Skip to content
16 reacties
2982 weergaves

Vriend moet met condoom

Ik ben van de pil af sinds vlak voor mijn huidige relatie. Voel me ook veel beter en stabieler, maar moet nu mijn vriend ook steeds met condoom laten doen. Ik ben van de mening dat dit echt mijn keuze is en hij ook een opoffering mag maken. Hij doet dat wel maar toch blijft hij het stilaan weer bovenbrengen. Ik voel bij hem wel jaloezie naar het feit dat ik vroeger veel one night stands zonder condoom hun plezier heb gegund. Denk dat het meer iets mentaal is bij hem dan fysiek.

Ikzelf had enorme issues met het feit dat ik wat zwaarder was. Eens ik oud genoeg was voor seks en doorhad dat een jongen doen klaarkomen mij toch op zijn minst voor die avond bevestiging gaf dat ik wel aantrekkelijk was, dan was de dam gebroken en deed ik domme dingen. Ik wou de extra dingen doen die de andere meisjes niet deden, zowel seksuele handelingen als dingen die ik zei. Maar dus ook iets wat ik ontdekt had was dat mannen zich vereerd voelden als zij zonder condoom mochten klaarkomen. Ik deed dan alsof ik echt wel veilig wou maar hen zo geil vod dat zij speciaal eens zonder mochten en ik wel om de morning after ging. Wat ik effectief enorm veel gedaan heb gezien ik constant mijn pil vergat Mannen werden hier gek van en ik ben er gelukkig met enkel makkelijk genezen Chlamydia vanaf gekomen... Don't judge, ik weet het... 8)7

Mijn vriend weet dit helaas en ik merk dat hij daar echt wel jaloers om is. Het maakt mij eigenlijk een beetje pissig op hem hoe meer hij erover begint. Ik had onlangs met een vriendin op ons terras wijntjes gedronken terwijl hij slipe maar dus blijkbaar alles heeft gehoord gezien we nogal dronken en luid waren. Ik had ooit uitgeteld hoeveel al die morning afters en soatesten mij gekost hebben in die tijd en dat was echt een dik maandloon. Hij heeft dit de dag erna aangehaald en het stoorde me zo hard dat hij er weer over begon. Iemand tips om hiermee om te gaan? Want nu ben ik hem al enkele weken wat aan het minachten hierdoor als ik eerlijk moet zijn.

22 jaar
9 maanden geleden

16 Reacties

  • Sorry, maar zaaddodende pasta's en vruchtbaarheidscomputers/ovulatiebepalingen zijn geen betrouwbare voorbehoedsmiddelen. Dat is een beetje Russische roulette spelen, met een grote kans om toch zwanger te worden.

    Een koperspiraaltje is wel betrouwbaar als niet-hormonaal anticonceptiemiddel, maar is wel wat moeite om te laten zetten. Niet iedere meid vindt het prettig om met de benen wijd te moeten liggen om zo'n ding te laten plaatsen. Ik zou zoiets zelf nooit van een meisje vragen.

    Wil ze met condoom, dan doen we het met condoom. Simpel, zonder verdere discussie.

    23 jaar
    8 maanden geleden
  • Je kan overal wat achter zoeken.De spiraal zonder hormonen kan een optie zijn.Een caya kan een optie zijn.Zaad dodend middel kan een optie zijn met de soft tampon.Je hebt vruchtbaarheid computer.Doe het samen, overleg samen.Als je hier meld zit er iets niet goed tussen jullie. Ga samen naar sense voor advies. Veel succes samen.

    18 jaar
    8 maanden geleden
  • Meisje 17 een spiraaltje is ook niet zonder bijwerkingen. Ook de pil niet.

    22 jaar
    8 maanden geleden
  • Er zijn meer optie's laat een spiraaltje plaatsen.Dan heb je het mede in de hand.Als het rubbertje zijn werk niet goed doet, moet je als nog aan de hormonen of nood spiraal.Tenzij je kids wilt.

