Skip to content
23 reacties
3781 weergaves

Plassen

Ik moet altijd opeens heel nodig plassen en dan houd ik het niet meer en doe ik het in m’n broek ik vind het zo lekker voelen maar schaam me ook kapot als ik in het openbaar ben hebben jullie tips ?

14 jaar
8 maanden geleden

23 Reacties

  • Meid19, wat een collega goede vriendinnen heb je, die het ook heel nodig moeten plassen en het niet droog houden, wordt je meid19 stiller of drukker als je heel nodig moet plassen ?

    19 jaar
    7 maanden geleden
  • Lastig is het zeker, maar is er nooit een mogelijkheid om ergens je broek naar beneden te doen en dan te plassen? Mijn zus en ik duiken samen nogal eens de bosjes of de berm in na het stappen en zitten/staan dan samen te kletteren wat een lekker geil geluid is. Hebben dat meer meiden en jongens of zijn wij daar uniek in? We fietsen daarna een beetje opgewonden maar wel droog verder naar huis.

    22 jaar
    7 maanden geleden
  • Ja zeker ze hebben t vaker gezien. Maar vriendinnen van me houden t ook niet altijd droog na stappen.

    19 jaar
    7 maanden geleden
  • Meid19, zijn er ook vrienden / vriendinnen die weten dat als je naar huis gaat heel nodig moet plassen ? Laat je het merken ?

    19 jaar
    7 maanden geleden
  • Ja ik verlies zeker ook wel wat onderweg. Maat dat laat maar een kleine plek in mn broek. Dus valt mee

    19 jaar
    7 maanden geleden
  • Meid 19 wat een sterke blaas heb je, dat je pas je plas laat lopen in de steeg van je huis maar dan zou je door de kou of teveel alcohol wel heel erg nodig moeten, nooit voor gekomen dat je de steeg niet haalde ?

    19 jaar
    7 maanden geleden
  • Ik heb t ook vooral als t koud is of regent op de fiets na een feestje of uitgaan. Haal t vaak net tot de steeg achter m'n huis.

    19 jaar
    7 maanden geleden
  • @M23: goed preventief handelen kan inderdaad veel schaamte voorkomen. Goed dat je je vriendinnen daarmee helpt!

    Alcohol maakt het nog veel moeilijker. Alcohol drijft namelijk vocht af, waardoor er meer aandrang is. Tegelijk verzwakt alcohol je bekkenbodemspieren, waardoor je veel minder controle hebt over het moment dat je plast. En meer aandrang en minder controle leidt er in veel gevallen toe dat je het niet meer kan houden.

    Misschien is een Tena-broekje voor je vriendinnen wel handig. Dragen veel vrouwen, zeker bij het uitgaan. Volledig onopvallend hulpje dat veel rust en zelfvertrouwen geeft.

    22 jaar
    7 maanden geleden
  • Hoi ik heb 2 vriendinnen die t ook vaak net iets te lang uitstellen vooral na alcohol. Misschien helpt het als een een soort wekker zet? Ik help ze regelmatig herinneren als we uit zijn

    23 jaar
    7 maanden geleden
  • @M14: Goed zo! Voorkom schaamtes en onzekerheden. Hulpjes zijn er niet voor niets. Goed dat je dit durft te delen, zodat anderen het ook meer normaal gaan vinden. De beste vriendin van mijn vriendin draagt ook alle dagen een hulpje om plas op te vangen. Geeft haar een hoop rust en zelfvertrouwen.

    In plaats van luiers zou je weleens aan absorptie-onderbroeken (Tena, Depend etc.) kunnen gaan denken. Deze vangen ook heel veel plas op, maar zijn wel dunner. Hierdoor vallen ze niet op, terwijl een luier wel op kan gaan vallen. Verder is zo’n onderbroek ook veel makkelijker aan te trekken of te verwisselen.

    22 jaar
    7 maanden geleden
  • (ik ben niet ts) Ik kan wel inhouden, maar niet zo heel lang, geen uur. Dus als wij ergens naartoe gaan waar ik vrees dat er geen toiletten gaan zijn, doe ik voor de zekerheid een luier aan. Dan is het niet erg als ik dirngend moet en ik kan een keer niet inhouden. Zo kan ik onderweg eten en een cola drinken zonder schrik te moeten hebben. Als hij nog droog is als we terug thuis zijn, dan houd ik hem gewoon aan voor de nacht.Wij hebben toch altijd luiers in huis want mijn zus (12) en ik plassen nog in bed (ik ben 14). Als ik onderweg wel naar toilet kan, schuif ik hem gewoon omlaag en daarna terug omhoog als een onderbroek, hij rekt genoeg om over mijn heup te gaan. Zo kan ik er temminste van genieten als we weggaan. Dus op skivakantie onder mijn skipak ook, en in de auto ook.

    14 jaar
    7 maanden geleden
  • @m20, dat herken ik wel bij mijn zus. Bij ons is het vaak het bier. Daar moet je ook mee om leren gaan. Vooral als je met weinig alcohol drinkt of afwisselt met water. De eerste keer voordat je je gaat afwateren kun je het nog goed ophouden, maar daarna slaat het direct op hol. Die tweede keer gaat heel snel en daar heb je minder de controle over. Handig om dan niet onderweg te gaan vooral niet in een bus. Ik ken jongens van mijn leeftijd die hun broek tot in hun schoenen volgeplast hebben. Onder andere die lul die ik smorgens in de spiegel zie.

