Skip to content
50 reacties
7298 weergaves

Beschaamd moment

Laatst was ik uitgegaan en had ik wat bier gedronken toen ik naar huis ging moest ik echt nodig plassen en kon ik het ineens niet meer ophouden en plaste ik midden op straat gewoon mijn witte broek vol en toen ik thuis kwam verloor ik de controle weer over mijn blaas bij de voordeur , ik schaamde mij echt dood nu durf ik niet meer uit te gaan omdat ik bang ben dat ik in mijn broek ga doen , zijn er soms meiden die dit ook nog meemaken als ze uitgaan of gewoon een ongelukje hebben in hun broek ?

18 jaar
9 maanden geleden

50 Reacties

  • @M23: Je kan ze ook online kopen, bij een online drogist of bij Bol ofzo. Dat pakket kan je dan ook nog naar een pakketpunt laten brengen als je wilt, zodat niemand bij je thuis per ongeluk dat pakket kan openmaken als je er even niet bent.

    @M20: Het wordt steeds meer normaal hoor tijdens het uitgaan. En sommige meiden hebben het ook echt nodig om hun zelfvertrouwen te kunnen houden.

    22 jaar
    8 dagen geleden
  • Ik ben ook een meisje dat het al eens in haar broek heeft gedaan. Ook drink ik weleens te veel en in Brussel toen ik echt geen natte broek moest krijgen omdat ik niets bij me had heb ik midden tussen het verkeer mijn broek laten zakken en op straat geplast. Geen lieverdje dus, maar die Tena broekjes en luiers doe ik liever niet. Je gaat er verkeerd aan wennen en eigenlijk plas je toch in je broek, dus schamen moet je je toch. Beter uitkijken met drinken en eerder naar het toilet gaan als die er is is de enige weg. Plus je blaas trainen en dat doe je niet door het in een luier te laten lopen. Ik zou die broekjes alleen bij grote uitzondering gebruiken. Zeker niet bij uitgaan in de buurt van je huis. Probeer gewoon alles om het op the houden en te halen en lukt het niet dan is de deur van de douche naast die van de wc. Met broek en al douchen en grote scheut gel in je broek bij je poes haha. Dan alles in de wasmachine. Ook met een plasongelukje moet je volwassen omgaan. Ik denk dat iedereen dat een keertje heeft.dus dan loopt straks iedereen in een luier voor de zekerheid.

    20 jaar
    10 dagen geleden
  • Tijdens Koningsdag is het helaas mis gegaan. Te veel gedronken en te lang gewacht. Geen houden meer aan. Voor een volgend event toch handig om voor de zekerheid van die tena/always broekjes te dragen als dat een natte broek en beschamend gevoel kan besparen.

    Alleen, zo beschamend om die broekjes te kopen. Hoe, waar doen, kopen jullie dit? Het gevoel dat je in een winkel bent en je hebt zo'n pak in je handen en iedereen die naar je kijkt, hoe gaan jullie daar mee om? Hebben jullie daar ervaring mee?

    23 jaar
    10 dagen geleden
  • @M21: Ik had het niet over luierbroekjes, ik had het over absorptie-onderbroeken. Deze zijn veel dunner dan luierbroekjes en vallen daardoor niet op. Niemand ziet dat je een hulpje draagt.

    Het voordeel van een luierbroekje is dat het echt je hele blaasinhoud kan opvangen. Daar zijn die absorptie-onderbroeken niet voor bedoeld. Deze zijn bedoeld om je plas op te vangen wanneer je lacht of hikt of niest of springt en wanneer je plas verliest omdat je lang moet wachten bij een WC. Veel vrouwen dragen deze daarom bij het uitgaan, zeker als ze naar festival gaan. Dit kan inderdaad ook met maandverband. Nadeel van maandverband is dat het niet de geur neutraliseert, terwijl dit absorptie-ondergoed dit wel doen. Verder, als je ook ongesteld bent heeft maandverband vaak niet genoeg opvangmogelijkheid om ook nog eens je plas op te vangen. Risico p een natte broek blijft dan dus aanwezig.

