Skip to content
11 reacties
2861 weergaves

Logeren bij vriend

Ik heb dus al sinds groep 3 met mijn vriend. Vroeger was het nooit zo serieus enzo en was het meer gwn samen buitenspelen, maar ja nu wel gwn zoenen, maar niet meer dan dat. Ik had het er laatst met mijn moeder over dat ik weer graag bij hem wilde logeren (vroeger deden wie dit wel vaker, maar we hebben al niet meer gelogeerd sinds de basisschool eigenlijk). Mijn moeder zei dat ze het niet zo’n goed idee zou vinden want “ja weet maar nooit” en “ja zou zo zwanger kunnen worden”. Ik heb heus wel door dat als ik zou neuken met iemand ik natuurlijk zwanger kan worden, maar ik denk daar helemaal nog niet over na. Hoe kan ik mijn moeder zo ver krijgen dat ze me vertrouwd en ik toch bij hem mag logeren? (ik weet het beetje lang verhaal maar hoop dat iemand mij kan helpen)

14 jaar
6 maanden geleden

11 Reacties

  • I no that lastig lastig zo moeder.Heb mijn moeder voor blok gezet.Wat vindt de moeder van je vriend er van.De moeder van mijn vriend en ik zijn samen naar de sense gegaan.Deze lieve vriend moeder heeft de nuvaring betaald voor me.Deze adoptie moeder was slim en sprak er met mij over vrouwen zaken en wou
    haar ervaring met onverwacht zwanger.Mijn niet aandoen om met een simpele oplossing te verkomen.Na een maand bij mijn thuis gewoon op een middag lekker op je kamer samen wat leuks doen.Toen heb ik s'avond mijn moeder gevraagt om 20 euro voor de map pil.Sorry condoom was gescheurd.Tja toen keek ze me aan,Oke zei ik laat morgen wel een nood spiraal plaatsen.Toen stuurde ze me door naar de huisarts voor ac.Geintje zei ik mijn adoptie moeder heeft de ac geregeld.Toen moest er even gepraat worden, mamsie voelde zich een beetje voor schut gezet met een goede wake up call van kleine meiden worden groot.

    16 jaar
    5 maanden geleden
  • hoi jongen 22, ik zou wel kunnen vragen of hij bij mij kan blijven slapen, maar ik heb een hoogslaper (mn kamer is gwn te klein) en dan kunnen we niet bij elkaar liggen. Hij heeft wel een tweepersoonsbed, dus dat zou fijner zijn

    14 jaar
    5 maanden geleden
  • Ai, lastige situatie. Je moeder is beschermend maar ze zal moeten beseffen dat ze je een keer moet loslaten. Heb je al geprobeerd om het om te draaien, dat hij bij jou komt logeren? Misschien vind je moeder dat wel goed.

    Als je er met je moeder niet uit komt over het gebruik van de pil, dan kan je als je 16 bent zelf naar de huisarts. Je bent dan "medisch meerderjarig" en je ouders mogen dan niet meer beslissen over je medische behandelingen of je gegevens inzien. Op dit moment is er een vergoeding voor anticonceptie, in ieder geval tot je 18 bent. How dat is als je 16 bent moet je tegen die tijd even uitzoeken.

    22 jaar
    6 maanden geleden
  • Een paar lege pil strippen bij je vriendinnen scoren en in de vuilnis gooien.En een halfe pil strip bij je tampons leggen in de kast.Dan komt je moeder vrij snel bij je om vragen te stellen werkt heel goed.

    16 jaar
    6 maanden geleden
  • @TS: Anticonceptie bestaat niet alleen maar uit de pil hè. Je hebt ook een vrouwencondoom en een arts kan ook een spiraaltje plaatsen bijvoorbeeld.

    Misschien kan deze site je helpen om makkelijker met je moeder over seks te praten: https://www.allesoverseks.be/hoe-vertel-ik-mijn-ouders-dat-ik-seksueel-actief-ben

    En anders zelf (vrouwen)condooms kopen. Deze zijn echt niet zo duur hoor. Als je het via internet koopt kan je het bij een pakketpunt laten brengen, zodat niemand het ziet. Of je bestelt het bij bol.com ofzo, dan zit het in zo'n standaard bol-doos. Dan kan je natuurlijk makkelijk zeggen dat er heel iets anders inzit.

    22 jaar
    6 maanden geleden
  • hoi meisje 14 jaar. 2 doosjes condooms kopen,1 dicht laten, en 1 gebruiken die dichten aan je moeder laten zien, en die andere gebruiken... mocht het zo ver komen met je vriend..

