Skip to content
19 reacties
1291 weergaves

tampon

Ik ben bang. Mijn zus zegt dat het is het beste om te gebruiken als je ongesteld en bent maar ik vind het eng om daar iets in te stoppen.

12 jaar
9 maanden geleden

19 Reacties

  • Het is eigenlijk helemaal niet zo eng als dat je denkt. Voor mij was de eerste keer een tampon gebruiken op vakantie (ik wilde zwemmen dus het moest wel). Ik ben met mijn moeder op de badkamer gaan zitten en die heeft me geholpen. Ze heeft allerlei tips gegeven. De tip waar ik het meeste aan had (en ja klinkt een beetje raar) was met je vinger voelen hoe de tampon moet. Als je dut doet weet je namelijk een beetje hoe het van binnen is en lukt het misschien makkelijker. Ik hoop dat je hier iets aan hebtt!!

    14 jaar
    6 maanden geleden
  • Bij mij lukte een tampons pas nadat ik ging mastruberen. Mijn tip is om gewoon te doen waar je je goed bij voelt!! Voor iedereen is er een optie kwa menstruatie producten :!

    16 jaar
    8 maanden geleden
  • Het trekt er mss wel een beetje in maar hij zwelt er zeker niet helemaal van op, er blijft dus nog meer dan voldoende absorptie over. Dat is wanneer je een tampon zonder inbrenghuls gebruikt. Als je die met inbrenghuls hebt dan komt het glijmiddel vooral op de inbrenghuls terecht en die gooi je nadien toch weg.
    Voor meiden die er echt niet in slagen om een tampon in te brengen kan dit het verschil maken tussen met een maandverband op je handdoek moeten blijven liggen of lekker het water inkunnen. Het gebruik van glijmiddel is een beproefd advies dat je op meerdere websites terugvindt.

    18 jaar
    9 maanden geleden
  • Ik heb inderdaad ook geen ervaring met glijmiddel met tampons, maar trekt dat spul niet in de tampon? Ik heb echt geen idee.
    Bij mijzelf ging de eerste tampon eigenlijk gelijk goed en makkelijk. Het is even proberen hoe en wat het makkelijkst is.

    16 jaar
    9 maanden geleden
  • Glijmiddel is geen vette boel maar gemaakt op waterbasis, het droogt gewoon op en glijdt na een tijdje niet meer. Hij floept er dus niet zomaar uit, maar gaat er wel veel makkelijker in. Vooral bij wie nog geen ervaring heeft en het een beetje stroef vindt. Voor beginnende tampongebruiksters kan dat een "Oh nee, dit is niets voor mij" veranderen in "Hé dat was makkelijker dan ik dacht!". Na een tijdje ben je vanzelf minder gespannen en lukt het ook zonder.

    18 jaar
    9 maanden geleden
  • Ik ben de eerste M16
    Ik denk niet dat een lichaam van een 12 jarig meisje al meer aankan dan dat van een 16 jarige.
    Aan TS
    Je kan beter met tampons beginnen. Zonder glijmiddel, want anders floept hij er misschien zo weer uit.
    Maar het lukt je beter als het met je vinger ook makkelijker gaat. Je moet vertrouwt raken met je V.

    16 jaar
    9 maanden geleden
  • gewoon een menstruatie disk geen cup gebruiken, nat maken en schuift deze er in.Veel makkelijker dan tampons.

    16 jaar
    9 maanden geleden
  • Het ligt gewoon in het rek bij de Action hoor. Blauwe tube.

    18 jaar
    9 maanden geleden
  • Hoe moet ik vragen dat ik glijmiddel wil van de Action? Je kan het alleen krijgen bij de kassa.

    12 jaar
    9 maanden geleden
  • m16 ik snap er niks van

    12 jaar
    9 maanden geleden
  • of je kunt de menstruatie disk overwegen.Persoonlijk vindt ik deze veel makkelijker in het gebruik.Gebruik deze met zwemmen en sporten.Gebruik de cup voor in de afscheidings dagen,Verwijderen gaat veel makkelijker.

    16 jaar
    9 maanden geleden
  • Sommige meisjes gebruiken glijmiddel de eerste keren, dan gaat ie er veel makkelijker in. (Vind in de Action, zo'n 2 euro per tube.) Na een tijdje word je het gewoon, heb je de richting goed en gaat het zonder glijmiddel.