    De beste vriendin van mijn vriendin draagt dagelijks zo'n absorptie-onderbroekje, omdat zij een zwakke blaas heeft. Ze wil niet bij elke kuchje, lachje, niesje of onverwachte beweging een natte plek in haar broek hebben. Die absorptie-onderbroeken geven haar rust en voorkomen schaamte. Regelmatig gebruik van zo'n hulpje is dus niet zo gek. Zeker bij het uitgaan dus benutten veel vrouwen deze.

    Ik ben afgelopen zomer vrijwilliger geweest bij een zomerkamp voor jongeren. Daar was ook een meisje dat het steeds net niet lukte om droog te blijven. Ik heb toen zo'n pak van die absorptie-onderbroeken voor haar gekocht. Deze heeft ze de rest van het kamp iedere dag gedragen en daardoor heeft ze een veel fijner kamp gehad. Voorkwam schaamte en onzekerheid, zonder dat iemand het heeft gemerkt.

    Daarom zei ik: benut de hulpjes die er zijn. Het is niet erg om een hulpje te gebruiken!

    22 jaar
    6 maanden geleden
  • J22 nou jij zegt voortaan luierbroekjes te moeten gaan dragen maar jij doet net als of ik het elke dag of elke week heb of zo ! maar die keren is over een langere periode hoor ! en valt zo een broekje niet op dan ? misschien als die droog is minder dan als die vol is ? en jij zegt dat veel vrouwen zo een broekje dragen ?? nou ik heb het nog nooit gezien bv bij vriendinnen of zo !! ja een vriendin heeft wel eens een paar scheutjes verloren maar toen had ze maandverband gelukkig

    21 jaar
    6 maanden geleden
  • @M21: Draag dan absorptie-onderbroeken (Tena, Depend, etc.), ik heb het al vaker gezegd. Doen veel vrouwen, zeker bij het uitgaan. Alcohol is immers echt een drama van je blaas. Alcohol zorgt ervoor dat je meer vocht afdrijft (lees: meer moet plassen). Verder zorgt alcohol ervoor dat je blaas geïrriteerd raakt, waardoor je minder controle hebt. Meer aandrang én minder controle leidt ertoe dat je het niet meer kan houden en dat je in je broek plast.

    Het is niet erg om een hulpje te gebruiken hè. Daar zijn ze voor! Doen veel vrouwen en voorkomt schaamte en onzekerheid. Laat je avond niet verpesten, benut de hulpjes die er zijn!

    22 jaar
    6 maanden geleden
  • M21 nou mij gebeurt het ook wel eens met alcohol op bv als ik aan de bar zit en aardig wat op heb dan voel ik het niet meteen dat ik nodig moet eigenlijk pas op het laatste moment! het is me dan ook wel eens gebeurt dat ik het zittend aan de bar in me broek deed maar ook wel eens richting de wc lopend dat ik groot deel in me broek deed maar heb het eerlijk gezegd wel al meerdere keren gehad dat ik in de rij bij de dameswc's in me broek deed maar de meeste keren gebeurt het me op de fiets naar huis denk dat ik het wel ga halen maar denk ook door de kou dat ik dan opeens heel erg nodig moet probeer soms nog af te stappen voor in de bosjes te gaan maar voor ik dan stil sta heb ik het meeste dan al in me broek geplast ! maar het is mij ook wel al een paar x gebeurt in de auto zoals bij jouw in een file of 2 weken terug nog van uit me werk naar huis is het 18 min rijden maar was vergeten dat er wegwerkzaamheden waren en heb er bijna 40 min overgedaan maar na 25 min rijden hield ik het echt niet meer langer op schaamde me dood ! maar het gebeurt me ook wel eens met de slappe lach das helemaal erg dan zien andere dat ook meteen !!
    maar hoe gebeurt het jouw met alcohol en waar dan ??

    21 jaar
    6 maanden geleden
  • M21. Mij gebeurt het vooral na alcohol. En een paar keer in de auto door file. Hoevaak en waarom overkomt het jou/jullie?

