Skip to content
29 reacties
2374 weergaves

krijgt iedereen schaamhaar?

Hoihoi. Ik zit in de eerste klas van vmbo lt. Ik ben al een jaar ongesteld, heb wel borsten maar draag nog geen bh. Ik heb nog geen schaamhaar. Wij moeten na gym verplicht douchen. We hebben gym met een tweede klas. Ik kijk best wel naar andere meisjes. In onze klas zijn er al veel die schaamhaar hebben en van de tweede bijna allemaal of scheren het weg. Krijgt iedereen dat of zijn er ook mensen die daar kaal blijven? Ik weet nog niet wat ik mooi vind. Ik heb wel eens een meisje in het zwembad gezien waar haar uit haar badpak kwam. Dat vind ik vies.

12 jaar
5 maanden geleden

29 Reacties

  • Ik heb de afgelopen maanden opeens veel haar gekregen. Het was bijna niks, een beetje dons. Nu scheer ik het allemaal weg anders vind ik het echt niet fris. Hopelijk duurt het bij jou nog lang.

    12 jaar
    4 maanden geleden
  • Ik heb best wel een bos schaamhaar als ik het laat groeien. Kreeg het toen ik 13 was. Eerst was het maar een beetje, toen ik 14 was had ik een dik bos. Op school en op hockey waren de meeste meisjes geschoren wat ik ook ging doen. Nu altijd kaal. Voelt veel lekkerder en staat ook veel mooier.

    15 jaar
    4 maanden geleden
  • @jongen 19. Op dit moment heb ik wel okselhaar. In de zomer scheer ik het wel of knip ik het kort. Liefst doe ik er niets aan.

    22 jaar
    5 maanden geleden
  • @M22 en heb je ook veel okselhaar?

    19 jaar
    5 maanden geleden
  • Ik heb een jonger zusje van net 18. We zijn allebei blond. Zij heeft heel licht schaamhaar, niet echt opvallend en ze heeft van nature niet veel. Terwijl ik een enorme bos schaamhaar heb en heel donker bruin bijna zwart. Wat je dus echt wel ziet. Ook zelfde ouders. Iedereen is verschillend en elk lichaam is weer anders

    22 jaar
    5 maanden geleden
  • M18
    Ik neem aan dat jullie 100% elkaars echte zussen zijn. Maar er kan toch verschil zijn door jullie ouders. Als jij wat meer lijkt op je vader ( of moeder) en je zus op de ander, dan is dat ook van invloed op jullie lichaamsontwikkeling. Misschien hebben jullie ook wat verschil in jullie borstomvang.
    Vind jij het dan heel erg dat je minder schaamhaar hebt?

    16 jaar
    5 maanden geleden
  • Ik heb zelf ook niet echt veel schaamhaar.
    Een beetje op mijn schaamlippen en boven mijn spleet.
    Mijn zus heeft wel een flinke bos schaamhaar, dus hoe het kan dat zij veel heeft en ik weinig?

    18 jaar
    5 maanden geleden
  • leuk toch m13
    hoeftie ook niet te scheren

    14 jaar
    5 maanden geleden
  • Sommige zijn gewoon iets later met schaamhaar. Mijn vriend is 14 en ook nog kaal.

    13 jaar
    5 maanden geleden
  • TS 12 iedereen kijkt als ze douchen doen ze ook bij mijn zusje en zij is 13 (ik heb het haar gevraagd). Maar als je jong bent kijk je meer omdat iedereen veranderd dan als je ouder bent (je veranderd niet meer zo).

    15 jaar
    5 maanden geleden
  • Ik ben een normaal Nederlands meisje. Ik werd pas ongesteld toen ik 15 was. Ik heb zelfs onderzoeken gehad of alles wel goed was. Ik heb heel weinig schaamhaar en okselhaar en mijn borsten stellen ook niet veel voor (A). Ik ben rood blond en moet ook goed oppassen in de zon. Vroeger ben ik veel gepest omdat ik veel sproeten had. In de zomer heb ik gewerkt in een animatieteam op een camping in Frankrijk. Daar heb ik een leuke meid leren kennen. Ik was nog nooit verliefd geweest en wist nog niets van mijn geaardheid. Het begon gewoon leuk als vriendinnen Zij had wel eerder een relatie gehad. Voor het eerst begon ik ook iets voor iemand te voelen. Het is helemaal aan tussen ons en ben ook uit de kast. Niemand keek er vreemd van op.

    Lieve ts. Je bent zoals je bent. Die haartjes komen bij jou ook wel. Weinig of veel, dat is afwachten. Je schrijft dat je naar meisjes kijkt. Doe wat je bent, hoe jij je voelt.

    17 jaar
    5 maanden geleden
  • Bij de meesten in onze klas vroeger begon het rond hun 12-13. Maar bij een paar pas rond 16 jaar. Vooral als je veel sport doet, en gezond eet (=met minder hormoon-achtige additieven), komt het pas later.

    En ja, sommigen van mijn vriendinnen hebben veel haar dat doorloopt tot op hun dijen en hun bilspleet als ze het niet scheren. En sommige anderen hebben maar een klein beetje op hun lippen. Het verschilt erg.

