Skip to content
25 reacties
2263 weergaves

Ouder dan je bent

Hoi. Ik ben 12, ga nu van de basisschool af. Heel vaak krijg ik de vraag of ik een paar keer ben blijven zitten want ze denken dat ik 15/16 ben. Ik ben 180 lang, ben al 2 jaar ongesteld en heb een D cupmaat. Ben niet slank maar ook niet dik, normaal gewicht en ben sportief. Heb al 14 maanden verkering met een jongen van 16. Hij dacht ook dat ik ouder was. Eerst wilde hij niets toen ik zei dat ik jonger ben maar hij zocht later weer contact en nu is het helemaal aan. Als we ergens samen zijn dan denken ze ook dat we even oud zijn. Het is niet altijd leuk maar het heeft ook voordelen. Hebben meer meiden van mijn leeftijd dit en hoe gaan jullie er mee om?

12 jaar
10 maanden geleden

25 Reacties

  • Hoi TS ik vind het dapper dat je dit onderwerp aansnijdt! Ik was ook 12 toen ik m'n vriendje kreeg, een hand in hand verkering zoiets in het begin. We hebben nu nog nu een jaar. M20 m16 15 weet ik veel, mensen die het zo goed weten, intimiteit dus ook seks mag als je beide minderjarig bent met wederzijdse goedkeuring. Er wordt veel gesuggereerd, het is fout 4 jaar verschil, aanname dat er al seks plaatsvindt dat weet je helemaal niet, intimiteit is veel breder dan seks. En dan ontwikkeling naast wetgeving. Over het algemeen zijn meisjes sneller in hun hormonale ontwikkeling maar ook mentaal sneller dan jongens. Een meisje van 12 kan de psychosomatische ontwikkeling hebben van iemand van 22, maar ook andersom. Als er gezegd wordt zonder extra info over ontwikkeling opvoeding en stabiliteit of persoonlijkheid dat het verschil tussen 12 en 14 groot is, en dat is in zeker mate ook zo, alleen de sociale media maakt gevoelige raakvlakken erg vervelend vaak. Fake, mensen (jongens maar ook meisjes)! die op media te denken dat alles kan en ze worden allemaal getriggerd. De ontwikkeling gaat met stappen naar een jongere leeftijd waar de normale seksuele ontwikkeling sterk beïnvloed wordt door alles wat vrienden of mensen met toegang tot je insta of fb makkelijk kunnen sturen. Dat beïnvloed gewoon ook je interesse, de één denkt meteen wegwezen ik bepaal en voel dat zelf wel aan, anderen denken wow aandacht en word gewaardeerd en hup je hormonen beginnen en wat is het gevolg? Frustratie, keiharde sociale media wereld, of toch een fijn contact, zelfs een ondeugende ontmoeting. TS maar ook jongens blijf bij je eigen gevoelens laat je nooit op aaien. En wat dacht je van het verschil 17 jaar en verkering met iemand van 18, dat mag maar bij een aanklacht ondanks een half jaar verschil is de jongen de sigaar. En ondanks liefde. II leer hier op deze forums ook veel en ik ben vrij nieuw kan je ook een persoonlijk profiel aanmaken? Welterusten Ria

    14 jaar
    9 maanden geleden
  • Ik begrijp TS haar keuze. TS vraagt niet jullie oordeel over haar relatie maar vooral jij M16 gaat door met je ongezouten mening te geven of haar relatie wel of niet mag. TS kwam hier met haar verhaal om ervaringen van andere meiden te lezen die het zelfde hebben of hadden. Het werd jammer genoeg een discussie waar zij totaal niets aan heeft. Ze zocht antwoorden maar kreeg verzet. Als TS nog meer zou gaan vertellen wordt dat ook tegen haar gebruikt. Ik vind het jammer dat zij niet mag zijn zoals ze is, dat zij niet mag zeggen zoals ze is en ik vind het een verstandige keuze dat zij jullie niets meer gaat vertellen. Ik zie in haar verhaal meer een 16 jarige dan wat ik bij anderen hier niet kan zien! Het is jullie eigen mening, dat mag maar ik vind het totaal respectloos tegenover TS hoe hier gereageerd is.