    21 jaar
    6 maanden geleden
  • M21 leeftijdsgenoot die het zelfde had ! het zelfde wanneer en waar was het bijj jouw gebeurt dan ???
    nou net toen ik de poort in reed kwam een buurmeisje 2 jaar jonger als mij haar tuin uit en ik dacht nee hé ik moest wel langs haar om me tuin in te gaan ! en ze zag het meteen dat ik een ongelukje had gehad tenslotte had ik een licht blauwe jeans aan ! en ze keek beetje verbaasd en zei oowjee ongelukje gehad nou hoeft je tegen over mij echt niet te schamen hoor weet wat het is en kan iedereen gebeuren toch? ik knikte ja en zei ja idd schaamde me als nog dood !
    of het vaker gebeurt bij me ? om heel eerlijk te zijn is het me wel eens vaker overkomen hoor !
    en gebeurt het jouw ook vaker dan ? en waar gebeurt het dan zoal bij jouw ??

    21 jaar
    6 maanden geleden
  • Ik woon gelukkig niet in een stad maar in gehucht op een paar kilometer van een stadje af.
    Als ik met vrienden en vriendinnen ben wezen zuipen en we fietsen naar huis...
    Echt niet dat ik het in mijn broek ga doen.
    Wij gaan gewoon met de hele groep ergens een bosje of struiken opzoeken.
    De meiden op de hurken en de jongens rechtop wedstrijdje ver pissen.
    En dan zien we elkaars piemels en kutjes ohhh wat erg!
    Boeie alles beter dan een nat gepiste broek.
    In de stad met winkelen vind ik het altijd wel een gekloot hebben ze bij de Hema wel wc's maar verder nergens.
    Moet je ook nog voor betalen
    Of je kunt in een café naar de wc zeggen ze rustig dat je dan daar ook wat moet bestellen.
    Ja doei dan moet ik verdomme straks weer pissen.
    Sterkte ermee stedelingen.

    17 jaar
    6 maanden geleden
  • Fijn een leeftijdsgenoot die t zelfde heeft als ik. Heeft iemand het gezien en gebeurd het vaker?

    21 jaar
    6 maanden geleden
  • Je bent de enige niet. Nu weer fris en fruitig? Woon je op jezelf of aan je moeder uit moeten leggen?

    20 jaar
    6 maanden geleden
  • ik was dernet bij een vriendin thuis geweest en was vergeten om daar naar de wc te gaan voor ik weg ging ! en even later hield ik het niet meer langer op op de fiets !en plaste alles in me broek schaamde me dood

    21 jaar
    6 maanden geleden
  • Ik had dit weekend nog een ongelukje. Reed naar huis onderweg nog even langs de mac grote cola gehaald voor onderweg. Toen stond er file.... hielt t in de file al niet helemaal droog maar was nog niet zo erg. Tot ik m'n voordeur thuis wou openen. Alles in mn broek en schoenen. Gelukkig heeft niemand het gezien. Je kan niet altijd winnen

    21 jaar
    8 maanden geleden
  • ik mocht voor het eerst bij mijn vriendje slapen en heb waarschijnlijk door de spanning in bed geplast. ik werd wakker toen ik al aan het plassen was en ik kon het niet meer inhouden. ik schaamde me rot en durfde hem niet wakker te maken en ben toen weer in slaap gevallen. sochtends dacht hij dat het zweet was door de warmte en heb ik er niks van gezegd.

    16 jaar
    8 maanden geleden
  • M17.
    Dat zie je goed jongens kunnen ook zo nodig moeten plassen en toch nergens kunnen. Vaak gehad.
    Kraantje niet dicht kunnen houden klinkt wel beter dan in je broek gepist. Bij meisjes hebben ze het over een ongelukje en dan wordt er niet meer over gepraat. Nu zelf eerlijk.
    Ik was 11 in de klas. Vlak voor het einde van de middag. Ik had de dag er voor toen al mijn vingers op moeten steken dus dat durfde ik niet weer. Toen hield ik het niet meer dicht. Vond iedereen heel erg behalve mijn moeder.

    13 jaar
    8 maanden geleden
  • Ik begrijp het wel, het is een beetje taboe maar het gebeurt zoals m23 zei ook bij jongens. Die kunnen toch ook niet in een heg in hun eigen strass gaan staan plassen. De broer van mijn vriendin was toen al 17 en moest heel nodig maar dacht het huis net te halen. Een paar huizen voor dat van hun kon hij zijn kraantje niet meer dicht houden. Wat had die een mooie rooie kop.
    Een beetje begrip tonen en als je plaagt af lacht dat zacht doen, morgen overkomt het je zelf. Ik heb hem daarna gezegd dat hij zo n mooi rood hoofd had, kreeg hij dat weer. Hoe zijn broek er uit zag hebben we het niet over. Die is gewassen. Hebben het er nooit meer over.