    18 jaar
    9 maanden geleden
  • Het is raar maar mijn vinger past er in. Ik ga het proberen als ik ongesteld bent. EN ik heb heb gewone minis en met een buisje

    12 jaar
    9 maanden geleden
  • Je vinger kan geheel in je vagina en een tampon dus ook. Het is ook eng als jij eerst je vingertopje
    erindoet en merkt dat je nog verder kan. Maar je hoeft niet bang te zijn, het past wel.
    Je moet het rustig aan doen. En dat is ook als je er een tampon in wilt doen.

    16 jaar
    9 maanden geleden
  • Je kan niet steeds verder duwen, het heeft maar een beperkte diepte, de tampon kan daarbinnen ook nergens verloren raken. Maar misschien is je vinger ietsje te kort, vandaar dat het zo lijkt. Je hoeft niet bang te zijn. Eventjes gewoon worden in het begin, en dan wordt het echt makkelijk. Als je er al je vinger hebt ingedaan, probeer dan maar eens een minitampon de volgende keer dat je ongesteld bent. Dat zal goed meevallen.

    18 jaar
    9 maanden geleden
  • Ja heb geprobeerd er een vinger in te doen maar werdt bang dat is steeds verder kon duwen

    12 jaar
    9 maanden geleden
  • Als jij weleens een vinger in je vagina hebt geprobeert, dan weet je dat er ruimte is. Maar ik denk dat jij daar ook een beetje bang voor bent.
    Er zijn ook minitampons met inbrenghuls. Dan blijven je vingers erbuiten en duw je zo die minitampon voorzichtig naar binnen.
    Dat zal je een beetje voelen, maar het doet geen pijn.

    16 jaar
    9 maanden geleden
  • Als een vinger erin past past ook een mini tampon. En dan kan je ook gewoon zwemmen. De eerste keren is even wennen maar het went snel.

    15 jaar
    9 maanden geleden
  • Beste is wat voor jou werkt

    19 jaar
    9 maanden geleden

Plaats een reactie

Maximaal twee cijfers (99). Ben je jonger dan 10, zet dan een 0 voor je leeftijd.
@
Je e-mailadres is niet zichtbaar voor anderen.

Je e-mailadres wordt alleen gebruikt om je deze mails te kunnen sturen en nergens anders voor. Je kan je altijd weer afmelden via een link in de mail.

Ik heb de privacy-informatie gelezen en ga ermee akkoord

Anoniem en gratis hulp of advies?

Jongerenwebsite JouwGGD.nl

Jongerenwebsite JouwGGD.nl

Op JouwGGD.nl vind je betrouwbare informatie over gezondheid, relaties, lichaam, seks, gevoel, alcohol roken drugs en media. De informatie is gecheckt door (medische) professionals.

Lees meer over Jongerenwebsite JouwGGD.nl

Bekijk ook

Ben jij digitaal in balans?

Ben jij digitaal in balans?

Scrollen, liken, appen, swipen, gamen en bingen: (online) media lijken onlosmakelijk verbonden met je offline leven. Heb jij het allemaal onder controle? Doe de zelftest

Lees meer over Ben jij digitaal in balans?
Bekijk jezelf door een roze bril

Bekijk jezelf door een roze bril

In de cursus 'door een roze bril leren kijken' van 99-gram.nl leer je hoe je actief stil kunt staan bij positieve gevoelens. Dit doe je in korte en leuke opdrachten verspreid over 6 weken.

Lees meer over Bekijk jezelf door een roze bril
Ontmoetings-app voor LHBTI-jongeren

Ontmoetings-app voor LHBTI-jongeren

Met de Jong&Out app kun je in contact komen met andere jongeren, wat je seksuele oriëntatie en genderidentiteit ook is. Door heel Nederland of juist bij jou in de buurt. Je kunt chatten in groepen of direct via een privéchat.

Lees meer over Ontmoetings-app voor LHBTI-jongeren

Wil je anoniem chatten met een jeugdverpleegkundige van JouwGGD voor advies, hulp of om gewoon je verhaal te vertellen?

Chat nu

De chat is nu gesloten. Via de Slowchat kun je bij een jeugdverpleegkundige van JouwGGD terecht voor advies, hulp of om gewoon je verhaal te vertellen.

Slowchat

Liever live chatten