Skip to content
13 reacties
1124 weergaves

Zusje eerder ongesteld.

Mijn zusje is 10 en ik ben 11. Mijn zusje is al ongesteld.
Al vanaf ze 2 maanden 10 jaar oud was!
Ik ben dus nog niet ongesteld, mijn 2 oudere zussen en Mijn moeder waren vanaf hun 11e.

Heeft iemand verklaringen of verhalen die hierop lijken?

11 jaar
8 maanden geleden

13 Reacties

  • Persoonlijk zou ik de mini pil halen zodat je het niet wordt.Heb 5 meiden in de klas zitten die, de mini pil gewoon doorslikken, al voor hun ongesteld begon. Doordat ze best veel afscheiding hadden.Deze meiden sporten en staan onder medische begeleiding.De medische wetenschap geeft aan dat het veel beter is.De baarmoeder groeit veel beter van binnen waardoor je slijmvlies iets dikker is. Waardoor je lichaam veel beter in staat is, als van de pil af bent.Je lichaams eigen hormoon veel sneller in natuurlijke belans te krijgen.Dan heb je als vrouw vrij snel een regelmatige menstruatie met minder bloed verlies en klachten.

    13 jaar
    6 maanden geleden
  • Dit is helemaal niet erg!!! Je hebt alleen maar geluk, ik hoop voor jou dat het nog even duurt tot jij het wordt

    14 jaar
    6 maanden geleden
  • @ m21, hier “gast” 20, alhoewel er jongens naar jou reageren, merk ik dat ik de plank niet misgeslagen heb. Wij mannen op dit item hebben niet beweert dat wij DE inhoudsdeskundige zijn, maar wel met TS meedenken. En jouw bewering dat wij er geen fuck van weten, pas op wat je zegt. Ervaring hebben we niet als vrouw natuurlijk, maar er zijn bepaalde opleidingen die je hierin wel onderrichten!

    20 jaar
    7 maanden geleden
  • Als jongen zijnde kan ik natuurlijk niet uit ervaring praten, maar wat ik wel weet is dat het absoluut niet raar is om nog niet ongesteld te zijn op je 11e. Jouw lichaam is er op een eigen moment klaar voor en je zal vanzelf merken wanneer dit moment bij jou is! Maak je geen zorgen en je kan je er natuurlijk ook altijd over praten met je moeder en of zussen.

    @M21 eens met het feit dat meiden meer af weten van ongesteldheid dan jongens.. Wij hebben dit natuurlijk niet en kunnen geen ervaringen delen, maar de jongens die hier reageren doen natuurlijk hun best om te helpen. Een meisje die advies geeft bij een jongen die problemen heeft gebeurt ook regelmatig en dat is toch gewoon prima vind ik tenminste? Dat wij als jongens geen ongesteldheid ervaren betekend niet dat we er niks van weten. We doen ons best om te helpen :)

    19 jaar
    7 maanden geleden
  • @M21: Je kan ook blij zijn dat jongens het serieus nemen en het niet dommig gaan zitten weglachen. Of erger nog: het belachelijk gaan maken.

    Juist het feit dat wij reageren laat zien dat we het serieus nemen, er begrip voor hebben en dat het geaccepteerd wordt. Een gegeven dat vroeger beslist niet vanzelfsprekend was.

    In sommige samenlevingen werden vrouwen vroeger als onrein beschouwd tijdens hun menstruatie, wat tot isolatie of taboes leidde. In sommige ontwikkelingslanden gebeurt dit nog steeds.

    22 jaar
    7 maanden geleden
  • @j20 ik verbied niks mar je weet er geen fuck van. Snap dat nou eens een keer, constant dat getetter van jullie op alle vrouwen onderwerpen. Denk je dat ze hulp nodig heeft van een jongen over menstruatie? Hoe gek wil je het hebben gast

    21 jaar
    7 maanden geleden
  • @ m21, wie ben jij om mij te zeggen of ik mag reageren of niet. Jij gaat mij niet jouw normen opleggen!!! De bijdrage van de jongens zijn allemaal netjes, dus…..

    20 jaar
    7 maanden geleden
  • De eerste keren vallen mee maar erna is het geen pretje. Wees blij dat je het nog niet hebt.

