • Ik niet, maar wel een minuut voor ik thuis was hier In de straat. Wat m21 zegt, je moet niet stil gaan staan. Ik hield het toch niet en je trekt aandacht. Zo snel mogelijk naar het toilet ook al doe je het al in je broek en gewoon lopen alsof er niets gebeurt. Voortaan op tijd gaan.

    20 jaar
    15 dagen geleden
  • Ik gebruik wel eens luiers als ik soms lang weg ben van huis.

    23 jaar
    15 dagen geleden
  • Hey ik had daar ook vaak last van. Het is iets mentaal want ze ziet de deur Als bestemming. Wat kan helpen is bijvoorbeeld de wc als voordeur in te beelden en als je dan voor de deur staat niet stil gaan staan. Ik heb nu nog wel dat ik begin te plassen als ik de badkamer binnen loop. Maar dan kan ik nog snel op de wc gaan of onder de douche

    21 jaar
    16 dagen geleden

Plaats een reactie

Maximaal twee cijfers (99). Ben je jonger dan 10, zet dan een 0 voor je leeftijd.
@
Je e-mailadres is niet zichtbaar voor anderen.

Je e-mailadres wordt alleen gebruikt om je deze mails te kunnen sturen en nergens anders voor. Je kan je altijd weer afmelden via een link in de mail.

Ik heb de privacy-informatie gelezen en ga ermee akkoord

Anoniem en gratis hulp of advies?

Jongerenwebsite JouwGGD.nl

Jongerenwebsite JouwGGD.nl

Op JouwGGD.nl vind je betrouwbare informatie over gezondheid, relaties, lichaam, seks, gevoel, alcohol roken drugs en media. De informatie is gecheckt door (medische) professionals.

Lees meer over Jongerenwebsite JouwGGD.nl

Bekijk ook

Ben jij digitaal in balans?

Ben jij digitaal in balans?

Scrollen, liken, appen, swipen, gamen en bingen: (online) media lijken onlosmakelijk verbonden met je offline leven. Heb jij het allemaal onder controle? Doe de zelftest

Lees meer over Ben jij digitaal in balans?
Bekijk jezelf door een roze bril

Bekijk jezelf door een roze bril

In de cursus 'door een roze bril leren kijken' van 99-gram.nl leer je hoe je actief stil kunt staan bij positieve gevoelens. Dit doe je in korte en leuke opdrachten verspreid over 6 weken.

Lees meer over Bekijk jezelf door een roze bril
Ontmoetings-app voor LHBTI-jongeren

Ontmoetings-app voor LHBTI-jongeren

Met de Jong&Out app kun je in contact komen met andere jongeren, wat je seksuele oriëntatie en genderidentiteit ook is. Door heel Nederland of juist bij jou in de buurt. Je kunt chatten in groepen of direct via een privéchat.

Lees meer over Ontmoetings-app voor LHBTI-jongeren

Wil je anoniem chatten met een jeugdverpleegkundige van JouwGGD voor advies, hulp of om gewoon je verhaal te vertellen?

Chat nu

De chat is nu gesloten. Via de Slowchat kun je bij een jeugdverpleegkundige van JouwGGD terecht voor advies, hulp of om gewoon je verhaal te vertellen.

Slowchat

Liever live chatten