Skip to content
6 reacties
755 weergaves

hoffelijkheid

Hallo allemaal,

Ik vroeg me af of meisjes dit aardig/leuk/aantrekkelijk vinden als een jongen of man voor hun:

-de deur voor je openhoudt als je ergens naar binnen wil en hij je dan voor laat gaan,
-het portier van een auto voor je open houdt en je vervolgens je laat instappen en dan je ook nog de veiligheidsgordel aanreikt,
-je voor laat gaan bij het instappen in de bus?

Vallen jullie hierop of vind je het grote onzin? Ik vind dat het wel mooi staat.

16 jaar
11 maanden geleden

6 Reacties

  • J17 klopt een deur netjes openhouden ipv voor of tegen iemand zijn neus dicht laten vallen geld voor iedereen . Ik vind het altijd wel leuk als een jongen de deur netjes open houd en of je voor laat gaan .Bij de trap op lopen mag je achte mij aankomen en wie weet als je leuk bent ik je een blik gun . Nee maar we moeten niks , maar toch zijn we de normen een waarde kwijt in Nederland .

    22 jaar
    11 maanden geleden
  • Dat van die autogordel heb ik nog nooit meegemaakt. Ik vind een beetje extra aandacht wel leuk maar ze moeten niet doen alsof ik gehandicapt ben.

    20 jaar
    11 maanden geleden
  • Met de hoffelijke dingen die M22 noemt ben ik het eens. Ik moet wel toevoegen dat ik hetzelfde ook bij jongens doe. Deuren e.d. openhouden is gewoon beleefd/fatsoen, en heeft wat mij betreft niks met geslacht te maken.

    17 jaar
    11 maanden geleden
  • Vroeger ging het nog verder. Je ging altijd voor op de trap, anders kon je misschien onder haar rok kijken. Als je over de stoep liep, liep de vrouw aan de kant van de gevel en de man aan de kant van de straat. Mocht er water opspatten, dan werd ze niet zo nat. Paraplu vasthouden? Deed hij, in zijn linkerhand zodat zij ook droog bleef. En zo zijn er tal van dingen die vroeger als galant werden gezien.

    Tegenwoordig let men er niet meer op, of wordt het domweg als sexistisch gezien als je een deur open houdt. Ik waardeer een dankjewel. Als je niks zegt of mij aankijkt met een gezicht van "je wil me neuken hé?" dan laat ik gewoon los. En zo vervaagt hoffelijkheid in de vergetelheid. Deels omdat wij jongens niet meer leren hoe het moet en deels omdat vrouwen het gebaar verkeerd opvatten.

    22 jaar
    11 maanden geleden
  • ze zijn zeldzaam ...uitstervend ras de jongen die een beetje gentle zijn . ik vind het wel netjes als ze de deur open houden ipv voor je neus dicht laten vallen , portier open houden van de auto ook maar daar kunnen we zelf ook wel wat meer uitdagend in zijn bij instappen en bijvoorbeeld een beet nonchalant instappen en een blik gunnen onder je rokje . zelf vind ik gordel vast maken niet nodig dat kan ik zelf goed ..

    22 jaar
    11 maanden geleden
  • Ik hecht er geen waarde aan. Als een jongen mij niet Aken naar huis laat fietsen en een beetje op mij past ben ik al blij.

    15 jaar
    11 maanden geleden

Plaats een reactie

Maximaal twee cijfers (99). Ben je jonger dan 10, zet dan een 0 voor je leeftijd.
@
Je e-mailadres is niet zichtbaar voor anderen.

Je e-mailadres wordt alleen gebruikt om je deze mails te kunnen sturen en nergens anders voor. Je kan je altijd weer afmelden via een link in de mail.

Ik heb de privacy-informatie gelezen en ga ermee akkoord

Anoniem en gratis hulp of advies?

Jongerenwebsite JouwGGD.nl

Jongerenwebsite JouwGGD.nl

Op JouwGGD.nl vind je betrouwbare informatie over gezondheid, relaties, lichaam, seks, gevoel, alcohol roken drugs en media. De informatie is gecheckt door (medische) professionals.

Lees meer over Jongerenwebsite JouwGGD.nl

Bekijk ook

Ben jij digitaal in balans?

Ben jij digitaal in balans?

Scrollen, liken, appen, swipen, gamen en bingen: (online) media lijken onlosmakelijk verbonden met je offline leven. Heb jij het allemaal onder controle? Doe de zelftest

Lees meer over Ben jij digitaal in balans?
Bekijk jezelf door een roze bril

Bekijk jezelf door een roze bril

In de cursus 'door een roze bril leren kijken' van 99-gram.nl leer je hoe je actief stil kunt staan bij positieve gevoelens. Dit doe je in korte en leuke opdrachten verspreid over 6 weken.

Lees meer over Bekijk jezelf door een roze bril
Ontmoetings-app voor LHBTI-jongeren

Ontmoetings-app voor LHBTI-jongeren

Met de Jong&Out app kun je in contact komen met andere jongeren, wat je seksuele oriëntatie en genderidentiteit ook is. Door heel Nederland of juist bij jou in de buurt. Je kunt chatten in groepen of direct via een privéchat.

Lees meer over Ontmoetings-app voor LHBTI-jongeren

Wil je anoniem chatten met een jeugdverpleegkundige van JouwGGD voor advies, hulp of om gewoon je verhaal te vertellen?

Chat nu

De chat is nu gesloten. Via de Slowchat kun je bij een jeugdverpleegkundige van JouwGGD terecht voor advies, hulp of om gewoon je verhaal te vertellen.

Slowchat

Liever live chatten