    21 jaar
    9 maanden geleden
  • Je bent niet ouder dan je bent, je bent gewoon een vervelende snotneus ;)

    19 jaar
    9 maanden geleden
  • Aan TS
    Ik heb helemaal niet gezegd dat ik weet hoe jij je voelt. Dus daar moet jij mij niet op aanvallen.
    Er werd tegen mij gezegd dat ik het niet begreep wat er aan reacties werd geschreven, maar dat deed ik wel.
    Er waren ook vragen aan jou gesteld, maar die antwoord jij niet.
    Misschien wil jij dat alsnog doen.

    16 jaar
    9 maanden geleden
  • Ik ben TS.

    Dankjewel voor de paar leuke reacties. Tegen de anderen wil ik zeggen, zeker voor m16, dat je helemaal geen idee hebt hoe ik me voel. Je kunt wel zeggen dat je het begrijpt maar hoe kun je iemand begrijpen als je geen idee hebt hoe iemand zich voelt.

    Voor de rest geef ik geen antwoorden meer

    12 jaar
    9 maanden geleden
  • M20
    Misschien is die opmerking over p*d* iets overdreven, maar het is op het randje. Denk jij dat zijn vrienden het goedkeuren?
    En je andere vragen, ja heb ik al gehad en gedaan. Maar ik was al 16.
    Ik ben niet jaloers als jij dat denkt.
    Sommige keuren het goed, maar de meesten niet.

    16 jaar
    10 maanden geleden
  • Wettelijk gezien en dan ook echt alleen vanaf dat punt kijkend naar de situatie... Het mag niet, 12 en 16. Vanaf 14 is sex pas "legaal" en zelfs dan moet dit officieel tot je 16e op contract staan met beide partijen en ouders/verzorgers van eerder genoemde. Ook heb ik ergens gehoord dat een lichaam sneller ontwikkeld in het bijzijn van iemand die jij sexueel aantrekkelijk vind. Erg verre info om dieper op in te gaan.

    Vanuit mijn oogpunt had ik op mijn 16e de fout gemaakt met iemand van 28 en daarna van 32. Hunj zitten uiteraard fout, maar ik ook, want ik maakte die keuze. Ik vind 16 met een 12 jarige ook oud, maar aan de andere kant. Deze generatie is van het alles mag en alles kan principe. Dus uiteindelijk is het alsnog je eigen keuze...

    21 jaar
    10 maanden geleden
  • Die opmerking over pedo gaat wel erg ver M16. Dit heeft helemaal niets met pedofilie te maken. Een pedofiel is iemand die zich seksueel aangetrokken voelt tot kinderen zonder secundaire geslachtskenmerken. Dus, niet ongesteld, geen borsten.

    Het lijkt wel of jij stinkend jaloers bent op TS zo van jij hebt een vriend maar ik niet. Heb jij zelf seks gehad, heb je een relatie of gehad? Is het daarom zo moeilijk voor je?

    20 jaar
    10 maanden geleden
  • J16
    Ik ben niet alleen die het afkeurt. Dus reageer ook even bij de rest. TS is al 14 maanden met hem en dan zal er echt wel wat gebeuren op sexueel gebied. Jij bent 16 en wel jij dan verkering met een meisje van 11 of 12 hebben en dan ook dingen met haar doen, zelfs sex hebben?
    Ik denk dat jou vrienden je ook voor pedo uitmaken.
    Maar ik verwacht hier nog steeds een reactie van TS. Misschien heeft ze het verzonnen, misschien ook niet. Wij wachten dus op haar reactie.

    16 jaar
    10 maanden geleden
  • Jongens en meiden, lees de vraag van TS nog eens!