    14 jaar
    6 maanden geleden
  • Allemaal heel erg bedankt voor de reacties! Ik mag van mn moeder helaas niet aan de pil (had het al vaker gevraagd omdat ik hele heftige klachten heb als ik ongesteld ben), ze zegt dat omdat er best veel hormonen in zitten het niet goed voor mij zou zijn. En over condooms kopen dat durf ik echt niet??

    14 jaar
    6 maanden geleden
  • Je moeder wilt nog geen oma worden, dus ik begrijp haar wel een beetje. Maar ze kent jou toch ook goed. Dan weet zij dat jij niet zomaar gaat neuken. Dat jullie wat aan elkaar gaan zitten is wel heel normaal. Let alleen op met zijn sperma of voorvocht zodat deze niet in je vagina komt. Misschien wordt het wel tijd dat jij aan de pil gaat. Daar zal je moeder het ook moeilijk mee hebben, maar je zal niet zo snel zwanger raken.

    16 jaar
    6 maanden geleden
  • Misschien even je vrouwen kwaal in de strijd gooien.Van mams ben ongesteld? En betrek haar wat meer er bij, van jouw (hevige) (onregelmatig) ongesteldheid.Geef daarbij aan dat je vriendinnen of girls talk de mini pil gebruiken voor de ongesteldheid.Dat de mini pil onveilig is voor anticonceptie bij onregelmatig pil inname zeggen ze bij ? o.a sport trainer
    Verder kun je haar de vraag voorleggen hoe je niet zwanger wordt.Dus misschien de huisarts.Of dat je moeder moet leren om je los te laten.Denk creatief en maak van haar antwoord een vraag terug.Veel succes er mee

    15 jaar
    6 maanden geleden
  • Ik vind het een rare reactie van je moeder. In plaats van het te ontmoedigen en je bang te maken dat je mogelijk zwanger wordt, kan ze je ook seksuele voorlichting geven en condooms en ook vrouwen anticonceptie voor je kopen. Het is immers heel normaal dat haar 14-jarige dochter aan seks begint te denken. Als het niet met deze vriend is, is het over een paar maanden misschien wel met iemand anders.

    Ik zou haar zeggen dat ze niet zo’n bekrompen, ouderwetse, preutse gedachtes erop na moet houden!

    22 jaar
    6 maanden geleden
  • Stom maar een idee om je moeder geruststellenden koop condooms. Of je ze gebruikt of niet. En laat het doosje zien na logeren of je iets gedaan hebben of niet.

    15 jaar
    6 maanden geleden

Plaats een reactie

Maximaal twee cijfers (99). Ben je jonger dan 10, zet dan een 0 voor je leeftijd.
@
Je e-mailadres is niet zichtbaar voor anderen.

Je e-mailadres wordt alleen gebruikt om je deze mails te kunnen sturen en nergens anders voor. Je kan je altijd weer afmelden via een link in de mail.

Ik heb de privacy-informatie gelezen en ga ermee akkoord

Anoniem en gratis hulp of advies?

Jongerenwebsite JouwGGD.nl

Jongerenwebsite JouwGGD.nl

Op JouwGGD.nl vind je betrouwbare informatie over gezondheid, relaties, lichaam, seks, gevoel, alcohol roken drugs en media. De informatie is gecheckt door (medische) professionals.

Lees meer over Jongerenwebsite JouwGGD.nl

Bekijk ook

Ben jij digitaal in balans?

Ben jij digitaal in balans?

Scrollen, liken, appen, swipen, gamen en bingen: (online) media lijken onlosmakelijk verbonden met je offline leven. Heb jij het allemaal onder controle? Doe de zelftest

Lees meer over Ben jij digitaal in balans?
Bekijk jezelf door een roze bril

Bekijk jezelf door een roze bril

In de cursus 'door een roze bril leren kijken' van 99-gram.nl leer je hoe je actief stil kunt staan bij positieve gevoelens. Dit doe je in korte en leuke opdrachten verspreid over 6 weken.

Lees meer over Bekijk jezelf door een roze bril
Ontmoetings-app voor LHBTI-jongeren

Ontmoetings-app voor LHBTI-jongeren

Met de Jong&Out app kun je in contact komen met andere jongeren, wat je seksuele oriëntatie en genderidentiteit ook is. Door heel Nederland of juist bij jou in de buurt. Je kunt chatten in groepen of direct via een privéchat.

Lees meer over Ontmoetings-app voor LHBTI-jongeren

Wil je anoniem chatten met een jeugdverpleegkundige van JouwGGD voor advies, hulp of om gewoon je verhaal te vertellen?

Chat nu

De chat is nu gesloten. Via de Slowchat kun je bij een jeugdverpleegkundige van JouwGGD terecht voor advies, hulp of om gewoon je verhaal te vertellen.

Slowchat

Liever live chatten