Skip to content
12 reacties
997 weergaves

tampon hoe in doen vinger past niet, zit ik goed

hoihoi
ik probeer al meerdere keren een tampon in te doen maar het gaat niet ik eb ook zo'n soort topic gezien en gelezen wat er als tips werden gegeven ik ben nu niet ongesteld maar ik ben altijd echt elke dag nat ik weet niet of het gewoon afscheiding is maar ik heb het echt altijd dus mijn vagina enzo is wel nat om te proberen met mijn vinger er in te gaan maar ik moet een hele rare beweging maken en ik kom niet verder dan mijn vingertop wat moet ik nu want ik wil heel graag een tampon in doen

13 jaar
7 maanden geleden

12 Reacties

  • hallo m15 waar baseer je dat op.Als je ongi wordt, is je doosje uitgegroeid.Door de hormonen productie wordt je vaginaopening soepeler en elastischer.Een natte cup glijd daardoor veel makkelijker er in.Dan een droge tampon.

    12 jaar
    6 maanden geleden
  • @m12 nog niet bij iedereen past een cup op deze leeftijd.

    15 jaar
    6 maanden geleden
  • Vergeet tampons is kut, menstruatie disk of een kleine cup gebruiken.Deze maak je nat onder de kraan en schuif je zo er in.Een tampon is ruw en moet je echt kracht zetten in begin.Klinkt raar misschien wat glijmiddel er bij gebruiken of met inbreng huls proberen.Daarbij gebruik ik de disk tijdens sporten en sauna om ongelukjes te verkomen.

    12 jaar
    6 maanden geleden
  • Je hoeft geen tampon te gebruiken wanneer je niet ongesteld bent je kan er niks aan doen. En dat je nat bent is ook normaal daar kan je ook niet veel aan doen, doe er dan geen tampon in dat natte is gewoon iets waarmee je vagina zichzelf schoon houd.

    13 jaar
    6 maanden geleden
  • Meisje van 13 ik neem aan dat je dit probleem het beste met je moeder kan bespreken en als zij iets bisonders ziet naar de dokter.

    23 jaar
    7 maanden geleden
  • @m15 als een vinger niet past hoe moet dan een disc passen.
    @m13 blijven proberen met je vinger langzaam aan past het echt wel dieper. Bij mijn zusje van 13 past het ook na veel oefenen.

    15 jaar
    7 maanden geleden
  • zou je het advies geven om een disk te gebruiken .persoonlijk vindt ik het veel makkelijker dan een tampon.Disk nat maken en je schuift deze er zo in.

    15 jaar
    7 maanden geleden
  • ts hier
    ja ik ontspan me ik ben al 2 jaar gelden voor t eerst ongesteld geworden maar en is echt geen touw aan vast te knopen wanneer ik ongesteld ben maar ik ben echt heel snel nat daar beneden daat ben ik 24-7 idk why maar ik krijg er echt geen vinger in hoe ontspannen ik ook ben

    13 jaar
    7 maanden geleden
  • Er bestaan ook tampons met inbrenghuls ( soort buisje) die je dan in elkaar schuift en zo tampon in brengt . Maar weet niet of die ook in mini tampon formaat bestaan . En ontspan je je eigen wel goed ?? Ik had er in het begin ook moeite mee maar kwam door andere reden .

    17 jaar
    7 maanden geleden
  • Vergeten te zeggen je moet nat zijn om er iets in te brengen wat kan ook gewoon nat zijn of ongesteldheid (ja dat). Droog een tampon inbrengen doet zeer.

    15 jaar
    7 maanden geleden
  • Dan moet je vaker vingeren. En als je nat bent steeds verder je vinger erin doen. En als je vinger erin past past je tampon ook.

    15 jaar
    7 maanden geleden
  • Dat je vagina nat is, kan ook komen van glijmiddel dat door klieren in de schaamlippen aangemaakt wordt. Het vocht moet niet noodzakelijk uit het middelste gaatje komen. Dus daartegen gaat een tampon sowieso niet helpen. Als je in je slaap onbewust opgewonden wordt, gaan die klieren glijmiddel maken, dat voelt een beetje als siroop of bodymilk.

    Het kan ook plas zijn, als je spieren in je slaap ontspannen, en je een beetje druppelt. Maar waarschijnlijk niet.

    Er bestaan mini-tampons voor de eerste keer bij jonge meisjes, dus voor als je onderaan nog niet helemaal volgroeid bent. Die zijn korter en dunner. Er zit een stijve huls rond, om ze makkelijker in te doen. Ga op je hurken zitten met je benen iets open, ontspan je, en schuif het ding er onder de juiste hoek in, schuin omhoog. Als je je niet ontspant of het niet onder de juiste hoek doet, lukt het niet goed.

    Of misschien kan het ook zijn dat je vagina nog niet volgroeid is en nog niet diep of niet breed genoeg is?

    Als je twijfelt of erg onzeker bent, ga naar de gynaecoloog: die doen de hele dag niets anders dan dat soort dingen, ze kunnen je zeker helpen.

    22 jaar
    7 maanden geleden

Plaats een reactie

Maximaal twee cijfers (99). Ben je jonger dan 10, zet dan een 0 voor je leeftijd.
@
Je e-mailadres is niet zichtbaar voor anderen.

Je e-mailadres wordt alleen gebruikt om je deze mails te kunnen sturen en nergens anders voor. Je kan je altijd weer afmelden via een link in de mail.

Ik heb de privacy-informatie gelezen en ga ermee akkoord

Anoniem en gratis hulp of advies?

Jongerenwebsite JouwGGD.nl

Jongerenwebsite JouwGGD.nl

Op JouwGGD.nl vind je betrouwbare informatie over gezondheid, relaties, lichaam, seks, gevoel, alcohol roken drugs en media. De informatie is gecheckt door (medische) professionals.

Lees meer over Jongerenwebsite JouwGGD.nl

Bekijk ook

Ben jij digitaal in balans?

Ben jij digitaal in balans?

Scrollen, liken, appen, swipen, gamen en bingen: (online) media lijken onlosmakelijk verbonden met je offline leven. Heb jij het allemaal onder controle? Doe de zelftest

Lees meer over Ben jij digitaal in balans?
Bekijk jezelf door een roze bril

Bekijk jezelf door een roze bril

In de cursus 'door een roze bril leren kijken' van 99-gram.nl leer je hoe je actief stil kunt staan bij positieve gevoelens. Dit doe je in korte en leuke opdrachten verspreid over 6 weken.

Lees meer over Bekijk jezelf door een roze bril
Ontmoetings-app voor LHBTI-jongeren

Ontmoetings-app voor LHBTI-jongeren

Met de Jong&Out app kun je in contact komen met andere jongeren, wat je seksuele oriëntatie en genderidentiteit ook is. Door heel Nederland of juist bij jou in de buurt. Je kunt chatten in groepen of direct via een privéchat.

Lees meer over Ontmoetings-app voor LHBTI-jongeren

Wil je anoniem chatten met een jeugdverpleegkundige van JouwGGD voor advies, hulp of om gewoon je verhaal te vertellen?

Chat nu

De chat is nu gesloten. Via de Slowchat kun je bij een jeugdverpleegkundige van JouwGGD terecht voor advies, hulp of om gewoon je verhaal te vertellen.

Slowchat

Liever live chatten