    "Hebben meer meiden van mijn leeftijd dit en hoe gaan jullie er mee om?"

    Zij vraagt of er meer meiden zijn die dit hebben, zij heeft niets aan het welles nietesspel of haar verkering wel of niet mag!

    Zij mag dan 12 zijn, maar haar lichaam is verder. Dan ben anders dan meisjes van die tenger zijn, nog geen borstgroei hebben en nog niet ongesteld zijn. Dat doet mentaal ook veel met je. Als 16 jarige zou jedat toch moeten kunnen begrijpen.

    18 jaar
    10 maanden geleden
  • M16,van wie mag TS geen verkering hebben met haar vriend? Verkering of verliefd zijn is niet verboden. Als je verkering hebt betekent dat ook niet dat je seks hebt. Ik heb bij TS ook niet gelezen dat zij seks heeft. Dat jij verkering associeert met seks komt waarschijnlijk door jouw nog niet volledig ontwikkeld brein.

    TS is lichamelijk verder dan haar leeftijdsgenoten. Dit betekent dat zij op sommige vlakken ook verder kan zijn. Zij is 2 jaar ongesteld, ze heeft de ontwikkeling van een 15 of 16 jarige en dat heeft ook invloed op haar hormonen. Verliefd worden, misschien al seks hebben. Het is logisch dat zij met oudere jongens gaat. Jongens van haar leeftijd liggen lichamelijk op een veel lager niveau dan van TS. En als TS seks heeft met haar vriend, wat heb jij eraan door te zeggen dat het niet mag?

    16 jaar
    10 maanden geleden
  • Aan die andere M15
    Wij begrijpen het heel goed...... het mag niet. Ondanks dat ze heel verliefd zijn is het niet zo dat het is toegestaan. Lichamelijke grootte is anders dan de mentale leeftijd. Als je jong bent, kan je nog niet helder denken en relativeren.
    Ik denk dat jij ook nog niet goed kan nadenken.

    16 jaar
    10 maanden geleden
  • Ik ben de op 1 na laatste m15. Volgens mij willen jullie het niet begrijpen.

    TS als jullie gelukkig zijn, geniet er van!

    15 jaar
    10 maanden geleden
  • Laatste M15
    Je hebt gelijk.
    Het gaat er niet om hoe oud je eruitziet, maar hoe oud/ jong je bent in leeftijd.
    Met 11 of 12 ben je nog steeds meer kind dan met 16 of ouder. En ts weet dat ook

    16 jaar
    10 maanden geleden
  • Maar hoe oud je je ook voelt of eruit ziet je bent 12. Met 12 jaar levenservaring. Ws zit ts nog in de brugklas. Iemand van 16 zit al in de bovenbouw of op het MBO. Ik vind het vooral van hem best raar. Ik zou mijn vrienden kapot hard uitlachen als zij een vriendin van 12 kregen

    15 jaar
    10 maanden geleden
  • Jullie snappen er echt helemaal niets van. Jullie zien alleen "12" en "16" staan "en dat mag niet". Hoe TS zich voelt, wat voor impact dat op haar leven heeft, daar gaan jullie helemaal aan voorbij! Ik weet ook wat dit is maar dan andersom. Ik ben 15 en mijn zusje van 13 is groter en verder dan ik ben. Zelfs mijn zusje van 10 is bijna even lang. Heel veel mensen denken dat mijn zusje van 13 de oudste is. Voor mijn zusje is het niet leuk, voor mij ook niet! Iedere keer weer uit moeten leggen dat ik ouder ben. Het is niet alleen de leeftijd maar ook hoever je zelf bent. M16 zei 1 ding goed, over het onder gemiddelde. De 1 is vroeger, de andere later. Als je verliefd bent en hij ook op jou en je hebt al 14 maanden verkering, moet je je gevoelens dan maar onderdrukken omdat je " nog maar 12 bent" terwijl je lichamelijk 15/16 bent?