    17 jaar
    8 maanden geleden
  • Je zegt zrlf
    Ik ben van de mening dat dit echt mijn keuze is en hij ook een opoffering mag maken.

    Welke opoffering heb jij gemaakt tegenover hem dat je spreekt over 'ook'?

    22 jaar
    8 maanden geleden
  • Laten we eens stoppen met mensen afrekenen op hun verleden. Ja, ts heeft domme dingen gedaan en daar ook de rekening voor gepresenteerd gekregen. Ze heeft daar van geleerd en daardoor is de huidige situatie ontstaan. Ik denk dat haar vriend blij mag zijn dat ze nu voor veiligheid gaat in plaats van dat hij haar probeert te verleiden om weer de fout in te gaan. Het verleden is voorbij en niet meer te veranderen. Dus oordeel daar niet zo snel over.

    21 jaar
    9 maanden geleden
  • Een maandsalaris aan morning afterpillen en soa-testen? Je hebt niet stilgezeten. Wisten de jongens dat je het met heel veel anderen ook onveilig deed? Als ik je verhaal lees denk ik van niet, want zij dachten juist dat zij als uitzondering zonder condoom in je mochten. Niet netjes en dan druk ik me nog heel mild uit.

    22 jaar
    9 maanden geleden
  • valt reuze mee gebruik de menstruatie disk ook.soms ook als ac

    16 jaar
    9 maanden geleden
  • @M16
    Is dat niet vreselijk ingewikkeld om dat Caya pessarium op zijn goede plaats te brengen ?
    Ik heb eens naar de gebruiksaanwijzing gekeken en denk dat het nogal wriemelen wordt.

    16 jaar
    9 maanden geleden
  • Gewoon een spiraaltje zonder hormonen nemen.Als je geen baby wilt.Ik heb de spiraal en gebruik in mijn vruchtbare dagen een caya pessarium er bij.Of gebruik de lichte mini ac pil er bij.

    16 jaar
    9 maanden geleden
  • Als hij zijn leuter ergens in wil steken weet hij wat de verantwoordelijk heden zijn. Ik kan je frustratie begrijpen. Het is condoom of niks.

    Ik ben bewust gestopt met de prikpil, wel tijdens mijn relatie dan. Maar mijn vriend acspecteerd de condoom omdat het om mijn (mentale)gezondheid gaat en uiteindelijk is de pil iets wat rotzooit met je hormonen.

    Ik slikte de pil van af mijn 13de en begon van af mijn 16de met de prikpil. Door de pil had ik geen zin in sex, lag niet aan mijn partner maar aan de pil, want nu ik gestopt ben is het er wel.

    Sex hebben met een condoom is nog altijd minder erg dan minder tot geen sex hebben, en dan als.je wel sex heb die partner er niet eens zin in heeft?????

    23 jaar
    9 maanden geleden
  • Iedereen bepaald nu in zijn leven wat hij/zij wel niet wil, het verleden heeft daar niets mee te maken.

    Zelf gebruik ik ook regelmatig een condoom, al dat domme gelul over dat het heel anders voelt, ik ervaar dat niet. Heb het idee dat mannen bij gebruik in hun mannelijkheid worden aangetast, zit tussen de oren!

    20 jaar
    9 maanden geleden
  • Het doet er niet toe wat je vroeger deed. Je verandert, je leert nieuwe dingen en je kiest een andere lifestyle. Dat moet hij gewoon accepteren

    20 jaar
    9 maanden geleden
  • In een moderne samenleving als tegenwoordig kan je best van je vriend vragen/verlangen dat hij een condoom gebruikt. Ik vind het ook een teken van respect naar mijn vriendin toe om een condoom te gebruiken. Als hij meer opwinding wil, bestaan er extra dunne condooms. Deze opwinding kan nog versterkt worden door allerlei seksspeeltjes.