    Geen zorgen om maken, en geniet ervan dat je nog niet moet scheren.

    22 jaar
    5 maanden geleden
  • Kreeg vanaf mn 13e schaamhaar. Kaal geschoren tot mn 18e. Nu dus veel schaamhaar. Vind het teveel gedoe scheren en harsen. Pijn en geld niet waard. En ik vind het ook wel mooi staan bij mezelf en lekker zacht om doorheen te kroelen.

    22 jaar
    5 maanden geleden
  • Ik was al bijna 15 toen het begon te groeien en ongesteld worden kwam ook vrij laat. Ik ben licht blond en heb nog steeds weinig schaamhaar wat ook licht is. Mijn vriendin heeft zwart haar, zij trimt het. Ze heeft vaak een streepje, in de zomer gaat dat er ook af en in de winter wordt het wel eens een bos. Maar dan gaat het er al snel af.

    Ben jij verliefd op je bff? Of zijn jullie gewoon vriendinnen?

    19 jaar
    5 maanden geleden
  • Ik heb enkele jaren geleden een vriendin gehad die van oorsprong Mexicaans is en zij was toen 20 jaar.
    Zijn had heel weinig haargroei op.haar kutje en onder haar oksels.
    Een klein beetje op.haar schaamlippen en boven haar gleufje en dat was het.
    In het begin vond ze dat erg, aangezien de meeste meiden die ze kende wel behaard waren.
    Later was ze er wel.blij mee en was ze glad geschoten.

    21 jaar
    5 maanden geleden
  • Bij mij begon het toen ik 12 was te groeien. Heb het altijd geschoren want vindt het niet mooi. Had zelf ook al borsten toen het kwam dus heel normaal.

    16 jaar
    5 maanden geleden
  • Ik was 11, bijna 12 jaar.
    Maar jij hebt ook nog geen okselhaar, dus het komt bij jou gewoon op latere leeftijd.

    16 jaar
    5 maanden geleden
  • Ts m12 Zijn je borsten pijnlijk met gym of sporten dan heb je een bh nodig. Hoeft nog geen gewone bh te zijn maar een strakke top of sportbh werkt.

    15 jaar
    5 maanden geleden
  • Ik kreeg voor het eerst schaamhaar toen ik 11 was en had toen ook al een beetje borst.

    15 jaar
    5 maanden geleden
  • Hoihoi. Ik ben ts. Ik heb ook nog geen okselhaar. Mijn vriendin heeft het wel allebei maar zij is ook een half jaar ouder. Ze heeft niet veel haar daar. Ik wil het niet heel graag snel krijgen hoor. Hoe oud waren jullie toen het kwam?

    12 jaar
    5 maanden geleden

Plaats een reactie

Maximaal twee cijfers (99). Ben je jonger dan 10, zet dan een 0 voor je leeftijd.
@
Je e-mailadres is niet zichtbaar voor anderen.

Je e-mailadres wordt alleen gebruikt om je deze mails te kunnen sturen en nergens anders voor. Je kan je altijd weer afmelden via een link in de mail.

Ik heb de privacy-informatie gelezen en ga ermee akkoord

Anoniem en gratis hulp of advies?

Jongerenwebsite JouwGGD.nl

Jongerenwebsite JouwGGD.nl

Op JouwGGD.nl vind je betrouwbare informatie over gezondheid, relaties, lichaam, seks, gevoel, alcohol roken drugs en media. De informatie is gecheckt door (medische) professionals.

Lees meer over Jongerenwebsite JouwGGD.nl

Bekijk ook

Ben jij digitaal in balans?

Ben jij digitaal in balans?

Scrollen, liken, appen, swipen, gamen en bingen: (online) media lijken onlosmakelijk verbonden met je offline leven. Heb jij het allemaal onder controle? Doe de zelftest

Lees meer over Ben jij digitaal in balans?
Bekijk jezelf door een roze bril

Bekijk jezelf door een roze bril

In de cursus 'door een roze bril leren kijken' van 99-gram.nl leer je hoe je actief stil kunt staan bij positieve gevoelens. Dit doe je in korte en leuke opdrachten verspreid over 6 weken.

Lees meer over Bekijk jezelf door een roze bril
Ontmoetings-app voor LHBTI-jongeren

Ontmoetings-app voor LHBTI-jongeren

Met de Jong&Out app kun je in contact komen met andere jongeren, wat je seksuele oriëntatie en genderidentiteit ook is. Door heel Nederland of juist bij jou in de buurt. Je kunt chatten in groepen of direct via een privéchat.

Lees meer over Ontmoetings-app voor LHBTI-jongeren

Wil je anoniem chatten met een jeugdverpleegkundige van JouwGGD voor advies, hulp of om gewoon je verhaal te vertellen?

Chat nu

De chat is nu gesloten. Via de Slowchat kun je bij een jeugdverpleegkundige van JouwGGD terecht voor advies, hulp of om gewoon je verhaal te vertellen.

Slowchat

Liever live chatten