    15 jaar
    10 maanden geleden
  • M20
    Ik vind 4 jaar verschil niet groot, maar het gaat om de leeftijd wanneer er een relatie ontstaat. Als zij met 16 die relatie was begonnen had ik er geen probleem mee.
    Maar logisch dat jij het niet erg vind. Jij was ook nog een kind van 11 jaar die met een veel te oudere jongen ging rotzooien en nu met 20 al bijna 2 kinderen heeft.
    Jij , en ook ts, zitten ver onder het gemiddelde.
    Maar ik wacht wel op een reactie van ts

    16 jaar
    10 maanden geleden
  • @ m22, ik kan de uitspraak van j20 onderstrepen, 12-16 is gewoon een te groot verschil. Zo van de poppen in bed!

    20 jaar
    10 maanden geleden
  • Denk dat het pas oppassen word als het een verkeerde kant opgaat. Heb ook eens gehad leuke avond met een meisje en wel met dag enkel beetje knuffelen en zoenen. Ochtend erna was ze 12. Had ze echt veel ouder ingeschat. Maar als jullie beide ermee eens zijn wat is dan het probleem

    17 jaar
    10 maanden geleden
  • Ook voor jou M16, probeer eens te bedenken hoe het is om zo te zijn. Ik zei al, dit is meer dan alleen er ouder uitzien. Ik begrijp de ouders heel goed! Die maken van dichtbij wat hun dochter ervaart. Wat is 4 jaar verschil? Mijn ouders schelen 8 jaar. Is mijn vader dan ook te oud voor mijn moeder? Mijn zus en haar vriend schelen ook 7 jaar.

    20 jaar
    10 maanden geleden

Plaats een reactie

Maximaal twee cijfers (99). Ben je jonger dan 10, zet dan een 0 voor je leeftijd.
@
Je e-mailadres is niet zichtbaar voor anderen.

Je e-mailadres wordt alleen gebruikt om je deze mails te kunnen sturen en nergens anders voor. Je kan je altijd weer afmelden via een link in de mail.

Ik heb de privacy-informatie gelezen en ga ermee akkoord

Anoniem en gratis hulp of advies?

Jongerenwebsite JouwGGD.nl

Jongerenwebsite JouwGGD.nl

Op JouwGGD.nl vind je betrouwbare informatie over gezondheid, relaties, lichaam, seks, gevoel, alcohol roken drugs en media. De informatie is gecheckt door (medische) professionals.

Lees meer over Jongerenwebsite JouwGGD.nl

Bekijk ook

Ben jij digitaal in balans?

Ben jij digitaal in balans?

Scrollen, liken, appen, swipen, gamen en bingen: (online) media lijken onlosmakelijk verbonden met je offline leven. Heb jij het allemaal onder controle? Doe de zelftest

Lees meer over Ben jij digitaal in balans?
Bekijk jezelf door een roze bril

Bekijk jezelf door een roze bril

In de cursus 'door een roze bril leren kijken' van 99-gram.nl leer je hoe je actief stil kunt staan bij positieve gevoelens. Dit doe je in korte en leuke opdrachten verspreid over 6 weken.

Lees meer over Bekijk jezelf door een roze bril
Ontmoetings-app voor LHBTI-jongeren

Ontmoetings-app voor LHBTI-jongeren

Met de Jong&Out app kun je in contact komen met andere jongeren, wat je seksuele oriëntatie en genderidentiteit ook is. Door heel Nederland of juist bij jou in de buurt. Je kunt chatten in groepen of direct via een privéchat.

Lees meer over Ontmoetings-app voor LHBTI-jongeren

Wil je anoniem chatten met een jeugdverpleegkundige van JouwGGD voor advies, hulp of om gewoon je verhaal te vertellen?

Chat nu

De chat is nu gesloten. Via de Slowchat kun je bij een jeugdverpleegkundige van JouwGGD terecht voor advies, hulp of om gewoon je verhaal te vertellen.

Slowchat

Liever live chatten