    Leg hem uit waarom je vroeger seks had zonder condoom en waarom je dit nu niet meer wil. En vooral ook dat dit niets met hem te maken heeft. Hij is niet minder dan je vorige bedpartners en hoeft zich dus ook niet jaloers of achtergesteld te voelen. Omwille van je gezondheid maak je nu een andere keuze. Ik zou dat geldargument verder niet meer gebruiken.

    Wanneer je vriend je enige bedpartner is op dit moment, zou ik dat heel erg benadrukken. Monogamie en trouwheid vind ik belangrijke eigenschappen voor een goede relatie. Je vriend waarschijnlijk ook.

    22 jaar
    9 maanden geleden
  • ja, akkoord met jongen 23.... denk er hetzelfde over !

    23 jaar
    9 maanden geleden
  • Eigenlijk zeg je het zelf al. Je weet dat jongens, mannen, liefst zonder condoom neuken, en je liet dat ook lang en vaak toe. Maar, de pil is ook niet fijn, dus stopte je daarmee, met dus nog steeds kans op een soa, of je nu wel of geen pil slikt.
    Maar nu verplicht je je huidige vriend wel een condoom te gebruiken. Tja, dat sluit niet aan bij hoe je het eerder deed. Als jij en je vriend nou niet zomaar met anderen neuken zal het met een soa wel los lopen, dan zou je een spiraaltje kunnen proberen. Maar eigenlijk lees ik dat je je vriend al zat bent, er gewoon op los wilt, met condoom dan wel, met andere jongens. Als je dát wilt, doe het dan gewoon. Pech voor je verkering, maar wel geil zoals je wilt.

    23 jaar
    9 maanden geleden

Plaats een reactie

Maximaal twee cijfers (99). Ben je jonger dan 10, zet dan een 0 voor je leeftijd.
@
Je e-mailadres is niet zichtbaar voor anderen.

Je e-mailadres wordt alleen gebruikt om je deze mails te kunnen sturen en nergens anders voor. Je kan je altijd weer afmelden via een link in de mail.

Ik heb de privacy-informatie gelezen en ga ermee akkoord

Anoniem en gratis hulp of advies?

Jongerenwebsite JouwGGD.nl

Jongerenwebsite JouwGGD.nl

Op JouwGGD.nl vind je betrouwbare informatie over gezondheid, relaties, lichaam, seks, gevoel, alcohol roken drugs en media. De informatie is gecheckt door (medische) professionals.

Lees meer over Jongerenwebsite JouwGGD.nl

Bekijk ook

Ben jij digitaal in balans?

Ben jij digitaal in balans?

Scrollen, liken, appen, swipen, gamen en bingen: (online) media lijken onlosmakelijk verbonden met je offline leven. Heb jij het allemaal onder controle? Doe de zelftest

Lees meer over Ben jij digitaal in balans?
Bekijk jezelf door een roze bril

Bekijk jezelf door een roze bril

In de cursus 'door een roze bril leren kijken' van 99-gram.nl leer je hoe je actief stil kunt staan bij positieve gevoelens. Dit doe je in korte en leuke opdrachten verspreid over 6 weken.

Lees meer over Bekijk jezelf door een roze bril
Ontmoetings-app voor LHBTI-jongeren

Ontmoetings-app voor LHBTI-jongeren

Met de Jong&Out app kun je in contact komen met andere jongeren, wat je seksuele oriëntatie en genderidentiteit ook is. Door heel Nederland of juist bij jou in de buurt. Je kunt chatten in groepen of direct via een privéchat.

Lees meer over Ontmoetings-app voor LHBTI-jongeren

Wil je anoniem chatten met een jeugdverpleegkundige van JouwGGD voor advies, hulp of om gewoon je verhaal te vertellen?

Chat nu

De chat is nu gesloten. Via de Slowchat kun je bij een jeugdverpleegkundige van JouwGGD terecht voor advies, hulp of om gewoon je verhaal te vertellen.

Slowchat

Liever live chatten