    15 jaar
    7 maanden geleden
  • Jongens, wat komen jullie hier doen? "Nou dat lijkt me redelijk vroeg mevrouwtje" fuck off. Ik reageer ook niet als het over piemeltjes gaat. Kap er mee om overal tussen te gaan zitten. Dit is niet jullie onderwerp.

    21 jaar
    7 maanden geleden
  • Wees blij alsof ongesteld zijn een pretje is . Iedereen wordt het vroeg of laat heeft niks het in de familie een vriendin of wie ook te maken .
    Jou tijd komt echt gegarandeerd.
    Ik was net 13 toen ik het werd

    13 jaar
    7 maanden geleden
  • Met 11 jaar ongesteld zijn is al vroeg, met 10 jaar is echt extreem vroeg.

    Denk dus niet dat het normaal is dat een meisje van 10 al ongesteld is. Dat jij later bent, is dus ook beslist geen reden tot paniek of onzekerheid.

    22 jaar
    7 maanden geleden
  • Ik ben geenszins een deskundige, maar volgens mij is 11 opzich redelijk vroeg. Ik dacht dat de meeste meiden rond 12/13 voor het eerst ongesteld worden. Maar je moet je vooral bedenken dat iedereen anders is. De een is vroeger en de ander later. Dat zegt in principe helemaal niks over je en niks over je gezondheid (zolang je maar een keer ongesteld wordt). Bij jongens verschilt het ook wanneer ze voor het eerst sperma krijgen. Is heel normaal, niks om je zorgen over te maken.
    @meiden, verbeter me gerust als ik ernaast zit.
    Gr. J17

    17 jaar
    7 maanden geleden
  • Dit is de natuur, ben blij dat jij het nog niet bent, het gaat nog lang genoeg duren!

    20 jaar
    7 maanden geleden

Plaats een reactie

Maximaal twee cijfers (99). Ben je jonger dan 10, zet dan een 0 voor je leeftijd.
@
Je e-mailadres is niet zichtbaar voor anderen.

Je e-mailadres wordt alleen gebruikt om je deze mails te kunnen sturen en nergens anders voor. Je kan je altijd weer afmelden via een link in de mail.

Ik heb de privacy-informatie gelezen en ga ermee akkoord

Anoniem en gratis hulp of advies?

Jongerenwebsite JouwGGD.nl

Jongerenwebsite JouwGGD.nl

Op JouwGGD.nl vind je betrouwbare informatie over gezondheid, relaties, lichaam, seks, gevoel, alcohol roken drugs en media. De informatie is gecheckt door (medische) professionals.

Lees meer over Jongerenwebsite JouwGGD.nl

Bekijk ook

Ben jij digitaal in balans?

Ben jij digitaal in balans?

Scrollen, liken, appen, swipen, gamen en bingen: (online) media lijken onlosmakelijk verbonden met je offline leven. Heb jij het allemaal onder controle? Doe de zelftest

Lees meer over Ben jij digitaal in balans?
Bekijk jezelf door een roze bril

Bekijk jezelf door een roze bril

In de cursus 'door een roze bril leren kijken' van 99-gram.nl leer je hoe je actief stil kunt staan bij positieve gevoelens. Dit doe je in korte en leuke opdrachten verspreid over 6 weken.

Lees meer over Bekijk jezelf door een roze bril
Ontmoetings-app voor LHBTI-jongeren

Ontmoetings-app voor LHBTI-jongeren

Met de Jong&Out app kun je in contact komen met andere jongeren, wat je seksuele oriëntatie en genderidentiteit ook is. Door heel Nederland of juist bij jou in de buurt. Je kunt chatten in groepen of direct via een privéchat.

Lees meer over Ontmoetings-app voor LHBTI-jongeren

Wil je anoniem chatten met een jeugdverpleegkundige van JouwGGD voor advies, hulp of om gewoon je verhaal te vertellen?

Chat nu

De chat is nu gesloten. Via de Slowchat kun je bij een jeugdverpleegkundige van JouwGGD terecht voor advies, hulp of om gewoon je verhaal te vertellen.

Slowchat

Liever live chatten