    18 jaar
    7 maanden geleden
  • Even serieus. Mijn moeder heeft het mij ooit uitgelegd hoe dat komt dat je in eens op 14-16 jaar weer. Eens in je broek plast. Heeft te maken met de groeispurt en dat veel dingen tegelijk veranderen zoals uitgaan, drinken, festivals. Ook seks met vriendje en nieuwe bacteriën. Daar moet je allemaal aan wennen en dat lukt wel eens niet.
    Ik kwam op mijn 15e vuurrood stotterende thuis dat ik in mijn broek had geplast. Voor het eerst sinds ik 6 was en dat vond ik toen al zo erg. Zij legde dat toen uit en dat zij dat zelf ook had.
    Helemaal niet erg. Is nog wat keren gebeurd en nu al meer dan een jaar niet meer. Rond 20 ben je weer waterdicht zei ze toen en dat lijkt te kloppen.

    20 jaar
    7 maanden geleden
  • Met gamen geef ik op en verlies dan maar. Vriendinnen zeg ik gewoon dat ik moet piesen. Hij is zo bijzonder en daar ken ik hem nog niet goed genoeg voor. Het ging ook nog door mijn stoel op de grond. Laaiend was ze. Nu ze hem heeft ontmoet snapt ze het.

    19 jaar
    7 maanden geleden
  • Alles in je broek zitten doen en vrolijk blijven kijken en lachen? Jij kan zo in de film.

    20 jaar
    7 maanden geleden
  • @m19, vroeg hij niet wat er zo hard bij je siste? Rot voor je maar ik moest hier zo om lachen. Ik begrijp het wel, want het was met gamen bij mij een keer op het nippertje. Ga je het hem nog een keer vertellen?

    17 jaar
    7 maanden geleden
  • Ik wist dat dit er stond maar dacht dat overkomt mij never.
    Nou gisteravond ontmoette ik een jongen en die is zo geweldig en we hebben dingen uitgewisseld en hij stuurde niets dus ik maar gereageerd. Hij reageerde gelijk leuk en ik geef mijn FaceTime. Eerst niets , toen wel dat viel weg en ik moest de hele tijd al piesen maar kon niet weg. Eindelijk verbinding maar van de pies en de zenuwen had ik al een natte broek. Nog nooit eerder gehad, schaamde me kapot maar kwam lachende in beeld.
    Wilde hem zeggen dat ik ff weg moest maar toen pieste ik alles al op mijn stoel Hij heeft niets gemerkt en ik heb een date met hem. Moeder vindt het heel raar. Zal me een zorg zijn.

    19 jaar
    7 maanden geleden
  • Meid 14, je hoeft je niet te schamen, plassen komt soms onverwacht, even geen of geen tijd hebben, probeer ervan te genieten, laat de andere mensen maar denken of praten, jij kent en weet de waarheid

    14 jaar
    8 maanden geleden
  • Meid 14, als je het een lekker gevoel geeft om in je broek , jeans, rokjes, slipjes te plassen , gewoon lekker doorgaan, het wind je op, misschien wordt je er erg geïllustreerd van.

    17 jaar
    8 maanden geleden
  • Als het echt een probleem is dat je je plas soms niet op kan houden zou je luiers of luierbroekjes kunnen overwegen. Dan heb je in ieder geval geen natte broek, wat iedereen kan zien.

    23 jaar
    8 maanden geleden

Plaats een reactie

Maximaal twee cijfers (99). Ben je jonger dan 10, zet dan een 0 voor je leeftijd.
@
Je e-mailadres is niet zichtbaar voor anderen.

Je e-mailadres wordt alleen gebruikt om je deze mails te kunnen sturen en nergens anders voor. Je kan je altijd weer afmelden via een link in de mail.

Ik heb de privacy-informatie gelezen en ga ermee akkoord

Anoniem en gratis hulp of advies?

Jongerenwebsite JouwGGD.nl

Jongerenwebsite JouwGGD.nl

Op JouwGGD.nl vind je betrouwbare informatie over gezondheid, relaties, lichaam, seks, gevoel, alcohol roken drugs en media. De informatie is gecheckt door (medische) professionals.

Lees meer over Jongerenwebsite JouwGGD.nl

Bekijk ook

Ben jij digitaal in balans?

Ben jij digitaal in balans?

Scrollen, liken, appen, swipen, gamen en bingen: (online) media lijken onlosmakelijk verbonden met je offline leven. Heb jij het allemaal onder controle? Doe de zelftest

Lees meer over Ben jij digitaal in balans?
Bekijk jezelf door een roze bril

Bekijk jezelf door een roze bril

In de cursus 'door een roze bril leren kijken' van 99-gram.nl leer je hoe je actief stil kunt staan bij positieve gevoelens. Dit doe je in korte en leuke opdrachten verspreid over 6 weken.

Lees meer over Bekijk jezelf door een roze bril
Ontmoetings-app voor LHBTI-jongeren

Ontmoetings-app voor LHBTI-jongeren

Met de Jong&Out app kun je in contact komen met andere jongeren, wat je seksuele oriëntatie en genderidentiteit ook is. Door heel Nederland of juist bij jou in de buurt. Je kunt chatten in groepen of direct via een privéchat.

Lees meer over Ontmoetings-app voor LHBTI-jongeren

Wil je anoniem chatten met een jeugdverpleegkundige van JouwGGD voor advies, hulp of om gewoon je verhaal te vertellen?

Chat nu

De chat is nu gesloten. Via de Slowchat kun je bij een jeugdverpleegkundige van JouwGGD terecht voor advies, hulp of om gewoon je verhaal te vertellen.

Slowchat

Liever live chatten