Skip to content
6 reacties
1412 weergaves

Eerste keer gynaecoloog HELP

Heeyy, ik ben een meisje van 17 en moet donderdag voor het eerst naar de gynaecoloog voor een inwendig onderzoek en ik vind het echt doodeng! Ik heb al best lang last van buikpijn en heel veel bloedverlies tijdens mijn ongesteldheid, de huisarts had me meteen al doorverwezen. Het lijkt me echt heel naar en pijnlijk, ik heb namelijk ook nog nooit seks gehad. Hoe was dit bij jullie en hebben jullie tips??

Groetjesss!

17 jaar
3 maanden geleden

6 Reacties

  • Gelukkig viel het dus mee. En een vrouwelijke arts is ook prettiger. Heeft zij nog een oorzaak kunnen vinden?

    16 jaar
    3 maanden geleden
  • Gek gevoel, oncomfortabel, logisch dat je dat zo voelde. Vingers die je onderzoeken en een eendenbek die je kutje opent, nee, leuk is anders. Maar, top dat ze gewoon aardig voor je waren.

    22 jaar
    3 maanden geleden
  • Ik heb het gehad! En eerlijk is eeelijk, het viel me alles mee! Ik was heel gespannen, maar de arts was echt lief en snapte dat ik het eng vond. Toen ik eenmaal op die stoel lag mocht ik zelf aangeven of ik er klaar voor was en zij deed alles heel voorzichtig. Ik heb alleen van het inbrengen van de eendenbek wat gevoeld, voor de rest beetje buikpijn alsof je ongesteld bent. Het onderzoek via je poepgaatje en kutje voelde wel even heel gek en oncomfortabel, maaaar ik heb het overleefd!!

    17 jaar
    3 maanden geleden
  • Goed dat je het hier durft te benoemen. En ja, het is natuurlijk spannend, of zoals jij zegt: doodeng. Je zegt niet precies waar dat voor jou inzit, maar wel dat het je heel naar en ook pijnlijk lijkt. Zo'n inwendig onderzoek laat je je niet zomaar doen, en ja, ergens zou het makkelijker kunnen zijn als je al seks zou hebben gehad. Maar, als jij je vingert, ga je dan nooit met een, of twee, vingers in je kutje, op zoek naar waar je g-spot zit, pal onder je clitknopje dus. Dat kan maken dat je al wat vertrouwder bent met als er iets je vagina ingaat. Wat boven al gezegd werd, geef aan dat je het doodeng vind en dat je bang bent dat het pijn doet, dat helpt echt, maakt dat de gynaecoloog meer tijd neemt, en extra rustig de voorverwarmde en inderdaad wellicht wat kleinere speculum (eendenbek) inbrengt.

    Weet trouwens, klinkt misschien gek, dat manlijke gynaecologen zich geregeld beter in het ongemakkelijke gevoel van een, jonge, patiënte weten te v verplaatsen, waar vrouwelijke artsen nog wel eens willen doorgaan, er niet teveel poeha van willen maken.

    ik schaamde me dood toen ik voor het eerst met mijn benen wijd open en bloot in zo'n stoel moest gaan liggen, met ook nog eens een felle lamp erop. Maar, elke stap werd goed toegelicht en ik mocht ook meekijken met een spiegel. Best heel gek om je eigen vagina geopend te zien staan. Maar al vond ik het heel ongemakkelijk, pijnlijk was het geen moment. En vooral ook, ik werd heel professioneel geholpen, zo'n inwendig onderzoek goed laten verlopen is ook gewoon hun vak he?

    Laat je achteraf nog even horen hoe het ging?

    22 jaar
    3 maanden geleden
  • Ik heb nog nooit zo'n onderzoek gehad, maar ik weet wel dat ze rekening houden als jij zegt dat je nog maagd bent. Dan nemen ze en kleinere eendenbek en doen ze extra voorzichtig.
    Leuk is het niet maar jij wilt toch ook dat het probleem verholpen wordt

    16 jaar
    3 maanden geleden
  • Hier gekantelde baarmoeder en ook veel problemen met maandelijkse periode .
    Gewoon aangeven dat dit je 1e x bij gyn is en dat Je er tegenop ziet . Ik vond het ook eng en zeker wat ik allemaal mee gemaakt heb ik het verleden.
    Maar alles word vtv goed uitgelegd en ontspan Je heel goed ( makkelijker gezegd dan gedaan )
    Heel veel sterkte .

    17 jaar
    3 maanden geleden

Plaats een reactie

Maximaal twee cijfers (99). Ben je jonger dan 10, zet dan een 0 voor je leeftijd.
@
Je e-mailadres is niet zichtbaar voor anderen.

Je e-mailadres wordt alleen gebruikt om je deze mails te kunnen sturen en nergens anders voor. Je kan je altijd weer afmelden via een link in de mail.

Ik heb de privacy-informatie gelezen en ga ermee akkoord

Anoniem en gratis hulp of advies?

Jongerenwebsite JouwGGD.nl

Jongerenwebsite JouwGGD.nl

Op JouwGGD.nl vind je betrouwbare informatie over gezondheid, relaties, lichaam, seks, gevoel, alcohol roken drugs en media. De informatie is gecheckt door (medische) professionals.

Lees meer over Jongerenwebsite JouwGGD.nl

Bekijk ook

Ben jij digitaal in balans?

Ben jij digitaal in balans?

Scrollen, liken, appen, swipen, gamen en bingen: (online) media lijken onlosmakelijk verbonden met je offline leven. Heb jij het allemaal onder controle? Doe de zelftest

Lees meer over Ben jij digitaal in balans?
Bekijk jezelf door een roze bril

Bekijk jezelf door een roze bril

In de cursus 'door een roze bril leren kijken' van 99-gram.nl leer je hoe je actief stil kunt staan bij positieve gevoelens. Dit doe je in korte en leuke opdrachten verspreid over 6 weken.

Lees meer over Bekijk jezelf door een roze bril
Ontmoetings-app voor LHBTI-jongeren

Ontmoetings-app voor LHBTI-jongeren

Met de Jong&Out app kun je in contact komen met andere jongeren, wat je seksuele oriëntatie en genderidentiteit ook is. Door heel Nederland of juist bij jou in de buurt. Je kunt chatten in groepen of direct via een privéchat.

Lees meer over Ontmoetings-app voor LHBTI-jongeren

Wil je anoniem chatten met een jeugdverpleegkundige van JouwGGD voor advies, hulp of om gewoon je verhaal te vertellen?

Chat nu

De chat is nu gesloten. Via de Slowchat kun je bij een jeugdverpleegkundige van JouwGGD terecht voor advies, hulp of om gewoon je verhaal te vertellen.

Slowchat

Liever live chatten