    17 jaar
    8 maanden geleden
  • M23
    Dat klopt, je kunt het met die Tena ook erger maken omdat je dan je zeker voelt en niet meer naar je blaas luistert.
    Dus altijd eerst naar de huisarts. Arme broer van je, is voor een jongen erg beschamend. Heeft zijn ego het overleefd?
    Kan natuurlijk ook een jongen overkomen. Hij kan hem niet overal uit zijn gulp halen. Trouwens wat hopeloos als je zo erg moet dat je het zowat niet meer kan houden en je kan nog lang niet. Ik heb ook wel eens gedacht om midden in de bus mijn broek te laten zakken en het op de vloer te doen. Echt waar, maar je durft het niet.

    20 jaar
    8 maanden geleden
  • Kom op jongen 22, dan kun je niet meer stoppen voordat je blaas leeg is. Die zijn voor incontinentie problemen, meestal als je bekkenbodemspieren niet sterk genoeg zijn. Dan kun je weer stoppen na plasje als de druk wat minder is. Moet je wachten tot je blaas het opgeeft dan komt alles.
    Is ook bij jongens hoor. Mijn broer moest ook een keer zo nodig dat alles kwam. Daar zijn die broekjes niet voor dat is geen incontinentie.

    23 jaar
    8 maanden geleden
  • M21: met een hele blaasinhoud in één keer, zal zo’n Tena-broekje idd moeite hebben. Als je een hele blaasinhoud spreidt over een uur/anderhalf uur, denk ik dat je een heel eind komt.

    Maar, daar zijn die broekjes natuurlijk niet voor bedoeld. Ze zijn bedoeld om de druk van de ketel te kunnen halen, zonder dat iemand het merkt. De rest van je blaasinhoud moet dan wel gewoon in een wc terechtkomen.

    22 jaar
    8 maanden geleden

Plaats een reactie

Maximaal twee cijfers (99). Ben je jonger dan 10, zet dan een 0 voor je leeftijd.
@
Je e-mailadres is niet zichtbaar voor anderen.

Je e-mailadres wordt alleen gebruikt om je deze mails te kunnen sturen en nergens anders voor. Je kan je altijd weer afmelden via een link in de mail.

Ik heb de privacy-informatie gelezen en ga ermee akkoord

Anoniem en gratis hulp of advies?

Jongerenwebsite JouwGGD.nl

Jongerenwebsite JouwGGD.nl

Op JouwGGD.nl vind je betrouwbare informatie over gezondheid, relaties, lichaam, seks, gevoel, alcohol roken drugs en media. De informatie is gecheckt door (medische) professionals.

Lees meer over Jongerenwebsite JouwGGD.nl

Bekijk ook

Ben jij digitaal in balans?

Ben jij digitaal in balans?

Scrollen, liken, appen, swipen, gamen en bingen: (online) media lijken onlosmakelijk verbonden met je offline leven. Heb jij het allemaal onder controle? Doe de zelftest

Lees meer over Ben jij digitaal in balans?
Bekijk jezelf door een roze bril

Bekijk jezelf door een roze bril

In de cursus 'door een roze bril leren kijken' van 99-gram.nl leer je hoe je actief stil kunt staan bij positieve gevoelens. Dit doe je in korte en leuke opdrachten verspreid over 6 weken.

Lees meer over Bekijk jezelf door een roze bril
Ontmoetings-app voor LHBTI-jongeren

Ontmoetings-app voor LHBTI-jongeren

Met de Jong&Out app kun je in contact komen met andere jongeren, wat je seksuele oriëntatie en genderidentiteit ook is. Door heel Nederland of juist bij jou in de buurt. Je kunt chatten in groepen of direct via een privéchat.

Lees meer over Ontmoetings-app voor LHBTI-jongeren

Wil je anoniem chatten met een jeugdverpleegkundige van JouwGGD voor advies, hulp of om gewoon je verhaal te vertellen?

Chat nu

De chat is nu gesloten. Via de Slowchat kun je bij een jeugdverpleegkundige van JouwGGD terecht voor advies, hulp of om gewoon je verhaal te vertellen.

Slowchat

Liever live chatten